1.5.2018

Ja-ha-haa! Ja-ha-haa! Ei oo kaveria parempaa!

Huhtikuun alussa kyselin lukijoilta teidän suosikkihahmojanne Disneyn elokuvista, ja sain vastauksia runsaasti - ISO kiitos siitä! Vastausten runsauden takia olen jakanut suosikkihahmot kolmeen eri kategoriaan, joista kaikista julkaisen erikseen tekstin. Edellisessä postauksessa käsittelin suosikki-päähenkilöitä, tässä tekstissä tulen käsittelemään teidän suosikki-sivuhahmoja ja tulevassa kolmannessa tekstissä käsittelen pahiksia ja teidän inhokkihahmojanne. Tämä teksti on omistettu teille, ihanat kommentoivat lukijat. :) 

Kommenteissa lukijoiden suosikkihahmoissa oli yhteensä 40 päähenkilöä ja 39 sivuhenkilöä. Pää- ja sivuhenkilöt saivat siis aikalailla samanlaisen kannatusprosentin. Parissa kommentissa kuitenkin mainittiin, että "sivuhahmot yleisesti viehättää enemmän", koska "heihin samaistuu helposti ja heillä tuntuu olevan usein mielenkiintoisempi luonne" kuin päähenkilöillä. Olen tässä lukijoiden kanssa samoilla linjoilla, sillä päähenkilöiden pitää monesti olla niin "täydellisiä", että sivuhahmoista tulee pakostikin mielenkiintoisemmat erilaisine luonteenpiirteineen. Eräässä kommentissa mainittiin myös, että eläinhahmot ovat ihmishahmoja parempia: "Ne ovat jotenkin mielenkiintoisempia ja kyllähän eläimien elämää on myös hauska seurata, ihmisten normaali elämä kun on aika tuttua tietysti. Lapsena eläimissä toki kiinnosti myös niiden söpö ulkomuoto." Nopealla matikalla laskin, että kommenteissa pää- ja sivuhahmoista ihmisiä oli 27 kappaletta (mukaan lukien Arielin, keijut ja haltijattaret) ja eläimiä 40 kappaletta! Loput 12 kappaletta koostuivat lumotuista esineistä, lampunhengistä, roboteista yms. Mutta eläimet siis näyttävät vetoavan lukijoihin todellakin ihmisiä enemmän. (Tosin tässä on nyt vain laskettu hahmot, ei hahmojen saamaa äänimäärää, mikä saattaisi loppujen lopuksi ihmisillä olla suurempi.) 

Mutta menkäämme nyt kommenttien analysoinnista eteenpäin: tässä tulee lukijoiden suosituimmat sivuhahmot. (Hei ja pitää vielä sanoa että anteeksi etten ole kaikkia kommentteja ihan suoraan lainannut, vaan minun on ollut joistain pakko korjata kirjoitusvirheet! Pilkunviilaaja iski, anteeksi!)


Henki


Lampunhenki sai yhteensä viisi mainintaa kommenteissa, eli hän pääsee yhtä korkealle hahmosijalle Mulanin, Judy Hoppsin ja Bellen kanssa. Henki on hyvin hauska hahmo, joka vitsailee koko ajan. Humoristisen Hengestä tekee vitsien ohella hänen nopea puhetahti, karrikoitu ulkonäkö ja muodonmuutokset eri hahmoiksi. Vitsailun lisäksi Hengestä löytyy vakavampi puoli, ja hän pitää ystäviensä puolia henkeen (hehe) ja vereen asti. Ja pakkohan se on mainita, koska uskoakseni lukijoiden kommenteista tämä jäi mainitsematta, että suomalaisessa dubbauksessa Vesa-Matti Loiri tekee aivan loistavaa työtä Henkenä! ;)

Lukijoiden kommentit:

"Hänen iloinen asenne, hauska puhetapa, ja kyky muuttua miksikä vaan, voiko ton hauskempaa hahmoa ollakaan?" 
"Side-kickeistä ehdoton suosikkini ja suurin syy tähän on Vesa-Matti Loiri! Nerokasta työtä ja paaaaaljon paljon parempi kuin alkuperäinen!"
"Henki on myös tosi ystävällinen, ja hän tekee kaikkensa auttaakseen ystäviään, ja hän ei mielellään tekisi pahoja tekoja, vaikka hänen olisikin pakko." 
"Lisäksi hänen suomalainen ääni, Vesa-Matti Loiri, alias Uuno Turhapuro, teki mainiota työtä näytellessään Henkeä." 
"Hauska mutta herkkä ja sydämellinen." 
"Leffoissa paras on viihdyttävin, eikö? Valitsisin parhaaksi hahmoksi siiiiiis... Hengen! Vesa-Matti Loirin äänellä!"
"Kolme sanaa: Vesa-Matti Loiri. Tarviiko tätä perustella?" 


Olaf


Olaf mainittiin lukijoiden suosikkihahmoksi kolmessa eri kommentissa. Olaf on Hengen tapaan todella hauska hahmo. Olaf ei aina tarkoituksella vitsaile, vaan osa hänen vitsikkyydestään perustuu lumiukon hyväuskoisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Olafin suurin toive Frozenin aikana olisi päästä nauttimaan kesän lämmöstä. Toive on tragikoominen: hauska, mutta samalla niin surullinen, koska tiedämme, mitä lumelle tapahtuu lämmössä. Olafin hauskuutta lisää myös se, että hahmo koostuu useasta eri lumipallosta, joiden järjestystä Olaf voi järjestellä tai joita hän voi lävistää esineillä kärsimättä siitä millään tavalla. Olafilla on myös lempeä puoli, ja on tosiystävä tuttavilleen. Kaiken lisäksi Olaf pitää lämpimistä haleista. 

Lukijoiden kommentit: 

"Sympaattinen." 
"Ihana, sydämellinen, unelmoija!" 
"Hän on tosi veikee lumiukko, ja omaperäisesti rakennettu, eikä hän pelkää vaikka sulaisi, kun ystävä on vaarassa."


Pumba


Olen tottunut kuljettamaan Timonia ja Pumbaa aina käsi kädessä TOP-listoissani, mutta lukijat antoivat Pumballe  yhden äänen enemmän kuin Timonille. Pumba sai kolme ääntä, Timon vain kaksi. Niinpä ystävykset täytyy nyt erottaa. Pumba on pahkasika, joka elää vailla huolen häivää syöden ötököitä paratiisimaisessa viidakossa. Pumban elämänfilosofia on hakuna matata, eli ei huolia, ja hän todellakin ottaa elämän rennosti. Pumbakin on tragikoominen hahmo, sillä hän on samalla tosi hauska, mutta samalla häntä pilkataan haisevaksi ja typeräksi pahkasiaksi. (Tästä aiheesta lisää joskus hamassa tulevaisuudessa...) Pumballa on edellisten hahmojen tapaan lämmin sydän, ja hän pitää ystäviensä puolia tilanteessa kuin tilanteessa. 

Lukijoiden kommentit:

"Kuuluu ehdottomasti suosikkilistalle." 
"Heissä (Timon&Pumba) piilee myös lämpöä, sillä hehän ottivat Leijonakuninkaassa Simban oitis porukkaansa." 


Seuraavat hahmot mainittiin lukijoiden kommenteissa vain kaksi kertaa. Hahmojen kuvaus on peräisin lukijoiden kommenteista. 


Timon

"Timon ja Pumba kuuluvat myös ehdottomasti suosikkilistalle, sillä he vain kuuluivat lapsuuteeni ja ovat erottamaton pari." 
"Arvostan hauskuutta, uskollisuutta ja epätäydellisyyttä."


Kronk

"Pohjimmiltaan hyväntahtoinen pölvästi jonka repliikit ovat mitä mainiointa siteerattavaa tuulihattuineen päivineen."
"Kronk ja Yzma parhaat ikinä, kerrankin pahishahmot varastaa shown elokuvassa :D"
"Ja ne omatuntokohtaukset ovat mahtavia."


Helinä

"Hän on tosi kaunis keiju."
"Hänen ärhäkkä luonne on niin sööttiä." 


Tiikeri

"Mä niin rakastan Tiikeriä, koska tiikerit on ihania eläimiä, ja Tikru on kaikessa vaan niin positiivinen, ja hänellä on aina syytä iloita joka asiasta."
"Muksuna mä halusin kovasti olla Tiikeri, ja saada kyvyn pomppia hännällä, ja hoilailla laulua "Oon mä ainoa"."
 

Mushu

"Lohikäärmeet on siistejä."
"Mushulla on sanavarastossa paljon hyviä sitaatteja, etenkin sellaisia joita lapset ei välttämättä tajua." 
"Lisäksi hän on tosi huolehtiva hahmo, ja pitää Mulania ihan pikku tyttönään, ja hän toimii tämän oppaana hankalissa tilanteissa, vaikkei hänen neuvonsa aina toimikaan." 


Rafiki

"Tähän vaikuttaa varmasti viimeaikainen leffakokemus, mut Rafiki vain oli aivan huikea." 
"Hän on tosi hauska hahmo, ja samalla todella viisas, ja tosi taitava taistelija." 
"Juuri sellaista sekohuumoria, josta tykkään. XD" 


Alla olevassa kuvassa näkyvät sivuhahmot mainittiin lukijoiden kommenteissa yhden kerran:


Mahtavia sivuhahmoja on päässyt teidän suosikeiksenne! Yhteenvetona voisi todeta, että suurin osa suosikki-sivuhahmoista on hauskoja ja sydämellisiä tyyppejä. Jäikö sinun suosikki-sivuhahmo puuttumaan listalta? Ja hei, vielä hetki aikaa kommentoida vaikka tämän tekstin kommenttikenttään suosikkipahiksia tai inhokkihahmoja! ;) Koitan tulevana viikonloppuna saada kirjoitettua viimeisen osan tästä lukijakyselystä. Niin, ja HYVÄÄ VAPPUA!

7 kommenttia:

 1. Hii!! Ei tule mitään muuta sanottavaa, kuin VESA-MATTI LOIRI, koska hän jäi mainitsematta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XD Pakko oli nuo kaikki Loiriin liittyvät kommentit alittaa tekstiin mukaan, kun sitä niin hehkutettiin. ;)

   Poista
  2. Hehheh, hyvä vaan, tuli yleinen mielipide selväksi!
   Minä koitin tehdä tutkimustyötä ja miettiä lempi/inhokkipahiksia, mut en osaa niitä arvottaa mitenkään! Ehkä pahishahmot on olleet vähän yksiulotteisempia kuin hyvikset...? Yritin miettiä tyylikästä pahista tms mut ei oikein kukaan istunut siihenkään. Jos nyt jotain pitäisi nimetä niin Frollo ja sit de Prinsessan ja sammakon pahis on pahimpia. (Vai kirjoitinko tän jo???) Ja sit Shere Khan ois paras koska eläimet on aina coolimpia ja pelottavampia kuin ihmiset!

   Poista
 2. Lemppari pahiksia on:
  yzma, sillä eihän sitä voi ottaa tosissaan, hauska ja ulkonäkö jää mieleen.
  Scar, tarviiko ees perusteluja, leijonakuningas on muutenkin vaan niin mahtava. Ja miten joku voi olla noin julma sukulaislapselle? Ihmettelin tuota jo lapsena..
  Gaston, toisaalta hauska hahmo, mutta hoitaa pahiksen roolinsa hyvin.
  Hades, nautin hadeksen kuivasta huumorista todella paljon ja jostain syystä fanitin sitä ja piinaa ja paniikkia jo lapsena. Pakko kyllä kattoo herkules pian taas uudelleen.

  VastaaPoista
 3. Nää hahmopostaukset on ihan parhaita!
  Suosikki pahikseksi on pakko mainita ainakin Scar. Scar on julma ja mielenkiintoinen hahmo. Minua kiinnostaisi ehdottomasti myös tietää lisää mm. Scarin menneisyydestä ja kuinka hän on saanut arpensa. Se tieto ehkä löytyisi jostakin, mutta itse en ole vielä siihen törmännyt.
  Toinen suosikki pahis on Frollo. Oikeasti vihaan Frolloa, koska hän on ihan kamala ja julma hahmo. Siksi Frollo onkin erittäin onnistunut pahis.
  Inhokkihahmokseni voisin nimetä kaikki Aivan Villit elokuvan hahmot, koska ne olivat yksinkertaisesti joko niin tylsiä tai sitten yksinkertaisesti typeriä. Okei, koko elokuva oli täysi farssi kun sen erehdyin joskus katsomaan, mutta eivät huonot hahmot sitä ainakaan parantaneet :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaah! Voi ei! En kerennyt ottaa tätä kommenttia mukaan pahis-tekstiin. Taisin olla juuri samaan aikaan sitä kirjoittamassa/julkaisemassa kun sinä kirjoitit tämän. :,(

   Poista