15.6.2016

I bring you a song! 4.

3. Paras prinsessan tai sankarittaren laulama laulu

Ooooh! Tämä on ensimmäinen vaikea kysymys haasteessa! Disney-klassikoissa on todella kauniita ja vahvoja naisten laulamia lauluja, ja on hankala valita niistä parasta. Voi voi voi voi... Tämä on oikeasti hankalaa! Noh, olen nyt herkällä tuulella, ja se ohjaa parhaan sankarittaren laulun valintaa. Aivan mahtavia lauluja ovat Colors of the Wind ja Let it Go, mutta tänään valitsen parhaaksi naisen laulamaksi lauluksi laulun Part of Your World, Unelmiin mä jään. Laulussa Ariel uneksii ihmisten maailmasta, ja laulun sävelistä välittyy kauniisti merenneidon kaipuu pois pinnan alta. Laulu alkaa herkästi, Arielin vienosta toiveesta, mutta laulun keskivaiheilla teema muuttuu vahvaksi ja toive vaatimukseksi. Laulun lopussa vahvoista tunnelmista kevennetään hiljalleen taas herkkään, hiljaiseen toiveeseen. Part of Your World on todella kaunis laulu. Pidän siitä enemmän englanninkielisenä, sillä minusta laulun sanat ovat onnistuneet paremmin alkuperäisessä versiossa kuin kummassakaan suomennoksessa. 

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: Howard Ashman / Esittäjä: Jodi Benson tai Johanna Nurmimaa tai Nina Tapio


Mikä Disneyn naishahmon laulama laulu on teidän mielestänne paras?

7 kommenttia:

 1. En muista laulun nimeä, mutta Belle laulaa siinä jotain: Löydän seikkailuni jostain kaukaa....
  Melko elokuvan alussa laulaa tän laulun. Sen jälkeen kun Gaston on kosinut häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on Belle reprise. Tuo lyhyt laulu on minustakin kaunis, ja se alkaa kivan koomisesti (tosin ei Bellen kustannuksella, vaan Gastonin), mutta kehittyy haaveiluksi tulevaisuudesta. Laulun melodia on henkeäsalpaavan kaunis, kuten monen muunkin Kaunottaren ja Hirviön kappaleen. Ah! Pidän silti ehkä hitusen enemmän Arielin haave-laulusta, vaikka Bellenkin reprise on loistava!

   Poista
  2. Se on tosi lyhyt, mutta kaunis kohtaus. Jäänyt elävästi jo lapsuudesta mieleen ja tietysti suomeksi esitettynä. :)
   Kyllä Arielikin laulu on ihana.

   Poista
 2. Part of Your World kuuluu minunkin suosikkeihini. On hassua, että aluksi en välittänyt laulusta juurikaan, mutta kuunneltuani sitä enemmän ihastuin ikihyviksi. Jodi Bensonilla on kaunis ja persoonallinen ääni, eivätkä minunkaan suomenkieliset versiot tee yhtä suurta vaikutusta kuin alkuperäinen lähinnä siksi, että odotan Arielin ääneltä melko paljon. Nurmimaa ja Tapio ovat molemmat hyviä laulajia, mutta heidän äänensä eivät minusta oikein sovi Arielille. Myös sanat ovat englanniksi hienommat.

  Muita hyviä naisten laulamia kappaleita ovat ainakin Belle reprise, molemmat Pocahontasin soolot, Reflection sekä Let it Go.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma minulla! Aluksi en oikein pitänyt Part of Your Worldista, mutta nyt se kuulostaa todella hyvältä. Mainitsemasi naisten kappaleet ovat kaikki mahtavia!

   Poista
 3. Voi, Disneyllä on niin monia hyviä sankarittarien lauluja! Luulen kuitenkin että oma suosikkini olisi Pocahontaksen Tuulen värit tai Minne virta veneen vie (jos sitä lasketaan), molempia on tullut hoilailtua jo pienenä. Olen myös alkanut tykkämään hurjasti myös Megaran laulusta muusien kanssa.

  Mutta oli miten oli, olen myöntänyt sinulle ja blogillesi uuden blogitunnustuksen ja haasteen, käyhän kurkkaamassa: http://pyorivanuoli.blogspot.fi/2016/06/puhetta-bloggaamisesta-blogger.html ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Virta minne veneen vie lasketaan mukaan! Minullekin Pocahontasin laulut ovat lähellä sydäntä, niitä tosiaan lauloi melkein ekstaasissa pienenä. Meillä oli karaoke-kasetti, jota kuunneltiin autossa, ja jolta molemmat laulut löytyi. Mahtoi olla vanhemmilla hauska kuunnella, kun takapenkillä lauletaan... :D Megaran En saa rakastaa -laulu on ihana, ja siinä kuvataan hyvin Megaraa ja tämän luonnetta. Oijoi, ihania naisten laulamia lauluja on liian monta!

   Oi, kiitos tunnustuksesta! Pitääpäs käydä kurkkaamassa blogisi puolelle! :)

   Poista