6.7.2016

I bring you a song! 13.

14. Laulu, joka vetoaa tunteisiin

Ääh... Tämä onkin hankala. Luulen, että melkein jokainen laulu voisi vedota tunteisiin, jos vain on itse tietyssä olotilassa. Toisaalta taas kappaleet eivät aina aiheuta minussa tunteenpurkauksia, vaan joskus niitä kuuntelee vain toisella korvalla ja lauleskelee muuten vain mukana ajattelematta sanoja sen enempää. Ehkä kappale, joka herkistää minut useimmin, on Baby Mine, Rakkainpain. Laulu lauletaan Dumbossa Dumbon kömpiessä tapaamaan vankilaan suljettua äitiään. Äiti keinuttaa Dumboa kalterien välistä kärsällään, ja molemmat elefantit kaipaavat toisiaan kauheasti. Laulussa on todella kauniit sanat englanniksi, suomenkieliset sanat ovat vähän tylsät. Baby Minen rauhallinen tempo aiheuttaa sen, että laulun kuullessaan on pakko vähän hiljentää tahtia ja ajatella omaa äitiä - ja voin kuvitella, että joskus hamassa tulevaisuudessa kappale saa ajattelemaan myös omia lapsia. Tälle laululle ei voi sanoa muuta kuin: Awww! 

Säveltäjä: Frank Churchill / Sanoittaja: Ned Washington / Esittäjä: Betty Noyes tai ??? (Jos joku tietää suomenkielisen laulajan, saa kertoa! :) )


Vetoaako joku Disney-laulu teidän tunteisiinne merkittävällä tavalla?

6 kommenttia:

 1. Oih, kuinka hellyyttävä kuva. Itse laulua en nyt saa soimaan päähäni joten täytynee katsoa Dumbo seuraavan kerran niin, että ajattelee laulua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana kuva! <3 Katso ihmeessä, laulu on minusta hyvä.

   Poista
 2. Baby Mine on kyllä todella koskettava laulu, kuten on kyseinen kohtauskin. Minulla kuitenkin liittyy Dumboon aika negatiivisia fiiliksiä (elokuva on minusta ahdistava), joten valitsisin tunteisiin vetoavaksi lauluksi toisen "äiti-laulun", nimittäin Tarzanin You'll be in my heart. Todella kaunis kappale, joka voi hyvinkin nostattaa kyyneleet silmiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, voi että! Harmi, että Dumbo on sinusta ahdistava! :( Kyllähän elokuvassa paljon ahdistavia kohtauksia on, ja Dumboa kiusataan melkein koko elokuvan ajan, mutta itselleni on jäänyt Dumbosta kuitenkin positiiviset mielikuvat. You'll Be in My Heart on ihana laulu! Jesh! Äitilaulut rules! ;)

   Poista
 3. Aww. Aivan totta. :) Mikähän siinä on, että äiti-lapsi-jutut menevät niin tunteisiin? Itselleni Disney-laulu, joka vetoaa tunteisiin, on... hmm... varmaan joku dramaattinen... Pitää miettiä pidempään.

  p.s. Älä luule, että olen täällä nyt "pakotettuna" kirjoittamassa hirveästi kommentteja. Päätin vain ottaa nyt ajan, kun muistutit minua kivasti, ja kommentointi on niin hauskaa! Ja tietysti mahtavat blogisi antavat siihen aihetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä molemmilla on ollut hyvä suhde äitiin, joten ehkä äitilaulut tuntuvat sen takia niin tunteellisilta...? Toisaalta jos on äidin kanssa hirveissä riidoissa, niin voi äitilaulu silti vaikuttaa tunteisiin, että: "Olisipa minulla hyvät välit äidin kanssa!" Ja jos on orpo, niin voi ne laulut silti vaikuttaa: "Olisipa minulla äiti!" Voi ei, joku juju niissä on! :)

   Jejjj! Älä pakotu! ;)

   Poista