13.6.2016

I bring you a song! 2.

1. Paras laulu

Paras Disney-laulu on ehdottomasti Beauty and the Beast, eli Tyttö sekä hän. Disneyn elokuvissa on toki muitakin aivan mahtavia lauluja, mutta Tyttö sekä hän vie voiton kaikista. Laulu on todella kaunis, sen melodia on herkkä ja siitä tulee rauhallinen tunnelma. Sanat ovat hyvät niin englanniksi kuin suomeksi, joskin englanniksi lauletaan hirviöstä, suomeksi "hänestä". Suomenkielinen versio on minulle tutumpi, ja sen takia pidän ehkä siitä hitusen enemmän. 

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: Howard Ashman / Esittäjä: Angela Lansbury tai Anneli Saaristo


Mikä on teidän mielestänne paras laulu Disneyn tai Pixarin elokuvista? 

Pakko vielä laittaa tähän alle eilen julkaistu teaseri Moanasta! Teaserin perusteella elokuva vaikuttaa minusta aivan mahtavalta! Pätkästä välittyy rauhallinen tunnelma kauniine merimaisemineen. Maui vaikuttaa taas mukavan hassulta ja innokkaalta! Odotan kyllä nyt Moanaa aivan uudella palolla kuin ennen! Mitäs te pidätte teaseristä?

9 kommenttia:

 1. Beauty and the beast ansaitsee paikkansa myös minun Disney-laulusuosikeissani. Sanat kolahtavat sekä suomeksi että englanniksi, ja tykkään siitä, että Hirviötä kutsutaan ''häneksi''. :)
  Rakastuin tuohon Moanan teaser traileriin, animaatio näyttää vaan parantuvan elokuva elokuvalta! Maui on ihanan ilmeikäs hahmo. Minusta tuntuu, että Moana saattaa olla elokuvan myötä yksi uusista Disneyn naishahmolemppareistani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jejj! Beauty and the Beast on loistava laulu! Alan Menken on suorastaan nero, kun osaa säveltää jotain noin kaunista!

   Minusta oli harmi, että Moanan teaserissä näytettiin niin vähän Moanaa. Ehkä hänen hahmonsa haluttiin pitää vielä salaisuuden verhon takana...? Mauin hahmo taas vei teaserin perusteella minun sydämeni, hän on siinä niin mahtaileva ja hassutteleva. :) Ja maisemat on kauniita, oi!

   Katsoinpas muuten, että sinulla näyttäisi olevan jonkinlainen Disney-blogipohja vireillä...? Aiotko alkaa kirjoittaa Disney-aiheista blogia, liitynkö jo lukijaksi? ;)

   Poista
  2. Niinpä, Alan Menkeniä ei moni voita!

   Olisi tosiaan ollut kiva saada nähdä lisää itse Moanaa. Voi olla, että seuraava traileri sisältää oikein kunnolla päähenkilöneitoa tai sitten sitä säästellään viimeiseen asti. Maisemat tosiaan - vau. Ihana nähdä Frozenin jälkeen tällaista lämmintä ilmastoa Disneyn leffassa.

   Ja voi kyllä, julkaisin juuri ensimmäisen tekstini blogissani! Kiitosta omalle blogillesi, jota olen seuraillut jo kauan, se on antanut inspiraatiota alkaa kirjoittelemaan omia tekstejä. :)

   Poista
  3. Seuraavassa trailerissa näemme varmasti enemmän Moanaa. Itse olen viime vuosina katsonut yleensä vain teaserit, ja jättänyt trailerit katsomatta, sillä niissä monesti paljastetaan juonen kannalta oleellisia seikkoja. Niinpä Moanan tuleva traileri taitaa jäädä minulta katsomatta, jotta elokuva pysyy jännittävämpänä. Taidan olla vähän pöhkö... :D

   UUu, pitääpä käydä katsomassa julkaisemasi teksti. Ja voi, kiva kuulla, että blogini on ollut inspiraation lähteenä sinulle! Ihanaa! Kiitos kunniasta! :)

   Poista
 2. Beauty and the Beast on minunkin suosikkini. Alkuperäisessä versiossa pidän todella paljon Lansburyn äänestä, se on todella rauhoittava ja herttainen! Tosin Anneli Saaristo on aivan yhtä ihana! Suomenkielinen versio on suosikkini sanoituksen takia. On mielestäni erittäin runollista sanoa: tahtovat he näin olla lähekkäin, tyttö sekä hän. :)

  Moanan teaseri oli mielenkiintoinen. En ole hirveästi perehtynyt elokuvaan tai sen teko prosessiin, mutta tämä kyllä herätti mielenkiintoni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, Beauty and the Beast taitaa olla paras laulu ikinä! :) Lansburyn ääni on herttainen, ja siinä on ihana englantilainen aksentti. Saariston ääni kuitenkin vetoaa minuun enemmän, ehkä juuri noiden runollisten sanojen takia. :)

   Minäkään en ole hirveästi ollut Moanasta innostunut teaseria ennen, mutta nyt kyllä aloin odottamaan tosissani Moanan ilmestymistä. Jihaa!

   Poista
 3. Tällaiset haasteet ovat kivoja, ehkä itsekin innostun osallistumaan johonkin. En kuitenkaan lauluhaasteeseen, sillä tein jo samantapaista joulukalenterissani. Mutta kyllä jotain mieleistä varmaan löytyy!

  Beauty and the Beast on kyllä ihana kappale, itse pidän enemmän englanninkielisestä versiosta, jota on myös tullut kuunneltua huomattavasti suomenkielistä enemmän. Liikutun lähes joka kerta laulua kuunnellessani, mutta kyyneliin puhkesin vasta kuunneltuani laulun itsensä Howard Ashmanin laulamana. Ehdottomasti yksi minunkin suosikkilauluistani. On kuitenkin niin monia hyviä Disney-lauluja (erityisesti Alan Menkenin säveltämiä), etten osaa nimetä ykkössuosikkia.

  Näin vasta nyt tuon Moanan teaserin. Odotukseni nousivat juuri, vaikuttaa lupaavalta elokuvalta! Ihanaa, että Disneyltä tulee taas kunnon musikaali (tai niin olen ainakin käsittänyt), niitä ollaan kaivattu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, minullakin tuli mieleen googlettaa Disneyn musiikkihaastetta sinun joulukalenterisi perusteella! ;) Että kiitos sinulle siitä! Moni kohta haasteesta on kyllä yksistäänkin mielenkiintoinen ihan TOP-listaakin varten...

   Ykkössuosikkia monien mahtavien (Menkenin) laulujen seasta on vaikea valita! Paras laulu vaihtelee myös ihan päivän ja tunnelman mukaan. Joskus Beauty and the Beast on vain tylsä, ja sen yli haluaa skipata, kun kaipaa jotain vauhdikkaampaa meininkiä. Yleisellä tasolla ottaen laulu on kuitenkin suosikkini. :)

   Ihanaa, että sinäkin odotat Moanaa! Toivottavasti emme tule pettymään elokuvan suhteen - en kuitenkaan usko! Minäkin olen käsittänyt elokuvan olevan musikaali, jee! Onneksi ei tarvitse odottaa enää hirmu pitkään.

   Poista
  2. Kiva kuulla, että joulukalenterini on innoittanut sinua tekemään haasteen! :)

   Poista