6.1.2015

When somebody loved me, everything was beautiful.

Heinäkuussa kirjoitin TOP-listan parhaimmista Disney-pareista. Kirjoituksen yhteydessä minulta toivottiin listaa parhaimmista Pixar-pareista, joten tässä se tulee! Mielestäni Pixarin elokuvat ovat yhtä hyviä kuin Disney-klassikot, ja usein sotkenkin Pixarin elokuvat Disneyn klassikoiden sekaan. Sallin tämän itselleni, sillä Pixarhan on nykyään Disneyn omistuksessa. En kuitenkaan omista ihan kaikkia Pixarin elokuvia itselläni, joten tietämykseni niistä on vajavaisempaa kuin Disney-klassikoista. Aion kuitenkin joskus hankkia kaikki Pixarinkin elokuvat itselleni... Mutta koska minulla ei niitä vielä ole, ja osan elokuvista olen nähnyt vain kerran, niin TOP-listani voi olla hieman horjuvalla perustalla. Kaiken lisäksi Pixarin elokuvissa ei ole niin hirveästi pareja, sillä eihän Pixarin elokuviakaan ole ilmestynyt kuin vain 14 kappaletta. Selittelyt seliteltyäni tässä siis tulee TOP-10 parhaimmat Pixar-parit!

Huom! Sisältää juonipaljastuksia!


10. Linguini ja Colette


Linguini ja Colette ovat kokkeja elokuvassa Rottatouille. Linguini on hieman hömelö ja onnettomuuksille altis nuorukainen, kun taas Colette on tarkka ja hyvin vakava kokki. Colette näkee Linguinissa jotain pintaa syvempää, ja alkaa opettaa poikaa kokkauksen saloihin. Täten hän laittaa oman menestyksensä kokkina hiuskarvan varaan. Parina Colette ja Linguini täydentävät ja tasoittavat toisiaan hyvällä tavalla - ja he ovat tosi söpöjä! 


9. John ja Mary


Wall-en futuristisessa maailmassa ihmiskunta on lihonut suoraan sanottuna sioiksi. Ihmiset asuvat avaruusaluksella, kulkevat ympäriinsä leijutuolien avulla ja näkevät ympäröivästä maailmasta vain edessään olevan näytön. Johnin ja Maryn maailma muuttuu, kun Wall-e saapuu avaruusalukselle sekaannusta aiheuttamaan. Niin John kuin Mary huitaistaan eroon näytöstä, ja he pääsevät näkemään elämänsä sellaisena, miltä se oikeasti näyttää. He myös tapaavat toisensa, ja katsojalle tulee tunne, että he kokevat toisiaan kohtaan jonkinasteisia tunteita. John ja Mary ovat kahdestaan hereillä muiden ihmisten jumittaessa tietokonenäyttöjensä parissa, ja tämä saa heidät tuntemaan samankaltaisuutta ja vetoa toisiaan kohtaan. Elokuva ei kuitenkaan kerro, elivätkö John ja Mary onnellisesti elämänsä loppuun asti.


8. Woody ja Bo Peep 


En löytänyt Bo Peepille suomenkielistä nimeä, onko hän suomeksiksin Bo Peep vai joku muu? Woody ja paimentyttö ovat löytäneet toisensa jo ennen ensimmäisen Toy Storyn alkua. Ensimmäisessä ja toisessa Toy Storyssa he lirkuttelevat toisilleen aina kun kerkeävät, ja Bo Peep peittää Woodyn suudelmaparviin. Parin rakkaustarina on kuitenkin karu, sillä kolmannessa Toy Storyssa Bo Peep on poistunut Andyn talosta. Syytä paimentytön poistumiseen ei kerrota; onko lelu mennyt rikki vai onko hänet myyty eteenpäin? Woody ja Bo Peep saavat kuitenkin jakaa onnen keskenään kahden elokuvan verran.


7. Herra Ihme ja Neiti Rajaton


Supersankarien kukoistuksen päivät ovat olleet ja menneet. Supersankarit Herra Ihme ja Neiti Rajaton ovat joutuneet unohtamaan alter egonsa, ja esiintyvät nyt normaalina amerikkalaisperheen vanhempina Ilari ja Elli Vaarana. Pari tekee yhteistyötä keskenään mainiosti, ja rakkaus kukkii vielä kolmen lapsen jälkeenkin. Tai näin minä ainakin muistelen, sillä olen nähnyt Ihmeperheen vain kerran... (Mutta ostin sen itse itselleni synttärilahjaksi kuukausia sitten, joten ehkä olisi aika katsoa kyseinen elokuva taas!)


6. Kuningas Fergus ja kuningatar Elinor


Fergus ja Elinor todistavat Ihmeperheen vanhempien ohella, että suurperheen vanhempina toimiminen ei kadota todellista rakkautta mihinkään. Fergus ja Elinor ovat suorastaan täydellinen pari! Elinor tukee miestään hienosti valtakunnan hallitsemisessa, vaikka välillä tuntuu, että Elinor itse on se suurempi vaikuttaja ja hallitsija. Molemmat antavat toisilleen myös tilaa tehdä omia asioita. Varsinkin elokuvan lopussa hallitsijaparin rakkaus toisiinsa ja koko perheeseensä tulee näkyviin ihanasti.


5. Flik ja Atta


Flik on työläismuurahainen, kun taas Atta on prinsessa, eli tuleva muurahaispesän kuningatar. Tiedämme jo monien satojen, ellei peräti tuhansien tarinoiden perusteella, ettei eri luokka-asteet tai kastijärjestelmät estä rakkauden puhkeamista kahden olennon välillä. Flik ihastuu Attaan hyvin nopeasti, mutta Attan kipinän sytyttämisessä kestää aikaa. On ihanaa nähdä, miten elokuvan aikana niin Flik kuin Attakin vilkuilevat toisiaan salaa ja kääntävät katseensa äkkiä pois, mikäli toinen meinaa huomata tämän ihastuneen tuijotuksen. Ah!


4.  Salama ja Salli 


Salama McQueenin ja Sallin suhde on jotenkin tosi söpö - ja jotenkin myös tosi hauska...! Mielestäni koko Autot-elokuva on hauska (ja aliarvostettu yli päiväkoti-ikäisten joukossa), joten ehkä tämä mielikuvani elokuvaa kohtaan saa Salaman ja Sallinkin rakkauteen humoristisia viitteitä. Rakkaustarina ei ehkä tässä vie yli kastijärjestelmän rajojen, mutta rakkaustarina on muuten tuttu. Ylimielinen ja itsekäs poika tapaa tytön, he rakastuvat, ja pojan itsekkyys katoaa rakkauden myötä. Autojen romanssista en valitettavasti muista tämän enempää, sillä olen nähnyt Autot-elokuvankin vain yhden kerran.


3. Buzz ja Jessie 


Avaruusrangerin ja lehmitytön romanssi ei ehkä ensi kuulemalta vaikuta mahdolliselta, mutta niin vain Buzz Lightyear ja Jessie löytävät toisensa. Löytämistä helpottaa varmasti se, että he molemmat ovat leluja ja heidät molemmat omistaa Andy-poika. Buzz alkaa ihastua Jessieen Toy Story 2:n lopussa, ja romanssi syvenee kolmannessa Toy Storyssa. Yllättäen Buzz on suhteessa se ujompi osapuoli (toisin miltä kuvassa vaikuttaa...), mutta se tekee romanssista vain söpömpää.


2. Carl ja Elli


Carl ja Elli ovat toisilleen luotu pari elokuvasta Up. Parin suhde on jotain niin kaunista, että sitä ei voi edes sanoin kuvata, sillä sanat muuttavat ainakin tämän suhteen paljon laimeammaksi. Katsokaa siis elokuva Up, jotta tiedätte, miksi Carlin ja Ellin suhde on niin ihana!


1. Wall-E ja Eva


Wall-E on Upin ohella jotain niin ihanaa, että sitäkään ei voi sanoin kuvailla! Wall-E rakastuu Evaan, ja tekee kaikkensa saadakseen tämän ihanan neidon huomion. Koko elokuva on lähinnä Wall-En ihastumisen kuvaamista, sillä pari saa toisensa vasta elokuvan lopussa. Wall-E ja Eva ovat kiistämättömästi paras ja söpöin Pixarin pareista!


Lisää lukemista romantiikan nälkään: 

Lue tästä TOP10 söpöimmät Disney-pari
Lue tästä TOP10 romanttisimmat Disney-klassikot
Lue tästä TOP10 romanttisimmat kohtaukset
Lue tästä TOP10 parhaat pusut
Lue tästä TOP10 parhaat rakkauslaulut

6 kommenttia:

 1. Tässä aloin ihan miettimään, että onko Pixar-pareja enää hirveästi näiden mainitsemiesi ohella. Monsters, Inc. issä on Masi ja se hänen tyttönsä, mutta heidän suhteensa ei kyllä saa ihan hirveästi syvennystä...? Nemoa Etsimässä ei taida pareja `kummemmin olla, kun Nemon äitikin kuolee jo alussa. Marlin ja Dorykin ovat enemmän ystävyksiä... Olisiko Autot kakkosessa ollut joku? Anyway, tosi hyvä lista! Carl ja Ellie ovat kyllä niin ihania, ja mielestäni heidän rakkaustarinansa on koskettava siinäkin mielessä että Ellie on Carlille koko elokuvan ajan eräänlainen syy ja motivaatio jatkaa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin kesti vähän aikaa miettiä, että löytyykö Pixarin elokuvista edes 10 paria! Kyllä niitä sitten alkoi löytymään, kun vähän muisti-nystyröitään kaiveli. Masi ja Sirkka oli minulla myös mielessä, muttei heidän suhteensa kauhean söpö ole. Minäkin mietin sitä, että saiko Martti Autot 2:ssa jonkun parin, tai oliko Monsterien Yliopistossa joku pari...? Sen sijaan viime yönä tajusin, että TOP10:n joukkoonhan olisi pitänyt ehdottomasti laittaa Barbie ja Ken Toy Story 3:sta!!!! He ovat niin mahtavia ja toisilleen niin sopivia!!!! :D Äh, aina sitä unohtuu jokin asia TOP-listoja väkertäessä...

   Poista
  2. Ei hitsi, Barbie ja Ken unohtui multakin, vaikka hehän ovat suorastaan THE Pixar pari :D

   Poista
 2. Ihanaa, ihanaa!!! :) Kiitos tästä postauksesta!! Minä oon kyllä kieltämättä, mikä on Disneytä, mikä Pixaria, mikä Disney-Pixaria ja mikä Dreamworksia (ne huonommat?). :D Ykköspari oli aika helppo arvata, ja olen täysin samaa mieltä. Yksi kaikkien elokuvien parhaista pareista. Ja Carl ja Elli on myös aivan ihania! Minusta on aina niin hauskaa lukea näitä listoja, koska ne ovat aina niin yllättäviä. Varmaan koska minä en vaan muistaisi niin paljon pareja mutta myös, koska sinä osaat vertailla niitä jotenkin syvällisemmin. Esimerkiksi tuo Autot-pari on niin totta, mutten olisi sitä yhtään muistanut ennen kuin luin tekstisi.Ja nyt haluan nähdä Ötökän elämää taas!
  Kyllä tartun noihin romantiikan nälkäisten top-listoihin myöhemmin, vaikka luulen, että olenkin ainakin suurimman osan jo lukenut..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ja ole hyvä! :) Olen varma, että olet nuo aiemmat listat jo lukenut... Tai ainakin olet kaikkia kommentoinut! ;)

   Sinun pitää Saara lähteä johonkin kouluun siellä Itävallassa, missä opetetaan, mikä animaatio on minkäkin studion tekemä! Tai ehkä minä alan pitämään sinulle kirjekurssia! :) Nykyäänhän voi kyllä sanoa, että kaikki Pixarin tekemät elokuvat ovat myös Disneyn tekemiä, sillä Disney omistaa Pixarin. Silti Pixarin ja Disneyn filmit erotellaan omiksi klassikko-listoikseen. Dreamworksin tuottamia elokuvia ovat mm. Shrekit, Madagaskarit, Näin koulutat lohikäärmeesi ja Kung Fu Pandat. Sitten on lisäksi hirveä määrä muita animaatiostudioita, joista tunnetuimmat ovat Studio Ghibli, Warner Bros (Tom&Jerry, Rautajätti, Scooby-Doo) ja Cartoon Networks (elokuvia tv-sarjoihin perustuen, mm. Kiviset ja Soraset ja Tehotytöt).

   Poista
 3. Aww, miten ihana lista.
  Aika moni noista pareista on minustakin hyviä, ja Wall E ja Eva ovat myös minun ykkössuosikkini. On vaan sääli että osa noista pareista ei voi saada lapsia, koska ne on leluja/robotteja. Vaikka voihan parisuhde kukoistaakkin ilman lapsien hankkimista. Silti Ihmeperhe on mun suosikki Pixar leffa, koska mä tykkään perhetarinoista, ja on mielenkiintoista katella superiperheen arkielämää.

  VastaaPoista