21.7.2016

I bring you a song! 20.

21. Laulu, joka kuvaa parhaiten sinua / sinun elämääsi

Tämä kysymyshän on jo aika henkilökohtainen! Mikä Disney-laulu kuvaa parhaiten minua? Hmm... Monissa Disney-lauluissa haaveillaan tulevaisuudesta ja mitä kaikkea siellä voi toteuttaa. Itse keskityn nyt kuitenkin nykyhetkeen ja koitan nauttia siitä (lomalla kun olen, heh!), enkä haaveile pitkälle tulevaisuuteen. Olen myös onnellinen nykyisestä elämäntilanteestani. Onnellisuudesta huolimatta välillä tulee päiviä, jolloin kaikki tuntuu menevän päin mäntyä, eikä mikään onnistu. Valitsenkin minua kuvaavaksi lauluksi Lumikista laulun With a Smile and a Song, Hymy huulillas on. Laulussa Lumikki rohkaisee itseään pelottavan metsän keskellä, että pelot olivat vain hänen päässään ja hymy tekee elämästä positiivisemman. Tämän laulun sanoihin minäkin haluan sitoutua, sillä elämän ihanuus tai kauheus on usein kiinni vain omasta asenteesta ja mielialasta - ei toki aina, mutta henkilökohtaisessa elämässäni usein. Mutta eilen minulla oli todella huono päivä, niin en voinut kuvitellakaan kirjoittavani tätä haastetekstiä - silloin olisin ollut pikemminkin surkea sielu, ja minua kuvaava laulu olisi ollut Poor Unfortunate Soul! :D 

Säveltäjä: Frank Churchill / Sanoittaja: Larry Morey / Esittäjä: Adriana Caselotti tai Eeva-Kaarina Volanen (1962) tai Johanna Nurmimaa (1982) ta Kukka-Maaria Ahonen (1994)


Kuvaako joku Disney-laulu sinua tai sinun elämääsi täydellisesti?

2 kommenttia:

  1. Aloin itsekin oikein miettimään mikä kappale kuvaa parhaiten itseäni ja täytyy sanoa, että se oli aika vaikeaa. Päädyin kuitenkin siihen, että itseäni kuvaa parhaiten Pocahontasin laulama kappale Tuulen värit. Taas yksi kappale Pocahontasista, mutta en mahda sille mitään :´D. Kappale kuvaa hyvin omaa ajattelutapaani ihmisestä ja luonnosta ja yleensäkin Pocahontas laulaa hyvin siitä, ettei ihminen ole ainoa olento maanpäällä ja että jokaisella olennolla on sielu ja elämä. Pocahontas myös laulaa laulussa miten luontoa tulisi kunnioittaa ja ihmisen tulisi oppia sen lisäksi kunnioittamaan myös muuta elollista, kuin vain omaa rotuaan. Samaistuin kappaleen sanoihin heti ensimmäisellä kuuntelukerralla ja laulu on sellainen jota kaikkien tulisi ajatella tarkemmin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulen värit oli minulla kanssa pohdinnassa elämääni kuvaavaksi lauluksi, sillä yritän parhaani mukaan kunnioittaa luontoa ja muita ihmisiä. Laulun sanat ovat pohtimaan laittavat, ja olisi todellakin hyvä, jos ihmiset miettisivät niitä hieman syvällisemmin. Täytyy kyllä sanoa, että en ole vielä ihan oppinut maalaamaan tuulen värejä... tosin en ole tainnut koskaan edes koittaa sitä! :)

      Poista