11.1.2015

Who's the furriest of them all? 9.

Ken on maassa kaunehin? -kisa alkaa olla kärkikahinoissa saakka! Moni kilpailija on joutunut pettymään ja lähtemään kotiin hammasta purren. Parin viikon päästä selviää neljännen kauden voittaja! Ennen voittajan julistamista palatkaamme kuitenkin nykyhetkeen ja tämän viikon jaksoon.


Viikon tähtihenkilö on Kaunotar, jonka viime viikkoinen yökuva äänestettiin ylivoimaisesti parhaaksi kaikista yökuvista (tosin Herttuatar ja Nala saivat myös ääniä). Kaunottaren kuvassa äänestäjiä viehätti cockerspanielin suloisuus, rauhallisuus, kauneus, aistikkuus, hehkeys ja tyytyväisyys. Siinä on pitkä lista ihanan positiivisia adjektiiveja, jotka ovat Kaunottarelle varmasti hyödyksi näin lähellä kilpailun loppua. Itse asiassa Kaunottaren yökuva on viimeinen kuva, joka voittaa parhaan kuvan koskemattomuuden, sillä tällä viikolla koskemattomuutta ei ole enää jaossa! 


Tällä viikolla kotiinsa sai lähteä Perdita, josta näkyi yökuvassa vain selkäpuoli. Mitkä ovat Perditan tunnelmat nyt? "Tietysti minua harmittaa. Olin varma, että olisin vähintään kolmen parhaan joukossa. Täytyy kuitenkin sanoa, että jäljelle jäävät kilpailijat ovat minua paljon parempia, joten kyllä tämä pudotus taisi mennä ihan oikein. Oikein paljon onnea jäljelle jääneille kilpailijoille, erityisesti Kaunottarelle! Minä lähden kotiin katsomaan loppukisaa perheeni seurassa!" Kiitos Perdita kisaan osallistumisestasi!

Tämän viikon kuvausteemana on kuva ihmisen kanssa. Kuvat on otettu kilpailijoiden arkiympäristöstä, jossa heille läheinen ihminen oleskelee. Kuvassa tärkeintä on tuoda ilmi eläinneitosen ja ihmisen välinen suhde. Kilpailijat saavat myös lyhyesti kommentoida kuvaansa. Kilpailijoiden puheenvuorot tulkkaa kääntäjämme Lumikki.


"Minä asun yhdessä Kultien perheen kanssa, ja Kullat ovat aivan kultaisia ihmisiä! Parasta puuhaa on, kun ihmiset jaksavat leikkiä kanssani! Jukka Kulta, isäntäni, on opettanut minulle paljon erilaisia temppuja, joita tehdessäni saan häneltä makupalan. Pallon kanssa leikkiminen on myös tosi hauskaa, kuin myös ihan vaan lenkillä käyminen. Ihmiseni ovat minulle todella tärkeitä!" 

Kaunottaren kuva on otettu cockerspanielin näkökulmasta katsottuna, ja kuvassa Jukka Kulta on vain sivuosassa, ihan niinkuin kuuluukin olla. Kuvasta näkyy Kaunottaren ja herra Kullan tiivis suhde: Kaunotar näyttää meille isäntänsä opettamaa temppua, ja isäntä on lähellä kehumassa koiraansa namin avulla (vaikka nami nyt tässä tilanteessa kuuluukin temppuun). Kuvasta välittyy katsojalle lämmin ja kotoisa tunnelma. Kaunotar on hyvin keskittynyt tasapainoharjoitukseensa, ja näyttää kuvassa kauniilta niinkuin aina. Ihana kuva!


"Ihan perinteisissä arkiympyröissä minun ei tule oltua kontaktissa ihmisten kanssa, vaikka ihmisiä pyöriikin koko ajan ympärilläni New Yorkissa. Läheisemmin olen yhteydessä ihmisiin Pelastusjärjestön tehtäviä suorittaessani, sillä hyvin usein joku lapsi tarvitsee meidän apuamme. Tähän kuvaan kanssani on päässyt Toni, jonka tapasin pelastaessani hänet salametsästäjän kynsistä Australiassa. Toni on oikein herttainen ja eläinrakas poika!" 

Biancan kuvassa katsojan huomio kohdistuu hiirineitoon aivan niinkuin pitääkin. Bianca ja Toni katsovat toisiaan silmiin, ja Bianca yrittää lohduttaa Tonia tai selittää tälle jotain. Jotain vangitsevaa kuvasta kuitenkin puuttuu, ja se on itse asiassa melko tylsä. Ehkä tylsyys johtuu siitä, että Bianca näkyy kuvassa normaalia kauempaa, eikä hänen piirteittensä yksityiskohdista saa hyvin selvää. Tylsyys voi johtua myös siitä, että Biancan asento on hieman muovimainen ja tönkön oloinen. Aijai, nyt Bianca kyllä huonontaa kuvan laatuaan huomattavasti!


"Asun perheeni kanssa Pariisiissa madame Bonfamillen luona. Madame on niin hyvä meille ja hän huolehtii kaikista tarpeistamme. Me aristokatit puolestaan annamme madamelle hänen kaipaamaansa seuraa. Olemme suoraan sanottuna riippuvaisia toinen toisistamme, enkä tiedä, mitä tekisimme ilman toisiamme!" 

Herttuattaren kuva on otettu ihmisen näkökulmasta, ja kuvan päähenkilönä toimii oikeastaan madame Bonfamille. Madame pitää Herttuatarta hellästi sylissään, ja Herttuatar halaa emäntäänsä ihan niinkuin lapsi halaisi vanhempaansa. Täytyy kuitenkin sanoa, että Herttuattaren kauniit kasvonpiirteet eivät tule ilmi tässä kuvassa, ja hän näyttää aristokatin sijaan ihan normaalilta kissalta. Lisäksi Kaunottaren vartalo näyttää valkoiselta perunalta tai jauhosäkiltä, jonka madame on nostanut syliinsä. Aijaijaijai... Tämä kuva ei todellakaan ole Herttuattaren parhaimpia kuvia. Plussaa annetaan kuitenkin siitä, että omistaja ja lemmikki näyttävät niin kovasti toisiltaan!


"Öööö.... Jos olen rehellinen, niin ennen kisaa en tiennyt, mikä ihminen on. Jylhämaassa ei asu ihmisiä, me eläimet saamme asua siellä ihan rauhassa. En voi siis ottaa kuvaa, jossa minulle läheinen ihminen oleskelee arkiympäristössäni, sillä en tunne ketään ihmistä!" 

Hmm.... Mitähän tuomari sanoisi nyt Nalan kuvasta? Viikon kuvausteemana oli kuva ihmisen kanssa, ja tämä kuva ei vastaa viikon tehtävää. Toisaalta Nalan perustelut ovat hyviä, sillä jos hän ei ole kontaktissa ihmisten kanssa, on tehtävää hieman vaikea toteuttaa. Hmm... Makkarassa on kaksi päätä. Tuomari antaa siis äänestäjille vapaat kädet päättää, ansaitseeko Nala jatkopaikan, vai viekö hänen kuvausaiheen sivuuttamisensa pudotukseen. Todettakoon vielä, että Nalan kuva on ihan hauska, sillä hänen ilmeestään voi päätellä, mitä leijona ajattelee viikon teemasta. 


Tässä olivat kaikki tämän viikon kuvat. Muistakaa äänestää omaa inhokkianne putoavaksi! Mutta muistakaa myös se, että Kaunottarella on tällä viikolla koskemattomuus, eli hän ei voi pudota. Tällä kertaa parasta kuvaa ei myöskään tarvitse äänestää, sillä koskemattomuutta ei ole nyt eikä tulevaisuudessakaan enää jaossa. Ensi viikolla selviää, ketkä kilpailijat ovat kärkikolmikossa! Siihen asti au revoir!

10 kommenttia:

 1. Nyt tama kilpailu kävikin huomattavasti vaikeammaksi.

  Pudotusääni silti Biancalle. Sinänsä sääli sillä hiirettären edelliset kuvat ovat olleet suhteellisen tasokkaita, ja tämänkertainen tuntuu isolta askeleelta taaksepäin niihin verrattuna. Tässäkin olisi ollut potentiaalia olla yhtä veikeä ja lämmin kuin se ystävyyskuva Vilpurin kanssa.

  VastaaPoista
 2. Bianca ulos kisasta tämän viikkoinen kuva on oikea pohja noteeraus

  VastaaPoista
 3. Annan pudotusääneni Biancalle, kuva oli todellinen pohja noteeraus

  Ja Nala ansaitsee jatkopaikan.

  VastaaPoista
 4. Bianca ulos, koska kuvassaan oudon,(melkeinpä ruman) näköinen:/ Ja lisäksi muut kilpailijat ovat Biancaa huiman paljon kauniimpia ja persoonallisempia!

  VastaaPoista
 5. Biancan kuva on huonoin. Kaikki muut kilpailijat ansaitsevat finaalipaikan!

  VastaaPoista
 6. Biancan poistaisin kisasta itsekin. Yhteys ihmiseen vaikuttaa paljon satunnaisemmalta kuin Kaunottaren ja Herttuattaren selvästi läheiset suhteet ihmistensä kanssa. Biancan asento on myös kovin epäviehkeä.

  VastaaPoista
 7. Bianca ulos kisasta!

  VastaaPoista
 8. Eipä kyllä loistanut kilpailun taso tällä viikolla, sanoo tämä kriittinen katsoja. Parhaimman kuvan otti mielestäni Kaunotar jälleen kerran ja huonoimman kuvan Bianca. Ei ole Nalan syy, että ei löytynyt ihmisiä! Ihana Nala! :))

  VastaaPoista
 9. Kaunotar paras, Bianca huonoin.

  VastaaPoista
 10. Äänestysaika on nyt päättynyt.

  VastaaPoista