30.6.2016

I bring you a song! 10.

9. Laulu, jota laulat päivittäin

Vaikka niin kovasti Disney-lauluja rakastankin, en laula tai hyräile niitä joka päivä. Ainakaan minulla ei ole mitään tiettyä kappaletta, minkä hyräily toistuisi päivittäin. Joskus saattaa olla kausia, että joku tietty kappale soi päässä enemmän kuin muut, mutta harvoin. Monesti päässäni soivia lauluja ovat esimerkiksi Cruella de Vil, Thomas O'Malley, Prinssi Ali, Belle, Tuulen värit... niitä on ihan hirveästi! En osaa sanoa yhtä tiettyä laulua tähän kategoriaan! Taakse jääkin kuuluu listalle, jos ja kun lapset hyräilevät sitä töissä... Tällä hetkellä kenties päivittäin päässäni soiva kappale on Star warsista tuttu sävel Cantina, joka on soittoäänenäni. Puhelimen soidessa alan aina hyräillä kappaleen mukana. MUTTA Star wars ei kuulu Disney-klassikoihin, vaikka Disneyn omistama nykyään onkin... Joten olen tylsä, enkä vastaa tähän kysymykseen kunnolla. 


10. Laulu treeneihin (tai minun sanoillani: jammailulaulu)

Teenpäs toisenkin kohdan haasteesta, koska 9. kohtaan selitin ympäripyöreitä. En koskaan treenaile Disney-laulujen tahtiin. Sen sijaan "jammailen" Disney-laulujen tahtiin, eli saatan "tanssahdella" musiikin mukana tai keksiä lyhyitä koreografioita. Niinpä en valitse parasta treenilaulua, vaan parhaan jammailulaulun. ;) Haasteessa luki, että lisäpisteitä saa, jos tähän kohtaan ei vastaa laulua Teistä miehen teen. Kyseinen laulu olisi ehdoton valintani, ellei kehotus olisi ollut etsiä muuta jammailubiisiä. Niinpä valintani parhaaksi Disney-jammailulauluksi on Matkaa teen, On My Way. Laulun kuullessa en mahda itselleni mitään, rytmijalkani alkaa auttamattomasti vispaamaan ja viimeistään viimeiseen kertosäkeistöön minun on pakko liittyä mukaan. Kappaleessa tärkeässä roolissa on rytmisoittimet, joten ei ole ihmekään, että rytmi sykkii suonissa asti. Matkaa teen on todella iloinen ja positiivinen laulu. Jos olen väsynyt, niin se saa minut virkoamaan jonkun verran hyväntuulisuudellaan ja reippaudellaan. Laulu on yksinkertaisesti MAHTAVA! :) 

Säeveltäjä ja sanoittaja: Phil Collins / Esittäjä: Phil Collins tai Pekka Kuorikoski


Onko sinulla tiettyä Disney-laulua, jota lauleskelet joka päivä? Entä kuuluuko joku Disney-laulu sinun treenibiisilistallesi tai jammailumusiikiksesi? :)

9 kommenttia:

 1. Henkilökohtaisesti minulla ei ole tällä hetkellä diwney laulua jota laulaisin päivittäin. Vuosia sitten se oli Herculeksen I can go the distance (suomenkielisenä versiona), silloin kun Hercules oli digiboksilla. Ennen kuin kyseinen laite meni rikki ja kaikki sen sisälle nauhoitetut elokuvat ja tv-sarjat katosivat savuna ilmaan, Hercules tuli katsottua tosi monta kertaa ja tuota laulua tuli laulettua.
  Frozenin tultua elokuviin lauloin varmaan koko loppu talven kevään silloin tällöin Let it go:ta (useinmiten englanniksi) ja yritin opetella ulkoa sen kaikki sanat. Nykyään laulan Leijonakuningas 2 Love will find a way:ta, Tangledin When will my life begin:iä, Aarreplaneetan I'm still here:a, tai Toy Story 2 When she loved me. Nämä edellä mainitut taitavat olla suosikki biisejäni mitä disney (tai pixar) elokuvissa on esitetty. (Joskin Tarzanissakin on suosikkibiisejäni, kuten Two worlds, You'll be in my heart ja Strangers like me, joita olen joskus laulanut ja esittänyt yleisöllekin.)

  Ps. Pidän todella disneyn elokuvista ja lauluista. Olen seurannut jotain pari vuotta tätä blogia ja täytyy sanoa, että teet hyvää työtä tämän kanssa. Olen pahoillani, ettei minulla ole aiemmin ollut mitään kommentoitavaa, mutta nyt halusin kertoa omaa mielepidettäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu! Kaikki mainitsemasi laulut ovat kyllä mahtavia. Disneyllä on hirveästi lauluja, joiden laulelua vaihtelen päivittäin. Leijonakuningas 2:ssa vaikuttaisi olevan paljonkin hyviä lauluja haasteen kommenttien perusteella...! Minun pitää todellakin katsoa elokuva uudestaan tässä piakkoin!

   Ja jee! Kiva kuulla, että olet seuraillut blogiani pitemmänkin aikaa! Hyvä, etten ole karkoittanut sinua pois jutuillani... :D Ja älä pyytele anteeksi, ettet ole kommentoinut aikaisemmin! Ei sitä aina keksi sanottavaa, ja eivät ne kommentit ole tärkeimpiä asioita blogin pitämisessä. Kiitos paljon, että kommentoit nyt! Ja kiitos, että olet blogiani lukenut! Se on kiva kuulla! :)

   Poista
 2. ''Jammailubiisi'' on oikein mainio sana kuvaamaan meneviä Disney-lauluja! Jos minulta kysytään, paras tällainen biisi olisi ehkäpä Oliver & Kumppanit -leffan Streets of gold. Laulussa on hyvä tunnelma ja se jää usein päähäni soimaan.

  Minulla on myös selkeä vastaus tuohon ''lauluun, jota laulat joka päivä''. En kuitenkaan paljasta sitä vielä, jos joskus innostuisin tekemään samantyylistä haastetta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Street of Gold on todellakin myös hyvä jammailubiisi! Jostakin syystä minä en edes aina muista koko laulun olemassaoloa. Ehkä se johtuu siitä, ettei kipaletta ole ollut millään lainaamallani tai omistamallani CD:llä.

   Kirjoittele ihmeessä samanlainen haaste blogiisi! Käytä vaikka samaa pohjaa halutessasi! Lukisin sen innolla! :)

   Poista
  2. ...Ja jostain syystä luin ensin tuon Streets of Gold -nimen kommentissasi Fields of Goldiksi... Aloin jo ajatella, että eihän se Stingin laulu esiinnyt Oliverissa ja kumppaneissa! ;D

   Poista
  3. Hahaha voi ei, Fields of Gold! :D

   Oliver & Kumppanit -leffan musiikki tuntuu usein unohtuvan, mutta itse olen kyllä ehdottomasti varsinkin soundtrack-versioiden ystävä. :) Esim. tuo Streets of gold on soundtrackilla paljon pitempi mitä elokuvassa.

   Ehkäpä joskus! Mulle on välillä vaikea laittaa Disney-juttuja, kuten elokuvia ja biisejä paremmuusjärjestykseen, koska heti tulee paha mieli niiden ''huonoimpien'' puolesta. :D Vähän niin kuin yrittäisi päättää lempilasta, haha.

   Poista
  4. Okei! No nyt minun pitää ehdottomasti löytää Oliverin soundtracki, jotta voin kappaleen kuunnella!

   Minä yleensä voin laittaa Disney-juttuja paremmuusjärjestykseen vailla huonoa omaatuntoa, mutta kun laitoin kaikkia klassikoita paremmuusjärjestykseen, niin siinä minulle tuli paha mieli listalla alemmaksi joutuneiden elokuvien puolesta. Laulujen tai hahmojen rankkaaminen ei taas minua paljon liikuta. :)

   Poista
 3. Laulan päivittäin aika paljon, en kyllä pelkästään Disney-lauluja. Olen kyllä viime aikoina huomannut hyräileväni tosi usein Tuhkimon lauluja. Muita lauluja tulee laulettua tai hyräiltyä melko satunnaisesti.

  Tuohon toiseen kohtaan en osaa vastata oikein mitään, en minäkään treenaa Disney-musiikin tahtiin (tai oikein muutenkaan). Jammailusta en tiedä, mutta joskus yksin ollessani voin laulaa jonkun Disney-biisin kokonaan eläytyen siihen oikein kunnolla (mikä näyttäisi muiden silmissä varmaan oudolta). Esimerkiksi Part of Your World ja Frozenin biisit ovat lauluja, joihin tykkään eläytyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laulan monesti Tuhkimon lauluja luututessani lattioita. Varmaan samaistun Tuhkimoon, tai haluan olla kuin Tuhkimo raataessani lattialla. :D Kyllä Tuhkimon lauluja tulee tosin muulloinkin hyräiltyä, mutta yleensä siivoushommissa.

   Ja jesh, en ole ainoa, joka eläytyy kappaleihin täysin rinnoin kotona yksin ollessaan! Haluaisin kyllä joskus olla kärpäsenä katossa katsomassa omia liikkeitäni - ne eivät varmaankaan ole niin sulokkaita ja elegantteja, kuin miltä ne tekohetkellä tuntuvat! :D

   Poista