8.5.2018

And mountains are fierce and bold!

Tänään blogiin tulee vähän kevyempi teksti, luvassa on nimittäin TOP-lista. Disneyn ja Pixarin elokuvat ovat täynnä toinen toistansa ihanempia taustamaisemia. Taustamaisemat eli hahmojen takana näkyvät ympäristöt ovat todella suuressa osassa elokuvan tunnelman luomisessa, ja monesti taustat ovat henkeäsalpaavan kauniita ja todella yksityiskohtaisia. Tässä TOP-listassa esittelen kymmenen elokuvaa, joiden taustataide on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Lista on saanut inspiraationsa Reetan kolme vuotta sitten kirjoittamasta vastaavasta listasta.


10. Bambi

Bambin vesiväritaustat ovat ihanan utuisia ja todella aidon oloisia. Bambia katsoessa tuntee itsekin olevansa metsässä seikkailemassa ruohonjuuritasolla, ja metsän multaisen hajun voi oikein haistaa ruudun läpi.

9. Urhea

Urhean maisemat ovat karuja ja mystisiä. <3

8. Pinocchio

Pinocchiossa nähtävä kaupunki on sokkeloinen, hienosti koristeltu ja yksityiskohtainen sekä tutkimiseen houkutteleva.

7. Tarzan

Tarzania katsoessa tulee olo, että on itsekin villin viidakon keskellä. Viidakosta on tehty hienon runsas ja koskemattoman näköinen.

6. Frozen

Frozenin lumimaisemia ei voi olla ihailematta!

5. Pocahontas

Pocahontasin taustat ovat aivan upeita! Erityisen paljon pidän taustojen sinertävästä väriskaalasta sekä juuri tuosta kuvassakin näkyvästä metsästä, jossa puut muodostavat keskenään yhteisen latvuston. Taustat erottuvat monista muista Disney-elokuvien maisemista särmikkyydellään.

4. UP

Paratiisiputous on hieno! Ja nuo tasaiset pöytävuoret!

3. Vaiana

Vaianan maisemat vievät lämpimään tropiikkiin, eikä sen perään voi olla haikailematta.

2. Kunnon dinosaurus

Kunnon dinosauruksen taustojen yksityiskohtaisuus ja aidonnäköisyys saavat leukani loksahtamaan sijoiltaan joka kerta elokuvaa katsoessani. Maisemat ovat myös ihanan karuja.

1. Prinsessa Ruusunen

Prinsessa Ruususen geometriset taustamaisemat ovat vieneet sydämeni! Elokuvan visuaalinen ilme on mielestäni aivan ihana!

Kymmenen parhaan joukon ulkopuolelle jäivät juuri ja juuri Rottatouille upeine Pariisin maisemineen, 101 dalmatialaista graafisella tyylillään, Leijonakuningas savanneineen, Kaunotar ja Hirviö satumaisine taustoineen sekä Wall-E upeine avaruusmaisemineen. Minkä elokuvan taustat ovat sinusta upeimpia?

10 kommenttia:

 1. Ykkönen oli kyllä yllätys! Muuten samanlaista maisemia sijoittaisin minäkin listaani, Frozen muistuttaa kodista ja Tarzan ja Moana ikuisesta seikkailuhalustani. Lisäisin Aladdinin ehdottomasti listallani, arabialainen kaupunki ja aavikot ovat ensinäkemästä asi olleet yksi matkailu-unelmani, joka ei ole vielä toteutunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kiva että osaan yllättää joissain asioissa! :) Aladdinin maisemat ovat tosi upeat kyllä! Oikeastaan melkein kaikissa Disneyn elokuvissa on omalla tavallaan upeat maisemat: olisi siistiä päästä esimerkiksi seikkailemaan Atlantikseen, Arielin merenalaiseen valtakuntaan, Notre Damen torneihin ;) tai Mikä-Mikä-Maahan.

   Poista
  2. Niinpä... mutta hetkinen, mehän ollaan jo seikkailtu ND tornissa 😉 siitä lähtien jokin ääni on komentsnut minua tekemään erilaisia asioita.. Qqqqq....

   Poista
  3. NiinPÄ! Mutta ai, mistä äänestä sinä puhut? En minä ainakaan ole huoman... Qqq... Katso ulos.... Kuka se oli?

   Poista
 2. Heh, olikin kiva käydä katsomassa, että mitä oon omalle listalleni aikoinaan laittanut! :D Oon listan teon jälkeen nähnyt Kunnon dinosauruksen ja sen taustat pääsisivät listalle ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Se on totta, ettei omista TOP-listoista muista kyllä muutama vuosi niiden kirjoittamisen jälkeen mitään... XD Kunnon dinosauruksen taustat ovat kyllä aivan upeat!

   Minä muuten selailin blogiasi aika pitkään ennen kuin löysin TOP-listasi. Aika kuluu niin nopeasti, ja olisin voinut vannoa, että olet listan tehnyt korkeintaan vuosi sitten. Onneksi olit laittanut sinne hakusanaksi "top-listat", muuten en olisi varmaan löytänyt tekstiä vieläkään. ;)

   Poista
 3. Omia lemppareitani olisi ainakin Urhea ja ehkäpä Bambi :D. Kieltämättä myös Kunnon dinosauruksessa on aivan mahtavat taustat, meinaan vain aina unohtaa kuinka upeat ja aidonnäköiset ne ovat :D. Hienoa kun animaatio kehittyy kokoajan ja maisemat samalla sen kun paranevat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bambin maisemat muistuttavat ehkä jollain tasolla Suomen luontoa...? Ja Urhean taas sitä ihan pohjoisinta Lappia, vähän ainakin! :) Joten ehkä sen takia kyseisistä maisemista tykkää, kun ne ovat jollain tavalla tuttuja itselle.

   Kunnon dinosaurukset loistavat taustat saattavat unohtua, koska elokuvan henkilöt eivät niitä kaikkein realistisimpia ja yksityiskohtaisimpia ole.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen lista jälleen. On todellakin mukava silmäillä Disney leffojen taustakuvia.
  Tykkään kovasti rantamaisemista (Viana ja Lilo & Stitch), viidakkomaisemista (Tarzan), lumimaisemista (Frozen) ((luminen maa tuo niin mieleen Suomen)), vuoristomaisemista (Kunnon Dinosaurus), safannimaisemista (Leijonakuningas), metsämaisemista (Bambi), keskiaikaisesta kaupungeista (Robin Hood) ja ehdottomasti vedenalaisista koralliriutoista (Pieni Merenneito).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oli mielenkiintoinen lista yksinkertaisuudessaan. :) Hienoja valintoja olet sinäkin tehnyt suosikkeihisi. Leijonakuninkaan savannit ovat todella upean näköiset! Ja Robin Hoodissa näkyvä Nottingham sellainen, jossa voisi itsekin vierailla.

   Poista