27.7.2016

I bring you a song! 23.

24. Paras eläinten laulama laulu

Paras eläinten laulama laulu on helppo valita, ja sen voinee päätellä myöskin blogini nimestä. Ev'rybody Wants to Be a Cat, Katti tahtoo olla jokainen on yksinkertaisesti paras laulu! Laulussa on mahtavaa swingiä ja jazzia, ja laulun kuullessani alan vähintäänkin keinumaan musiikin tahdissa. Laulu on se, jota soitan Disney-nuottikirjastani useimmin, ja yksi eniten päässäni soivista Disney-lauluista. Laulun sanat ovat kyllä melko mitäänsanomattomat, mutta hauskat, ja se riittää! Katti tahtoo olla jokainen -laulussa on kivasti variaatiota melodian ja rytmin suhteen. Aluksi laulua lauletaan pitkään "perusmelodialla", sitten laulu hidastuu Herttuattaren soittaessa harppua, kunnes lopuksi muuttuu vallan sekopäiseksi biletykseksi Hottikatin kumppaneineen innostuessa täysin. Mahtavaa! :D 

Säveltäjä: Al Binker / Sanoittaja: Floyd Huddleston / Esittäjä: Phil Harris, Scatman Crothers, Thurl Ravenscroft & Liz English tai Pepe Ahlqvist, Pekka Lehtosaari & Carita Mäkelä


Tänään on unikeonpäivä. Minä onnistuin nukkumaan pienessä perheessämme pisimpään, mutta se johtui lähinnä siitä, että mieheni meni töihin (itse olen vielä vähän aikaa lomalla). Onneksi minua ei sentään heitetty veteen! Normaalisti heräilen meistä ensimmäisenä, ja yleensä herätessäni olen heti virkeä ja pystyn nousemaan sängystä kellon soidessa. Väsymys saattaa tulla jälkikäteen, jos on tullakseen. Samaistun siis alla olevista kuvista eniten Meridan nopeaan ja pirteään heräämistapaan. Kaiken lisäksi hiukseni ovat yleensä aivan yhtä pörröllään kuin hänellä. :)


Kenen yllä olevien neitojen heräämistapaan te samaistutte parhaiten? Entä mikä on teidän mielestänne paras eläinten laulama laulu Disney-elokuvista?

10 kommenttia:

 1. Näitä laulu kirjoituksiasi on kyllä todella hauska lukea, muistuu mieleen kuinka paljon mahtavia biisejä Disneyllä onkaan. Oma suosikkini eläinten laulamista lauluista on ehdottomasti "Hakuna Matata", siinä on vaan sitä jotain. Hauskaa menoa ja melodiaa koko biisi alusta loppuun.

  Unisista prinsessoista eniten samaistun taas Annaan tai Mulaniin, koska en todellakaan ole se ensimmäinen herääjä vaan joku (yleensä herätyskello) saa muutamaan kertaan herätellä ennen kun suostun nousemaan. Olen kateellinen kaikille aamuvirkuille, jotka heti herättyään pomppaavat sängystä ylös ja ovat valmiina uuteen päivään. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että näitä lyhyempiäkin tekstejä on ollut kiva lukea! Ja erityisen kiva, että se on muistutellut mieleesi hyviä Disney-biisejä! :) Oi, Hakuna matata on mahtava laulu! Ja myös jo aiemmin tässä haasteessa hehkuttamani eläinten laulama Can You Feel the Love Tonight! Voi voi, kyllä näitäkin lauluja löytyy!

   Voin kuvitella, kuinka hankalaa herääminen voi olla. Kyllä minäkin vapaapäivinä tykkään köllötellä sängyssä pitkään, tosin vaikka kirjaa lueskellen. Kun herään aamusta, niin en kyllä yleensä enää saa unta. Sen sijaan väsyn illasta kauhean nopeasti, ja minä taas olen kateellinen niille, jotka pystyvät valvomaan pitkään vaikka jonkun televisiosta tulevan elokuvan seurassa. Itsellä leffan katselu pitää aloittaa arkena viimeistään 20.00, että jaksaa sen katsoa. :)

   Poista
 2. No en ainakaan herää laulaen kuin Tuhkimo. :D
  Taidan olla Prinsessa Ruusunen, kun tykkään nukkua ja nukun 9-10 tunnin yöunia. Eli Aurora, hitaasti ja lempeästi heräten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhkimolla on ihanan naureskeleva herätys! :) Tosin elokuvassa hänkin kääntää ensin kylkeään ja hätistelee lintuja pois, että saisi nukkua pitempään... kunnes kääntyy virkeänä ja nauravaisena! :) Oi, pitkät yöunet kuulostavat hyviltä. Minäkin yritän aina välillä nukkua pitkään, mutta varsinkin näin kesällä valo herättää aikaisin. Auroran herääminen on ihanan lempeä!

   Poista
 3. Minustakin Katti tahtoo olla jokainen, on paras eläinten laulama laulu.Toinen paras on Apinalaulu Viidakkokirjasta ja kolmas on Aalloissa siis.

  Minulla on vaihteleva herääminen, mutta voisin sanoa että enimmäkseen olen kun Lumikki, heräilen, venyttelen, mietin hetken asioita ja lopulta nousen sängystä. Mutta joskus olen kun Mulan, siinä mielessä etten millään tahtoisi herätä, etenkin jos on pakko herätä aikaisemmin kun yleensä, vaikkei haluaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mainitsemasi laulut ovat aivan mahtavia! Heräämisen kanssa olet oikeassa siinä mielessä, että en minäkään aina Meridana herää. Välillä väsyttää niin paljon, että tahtoisi Mulanin tapaan kääntää kylkeä. Harvoin väsymys onneksi yltää Annan tasolle. Eli hyvä, kun valisit monta herätystapaa! :)

   Poista
 4. Omat suosikkini eläinten laulamista lauluista ovat ehkä Hakuna matata, Can you feel the love tonight, Under the sea ja Kiss the girl. En osaa valita yhtä, ne kaikki ovat upeita! :)

  Hmm, minä taidan olla ehkä lähimpänä Lumikkia herätessäni, jos herään. Näin kesälomalla minulla on ollut joka aamu herätys kello 8:00, enkä ole vielä kertaakaan herännyt siihen! Vanhempani seinän toisella puolella sen sijaan heräävät siihen joka aamu. :D Itse herään vasta joskus kymmenen aikoihin ilman herätystä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Disneyllä on ihan liikaa lauluja, ja on suorastaan mahdotonta valita niistä yhtä parasta! Kaikki mainitsemasi kappaleet ovat aivan mahtavia! Onpas myös se ihana, että kaikki tähän tekstiin kommentoijat ovat löytäneet itselleen eri heräämis-esikuvan! ;) Toivottavasti sinä et kuitenkaan Lumikin lailla tule heräämään seitsemän pienen miehen tuijotukseen... Voi hirveäää!!!! :O Nauti nyt myöhään nukkumisesta, eikös ne koulut ala ensi viikolla? (Ainakin täällä Tampereella.) Vai alkaako sinulla uurastus vasta syyskuun alussa? Vai oletko jo työelämässä?

   Poista
  2. Koulua käyn vielä, ja joo, ensi viikolla alkaa. :)

   Poista
  3. Anteeksi uteluni! Mutta onnea koulutien alkuun ja nauti loppulomasta! :)

   Poista