29.4.2018

Ei oo kaveria parempaa!

Huhtikuun alussa kyselin teiltä lukijoilta, mitkä hahmot ovat lempihahmojanne Disneyn elokuvissa. Itse olen asiaa käsitellyt jo monessa listassa, mutta nyt on aika kertoa lukijoiden mielipide. Sain ilahduttavan paljon kommentteja kyselyyni, kiitos siitä kuuluu kaikille teille!!!! Tämä teksti on teidän ansiotanne, ja siksipä tämä teksti on omistettu kaikille kyselyyn vastanneille! :)

Kommenttien runsauden takia myös lempihahmoja mainittiin todella paljon, tasan 90 kappaletta. Ajattelin alunperin listata kaikki suosikkihahmot yhden postauksen alle, mutta päätinkin muuttaa suunnitelmaa. Jaan suosikkihahmot kolmeen eri tekstiin sen perusteella, onko hahmo 1) päähenkilö, 2) sivuhenkilö vai 3) pahis. Viimeiseen pahistekstiin liitän myös teidän inhokkihahmonne mukaan, joita mainittiin vain seitsemän kappaletta. 

Tässä ensimmäisessä tekstissä käsittelen lukijoiden suosikki-päähenkilöt. Ne hahmot, jotka ovat saaneet kaksi tai enemmän ääniä, saavat käsittelytekstin allensa. Hahmot, joista oli vain yksi maininta kommenteissa, listaan tekstin loppuun. Haluan myös korostaa, että useampi kommentoija mainitsi, että kyseessä on tämän hetkiset suosikkihahmot, sillä ne suosikit saattavat vaihdella usein: "Toisena päivänä pidän toisesta ja toisena taas jostain ihan muusta." Enemmittä puheitta tässä on lukijoiden suosikki-päähenkilöt Disneyn elokuvista!


Mulan 


Mulan sai lukijoilta mainintoja yhteensä viisi kappaletta, mikä oli suurin määrä, mitä mikään hahmo sai osakseen. (Jotkut muutkin hahmot saivat viisi ääntä, Mulan ei ole korkeimmalla sijalla yksin.) Mulan on hahmona myös yksi omista suosikeistani. Mulan näyttää katsojalle, ettei todellakaan pidä asettua vähäisempään asemaan elämässä, mikäli ei itse niin tahdo. Mulan ottaa kohtalon omiin käsiinsä vastustaen yhteiskunnan hänelle asettamaa naisen asemaa, ja näyttää koko Kiinalle, että naisissakin on voimaa ja vahvuutta. Mulan on vahvuudestaan huolimatta myös epävarma itsestään, mikä tekee hahmosta niin inhimillisen ja samaistuttavan. Mulanille tärkeitä asioita ovat oma perhe ja Kiina, ja hän tekisi mitä vain puolustaakseen niitä.

Lukijoiden kommentit:

"Täysiverinen toimintasankaritar."
"Kömpelyydestään huolimatta hyvin rohkea, sitkeä ja velvollisuudentuntoinen nainen, joka on valmis kamppailemaan sekä ulkoista vaaraa että oman valtakuntansa normeja vastaan." 
"Ihailtava roolimalli." 
"Elokuvassa myös Mulanin kehitystä ja itsensä etsimistä on mielenkiintoista seurata."
"Mulan kulkee omia polkujaan, vaikka se ei muiden mielestä olisikaan oikein. Mulan on todella vahva sisäisesti." 
"Ihailen Mulanin urhoollisuutta ja sisukkuutta!" 
"Innostava, omapäinen ja uskoo omaan asiaansa." 
"Ylivoimainen suosikkini on Mulan, joka on mielestäni epätäydellisyydessään täydellinen hahmo. <3"


Judy Hopps


Judy Hopps mainittiin kommenteissa yhteensä viisi kertaa. Kanineito on totisesti valloittanut lukijoiden sydämen, ja miksipä ei. Judy on ihanan innostunut kani, joka saavuttaa unelmansa ja pääsee töihin Zootropoliksen poliisiksi. Tässä unelman toteuttamisessa Judy on saanut taistella Mulanin tavoin yhteiskunnan asettamia normeja ja ennakkoluuloja vastaan, sillä häntä ennen pieneläimet eivät ole poliiseiksi ryhtyneet, vaan työn on katsottu sopivan vain isoille villieläimille. Judy yrittää toimia oikein ja ajaa kasvissyöjien asiaa, mutta elokuvan aikana paljastuu, että Judylla itselläänkin on ennakkoluuloja lihansyöjiä kohtaan. Kani ei ole siis ajatusmaailmaltaan täydellinen, mikä tekee hänestäkin heti paljon inhimillisemmän hahmon. Omasta mielestäni parasta Judyssa on hänen innostuneisuutensa ja iloisuutensa.

Lukijoiden kommentit:

"Kyllä se oma suosikkihahmo on tällä hetkellä ehdottomasti tuo Judy. Hänen unelmansa auttaa tekemään maailmasta parempi paikka on todella ihailtavaa, ja hän pysyy sille uskollisena silloinkin, kun hän tekee virheitä."
"Vaikka kanineiti on uhkarohkea, hieman kuumapäinen ja rikkoo sääntöjä melko usein, hän on pohjimmiltaan hyvin empaattinen ja ymmärtäväinen toisia eläimiä kohtaan, eikä epäröi panna kovaa kovaa vastaan, kun hänen ystäviään uhataan."
"Judyn huumorintaju on myös varsin mainio, sekä hänen ja Nickin välinen side on ehdottomasti yksi Zootropoliksen parhaita puolia." 
"Hän ei ole ainoastaan nokkela, rohkea, hauska ja pupuksi oikein nätti, mutta myös inhimillisiä vikoja omaava, samaistuttava hahmo." 
"Judy on niin periksiantamaton, eikä välitä siitä vaikka hänen uransa olisi vaakalaudalla, ja samalla hän on luotettava ystävä, joka ei halua loukata ketään, ja hän osaa myös lohduttaa heikompiaan." 
"Lisäksi shippaus hänen ja Nickin välillä on todella hellyyttävä."


Belle


Belle mainittiin suosikkihahmoksi viidessä kommentissa. Myös itse kuulun niihin, joiden mielestä Belle on ihana hahmo. Olen pienestä pitäen samaistunut Bellen lukuintoon, sillä varsinkin nuorempana olin todellinen lukutoukka. Belle ei asetu siihen muottiin, minkä yhteiskunta hänelle tarjoaa (edellisten hahmojen tapaan), ja hän haluaa elämänsä olevan suuri seikkailu. Bellelle muiden (tai oma) ulkonäkö ei ole kaikki kaikessa, vaan hän osaa katsoa kuoren alle ja nähdä ihmisten/olioiden sisimpään. Belle on rohkea, itsenäinen nainen, joka puolustaa perhettään ja asettaa muiden hyvinvoinnin omansa edelle.

Lukijoiden kommentit:

"Ehdottomasti paras Disney-prinsessa ja parhaan Disney-elokuvankin päähenkilö." 
"Fiksu, kaunis, seikkailunhaluinen ja arvostaa sisäistä kauneutta enemmän kuin ulkoista." 
"Belleen voi samaistua paljon! Pikkukaupungin tyttö, jota pidetään outona, kaukokaipuu, uppoutuminen kirjojen maailmaan..." 
"Pidän kovasti myös Bellen fiksuudesta, hän on myös erittäin rohkea ja rakastaa pyyteettömästi lähimmäisiään."
"Hänessä on kaikkea mitä Disney-sankarittarelta voi toivoa." 


Wall-E


Wall-E mainittiin suosikkihahmoksi kolmessa kommentissa. Wall-E on minunkin mielestäni aivan ihana hahmo! En voi olla ihmettelemättä sitä tunteiden kirjoa, mikä metallisessa robotissa on saatu aikaan - eikä Wall-E edes puhu! Wall-E on ihanan sympaattinen ja suloinen hahmo, jonka maapallolla suorittama tehtävä on kai ihan fiksu...? En tiedä, onko jätteiden keräämisessä ja niiden puristamisessa kuutioiksi mitään järkeä. Toki siinä saadaan lisää elintilaa, kun jätteet tiivistetään, mutta eikö roskat olisi järkevämpää tuhota lopullisesti vaikka liekinheittimellä...? Mutta Wall-E ei tietenkään itse ole tehtävänsä ohjelmoijana, vaan hän vain suorittaa ohjelmaansa uskollisesti. Työtä tehdessään robotille on kasvanut jonkinlainen tietoisuus, ja hän tykkää keräillä itseään kiinnostavia asioita kotiinsa (mihin minä voin samaistua Disneyn osalta, kröhöm). Wall-E on kaikinpuolin aivan ihana!

Lukijoiden kommentit:

"Wall-E on upea hahmo, herkkä, ujo, hyväsydäminen ja lisäksi hän puolustaa vihreitä arvoja ja toimii niiden puolesta (vaikka sitten ohjatusti)!"
"Niin herttainen ja niin sinnikäs. Ah."
"Luultavasti kaikista Disneyn ja Pixarin leffoista Wall-E on mulle se ihan ykkönen." 
"Niin söpö, sinnikäs ja rohkea robotti. Voiko tästä edes olla pitämättä?"


Pocahontas


Jostain syystä tuntuu, että olen analysoinut Pocahontasia viime aikoina ihan hirveän paljon... ;) Pocahontas mainittiin kommenteissa kolme kertaa - eikä ihme. Pocahontas on vahva, itsenäinen nainen, joka kulkee omia polkujaan muiden mielipiteistä välittämättä. Luonnon kunnioitus ja sen kohteleminen hyvin on hänelle tärkeää. Pocahontas pitää myös intiaaniheimonsa puolta, vaikka ei aina haluaisi kulkea samoja polkuja heimon perinteiden kanssa. Pocahontas on Disneyn naisista ehkä se vakavin ja aikuismaisin, mutta hänestä löytyy silti leikkimielisyyttä ja huumoria.

Lukijoiden kommentit:

"Pystyn samaistumaan hänen luonnonläheisyyteensä, temperamenttiinsa ja ne hiukset!"
"Voin jopa pitää häntä esikuvana, koska haluan seurata, hänen tapaansa, sydäntäni, enkä toisten odotuksia." 
"Tykkään myös, että hän ei ole perinteinen prinsessa, joka odottaa uljasta prinssiään!" 
"Pidän hänen määrätietoisuudestaan, itsevarmuudestaan, viisaudestaan ja rohkeudestaan." 
"Hän on jotenkin ylväs hahmo, mutta samalla ihanan leikkisä!" 
"Pocahontasin luontosuhde on ihana!" 


Seuraavat hahmot mainittiin kaksi kertaa lukijoiden kommenteissa. Hahmojen kuvaus on näissä peräisin vain kommenteista.Quasimodo

"Ihana, sydämellinen, unelmoija! - - hänellä on sydän kultaa." 
"Ehkä se vetoaa näissä minuun, he uskovat kirkassilmäisesti unelmiinsa, ja minusta elämä on unelmien toteuttamista varten (siihen pyrkimistä)!" 
"Sympaattinen mutta traaginen hahmo, jota käy koko elokuvan ajan sääliksi, mikä saakin leffan onnellisen lopun tuntumaan niin tyydyttävältä kaiken sen jälkeen." 
"Vaikka hän kokee paljon ikäviä asioita elokuvan aikana, hän on silti hyvin uskollinen ja välittävä ystäviään kohtaan loppuun asti." 
"Quasin laulunumerot ovat myös loistavia."


Merida

"Ihmishahmoista suosikki taitaa olla Merida, sillä rakastan hänen päättäväisyyttään ja suorasanaisuuttaan (sekä tietysti hiuksia!)." 
"(Vahvoista naisista) suosikkini on varmaan Merida, joka on vain niin taistelijasielu! Jee!" 
"Mä niin aina ihailen vahvoja, itsenäisiä naisia! Siksi, koska yhä edelleen mies on ylempänä naista tässä maailmassa, ja niin ei pidä olla!" !!!!!


Jasmine

"Jasmine - - on mun ykkössuosikki Disney prinsessa, ja yksi Disney-ihastuksistani."
"Vahva nainen."  
"Hän on tosi kaunis, ja hän on myös tosi pippurinen prinsesssa, ja hän osaa halutessaan pitää puolensa." 
"Aladdin on onnekas kun hänellä on Jasminen kaltainen muija."


Stitch

"Mä oon aina rakastanut Stitchiä hahmona, hän on tosi siisti hahmo, aluksi vähän pelottava, mutta elokuvan edetessä tosi söpö otus." 
"Jotenkin se on ihan täydellinen Disney-hahmo." 
"On jännää että hän on laiton geneettinen koekappale, jonka alunperin oli tarkotus olla paha, mutta sillä on kuitenkin tunteet ja se erottaa oikean väärästä, ja hänelle tärkein asia on hänen Ohana, perhe." 
"Stitchissä yhdistyy hauskuus, mielenkiintoisuus ja herkkyys. Aivan ihana hahmo." 
"Plus sen shippaus Seireenin (Angel, 624) kanssa on niin hellyyttävä, ja on yks syy miks mä rakastin Lilo & Stitch sarjaa muksuna."


Aladdin

"Hyvä tyyppi, jolla on hyviä ja huonoja ominaisuuksia. Tavallinen ja silti epätavallinen." 
"Charmikas varas jolla kuitenkin sydän paikallaan (olen aina pitänyt tuollaisista miespäähenkilöistä)." 
"Ajoittaisesta renttuudesta huolimatta hyvinkin miellyttävä tapaus, joka oppii tärkeän sanoman tarinansa aikana." 
"Paras on Aladdin because love. <3" 


Jane 

"Tykkään, että naishahmot ovat epätäydellisiä, mutta pyrkivät tekemään maailmasta parempaa. Ja huom. myös itsekkäistä syistä. He toimivat ja muokkaavat elämäänsä siihen suuntaan kun haluavat ja ovat kiinnostuneita uusista asioista ja siitä mitä ympärillä tapahtuu. Kaikkia ajaa sama motivaatio kehittää itseään ja omaa maailmaansa." 
"Tykkään, että hahmo välillä tunaroi ja on ajoittain koominenkin. En tykkää, että monesti naismuotti on joko "kiltti" tai "vahva ja täydellinen"."


Robin Hood

"Robin on samalla sekä erittäin urhea mutta myös poikamaisen leikkisä, eikä ota itseään turhan haudanvakavasti, toisin kuin monet muut tulkinnat tästä hahmosta." 
"Hän on halukas aina taistelemaan heikompien puolesta, eikä anna periksi vaikka kuolema uhkaisi." 
"Hän on myös kettumaisen nokkela ja kekseliäs juontensa suhteen, sekä taitava monessa niiden suhteen hyödyllisessä asiassa aina jousiammunnasta naamioitumiseen." 
"Huumorintajuinen, rohkea, hyväsydäminen ja romanttinenkin tarvittaessa."
"Ei ihme, että monet pitävät kyseistä kettukomistusta viehättävänä."


Suru

"Suru on suosikkini Pixar-hahmoista." 
"Vuosia masennusta sairastaneena, lämmitti mieltä kun näytettiin, että surulla on oma osansa ja joskus se on jopa välttämätön." <3<3<3
"Tykkään myös humoristisesta tavasta jolla Suru on tehty." 


Alla olevassa kuvassa näkyvät päähenkilöt mainittiin lukijoiden kommenteissa yhden kerran: Jäikö sinun suosikki-päähenkilösi puuttumaan listalta? Kerrohan toki kommentteihin, jos tällainen vääryys on tapahtunut. ;) Kommentteihin voi vielä lisätä myös suosikki-sivuhahmoja tai -pahiksia, tai kertoa inhokkihahmoistaan, sillä en ole aloittanut vielä seuraavien tekstien kirjoittamista. Mutta lähiaikoina tulossa siis jatkoa lukijoiden suosikkihahmoista!!!

5 kommenttia:

 1. Tosi onnistunut konsepti käsitellä lukijoiden vastauksia! Hyvä! :) Oli hauska lukea näitä (ja omia kommentteja hahhah) ja mielenkiintoista tietää, millaiset hyvishahmot ovat ääniä keränneet. Innolla odotan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen vielä muuten tällaisena viherpiipertäjä-pilkunviilaajana lisään, että roskia (Wall-En maailmassa) ei varmaan kannata polttaa, koska monet jätteet (muovit jn vaan lisäisivät ilmakehän kuormaa ja siten pilaisivat maapalloa yhä enemmän! Mut toivottavasti ei maailmassa ole koskaan tällaista tilannetta, tosin pahalta näyttää.

   Poista
  2. Jee! Kiva, että teksti oli hauska lukuunottamatta viherpiipertäjälle mielipahaa aiheuttavaa kohtaa. Olinpas ajattelematon lauseen kirjoittaessani, koska kyllähän minä tiedän, ettei muovia saa polttaa. Liekinheitin oli vain ensimmäinen tuhoamisväline, joka tuli mieleeni. XD Oletkos muuten kuullut siitä, että joku keksi jonkin aineen, joka syö muovia? Itse en uutista lukenut otsikkoa pidemmälle, mutta konteksti kuulostaa tosi mielenkiintoiselle ja hyvälle. Joten ehkä Wall-E olisi pitänyt varustaa tällaisella muovia syömällä (vai syövällä?) pyssyllä. ;)

   Poista
 2. Oi, tätä postausta olin odottanut! Yritin olla lukematta muiden kommentteja, jotta tulos olisi yllätys : D Oli ihana nähdä, että suurin osa omista suosikkihahmoistani pääsi niin korkealle sijalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Odotuksesi palkittiin vihdoin! :) Itsekin tekisin varmasti niin, jos olisin vastaavaan tekstiin kommentin kirjoittanut, etten lue muiden ihmisten kommentteja, jotta koonnista tulee ylläri-pylläri. :) Näitä tekstejä on kyllä kiva itse kirjoitella, joten eiköhän se 2. osa ilmesty lähipäivinä. ;)

   Poista