11.2.2017

Voi voi! Voi voi! Mä hänet tahdon!

Parin päivän päästä vietämme ystävänpäivää, ja on aika puhua ihastuksista. TEIDÄN ihastuksistanne. Ja vähän myös minun. :) Tammikuussa pyysin kommentteja ihastuksen kohteistanne, ja kommenttien määrä ylitti odotukseni! KIITOS kaikille kommenttinsa jättäneille ja sydämensä avanneille! Ilman teitä tätä tekstiä ei olisi olemassakaan! <3

Me kaikki olemme varmasti jossain vaiheessa elämäämme olleet ihastuneet johonkin animaatiohahmoon. Toki joukkoon mahtuu varmasti poikkeuksia, mutta eiköhän kaikki ole edes lapsena haaveilleet menevänsä naimisiin jonkun televisiossa vilahtaneen hahmon kanssa. Ihastukset liittyvät myös murrosiän voimakkaisiin tunteiden vaihteluihin, ja tällöin kuvitteellinen ihastus on turvallinen tapa huokailujen kohteeksi. Murrosiässä minun huokailuni kohteet siirtyivät näyttelijöihin tai heidän esittämiinsä hahmoihin (Aragorn, Qui-Gon Jinn, vieläkin ah-niin-ihana Ewan McGregor), enkä lapsuuden jälkeen ole tuntenut vahvaa vetovoimaa animoituihin hahmoihin. Toki minusta moni uudemmistakin animaatiohahmoista on upea ulkonäkönsä ja luonteensa perusteella (Naveen, Kristoff), mutta en ole koskaan ihastumalla ihastunut heihin.

Kommenttien runsauden takia olen jakanut ihastukset kahteen eri tekstiin Disney-hahmojen sukupuolen perusteella. Kuten hyvät käytöstavat kuuluvat, naishahmot saavat ensimmäisenä vuoronsa. Miesten vuoro seuraa ystävänpäivänä. Alla esittelen siis kaikki teidän lukijoiden mainitsemat iki-ihastuttavat Disneyn naishahmot. Oli kiva huomata, että suurin osa ihastuttavista naisista oli luonteeltaan itsenäisiä, omien ehtojensa mukaan kulkevia naisia. Toki joukkoon mahtuu myös perinteistä naisen kuvaa kantavia hahmoja, mutta suurimmasta osasta naisihastuksista loisti GIRL POWER! Wuhuu! Minun animaatioihastuksiani nähdään sitten suurempi joukko maskuliinisessa tekstissä. :)


Jasmine

Idän eksoottisuus ilmiselvästi vetoaa lukijoihin, sillä Jasmine sai peräti viisi ihailun huokausta peräänsä. Se ei ole ihmekään, sillä Jasminesta on tehty todella kurvikas nainen, joka on tietoinen omasta seksuaalisuudestaan. Elokuvan aikana Jasmine käyttää tietoisesti omaa ulkonäköään hyväkseen johtaakseen ensin Aladdinin ja sitten Jafarin ansaan (Aladdinin ennen taikamattolentoa). Vaikuttavan ulkonäkönsä lisäksi Jasmine on luonteeltaan todella vahva nainen, joka tietää, mitä haluaa, eikä pelkää taistella sen puolesta. Hän ei alistu toisten käskyvallan alle (paitsi Jafarin taikavoimien alaisuudessa) ja pitää tiukasti oikeuksistaan kiinni. Näin vahvaa luonnetta kelpaa ihaillakin! 

Lukijoiden kommentit:
"Hänen vaatetus on upea, ja arabialaiset naiset on niin hurmaavia." 
"- - poikkeus muista Disney prinsessoista - - ettei hän ole hento neito, ja hän osaa panna vastaan."
"Oih, ollapa yhtä ihanat hiukset kuin hänellä." 
"Ei ihme että niin hyvikset että pahikset ovat (häneen) lääpällään - -." 
"Viettelevä hymy, ihanat hiukset, romanttinen luonne ja kaikki ne kauniit asut... ah!"
"Olin tosi kateellinen Aladdinille penskana." 


Esmeralda

Jasminen ohella tummaa kurvikkuutta Disney-klassikoiden naisiin tuo mukanaan Esmeralda. Olen aina samaistanut Jasminen ja Esmeraldan toisiinsa, sillä molemmat käyttävät viettelevää ulkonäköä hyödykseen miehiä hämmentääkseen, ja molemmilla on todella vahva ja tulinen luonne. Jasminen taistellessa omien oikeuksiensa puolesta Esmeralda taistelee elokuvassa oman kansansa puolesta. Mustalaisnaisen kansan kohtalo tuntuu kulkevan samaa rataa hänen kohtalonsa kanssa. 

Lukijan kommentti:
"(Häneltä) löytyy niin tulista persoonallisuutta kuin myös eksoottista uhkeutta." 


Mulan

Mulanin eksoottinen ulkonäkö näyttää meistä länsimaisista todella erityiseltä ja kauniilta. Mulanissa minua kuitenkin puhuttaa ulkonäköä enemmän hänen upea luonteensa. Mulan on aito ihminen, eikä hänessä mikään ole teennäistä (ellei lasketa geishaksi pukeutumista... tai mieheksi pukeutumista...). Hänen arvonsa läheisiä kohtaan ovat oikeat, ja hän tuntuu suhtautuvan ihmisiä ja ympäristöä kohtaan kunnioittavasti. Mulan on todella rohkea, ja jos hän jonkin asian aloittaa, niin hän hoitaa sen takuulla loppuun asti (kuten häätää hunnit Kiinasta). 

Lukijan kommentit:
"vahva itsenäisyy(s), vahva tahto päättää omasta elämästä"
"puheista tekoihin siirtyminen" 
"eksoottinen ulkonäkö ja tummuus ovat tosi kauniita omaan silmääni"
"Aasialaiset naiset vain ovat superkauniita!" 


Nani Pelekai

Nanin pääsy ihastuslistalle on mielestäni mahtavaa, sillä Nani on yksi normaalivartaloisimmista Disney-neitosista. Kaikki aviopuolisomateriaalia etsiskelevät huomio: Nanille perhe on tärkein ja hän osaa hoivata lapsia. Välillä Nanin kasvatusopit ovat tosin hieman kyseenalaisia, mutta hänestä näkee, että hän välittää Lilosta yli kaiken muun riidoista huolimatta ja tekisi mitä tahansa siskonsa puolesta.

Lukijan kommentit:
"Nani on niin hottis, vastuullinen ja huolehtiva."
"Nanin vaatetyyli on tosi pukevaa, ja se sopii hänen persoonaan."
"David on onnenmyyrä kun hänellä on "tyttöystävänä" Nanin kaltainen nainen."
"Ainoa vika Nanissa tosin on se ettei hän vaikuta kovin innokkaalta parisuhteista."


Belle

Jo Bellen nimi kertoo, että kyseessä on kaunis nainen! Bellen tummat silmät ja ruskea tukka hurmaavat varmasti jokaisen elokuvan katselijan. Belle on kuitenkin myös hyvin älykäs nainen, joka ei asetu muiden pompoteltavaksi, vaan haluaa luoda itse itselleen omanlaisensa tulevaisuuden. Neito ei asetu kaupungin yleiseen muottiin ollessaan älykäs nainen, joka osaa ajatella. Hän myös rakastaa lukemista. Belle osaa nähdä ihmisten (ja hirviöiden) sisimpään ja tietää, ettei ulkonäkö ole kaikki kaikessa, vaan tärkeimmät asiat tulevat sisältä päin.

Lukijoiden kommentit (jotka myös minä allekirjoitan täysin!):
"Prinsessoista ihastuttavin on ylivoimaisesti Belle."
"Belleen on todella helppo samaistua, ja hänellä on yksinkertaisesti niin ulkonäkö, sydän kuin järkikin paikallaan."
"Hänen tarinansa sanoma sisäisestä rakkaudesta on ehdottomasti kaunein mitä Disney-elokuvassa koskaan on ollut."


Merida

Meridan ulkonäkö on meille suomalaisille eksoottinen siinä mielessä, ettei maassamme paljon punapäitä näy. Meridan hurmaavuuteen vaikuttaa hänen upeiden hiustensa väri ja kiharuus, mutta myös suusta pulppuava skottiaksentti. Kuninkaallisesta syntyperästään huolimatta Merida ei suostu asettumaan perinteiseen prinsessa-muottiin, vaan niin monen muun edellä mainitun neidon tapaan haluaa olla itsenäinen ja vahva nainen. Merida ei piittaa miehistä, vaan hän rakastaa luontoa ja ratsastamista ja jousiammuntaa.

Lukijan kommentit:
"- - oman elämän haltuun ottaminen ja olosuhteita vastaan taisteleminen! UGH mitä vahvuutta!"
"Meridan punainen kihara tukka on ihana!"


Pahatar

Pahatar on minusta(kin) ehdottomasti kaunein Disney-pahiksista! (Anteeksi vain, Ken on maassa kauhein? -kisan voittanut Gothel!) Eikä haittaa, vaikka hänellä on jykevä leuka ja vihreähkö/harmahtava iho. Pahatar hurmaa minut luonteellaan, sillä hän osaa olla niin paha. Kaikissa toimissaan Pahatar toimii kuitenkin hyvin elegantisti sormenpäitään myöten, ja hän käyttää todella mahtipontista ja maalailevaa kieltä. Pahatar on myös tyylitietoinen, sillä musta on aina muodissa.

Lukijan kommentit:
"Niin pelottava kuin myös niin kaunis samaan aikaan."
"Ehdottomasti Disney-konnien ykkönen."


Judy Hopps

Disneyn naispuolisista eläinhahmoista eniten ihailun huokailuja sai Judy-pupu... tai itse asiassa Judy ja Marian-neito mainittiin kommenteissa yhtä monta kertaa. Judy on määrätietoinen ja nokkela pupu, joka ei asetu perinteiden mukaiseen muottiin vaan hakee elämältään jotain uutta ja ihmeellistä. Hän taistelee yhteiskunnan ennakkoluuloja vastaan olemalla ensimmäinen pupu-poliisi, mutta työssään hän on hyvin tarmokas ja innostunut. Ulkonäöllisestihän Judy on inhimillistetty, eli hän kulkee kahdella jalalla ja käyttää vaatteita. Judyn vartalon muodot mukailevat myös ihmisten silmän mukaisia käsityksiä kauneudesta - oikealla pupulla vartalon mittasuhteet tai tiettyjen paikkojen pyöreys ei olisi mahdollista

Lukijoiden kommentit:
"Hän on niin söpö, pörröinen - -"
"Hän on niin rohkea, hauska, toimelias, nättikin ja hyvin samaistuttava päähenkilönä." 
"Judy on kyllä poikatyttömäinen, mutta hänessä piilee myös herkkä ja sympaattinen puoli - -"
"Judy vaikuttaa sellaiselta naiselta, joka voisi haluta onnistuneen uran, rakas(ta)van sulhasen ja perheen."
"- - myös hänen hahmonsa moniulotteisuus ja hahmokehitys ovat jotain aivan uskomatonta."
"Tykkään myös, kun hänessä ikään kuin tuntuu yhdistyvän  sekä toimintasankarille sopiva kovapintaisuus että pupumainen hellyyttävyys."
"Judy on ehdottomasti ehkä parhain Disney nainen - -"


Marian-neito

Robin Hoodin armas, Marian-neito, saa myös lukijoilta osakseen ihailua. Marian vaikuttaa perinteiseltä avuttomalta neidolta, joka vain odottaa ritariaan (tai tässä tapauksessa rosvoaan) saapuvan pelastusretkelle. Jopa vaatetuksen vaaleanpunainen väri antaa ennakkoluuloisesti passiivisen olettamuksen naisesta. Tosi paikan tullen, kun Robin saapuu Marianin luo jousiammuntakilpailuissa viedäkseen tämän Sherwoodin metsään, osallistuu Marian kuitenkin taisteluun heittelemällä piiraita. Piiraat eivät ehkä edistä kauheasti hyvisten voittoa, mutta ainakaan Marian ei vain katso taistelun tuoksintaa sivusta. :D Marian osaa olla todella herttainen ja hurmaava, ja kyllähän hänestä sitä prinsessamaisuutta löytyy paljonkin.

Lukijoiden kommentit:
"- - olin pienenä salaa todella ihastunut Marian-neitoon."
"Niin ihastuttavan lempeä luonne ja kauneudessa pärjää oikein hyvin ihmisprinsessoillekin."
"Marian-neito on kaunein nais eläinhahmo." 
"On siinä kyllä yksi ihana kettutyttö."


Bianca

Bianca on melko hienohelmainen hiiri, joka vetää katseet puoleensa jokaisessa Pelastusjärjestön kokoontumisessa. Se ei ole ihme, sillä Bianca on kaunis hiiri pitkine silmäripsineen ja upeine asusteineen. Biancalla on sydän paikallaan, eikä hän jätä hyvän jakamista tai muiden pelastamista vain järjestönsä tehtäväksi, vaan osallistuu aktiivisesti pelastustehtäviin. Bianca on kekseliäs ja toimelias nainen, jolla on sydän paikallaan. Hellyyttä ja lempeyttäkin siis löytyy.

Lukijoiden kommentit:
"Hän on niin kaunis, huolehtiva ja sympaattinen - -"
"Bianca o(n) toki myös ihan(a)."


Minni Hiiri

Mahtavaa, että Disneyn perinteiset hahmot Iines ja Minni ovat saaneet ihastumista osakseen! Minä tunnen Minnin parhaiten sarjakuvien kautta. Sarjakuvissa Minni on nykyään todella itsenäinen hiirineito, joka saattaa jopa pelastaa Mikin Mustan Pekan tai Mustakaavun kynsistä. Vanhoissa sarjakuvissa ja lyhytanimaatioissa Minni on yleensä se pelastettava osapuoli, niin sanotusti "perinteisen naisen" osaan asettuva. Minnin suonissa virtaa seikkailijan verta, mutta myös rakkautta eläimiä, lapsia ja koko luomakuntaa kohtaan.

Lukijan kommentit:
"Minni on niin suloinen, romanttinen ja huolehtiva."
"Minni on yksi niistä Disney likoista, jotka hurmasivat minut melkein heti."
"Olin TOSI kateellinen Mikki Hiirelle - -"


Iines Ankka

Iines on ollut aina Minniä räiskyvämpi tapaus. Hän ei esimerkiksi yhtään kaunistele palautteessaan, jos Aku ei ole hänen mielestään toiminut oikealla tavalla. Akun ohella Iines pyörittää siivellään toista ns. poikaystävää, Hannua. Vaikka Iineksestä hahmona pidänkin, asettaa hänen parisuhdetoimintansa koko ankan epäilyttävään valoon. Uusissa sarjakuvissa Iines etsii itseään työskentelemällä eri ammateissa (kuten Aku), vuodattamalla syviä aatoksiaan päiväkirjaansa tai blogiinsa ja reissaamalla maailman ympäri Roopen aarrejahdeissa.

Lukijan kommentit:
"Hän on niin hottis, romanttinen ja etenkin mä tykkään hänen housuttomuudestaan. - - XD"
"Hän - - saa sydämeni tykyttämään melkein joka kerta kun näen hänet."


Kim Possible

Kim Possible ei ole minulle yhtään tuttu hahmo. Olen ehkä nähnyt yhden jakson Kim Possible -sarjasta, eli tietämykseni Kimistä on todella heikko. :) Kim on kuitenkin lukiota (?) käyvä tyttö, joka toimii eräänlaisena agenttina pelastaen maailman kerta toisensa jälkeen.

Lukijan kommentit:
"Hänessä oli jotain persoonaa mitä poikatytöiltä usein löytää, ja se teki hänestä hurmaavan."
"Hän oli tosi nätti, kivat vaatteet, hiukset ja sun muut oli nättejä."


Loppuun täytyy vielä mainita, että osa kommentoijista sanoi IHAILEVANSA naishahmoja tiettyjen ominaisuuksien perusteella, mutta ei ole IHASTUNUT heihin. Törkeästi olen kuitenkin niputtanut yllä nähtäviin kommentteihin sekä ihailut että ihastumiset erottelematta niitä. Toivottavasti tämä tarkennus korvaa tekemäni vääryyden. Oli miten oli, YSTÄVÄNPÄIVÄNÄ pääsemme ihastelemaan miehiä! Ou jeah!

(Iineksen ja Minnin kuvat ovat peräisin ohmy.disney.comista, kaikki muut ovat perinteisesti disneyscreencaps.comista.)

3 kommenttia:

 1. Jee! Huippu, kiinnostava teksti, joka taas paljastaa hurjan tietämyksesi hahmoista ja Disneystä. Tosi kiintoisaa ja hauskaa oli lukea lukijoiden kommentteja! Innolla luen nyt seuraavan tekstin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jejjjj! Ja hauskaa oli tämä teksti myös kirjoittaa, jos hauskaa oli lukeakin! :) Kiva että pidit!

   Poista
  2. Mahtava tuo uusi videopatka voittaja-Annasta!

   Poista