26.6.2016

I bring you a song! 7.

6. Paras pahiksen laulu

Paras pahiksen laulu olisi ehdottomasti Cruella de Vil, jos Cruella itse laulaisi laulun. Koska Cruella ei kuitenkaan ole laulua laulamassa, en voi hyväksyä sitä "pahiksen lauluksi". Pahisten laulamia hyviä lauluja on useita, ja hyville sijoille mielessäni pääsivät esim. Scarin Vallan saan ja tohtori Facilierin Suhteet henkimaailmaan. Parhaan pahiksen laulaman laulun sijan vie tällä kertaa kuitenkin Frollon Helvetin liekit, Hellfire. Laulu on todella mahtipontinen, ja sanoissa kuvaillaan Frollon kamppailua hyvän ja pahan välillä. Mahtipontisuutta ja dramaattisuutta lauluun lisää latinankielinen taustakuoro. Laulun pahuutta ja julmuutta korostetaan vielä sillä, että juuri ennen Helvetin liekkejä Quasimodo laulaa kauniin laulun Taivaan valo, Heaven's Light. 

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: Stephen Schwartz / Esittäjä: Tony Jay tai Ossi Ahlapuro


Kaksi vuotta sitten listani parhaista pahisten lauluista on ollut näköjään erilainen, sillä Frollon laulu on siellä vasta sijalla 6! Tästä painamalla pääset lukemaan TOP-10 pahis laulua parin vuoden takaa! :)

Ja kertokaapa, mikä on teidän mielestänne paras pahiksen laulama laulu Disney-elokuvissa?

4 kommenttia:

 1. Hellfire on minustakin paras pahislaulu juuri dramaattisuutensa vuoksi. Myös sanat ovat hyvin onnistuneet niin englanniksi kuin suomeksikin. Lisäksi on kiinnostavaa, miten laulu kertoo Frollon kamppailusta itsensä kanssa, kun muut pahikset juonittelevat lauluissaan. Muutkin mainitsemasi laulut ovat tosi hyviä. Omiin suosikkeihini kuuluu myös Gaston, joka on pahislauluista kaikkein hauskin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, totta! Frollon laulu eroaa tosiaan muista pahis-lauluista siinä mielessä, ettei siinä juonitella tai vastaavasti kerrota, miten hirveä jokin on (kuten lauluissa Cruella de Vil ja Gaston). Ja Gaston on aivan mahtava laulu, ja varmasti se hauskin! Sen tosin laulaa suurimmaksi osaksi Töppö... mutta Gastonin lauluosuudet ovat vertaansa vailla!

   Poista
 2. Tässä Frollon laulukohtauksessa on hieman (voiko näin sanoa) eroottinen viritelmä, kun hän näkee Esmeraldan tanssivan tulenlieskoissa. Onko kukaan muu samaa mieltä vai onko minulla vain likainen mielikuvitus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kaikilla aikuiskatsojilla ja elokuvan tekijöillä on kohtausta katsoessaan / tehdessään likainen mielikuvitus... ;) Lapset ovat puhtaita, eivätkä he moisen kohtauksen päälle ymmärrä mitään. Mutta siis kyllä, Frollohan himoaa Esmeraldaa, ja tämän laulun aikana hän kamppailee mielessään siitä, saako himoita naista (joka olisi hänestä syntiä) vai voiko hän vastustaa noita "helvetin liekkejä". Frollo siis kamppailee sisäisesti itsensä kanssa ja haaveilee Esmeraldasta. Eli laulussa on mielestäni jopa vahvastikin eroottinen tunnelma! ...joka tosin muuttuu pelottavaksi, kun ne ihme huppuhemmot ilmestyy punaisina seinien viereen. :O

   Poista