5.7.2016

I bring you a song! 12.

13. Paras laulu piristymiseen

Jos minulla on huono päivä ja haluan tulla paremmalle tuulelle, niin mitä laulua kuuntelen? Laulun täytyy olla iloinen, duurissa oleva, ja suht nopeatempoinen minua piristääkseen. Esimerkiksi laulu Sua kaivataan, Someone's Waiting for You, joka on elokuvassa Pelastuspartio Bernard ja Bianca tarkoitettu piristämään Pennyä, saa minut vain masentuneeksi hitaalla tempollaan. Piristäviä vaikutuksia on taasen lauluilla Hakuna matata, Oon mä ainoa ja Leirin hajoitus. Kaikkein piristävämmäksi lauluksi valitsen tällä kertaa laulun Pixarin elokuvasta Toy Story 3: You've Got a Friend in Me (para Buzz Español), Hay Un Amigo En Mi. Kaikille tuttu On sulla ystävä, joka esiintyy jo ensimmäisessä Toy Storyssa, on kolmannessa elokuvassa vedetty espanjalaistyylisesti Buzzin ollessa kytkettynä espanja-asetuksille. Laulusta tunnistaa siis alkuperäisversion, mutta espanjalaisversiossa on enemmän rytmiä, enemmän menoa ja meininkiä ja enemmän hauskuutta. Sanat ovat tietysti myös espanjaksi, mutta olettaisin niiden olevan samat kuin alkuperäisessä englanninkielisessä versiossa, jolloin niistäkin saisi selvää. Laulu on vaan mahtava ja tuo aina hymyn huulilleni!

Säveltäjä ja sanoittaja: Randy Newman / Esittäjä: The Gipsy Kings


Mikä Disney-laulu saa sinut aina hyvälle tuulelle?

5 kommenttia:

 1. Itseä myös piristää mukavasti tuo Toy Storyn espanjalaisversio, sillä se on tosi menevä ja nopeatempoinen. Myös itseä piristää Karhuveljeni Kodasta tuttu Suuret henget -kappale (Great Spirits), sillä se on niin maanläheinen ja iloinen biisi mikä saa hymyn huulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jejjj! Suuret henget on kyllä mahtava kappale, ja totta, se saa kyllä hymyn minunkin huulilleni. Jotenkin se on sopivassa suhteessa maanläheinen ja mahtipontinen. :) Karhuveljeni Kodassa on kyllä hyviä lauluja!

   Poista
 2. Hahhaa! Yllätysveto, tuota en olis kyllä ikinä arvannut! Mua ärsyttää, kun en voi osallistua näihin. Tai siis ku ei tuu mittään mieleen. Kun kyllähän niitä nyt on, herranjestas. No, ainakin Aladdinin se "Hyppään"-biisi ja Hengen "Ei oo kaveria parempaa" saa aina hyvälle tuulelle. ...... PALAAN TÄSSÄKIN ASIASSA! o.o :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Voi sinua, Seonnut toimittaja! Mainitsemasi Aladdinin biisit ovat kyllä hauskoja niin sanojensa kuin melodian puolesta. Niitä ei voi kuunnella myrtsinä. Että hyvinhän sinä pääsit osallistumaan tähän kysymykseen!

   Poista
  2. Päätään jo selvitellyt toimittaja10. heinäkuuta 2016 klo 18.10

   Hehhee. En ole keksinyt parempaakaan nyt. :)

   Poista