29.4.2020

And I'm doing the best I can to carry on...

Hyvät elokuvat vetoavat katsojien tunteisiin monipuolisesti: niitä katsoessa saa nauraa, itkeä, kauhistua ja rakastua. Pixarin elokuvat ovat loistavia elokuvia, joten niissä käsitellään tunteita laidasta laitaan. Katsoessani analyyttisesti Pixar-klassikoita läpi olen laittanut niistä ylös, mitkä kohtaukset ovat naurattaneet, pelottaneet tai itkettäneet minua. Olen luvannut jakaa nämä tunnepitoiset listaukset kanssanne. Aiemmin olen käsitellyt jo Pixarin elokuvien hauskimmat ja pelottavimmat hetket. 

Tällä kertaa vuorossa ovat surullisimmat kohtaukset Pixar-elokuvista. Listalle ovat päässeet elokuvien hetket, joissa tapahtuu jotain kamalaa tai surullista, ja itken sen takia. Listalla ei käsitellä hetkiä, joissa itken onnellisten tapahtumien takia - se lista tullaan blogissa näkemään myöhemmin. Surullisia kohtauksia olen listannut Toy Story 4:een asti - Eteenpäin-elokuvaa ei ole vielä huomioitu listalla. Minua itkettäneitä surullisia kohtauksia olen listalle nostanut 14 kappaletta, mutta niitä löytyy elokuvista varmasti enemmänkin. Numeroinnista huolimatta kohdat eivät ole paremmuusjärjestyksessä. 
HUOM! Sisältää juonipaljastuksia!


1. Jessie hylätään

Leluille suurinta elämäniloa tuottaa se, että heillä leikitään. Toy Story 2:ssa Jessie-lelu iloitsee ajasta, jolloin hän on tärkein asia Emily-tytön maailmassa. Emilyn kasvaessa isoksi leikit leluilla ei enää kiinnosta, ja Jessie tönäistään sängyn alle pois uusien kiinnostuksenkohteiden tieltä. Hylätty Jessie voi sängyn alla pölyn keskellä enää vain muistella vanhoja hyviä aikoja. Jessie on todella surullinen ilmestys, ja katsojan tunnekuohua pahentaa entisestään kaunis laulu Mä kaipaan niin. Kohtausta katsoessa herää tosin kysymys, että eikö Emily koskaan siivoa huonettaan sängyn alta? Jessie tuntuu viettävän sängyn alla unohdettuna ties kuinka monta vuotta. Moinen unohtuminen ja sängyn alustan pölyyntyminen ei kyllä onnistuisi tässä taloudessa.

2. WALL-E ja EVA Axiomin kaatopaikalla

Aaaaahhh! WALL-E:n loppu on yhtä kyynelehtimistä. Kyynelten virta alkaa kohtauksesta, jossa WALL-E saa AUTO:lta aikamoisen sähköiskun ja tippuu sen seurauksena roskakuiluun. Axiomin kaatopaikalla EVA ja siivousrobotti M-O pelastavat WALL-En avaruuteen syöksymiseltä roskien mukana. WALL-E on kuitenkin vaurioitunut AUTOn sähköiskusta pahasti, ja EVA yrittää etsiä roskien joukosta WALL-Elle sopivaa uutta virtapiiriä kärähtäneen tilalle, mutta turhaan. WALL-E estelee EVAa lisäetsinnöiltä näyttäen mukanaan kuiluun pudonnutta kasvia - EVAn tehtävä viedä Axiom Maahan on nyt tärkeämpi kuin varaosien etsintä. Näin ainakin haluan uskoa WALL-E:n tarkoittavan, vaikka WALL-E voi esitellä kasvia myös siinä mielessä, että haluaa muistuttaa EVAa maapallolla sijaitsevasta WALL-En varaosavarastosta. Koska uskon ensimmäisen selityksen lailla WALL-En uhraavan itsensä EVAn tehtävän ja yhteisen hyvän vuoksi, saa kohtaus minut aina kyynelehtimään.

3. Married Life

Aaaaaahhhhh! Jos WALL-E:n loppu on yhtä kyynelehtimistä, on UP:in alku vastaavanlainen. "Married Life" nimisen kappaleen aikana näemme, miten Carl ja Ellie vanhenevat yhdessä kokien monta ilon ja onnen hetkeä, mutta myös suruja. Kappaleen aikana saa monta kertaa hymyillä ja itkeä, mutta kappaleen lopussa itken aina roitonaan. Carl istuu yksin Ellien hautajaisissa tämän arkun vieressä. Kaikki ilo on kadonnut maailmasta. Yhyyyyy! 


4. Riley palaa kotiin

Inside Outissa Viha, Inho ja Pelko pääsevät ohjailemaan Rileytä täysin Ilon ja Surun seikkaillessa tytön aivoissa, ja tämä muuttaa Rileyn luonnetta hetkeksi. Vihan ei-niin-nerokas suunnitelma on saada Riley karkaamaan kotoaan, ja Viha katuu päätöstään melkein heti. Niin Riley karkaa, ja hän yrittää matkustaa bussilla takaisin vanhaan kotiinsa Minnesotaan. Onneksi Ilo ja Suru pääsevät Rileyn komentokeskukseen takaisin, ja Suru saa Rileyn muuttamaan karkaussuunnitelmiaan. Riley palaa kotiin, josta hän löytää huolesta suunniltaan olevat vanhempansa. Rileyn ja vanhempien jälleennäkeminen on ihanaa ja helpottavaa, mutta sitten Riley alkaa purkaa sydäntään perheensä muutosta, ja siitä, kuinka kovasti hän kaipaa takaisin vanhaa elämäänsä Minnesotassa. Tässä kohtaa minullakin pääsee usein itku. Onneksi vanhemmat osaavat lohduttaa Rileytä ihanasti, joten katsojankin olo helpottuu.

5. Arlon isä kuolee

Arlo ja hänen isänsä Henri ovat lähteneet seuraamaan satoa varastelevaa otusta kaatosateeseen vuoristoon. Isä on suorastaan pakottanut Arlon mukaansa, sillä hän antoi Arlolle tehtäväksi tappaa otuksen, mutta Arlo ei siihen pystynyt. Nyt Arlon pitäisi hoitaa homma loppuun, mutta ilma muuttuu kamalammaksi: sade voimistuu ja ukkonen lähestyy. Lopulta joen pinta alkaa nousta, eikä Arlo enää pysy isänsä perässä. Henri tajuaa vaaran paikan ja nostaa Arlon korkealle kalliolle turvaan tulvalta. Samassa mutkan takaa ilmestyy vesi- ja mutavyöry, joka pyyhkäisee Arlon isän mukanaan kuolemaansa. Kohtaus on hyvin nopea, mutta sitäkin kamalampi, ja se iskee ainakin minua johonkin suruvarastoon.

6. Salaman ulosajo

Autot 3:ssa Salama McQueenin kanssa kilparadoille on tullut uusia moderneja autoja, jotka pystyvät paljon parempaan ajosuoritukseen kuin Salama. Vanha kilpuri yrittää pysyä uusien autojen tahdissa, mutta auton vanhanaikainen moottori ei kestä hirvittävää vauhtia. Moottorin sanoessa stop Salama ei pysty enää hallitsemaan ajoaan, ja hän ajaa todella pahan näköisen kolarin pyörien itsensä ympäri useaan kertaan. Kolari näyttää ihan siltä, ettei tuollaisesta tällistä voisi selvitä hengissä. Jostain syystä Salaman kolari saa minut kyynelten partaalle. Kai kilpa-autosta on sitten kahden aiemman Autot-elokuvan aikana tullut minulle sen verran tärkeä, että auton vahingoittuminen tuntuu inhottavalta ajatukselta.


7. Chicharrón unohtuu

Cocossa Miguel pääsee Kuolleiden maailmaan. Siellä kuollut Héctor vie pojan Kuolleiden maailman slummialueelle, unohdettujen kuolleiden asuinpaikkaan. Slummialueella majailevat kaikki kuolleet, joita yksikään ihminen ei enää muista Elävien maailmassa. Heidän kohtalonaan on "kuolla" vielä toisen kerran, kun sielu katoaa lopullisesti unohduksiin. Slummialueella Miguel ja Héctor tapaavat Héctorin ystävän Chicharrónin, jolta heidän on tarkoitus lainata kitaraa. Chicharrón on kuitenkin huonossa kunnossa riippumatossaan, joten Héctor juo ystävänsä kanssa vielä viimeisen drinkin yhdessä ja laulaa ystävälleen hänen toivelaulunsa, Tunnethan Juanitan. Laulun loputtua Chicharrón kohtaa lopullisen kuoleman tyytyväisenä hymy suupielissään. Kohtaus on minusta todella surullinen, vaikka Chicharrón esiintyy elokuvassa vain tässä yhdessä kohtauksessa. Lyhyeenkin kohtaukseen on kuitenkin saatu tiivistettyä paljon tunnetta ja koskettavuutta.

8. "Ei mitään hätää, isi on tässä."

Pelottavimpien Pixar-elokuvien kohtausten listalla mainitsin jo Nemoa etsimässä -elokuvan alkukohtauksen, jossa barrakuda syö julmasti Marlinin melkein koko perheen. Hrrr. Uskaltauduttuaan korallin ulkopuolelle Marlin ui luolaan katsomaan, onko hänen perheestään mitään jäljellä. Koko luola on melkein tyhjä, ja Marlinin epätoivon, surun ja kauhun voi tuntea. Valon pimeyteen tuo onneksi se, että yksi poikanen on säästynyt barrakudan tuhotyöltä. Tämä tuo Marlinille ja katsojalle lohtua muuten karmaisevassa tilanteessa. Marlinin lause: "Ei mitään hätää, isi on tässä", tuo tapahtumille vielä inhimillisemmän näkökulman, kun kala kutsuu itseään "isiksi". Hän ei ole pelkkä kala, hän on toisen kalan isä. Hän voisi olla kymmenien, ellei peräti satojen kalojen isä. Byäääh!

9. Tare jättää Buun huoneeseensa


Monsterit Oy -elokuvan lopussa Tare löytää vihdoin Buulle kuuluvan oven. Hän tietää, että Buun paikka on ihmisten maailmassa, oven toisella puolella. Yhdessä olonsa aikana niin Tare kuin Buukin ovat kiintyneet toisiinsa, ja hyvästien jättö tuntuu haikealta. Hyvästit on kuitenkin jätettävä, ja Tare sulkee Buun kukallisen oven kyynel silmässään Buun nostaessa kätensä päästäkseen takaisin Taren syliin. Sen jälkeen Buun ovi kuljetetaan silppurin läpi, ettei monsterien maailmassa seikkaillut tyttö pääsisi sinne enää takaisin. Jäähyväiset tuntuvat siis melko lopullisilta - joten tässä päässä ruutua itketään.


10. WALL-E ei tunnista EVAa

WALL-E ja EVA saavat Axiom-avaruusaluksen palaamaan Maahan, mutta WALL-E on satuttanut itsensä niin pahasti, että hän sammuu. Jo pelkästään tämä on surullista. EVA kiirehtii WALL-En kanssa kuitenkin WALL-En kotiin, jossa hän etsii pienen robotin hyllyistä tälle varaosia, eikä aikaakaan, kun WALL-E hyrähtää uudelleen käyntiin. Uudet osat tuntuvat kuitenkin vieneen WALL-En muistin, eikä robotti tunnista EVAa, johon oli hetki vielä niin pihkassa. Sen sijaan WALL-E alkaa toteuttaa itseensä ohjelmoitua tehtävää, eli kerätä roskia ja rutistaa niitä kuutioiksi. Tämä on minusta niin surullista! Koko elokuvan ajan WALL-E on haaveillut EVAsta, ja vihdoin kun robotit saisivat toisensa, WALL-E ei muista suurta haavettaan! Yhyyyy!!!! Miksi suuren rakkauden pitää olla aina niin traagista!?!?!

11. Buzz ja Woody eroavat toisistaan

Olen tähän mennessä nähnyt Toy Story 4:n vain yhden kerran (pitää pian katsoa se uudestaan), mutta muistan liikuttuneeni elokuvan lopussa. Elokuvan aikana Woody löytää kauan kadoksissa olleen tyttöystävänsä, Bo Peepin. Bo Peep elää vapaata elämää hylättynä, lapselta lapselle kiertävänä leluna - ja se on hänestä mahtavaa. Buzz Lightyear ja Woodyn muut vanhat ystävykset taas elävät leluelämäänsä Bonnien kanssa. Woodyn pitää tehdä vaikea valinta Bo Peepin ja Buzzin välillä, mutta lopulta rakkaus voittaa ystävyyden. Woody ja Buzz jättävät toisilleen siis haikeat ja lopulliset hyvästit yhteisten toverivuosiensa jälkeen. Elokuvan ensimmäisellä katselukerralla kohtaus liikutti minua, saa nähdä, käykö niin seuraavilla kerroilla.


12. Arlo ja Puppe kertovat toisilleen perheistään

Yhteisellä kotimatkallaan villissä luonnossa Arlo ja Puppe viettävät monta päivää ja yötä yhdessä. Eräänä iltana Arlolle tulee oikein erityisen ikävä perhettään ja edesmennyttä isäänsä. Arlo haluaa kertoa perheestään tilannetta kummastelevalle Pupelle. Kaksikolla ei ole kuitenkaan yhteistä kieltä, joten Arlo nostaa hiekkaan pystyyn viisi keppiä, joista jokainen kuvastaa yhtä hänen perheenjäsentään. Sitten Arlo laskee surullisena yhden kepin vaakatasoon kuvastamaan sitä, että hänen isänsä on kuollut. Yllätykseksi Puppe tajuaa Arlon keppitarinan, ja Puppe nostaa itse hiekkaan pystyyn kolme keppiä, joista kaataa kaksi maahan. Arlo ymmärtää, että Puppe on menettänyt molemmat vanhempansa. Niinpä nämä kaksi pientä otusta purkavat yhteistä suruaan ilmoille ulvomalla kuuta, ja niin tekee varmasti myös kaikki tunteelliset katsojat. Auuuuuuuu!

13. Héctor alkaa unohtua

Aikaisemmin Cocossa olemme nähneet, miten Héctorin ystävä Chicharrón katoaa, kun kukaan Elävien maailmassa ei enää muista häntä.  Elokuvan lopussa Héctoria uhkaa sama kohtalo: hän alkaa haalistua ja voida huonosti, kun häntä ei enää muisteta. Lopullisen unohtumisen lisäksi tämä on surullista siinä mielessä, että Héctor on juuri löytänyt takaisin oman perheensä luo oltuaan pitkään hylkiö. Myös Miguelin kannalta asia on ikävä, sillä kukapa sitä haluaisi erota vasta löytyneen esi-isänsä kanssa, jonka kanssa on ystävystynyt yhteisen seikkailun aikana. Mutta voiko asialle tehdä enää mitään, vai onko kuoleminen nyt lopullinen....?

14. Lelut joutumassa polttouuniin

Voi Toy Story 3, sinä tunteellisin Toy Story -elokuvista! Elokuvan loppupuolella on kohtaus, jossa Andyn lelut ovat tippuneet kaatopaikan polttouuniin, eivätkä he pääse kiipeämään kiipelistä pois. Vaikka Woody kuinka yrittää, roskat vain valuvat hänen otteestaan kohti alla loimuavaa tulikitaa. Kauhistunut Woody tuntee koputuksen olallaan, ja huomaa, että Buzz Lightyear tarjoaa hänelle kättä. Hänen leluystävänsä ovat hyväksyneet kohtalonsa - tilanteelle ei voi enää mitään, lelut tulevat tuhoutumaan polttouunissa.  Yksi toisensa jälkeen Andyn lelut ottavat toisiaan kiinni käsistä, muista raajoista ja hännistä, ja valmistautuvat kohtaamaan tuhonsa yhdessä. Kohtaus on todella surullinen ja yllättävän pitkä. Surullista tunnelmaa pidetään yllä niin pitkään, että ainakin ensimmäisen kerran elokuvaa katsoessa katsojalle tulee tunne, että elokuva loppuu nyt tähän, lelut eivät voi millään pelastua. Lelujen tunteet kauhusta, surusta ja asian hyväksymisestä kuvastuvat hyvin heidän kasvoiltaan, ja katsoja aivan väistämättä jakaa nämä tunteet heidän kanssaan. Nyyh!


Toivottavasti nenäliinapaketteja ei kulunut montaa tämän tekstin lukemisen aikana. Onneksi suurin osa surullisista kohtauksista on hetkellisiä, ja päivä paistaa risukasaankin. Oletteko te kyynelehtineet samoissa kohdissa kuin minäkin? Tai jäikö listalta puuttumaan joku kohtaus, jonka olisi ehdottomasti pitänyt olla sillä? 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraava pidempi teksti, jota alan kirjoittaa, tulee olemaan Toy Story 4:n arvostelu. Ajattelin, että sitä ennen tai sen kirjoittamisen ohella voisin näpytellä pari kevyempää tekstiä kaikkien iloksi. Minulla oli Pandan blogit -blogin Alexin kanssa puhetta, että voisin päivitellä joitain vanhoja TOP-listojani 2020-luvulle sopiviksi. Maku muuttuu monessa asiassa niin nopeasti, niin miksei Disney-suosikeissakin. Laitan lähiaikoina vasempaan palkkiin pystyyn äänestyksen, johon valitsen omasta mielestäni kiinnostavimmat TOP-listat, jotka kaipaisivat minusta päivitystä. Saatte sitten äänestää, mitkä listat haluaisitte lukea, ja valitsen varmaan niistä kolme eniten ääniä saanutta uudelleen käsiteltäväksi. Eipä muuta. Pysykää terveinä!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÄIVITYS 30.4.
No voi että. Bloggerin gadget-valikoimista on kadonnut mahdollisuus oman kyselyn luomiseen. Sellaisen saisi varmaan tehtyä toisella alustalla ja linkattua blogiin, mutta en ala nyt perehtyä muiden kyselyiden luomiseen, kun lupasin jo pistää kyselyn pystyyn suht nopeasti. ELIKKÄ kommentoikaa tämän tekstin yhteyteen, minkä alla olevista TOP-listoista haluaisitte lukea päivitettynä blogistani. TAI jos teillä on ehdotus jostain aivan uudesta TOP-listasta, saa sellaistakin ehdottaa. :) Äänestysaikaa on 10.5. asti, jolloin valitsen, mitkä kolme vanhaa listaa päivitän. (Uudet ehdotukset voin laittaa korvan taakse tulevaisuutta varten.)

Päivitetty versio on mahdollista lukea seuraavista listoista:
1. Parhaat miehet
2. Parhaat naiset
3. Parhaat eläimet
4. Parhaat side-kickit
5. Parhaat kätyrit
6. Parhaat pahikset

17 kommenttia:

 1. Mahtavaa!!! Tämä teksti oli mahtava. Nyt minunkin tekee mieli katsoa joku elokuva ja pillittää. Tosin olen viime aikoina jo harrastanut sitä itkemistä muista syistä... :)

  Listalta selvästi erottuivat tosiaan pari leffaa (WALL-E ja Toy Storyt). WALL-E on kyllä liikuttavin kaikista. Minulla on ehkä nämä hanat auenneet leffojen suhteen vähän myöhemmin, niin en tällaista kyynelehtimistä hirveästi muista Pixarin leffojen kohdalta. Toy Story 4 en oo vielä nähnyt, enkä voinut lukea sitä kohtaa tekstistä, mutta ennakoin että se iskee syvälle, koska Toy Story ensimmäinen on niin nostalginen ja tärkeä minulle!

  En malta odottaa uusia TOP-listoja ja äänestystä. Odotan myös innolla kuulla hetkistä, kun kyynelehdit ilosta Pixarin parissa. :) Oli mukavaa, mielenkiintoista ja hauskaa lukea tätä tekstiä ja täytyy vielä antaa erityismaininta tälle virkkeelle, joka kyynelehtimisen seassa toi hymyn huulille:

  "Kohtausta katsoessa herää tosin kysymys, että eikö Emily koskaan siivoa huonettaan sängyn alta?" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa!!! Sinun kommenttisi oli mahtava! Ja voi Saara sinun itkemisiäsi! Onneksi itkeminen helpottaa ja auttaa monesti, se saa pahan olon purkautumaan ulos kehosta. Suosittelen itkemisen jatkamista, mutta toisaalta myös toivon, että iloisemmat ajat olisivat edessä pian.

   Hyvä, että teksti toi myös hymyä huulillesi. Vaikka ehkä se on sen takia epäonnistunut, jos tarkoitus oli itkettää... XD No joo, enpä minä oikeasti toivo että lukijat itkevät tekstieni parissa. Ihana kuulla myös, että odotat tulevia tekstejä. Koitan niitä saada pikaisesti tuotettua ulos.

   WALL-E on ehdottomasti liikuttavin Pixarin elokuvista. Sinun on suorastaan pakko katsoa Toy Story 4. Ehkä voin sen lainata sinulle, jos emme pääse elokuvaa yhdessä katsomaan lähiaikoina.

   Poista
  2. Hehehe!! Sehän on saavutus, jos joku itkee tekstiesi parissa, oli kyse millaisesta itkusta tahansa. ;) Minun pitäisi ehdottomasti nähdä se Toy Story 4. Minä ajattelin, että tulisi se Disney+ -palavelu, mutta eihän se nyt tulekaan hetkeen, pöh. Ehkä se pitää lainata sinulta.. tai sitten pidämme ulkoilmaleffateatterin luonasi, joka olisi koronaturvallinen!! :)

   Poista
 2. Ilmoitanpas tässä kommentissa, jos blogissa joku odottaa kyselyn ilmestymistä sivupalkkiin, ja sattuu huomaamaan uuden kommentin, että tekstin loppua on päivitetty! Äänestys tapahtuukin kommenteissa teknisten ongelmien takia. :(

  VastaaPoista
 3. Annan ääneni TOP-listalle Parhaat side-kickit! (Jos saa äänestää muitakin, niin sitten parhaat naiset myös kehiin!)

  VastaaPoista
 4. Tilaisin TOP parhaat pahikset kiitos xD

  VastaaPoista
 5. Mullekki Pixar leffat on herättänyt herkkiä tunteita, vaikken ihan kaikkia oo nähnytkään, Coco ja Toy Story neljä mm. (ostin Toy Story 4:n DVD:nä enkä oo vieläkään avannu sitä, pitäisi katella vaikka tänä vappuna se).
  Unohdit muuten mainita myös kohtauksen Toy Story 3:sta pari surullista kohtausta.
  Tuhdin taustatarina: Uusi tarina hylkäämisestä ja uudella korvaamisesta ja koko kohtaus saa minut tuntemaan kyseistä nallea kohtaan sympatiaa, vaikka hän onkin aika julma lopulta.

  Andy jättää lelunsa Bonnielle: Koko elokuvan kohokohta, mihin olisi ollut erittäin hyvä päättää koko tarina, jos ois lopetettu siihen. Ajatus siitä että sen siaan että Andy heittäisi lelut pois, hän antaisi ne eteenpäin pienemmälle lapselle. Andy esittelee lelunsa, leikkii jonkin aikaa ja lopulta lähtee lelujen jättäessä hänelle hyvästit. Koko kohtaus on niin liikuttava, että meinaa tulla tippa linssiin.

  Minusta paras uusi versio listoistasi olisi vaikka Parhaat pahikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toy Story 3:n loppukohtaus on todellakin itkettävä. Taidanpa paljastaa, että olen itse laittanut kohtauksen listalle "herkistyttävät Pixar-kohtaukset", joissa siis itken sen takia että jotain iloista tapahtuu. Monien kohtausten kohdalla on hankala päättää, kumpaan itketys-listaan ne kuuluvat. Esimerkiksi juuri Toy Story 3:n loppu voisi kuulua molemmille listoille, kun se on tosi surullinen mutta toisaalta onnellisella tavalla. En ole siis kohtausta unohtanut, se on vain tällä kertaa toisella listalla. :''')

   Tuhdin taustatarinaa en ole tainnut kummallekaan listalle laittaa, vaikka se totta totisesti on surullinen.

   Katsoitko Toy Story 4:n vappuna? Voin paljastaa, että minä katsoin. ;)

   Poista
 6. Pixarin elokuvat ovat kyllä siitä erityisiä, että ne onnistuvat koskettamaan katsojaa niin aidosti. Muistan, että olen itse lapsena nyyhkytellyt Toy story 2:lle (Jessie hylätään) sekä Up:n aloitukselle (tämä tapahtui vieläpä elokuvateatterisalissa). Wall E:sta sen verran, että vaikka olen katsonut sen vasta aikuisena, niin sen lopetus sai silti hanani aukeamaan. Myös Coco on aivan ihana! Etenkin kohtaus, jossa Miguel laulaa "Remember me" isoäidilleen, on koskettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^hupsis, kirjoitusvirhe; *isoisoäidilleen.

   Äänestänpäs muuten myös tuota top side-kickit. :)

   Poista
  2. Kiitos Jossu kommentistasi! Mukavan näköinen blogi sinulla. ;) Pixarin elokuvat totta vie saavat tunteita esiin. Omalla kohdallani ne kaikkein koskettavimmat studion elokuvista ovat Wall-E, UP ja Toy Story 3. Cocon loppukohtaus on todellakin aivan ihana! Ja itkettävä! Kyseisen kohtauksen kohdalla on tosin hankala miettiä, kuuluuko se "suru-itketys" vai "ilo-kosketus-itketys" listaan.

   Poista
 7. Aloitan tän kommentin äänestämisellä. Äänestän pahiksia. Niin ja voisitko tehdä pahiksista kaksi erillistä listaa. Eli toisessa listauksessa ois perinteiset pahikset ja toisessa yllätyspahikset.

  Niin ja sitten niihin surullisiin kohtiin. Toi Married life kappale on myös mun mielestä surullinen. Sitten Cocosta se kohta missä Abuelita rikkoi Miguelin kitaran. Toisaalta tossa kohdassa rikottiin kitaran lisäksi myös stereotypioita, sillä ei kaikki isoäidit oo pullantuoksuisia vahuksia, jotka antaa lastenlasten tehdä mitä haluaa. Sitten Pixarin ja Disneyn ulkopuolelta. Ainakin Ryhmä Hausta se jakso, kun Samppa kuvitteli, että se sotkee aina kaiken ja kun muut pennut katsoi Apollo superpentua ja siinä oli koirapahis, joka kompuroi koko ajan ja ne nauroi sille. Samppa kuuli sen, mutta ei nähnyt, ja se luuli, että ne pilkkaa sitä ja sitten se päätti lähteä. Sitten Salkkareista ja siitä tulee ekana mieleen Mariannan menneisyys. Se oli surullista, kun sen sisko kuoli, isä häippäsi ja kaikkea. Osittain mä kyllä ymmärsin Mariannan äitiä, sillä voin kuvitella, että oman lapsen kuolema on kova paikka, mutta ei silti ollut oikein syyttää Mariannaa siitä. Sitten Eliaksen kuolema. Se oli kyllä surullista, mutta myös hyvä päätös Larin ja Eliaksen tarinalle. Toivottavasti Miran ja Violan tarina ei pääty yhtä traagisesti. Tai mistä sen voi tietää. Mä olen ainakin tehnyt päätelmän siitä mitä Salkkareiden päätösjaksossa tulee tapahtumaan. Ismo ja Jutta menee naimisiin. Toisaalta siinä voi olla myös Aaron ja Dahlian häät, mutta mä veikkaan, että ne on Ismon ja Jutan häät. Sitten siellä häissä Ismo kertoo tietävänsä Lassen ja Jutan salasuhteesta. Lisäksi Aaro putoaa parvekkeelta ja kuolee. (Tällä kertaa oikeasti). Ismon kauppa syttyy palamaan. Kari sekaantuu hämäräbisneksiin ja sen seuraksena Taalasmaiden asunto tuhoutuu. Toi on siis mun päätelmä. Sen lisäks mä toivon, että Ismon ja Ullan välillä tulee tapahtumaan jotain. Ja tähän selvennyksenä, että mä toivon niistä paria. Toisaalta on ihan hyvä, että ne on vaan ystäviä, mutta voihan niiden välille syttyä romanssi. Pihlajakadulla kaikki on mahdollista. Salkkareista vielä sen verran, että siinä sarjassa kuolee jokaisella tuotantokaudella vähintään 1 hahmo. Niin ja aina kun mä katon Salkkareita niin mä mietin aina, että kuka kuolee seuraavaksi.

  Sitten loppuun vielä kysymys, että millä tavalla sä teet sun top-listat? Tarkoitan siis sitä, että miten valitset mikä asia menee mihinkin kohtaan? Mä teen tuota sillä tavalla, että listaan niistä listaan pääsevistä jutuista asioita mistä pidän tai en pidä ja valitsen niiden perusteella asioiden paikat listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos äänestäsi. Jos (ja kun) tekisin kaksi eri listaa pahiksista, haluaisitko, että yllätyspahikset listataan sen perusteella, mikä pahiksista on PARAS vai mikä pahiksista on YLLÄTTÄVIN? ;)

   UP:in alkukohtaus on totta vie kyynelkanavat avaava. Ja Miquelin kitaran rikkoutuminen on myöskin kamalaa ja surettavaa katsottavaa. Ryhmä Hau:ta ja Salkkareita en ole seurannut, tai ehkä pari jaksoa nähnyt molempia, mutta mainitsemasi kohtaukset kuulostavat kyllä koskettavilta. Ja vaikka en ole Salkkareita katsonutkaan, niin olen sen verran perillä sarjasta, että tiedän siinä porukan kuolevan paljon. XD

   Millä tavalla teen TOP-listani? Vaikkapa "parhaat pahikset" listalle listaan ensimmäisenä kaikki pahikset, jotka ovat minusta hyviä. Yleensä tarkistan jostain elokuvalistasta vielä kaikki elokuvat, ettei yksikään mahdollisesti hyvä pahis ole unohtunut välistä. Sitten rajaan listaamani pahikset kymmeneen kappaleeseen, koska yleensä listattuja juttuja on enemmän. (Jos on vähemmän, teen vain TOP5-listan. Tai mietin enemmän.) Sitten alan vaan pohtimaan, mikä kymmenestä pahiksesta on mielestäni huonoin, ja se menee kymmenenneksi jne. Tai jos en osaa päättää huonointa, aloitan toisesta päästä. Sijalta 10 on yleensä kuitenkin helpompi aloittaa. Eli ihan sen hetkisen fiiliksen ja päässä olevan mielipiteen mukaan teen päätökseni. :)

   Poista
  2. Saat listata ne yllätyspahikset miten haluat, mutta voisitko kertoa siinä listauksessa oisitko arvannut hahmon olevan pahis?

   Poista
 8. Kiitos kaikille äänistä. Kaikki ääniä saaneet TOP-listat tullaan päivittämään. Toivottavasti lähiaikoina. :)

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä myös nää kohtaukset ovat hyvin surullisia, esimerkiksi Toy Story 2:sen Jessie, kun hänet hylätään ja unohdetaan. Se on hyvin surullista ja ikävää lelua kohtaan.

  Ja tuo kun Woody ja Buzz eroavat ikuisiksi ajoiksi toisistaan... Miten he saattoivatkin tehdä niin toisilleen? He olivat parhaat ystävät ja Bonnien leluja ja Andy pyysi Bonnieta pitämään hyvää huolta heistä ja heberosivat toisistaan... Hyvin surullista kaikin puolin!

  VastaaPoista