28.6.2016

I bring you a song! 8.

7. Paras ryhmälaulu (jossa laulaa enemmän kuin kolme henkilöä)

Erilaisten ryhmittymien laulamia lauluja löytyy Disney-elokuvista hirveästi! Elokuvista löytyy esimerkiksi sellaisia mainioita lauluja kuin Vinksinvonksin-peikkolaulu, Tuhkimolle (hiirten laulama laulu), Hei-hoo, Kun norsun mä lentävän nään, mahtavat Herkuleksen muusien laulamat laulut... Paras laulu on minusta kuitenkin Vieraamme, Be Our Guest. On se Alan Menken vaan nero! Vieraamme-laulussa ei ole mitenkään ihmeellinen melodia, vaan sävel jatkuu samanlaisena pitkiä säkeitä kerrallaan. Yksinkertaisuus voi joskus kuitenkin olla kaunista, ja juuri sen takia laulu jääkin soimaan helposti päähän. Laulun aikana rytmi vaihtelee usein, kuten myös äänenvoimakkuus. Kappale alkaa melko kesysti, välillä saavuttaa jo melko suuria mittoja, kunnes palaa taas hiljaisempaan, surullisempaan osioon. Laulu loppuu kuitenkin audiovisuaalisesti upeaan spektaakkeliin: laulu kohtaa voimakkaimman kohtansa astioiden kuoron liittyessä siihen, ja lumotut esineet tekevät parastaan salvatakseen Bellen hengen upeilla taidoillaan. Astioiden kuoron lisäksi laulussa sooloja laulaa Lumiere ja rouva Pannu. Ja täytyy sanoa, että laulu ei olisi mitään ilman Lumieren charmanttia ranskan-aksenttia. Siksi pidänkin laulusta enemmän suomenkielisenä, sillä englanninkielisessä versiossa tätä aksenttia löytyy paljon vähemmän! 

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: Howard Ashman / Esittäjä: Jerry Orbach & Angela Lansbury tai Juha Muje & Anneli Saaristo (sekä kuoro!) 


Mikä on teidän mielestänne paras enemmän kuin kolmen henkilön laulama laulu Disneyn elokuvista?

6 kommenttia:

 1. No, jos kyse on mielipiteestä, niin oma suosikki ryhmälauluni Disney elokuvista on Katti tahtoo olla jokainen Aristokateista, koska se on paras laulu koko elokuvassa, ja Aristokatit on mun kolmanneksi/toiseksi suosikkini Disney elokuva, ja myöskin kun musiikki siinä laulussa on niin huippuluokkaa, oikeen jorattavaa musaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaah! Se on kyllä paras laulu ikinä! Mahtava laulu suorastaan! Se on minulla ollut pariinkin osioon ehdolla "voittajaksi", mutta en halua jostain syystä mainita samaa laulua moneen kertaan tässä kesähaasteessa. Ja ei kyllä Katti tahtoo olla jokainen tullut mieleenikään tässä kategoriassa, jännä juttu! Mutta laulu on aivan loistava!

   Poista
 2. Paha sanoa, mutta yksi suosikeistani on Pocahontasin Savages, erityisesti se kappaleen loppu juuri ennen kuin Pocahontas pelastaa Johnin. Ja vaikka en erityisemmin välitä Leijonakuninkaan jatko-osasta, niin Not One of Us on myös ihana.

  Olipas mukava löydös, eksyin blogiisi tänään aivan sattumalta ja olen viettänyt hyvän tovin vanhoja julkaisuja selaten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savages on hieno laulu, ja animaatio laulun aikana todella esteettistä... vaikka taisteluun valmistaudutaankin. Leijonakuningas 2:n olen nähnyt joskus lapsena, enkä kyllä muista laulua Not One of Us. Pitänee kuunnella YouTubesta. :)

   Onpas kiva kuulla, että olet tykännyt blogitekstejäni lueskella! Ja ihana, kun kommentoitkin asiasta! On aina kiva kuulla, jos joku on "löytänyt" blogini - varsinkin, jos vielä tykkää siitä. Kiitos siis kommentista! Se sai minut hyvälle tuulelle! :)

   Poista
 3. Ilmanmuuta tämä sinun mainitsemasi kappale. Ei mitään epäselvää ja tietenkin suomi versiona. :) Juha Muje on minusta hauska Lumieren äänenä ja varmaan suurin syyllinen siihen miksi niin paljon tykkään tuosta hassusta, mutta ah niin romanttisesta kyntteliköstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jejjj! Suomiverio on paras aksentteineen ja Mujeineen kaikkineen! :)

   Poista