2.1.2015

Who's the furriest of them all? 8.

Joululomat alkaa olla takanapäin ja vuosikin on vaihtunut uuteen. Nyt jos koskaan on siis aika palata Ken on maassa kaunehin? -kisan pariin! Joulutauko on tehnyt kilpailijoille terää, ja he pääsevät palaamaan kilpailuun levänneinä ja itsevarmoina. 


Parhaimman kuvan palkinnon tällä viikolla saa Nala. Hänen yhteiskuvansa Herttuattaren kanssa oli onnistunein parikuvista. Nalan kuvassa äänestäjiä miellytti leijonan vauhdikas ja leikkisä luonne, hänen innostuneisuutensa ja elämänilonsa, "joka hurmaa jokaisen". Nala on nyt Herttuattaren ohella ainoa kilpailija, joka on voittanut parhaimman kuvan äänestyksen kahtena eri kertana. Nala voitti itselleen siis koskemattomuuden seuraavaan äänestykseen, eli hän ei voi tipahtaa kisasta ainakaan viikkoon!


Joululomilta kotiinsa sai jäädä kapteeni Amelia, jonka yhteiskuvaa äänestettiin kaikkein huonoimmaksi. Amelia ei ottanut kuvassaan tarpeeksi kontaktia kilpakumppaniinsa Biancaan, ja hänen kuvaansa pidettiin myös tylsänä ja ilmettä omituisena. Mitkä on kapteenin tunnelmat? "No kyllähän minua harmittaa, että pääsin kisassa vain puoliväliin asti. Omasta mielestäni minulla olisi ollut mahdollisuuksia jopa voittaa koko kisa, mutta ilmeisestikin olen vielä liian erilainen suomalaiselle katsojakunnalle. Noh, pääsenpähän taas töihin rakkaalle alukselleni!" Kapteeni Amelia sijoittui kisassa paikalle kuusi. 

Tämän viikon ja samalla vuoden 2015 ensimmäinen kuvateema on yökuvaus. Kilpailijoista on otettu kuva tasan kello 2.00 yöllä, ja kuvien avulla selviää, mitä kilpailijoiden yössä oikein tapahtuu. Kuvista näemme, ovatko kilpailijat esteettisen näköisiä nukkuessaankin. Jos kilpailija ei ole nukkunut kuvan ottamisen aikaan, olemme pyytäneet lyhyttä selvitystä, miksi hän valvoo. Ei siis muuta kuin yökuvia katselemaan!


Nala ei ilmiselvästikään nuku kuvassaan. Miksi? "Me leijonat rakastamme nukkumista. Yleensä nukumme päivällä, kun aurinko paahtaa savannilla. Eihän auringon paisteessa kukaan jaksa tehdä mitään! Niinpä öisin olen virkeänä, ja tykkään seurata ympäröivän maailman tapahtumia. Mielestäni on mukavaa käydä katsomassa, nukkuuko kaverini, ja joskus saatan kujeilla ja herättää heidät keskellä yötä."

Onneksi tuomari ei ole Nalan kaveri, sillä en kyllä tykkäisi herätä keskellä yötä leijonan toimesta... Yökamera on saanut Nalan kiinni juuri ennen tällaista yöllistä kujetta. Nalan tassu on osumassa Timon-mangustiin herättämisaikeissa. Kuva on otettu todella läheltä, eikä Nalasta näy muuta kuin kuono, silmät ja tassut. Jopa korvat ovat rajautuneet kuvasta pois. Voisi ajatella, että Timon meinaa varastaa huomion kuvassa näkymällä siinä kokonaan, mutta näin ei ole. Nala on oman kuvansa päähenkilö, ja saa intensiivisillä silmillään katsojan lumoutumaan. Yllättävän hyvä kuva!


Herttuatar on ollut sikiunessa kello 2.00 yöllä, niinkuin kunnollisten kansalaisten kuuluukin olla (ellei kunnollinen kansalainen ole yötöissä). Herttuatar nukkuu somassa kopassa yhdessä lastensa Marien, Toulousen ja Berliozen kanssa. Koko konkkaronkka on kääriytynyt yhdessä tiiviiseen kerään ja kaikki nukkuvat todella rauhallisesti. Katsojaa alkaa ihan väsyttää, kun katsoo noin syvällä unessa olevia kissoja. Hyvä ja rauhallinen yökuva Herttuattarelta! 


Paljastan salaisuuden: kuva Biancasta on otettu Vilpuri-albatrossin selästä. Bianca ja Bernard ovat matkustamassa Vilpurin selässä kohti Pelastusjärjestön heille antamaa tehtävää. Bernard on keskittynyt kirjan lukemiseen, mutta Bianca on saanut hyvin unen päästä kiinni vaikka toinen valvookin vierellä. Biancan nukkuma-asento ei ole se parhain mahdollinen, sillä istualtaan on todella inhottavaa nukkua (ainakin tuomarin mielestä). Bianca kuitenkin näyttää, ettei se ole mahdotonta hänen kaltaiselleen seikkailijaluonteelle, ja seikkailujenkin ohessa tulee aina huolehdittua hyvistä yöunista. Tosin yöunilla ei tarvitsisi olla päässä karvahattua... Hattua lukuunottamatta kuva on täydellinen. 


Kaunotar nukkuu hyvin sikeästi omistajiensa sängyssä. Valitettavasti kello 2.00 kameran automaattilaukaisin oli mennyt jumiin, joten kuva on otettu aamulla juuri ennen kuin Kaunottaren heräämistä. Tämän takia kuvassa on niin kirkkaat värit. Kaunottaren kuvaa katsoessa katsoja haluaa päästä äkkiä heittäytymään pehmeälle sängylle, sillä koiran näyttää sängyssä niin rauhalliselta ja tyytyväiseltä. Kuvassa Kaunottaren korvat ovat ihanan tuuheasti esillä, ja koko koira on todella kauniin näköinen aamuisessa valaistuksessa. Loistava kuva!


Jaahas! Nala ei ole ainoa, joka on ollut yöllä hereillä! Miksi valvot, Perdita? "Me koirat autamme toisiamme hädän tullen, ja paras tapa tavata toisiamme omistajiemme tietämättä on yöllä. Tällä kertaa eräs Musti oli pulassa, sillä hänen omistajansa lapsi oli kadonnut. Tapasimme Pongon kanssa yhteyshenkilömme läheisessä puistossa, josta lähetimme hämyhaukun ympäri Lontoota. Lapsi löytyi vielä saman yön aikana, kiitos meidän koirien!" 

Perditan tarina on mielenkiintoinen, mutta kuva on valitettavasti epäonnistunut. Kuvassa Pongo ja labradorinnoutaja näkyvät hienosti, ja Perditakin on asetellut itsensä todella kauniiseen asentoon, mutta hänen kasvonsa eivät näy!!! Aijaijaijaijai!!! Tämä on todella suuri vahinko tässä vaiheessa kisaa, varsinkin, kun Perdita on joutunut kaksi kertaa pudotusuhan alle. Ehkä Perditan virkeä asento ja hieno tarina saa hänet pelastettua, mutta tuomarin mielestä kuva on yksinkertaisesti huono. 


Tässä olivatkin kaikki kuvat tällä kertaa. Kenen yökuva oli teistä kaikista huonoin? Kuka kilpailijoista saisi lähteä kotiin? Entäs kenen kilpailijan yökuva oli kaikista paras? Äänestämällä voitte vaikuttaa kilpailun etenemiseen! Muistattehan, että Nala on voittanut tällä viikolla koskemattomuuden, eli hän ei voi pudota kisasta pois. Ilmoitan vielä, että tämän viikon äänestys on viimeinen äänestys, jossa äänestetään parasta kuvaa! Viikon jälkeen kisassa alkaa nimittäin olla jaossa jo kärkipaikat, ja silloin ei koskemattomuuksia enää jaella! Mutta tällä viikolla voitte vielä äänestää parasta kuvaa. Ei siis muuta kuin ensi viikkoon!

9 kommenttia:

 1. Pudotkoon nyt Perdita, samoista syistä kuin tuomarilla. Myös muiden kisailijoiden yökuvien "herttaisuus" puuttuu siitä täysin.

  VastaaPoista
 2. (edelliseen jatkoa). Paras kuva Herttuattarella. Kuvasta huokuu lämmin ja äidillinen tunnelma, mikä sopii kissakaunottaren luonteeseen kuin nenä päähän. On toki noilla kolmella muulla myös hyviä kuvia, mutta Herttuattaren kuva juuri miellyttää eniten.

  VastaaPoista
 3. Valitettavasti tarina ei Perditan pelastukseksi riitä, vaan kuva on sen verran muita heikompi, että poispois.

  Kaunotar sulostuttaa unissaankin ja ilman "apuvoimia", että äänestelenpä kyseistä kuvaa parhaaksi.

  VastaaPoista
 4. Kyllä nyt on valitettavasti Perditan aika pudota. Kuva on Perditan osalta epäonnistunut, ja tässä vaiheessa kilpailua epäonnistumisia ei enää saa tulla.

  Paras kuva mielestäni on Kaunottarella. Kuvasta huokuu rauhallisuus, joka mielestäni kuuluu tähän yö-teemaan. Hän on niin sievä nukkuessaan!

  VastaaPoista
 5. Ihanin kuva on Kaunottarella. Todella suloinen!
  Huonoin on valitettavasti Perdita. Todella harmi.

  VastaaPoista
 6. Paras kuva on Nalalla. Yllättävä ja kaunis kuvakulma, ja Timon on mahtava tähti!
  Valitettavasti minäkin joudun äänestämään Perditaa. :( Vaikka se on niin ihana ihana ihana koira... niin voivoi.. :( (Eipä minun ääni taida tätä ratkaistakaan.)

  VastaaPoista
 7. Perdita pois jo yllä mainituiden syiden takia, paras kuva Kaunottarella, joka on kuvassaan hyvin kaunis ja tyytyväisen näköinen.

  VastaaPoista
 8. Perdita pois. Mieshahmot varastavat asetelman täysin, eikä otos anna minkäänlaista hahmokuvaa Perditasta.

  Kaunotar taas on ehdoton ykkönen tällä kierroksella. Sievä, aistikas ja hehkeä neitokainen.

  VastaaPoista
 9. Äänestysaika on päättynyt.

  VastaaPoista