28.2.2017

Ken on maassa kaunehin? 13.

Ken on maassa kaunehin? ALL-STARS pujahtaa ruutuihinne vielä kerran, kuten luvattu on! Lupauksen täyttyminen meni aika tiukalle, sillä helmikuun puolella tuomari lupasi neitojen kuulumisia kysellä... Mutta vielä muutaman tunnin ajan on helmikuu, joten lupaus täytetty!


Tänä vuonna Ken on maassa kaunehin? -kilpailuun osallistui neitoja kahdelta ensimmäiseltä tuotantokaudelta, mutta oli mukana pari tuorettakin kasvoa. Itse asiassa toinen näistä tuoreista kasvoista vei lopulta koko kisan potin itselleen, eli vanhassa vara ei ole aina parempi. Alkusyksystä äänestäjät saitte äänestää, keitä neitoja halusitte kilpailuun mukaan, ja toiveenne toteutettiin. Myös tuomarilla oli kilpailijoihin sananvaltaa kahden neidon verran. Kilpailun aikana äänestäjät saivat vaikuttaa myös pariin kuvausteemaan, ja toki myös kilpailijoiden sijoittumisjärjestykseen. Yllä olevassa kuvakollaasissa näette kaikki kuudennelle kaudelle osallistuneet neidot putoamisjärjestyksessään.


Tänä vuonna oli käytössä kolmatta vuotta peränjälkeen parhaimman kuvan, eli tähtikuvan äänestys. Yllä olevassa kollaasissa näette tämän kauden kaikki upeat tähtikuvat - ja toistaiseksi viimeiset tähtikuvat ikinä! Kauden alussa mainitsin jo, että tämä kausi olisi viimeinen Ken on maassa kaunehin? -kausi. ALL-STARS -kauteen olisi hyvä lopettaa kuusi vuotta kestänyt kisaformaatti. Nyt tuomarin täytyy kuitenkin sanoa, että luissa on alkanut kutitella siihen malliin, ettei kausi ehkä lopullisesti viimeinen olisikaan... MUTTA ainakin parin vuoden tauko kisaan on tulossa! Eläkäämme siinä luulossa, ettei kauneuskilpailuita tässä blogissa enää nähdä!

Mutta nyt on aika siirtyä katsomaan, mitä kilpailijoillemme kuuluu, kun aikaa heidän pudotuksestaan ja kilpailusta on kulunut ainakin pari viikkoa - joillakin useampia kuukausia! Kuulumiset kuuntelemme kilpailijoiden putoamisjärjestyksessä, eli ensimmäisenä vuoroon pääsee ensimmäisenä ALL-STARS -kaudelta pudonnut Lumikki.


"Minulle kuuluu itse asiassa oikein hyvää. Olen aina rakastanut muotialaa, mutta ALL-STARS -kauden jälkeen tajusin, ettei minussa taida olla sitä jotain, mikä tekisi minusta mallin. Niinpä kisan jälkeen perustin oman design-firman, jolla pyyhkii todella hyvin! Muotigurut ovat ihastuneet vaatesuunnitteluuni, ja luomuksiani tullaan näkemään Milanon ja Agrabahin muotiviikoilla. Design-kokoelmani kattaa niin naiset, miehet, lapset, kääpiöt kuin eläimetkin. Suunnitteluani on kehuttu valtavirrasta poikkeavaksi ja silmäniloa tuottavaksi. Vaatekappaleet suunnittelen kääpiöiden mökissä, missä minulla on oma rauha luovuutta harjoittaakseni. Pian lanseeraan peurille kevätmalliston nimeltä "á la Bambi". Voi, miten ihanaa on, kun olen löytänyt oman urani!" 

Ihanaa kuulla tällaisia uutisia sinulta, Lumikki! Toivotan paljon onnea... kröhöm... mielenkiintoisella suunnitelu-urallasi. Mihin kuvausteemaan olisit itse halunnut osallistua kilpailun aikana? "Sinähän vaikean kysymykset heitit! Hmm.... Olen varma, että olisin loistanut eläinkuvassa, minulla kun eläinystäviä riittää."


Toisena kilpailusta tippui Mulan. Mulanin kasvokuvaa kutsuttiin liian feminiiniseksi ja hänen kuvasarjaansa taas liian maskuliiniseksi. Ehkä neito on nyt löytänyt kultaisen keskitien? "No kyllähän se ihmetytti kisan jälkeen, kun mikään kuvani ei tuntunut kelpaavan äänestäjille. Melko nopeasti pääsin tippumisesta kuitenkin yli, sillä isoäitini vinkkasi minulle avoimen yliopiston kursseja. Kylässämme pääsi opiskelemaan japanilaista haikua, runoutta. Minusta onkin tullut aika haka runoilija. Kun inspiraatio iskee, eikä paperia löydy, voin tarvittaessa kirjoittaa runon käteeni tai puunlehteen, jottei se unohdu mielestäni. Saanko esittää teille lempihaikuni omista tekeleistäni?" No tietenkin saat! "Tässä se tulee: 

Pelastin Kiinan,
muotikilpailua en. 
Silti iloitsen."

Voi mahtavaa mitä taituruutta!!! Tavutuksetkin taisi mennä ihan oikein! Mulan, sinusta tulee vielä kuuluisa runoilija! Haluaisin kysyä sinulta vielä sen, että kuka olisi mielestäsi ansainnut kisan voiton? "No kyllähän Anna sen ansaitsi ihan täysin! Annan kuvat olivat loistavia, ja niistä paistoi Annan iloinen ja leikkisä luonne läpi! Olen niin onnellinen Annan puolesta!"


Tuomari valitsi kilpailuun tällä kaudella kaksi neitoa, Lumikin ja Tuhkimon. Molemmat tippuivat kisasta harmittavasti pois heti sen alkuvaiheilla, sillä Tuhkimokin jäi sijalle kymmenen. Tuhkimon paras kuva hänen ensimmäiseltä kilpailuyritykseltään ei viehättänyt äänestäjiä. "Mieluummin olisin ottanut itsestäni aivan uuden kuvan, sillä kukapa ei näyttäisi vanhoissa kuvissaan omituiselta. Kilpailun jälkeen sain nauttia kotona omasta rauhasta yhdessä prinssini kanssa - elämä talossa muiden kilpailijoiden kesken on aina todella hektistä. Pääsin myös seuraamaan ystäväni Lumikin muotisuunnittelijauran alkua läheltä, ja olen aina välillä antanut hänelle neuvoja uusien luomusten suunnitteluun. Äitini vanhasta muistikirjasta löytyy ohjeita upeille, vanhanaikaisille mekoille, jotka tuntuvat olevan taas muodissa. Ainakin mallit kelpaavat hyvin Lumikin mallistoon." 

Toivottavasti Lumikki antaa sinulle tunnustuksen inspiraation lähteenä olemisesta. Haluaisin kysyä sinulta vielä, että mitä mieltä olit äänestäjistä? "Äänestysvilkkaus oli mielestäni todella tiheää tänä vuonna. Välillä äänestäjät tosin äänestivät vähän miten sattuu. Minusta esimerkiksi minä olisin saanut olla kilpailussa mukana pidempään: mutta niin myös ystäväni Lumikki ja Aurora. Kyllä äänestäjät taisivat loppujen lopuksi tehdä oikean valinnan voittajan kanssa, ja monesti äänestettiinkin reilusti sitä kilpailijaa, jonka kuva oli huonoin."


Esmeralda tippui kisasta luontokuvan jälkeen jääden sijalle yhdeksän. Mitäs olet tehnyt kisan jälkeen? "En taaskaan voittanut Ken on maassa kaunehin? -kilpailua, joten päätin voittaa tänä vuonna edes jonkun kilpailun. Huhtikuussa Pariisissa järjestetään perinteinen maraton, ja tänä vuonna aion osallistua siihen. Olenkin harjoitellut nyt hurjana juoksemista mukulakivikatuja pitkin, jotta olen varmasti hyvässä kunnossa puolentoista kuukauden päästä. Tämä tyttö lähtee hakemaan maratonista kultaa!" 

Onnea vain tuohon koitokseen! Kerro meille vielä, kenen kanssa ystävystyit kilpailun aikana? "Suurin osa neidoista tunsi toisensa jo ensimmäiseltä tuotantokaudelta, minun kanssani toiselta tuotantokaudelta kisaan ei tullut ketään muuta! Ystävystyin kuitenkin nopeasti Pocahontasin kanssa, jonka kaveriin Nakomaan tutustuin ensimmäisen kerran kilpaillessani. Meillä oli hyvät jutut myös Jasminen kanssa ennen putoamistani. Harmittaa, etten kerennyt solmia sen enempää ystävyyssuhteita, sillä putosin niin nopeasti."


Aurora tippui kisasta viidentenä surullisuus-kuvansa takia. "Ei siinä pitäisi olla mitään hävettävää, että omaa iloisen elämänasenteen, eikä siksi surulliset kuvat onnistu. Minua harmitti todella paljon, kun putosin kilpailusta niin nopeasti ulos. Lähdin haltijatarkummieni mökkiin kilpailua ja innokasta kansaa pakoon, ja olen viettänyt siellä hermolomaa joulukuun alusta lähtien. Kyllä, tiputus otti niin koville että tarvitsin kunnon riuhtaisun pois arjesta. Nyt olen aloittanut mökissä kevätsiivouksen, ja kun saan sen valmiiksi, voin palata linnaan hoitamaan valtakunnan asioita. Mihinkään kauneuskilpailuihin en aio enää osallistua, jos saan niistä tällaista stressiä." 

Onpas se ikävä kuulla! Voisin kuitenkin kysyä, mitä mieltä olit kisan tuomaroinnista? "Olen melko varma, että tuomari suosi tiettyjä kilpailijoita toisten kustannuksella. Monista kuvausteemoista olisi varmasti eri valitsijan kanssa löytynyt paljon upeampia kuvia kilpailijoista, kuin mitä nyt nähtiin. Toisaalta kuulin tuomarin kerran puhuvan valokuvaajan kanssa siitä, että hän haluaa erilaisia kuvia kuin mitä aiemmilla tuotantokausilla meistä kilpailijoista on nähty, joten sekin saattaa vaikuttaa joidenkin neitojen kuvien ottamiseen. Olen kuitenkin varma, että jotain vilunkipeliä tuomari on harrastanut!" Vai niin. Kiitos luottamuksesta. 


Elsa tippui kilpailusta kuudentena jääden seitsemännelle sijalle. Tiukan äänestyksen jälkeen Elsan pudotti pois harrastuskuva. "Olen niin onnellinen siskoni voiton puolesta, ettei oma tippumiseni haittaa minua yhtään! Putoamisen jälkeen olen johtanut Arendellea ja nauttinut talvesta. Annan voiton jälkeen järjestin hänelle linnassamme suuret juhlat, johon koko Arendellen väki oli kutsuttu paikalle! Pääsin tietenkin myös lahjomaan siskoani: ei sitä joka päivä voita kauneuskilpailuita! Ensi viikonloppuna aion viedä Annan katsomaan Vaiana-elokuvaa, kun hän pääsee taas käymään kotona. Olen kuullut muun muassa kisan tuomarilta, että Vaiana on loistava katseluelämys!" 

Niin se onkin, suosittelen elokuvissakäyntiä kaikille! Elsa, mikä oli mielestäsi paras kuvausteema kisan aikana? "Paras kuvausteema oli ehdottomasti luontokuva. Melkein kaikki kilpailijat onnistuivat kuvissaan loistavasti, ja näimme todella monipuolisesti erinäköisiä maisemia."


Tähkäpään kuulumiskuvahan on taiteellinen. Valitettavasti Tähkäpään tehokaksikko-kuva ei ollut yhtä taiteellinen, joten hän tippui kilpailusta seitsemäntenä. Mitä Tähkäpäälle kuuluu nyt? "Voi, olen saanut kirjatoukan puraisun, ja kilpailun jälkeen olenkin viettänyt joka päivä monta tuntia Coronan kirjastossa. Siellä on todella mielenkiintoisia kirjoja, ja olen lukenut monta sellaista, joita Belle suositteli kilpailun aikana. Flynn on ollut välillä mukanani kirjoja tutkimassa. Ainakin hän on pitänyt huolta siitä, että muistan syödä ja juoda sivujen väliin uppoutumisen välissä." 

Mahtavaa. Mikä oli mielestäsi huonoin kuvausteema? "En pitänyt surullisuus-teemasta. Tiedän, että se oli äänestäjien valitsema ja minusta on mahtavaa, että äänestäjien toiveita kuunneltiin... mutta olihan kuvien katselu niin surullista! Elämä on välillä muutenkin niin traagista, niin eikö tällaisessa kilpailussa voisi ottaa vain iloisia kuvia? Ai ei vai? Höh."


Ariel sijoittui viidenneksi, sillä hänen naamiaiskuvansa ei täyttänyt muiden kilpailijoiden asettamaa korkeaa tasoa. Mitä ihmettä Ariel on puuhannut kisan jälkeen? "Kilpailun jälkeen Lumikki otti minuun yhteyttä, sillä hän tarvitsi punahiuksista mallia suunnittelemiensa vaatteiden esittelijäksi. Minähän innostuin asiasta: tottakai lähtisin esittelemään ystäväni vaatteita! Ja voi, miten upeita luomuksia Lumikki suunnitteleekaan! En itse osaisi suunnitella läheskään yhtä hyviä! Kannan ilolla vaatteita päälläni! Parin viikon päästä tulette näkemään minut Agrabahin muotiviikoilla, mikäli vain pääsette paikalle." 

Onnea valitsemallasi tiellä, Ariel. Mikä oli lempikuvasi kaikista kisan aikana otetuista kuvista? "Ohhoh, nyt pistit hankalan kysymyksen. Täytyy sanoa, että pidin Bellen geishakuvasta. Myös kärkikolmikon ottamat pahiskuvat olivat todella vakuuttavia - en tiedä, olisinko itse uskaltanut poseerata Ursulan vieressä. Omista kuvistani paras oli mielestäni kuvasarjani, jolla voitin tähtikuvan palkinnonkin!"


Belle tippui eläinkuvan jälkeen jääden kisassa neljänneksi. "Pääsin kilpailussa taas hyvin pitkälle, ja olen yhä ylpeä itsestäni. Kilpailun jälkeen olen kolunnut läpi vanhan kotikyläni kirjastoa, minne on tehty paljon uusia kirjahankintoja sen jälkeen, kun muutin kylästä Hirviön linnaan. Toki linnastakin löytyy vielä koskemattomia teoksia, mutta on välillä kiva käydä ihmisten ilmoilla haistelemassa uusia tuulia. Odotan myös innolla ensi kuussa tulevaa elokuvaa Beauty and the Beast. Emma Watson on suuri idolini, enkä malta päästä näkemään hänen näyttelijäntaitojaan minulle niin tutussa tarinassa!" 

Tuomarikin odottaa kyseistä elokuvaa innolla. Ehkä näemme samassa näytöksessä Bellen kanssa...? Mutta kerrohan meille Belle, millaista oli elämä samassa talossa muiden kilpailijoiden kanssa kisan aikana? "Talossa vallitsi lämmin tunnelma. Tunsinkin jo suuren osan kilpailijoista entuudestaan, mutta oli hauska tutustua myös uusiin ihmisiin. Lueskelin talossa paljon vapaa-aikanani, ja Tähkäpää tuntui innostuvan kovasti harrastuksestani."


Pocahontas jäi kisassa kolmanneksi - aivan kuten ensimmäisellä tuotantokaudellakin. Pahiskuva Ratcliffen kanssa ajoi intiaanineidon ulos kisasta. "Olen yhä hämmästyneessä mielentilassa siitä, että miten satuinkin sijoittumaan samalle sijalle kuin vuosia aiemmin. Noh, kävi mitä kävi. Kotiin tultuani olen alkanut harrastaa benjihyppyä ilman köyttä. Älkää nyt kauhistuko! En tietenkään hyppää mistä tahansa, vaan hyppään aina vettä päin. Kotikyläni lähellä on loistava kallionkieleke vesiputouksen vieressä, josta näitä hyppyjä on mahtava suorittaa. Suosittelen lajia muillekin lämpimästi." 

Kuulostaa aika hurjalta! Mikä oli mielestäsi paras kokemus kilpailun aikana? "Parasta oli ehdottomasti muihin tyttöihin tutustuminen. Oli mielenkiintoista kuunnella tarinoita heidän elämästään ja kulttuuristaan. Se on niin kovin erilaista kuin meillä. Mutta erilaisuushan on rikkaus, jota meidän kaikkien tulisi kunnioittaa ja vaalia."


Jasmine pääsi finaaliin asti, mutta hän ei aivan vetänyt vertoja Annalle. Selvisitkö finaalista? "Selvisin finaalista hyvin, sillä olihan Aladdin paikalla mukana. Hän oli minulle upea tuki, sillä minua harmitti jonkun verran toiselle sijalle jäämiseni. Ensimmäisen kauden jälkeen Aladdin vei minut taikamatollaan maailmanympäryslennolle, ja saman yllätyksen hän antoi minulle taas lohdutuspalkinnoksi! Tällä kertaa taikamattomatkan teemana oli eri maiden eläimet, ja oli ihanaa nähdä villihevosia, jääkarhuja ja kettuja, ja kaikkia muitakin eksoottisia eläimiä. Taikamatolla matkustaessa unohtaa kyllä murheensa ja nauttii elämästä täysin siemauksin! Ja olenhan minä nähnyt voittajan elämää Aladdinin voitettua vuosi sitten kisan, joten on ihan mukavaa, että muutkin pääsevät näkemään sitä." 

Onko kisassa mielestäsi jotain kritisoitavaa? "Itse asiassa ei ole. Kaikki sujui minusta mainiosti: tuomari oli puolueeton, kilpailijat olivat mukavia, kuvausteemat hyviä ja äänestäjät aktiivisia. Ainoa miinuspuoli taitaa olla se seikka, että kyseessä oli viimeinen Ken on maassa kaunehin? -kilpailu!" 


Kuudennen Ken on maassa kaunehin? -kilpailun, ALL-STARS -kauden voittajaksi selviytyi Anna. "Kilpailu oli aivan mahtava! Ja oli totaalinen yllätys, että minä todellakin voitin! Kilpailun jälkeen elämäni on ollut yhtä kaaosta, kun on pitänyt osallistua kaiken maailman haastatteluihin, kuvaussessioihin ja kissanristiäisiin. Minusta on tullut entisen kilpakumppanini Lumikin tuotemerkin uusi kasvo, olette kenties nähneetkin minun kuviani mainoskamppanjassa bussipysäkkien mainostauluissa? Erityisen ihastunut olen ollut Lumikin samettiseen juhlamekkoon: se on täysi unelma! Työkeikkojen ohella olen käynyt myös Arendellessa Elsaa, Kristoffia, Sveniä ja Olafia tapaamassa. Meillä on aina niin hauskaa yhdessä! Elsahan järjesti minulle loistokkaat juhlat voittoni jälkeen, ja oli mukavaa olla juhlittu. Olen myös saanut paljon neuvoja edellisten kausien voittajilta, ja yritän heidän jalanjäljissään kurottaa tällä alalla korkealle!" 

Mahtavaa! Miltä sinusta tuntuu nyt ajatella kilpailua? "Ken on maassa kaunehin? -kilpailu on ollut loistava ponnahduslauta aloitteleville malleille. Eihän minullakaan ollut aavistustakaan siitä, miten kameran edessä pitää käyttäytyä, mutta onneksi kisassa oppii! Formaatti on aivan loistava, ja toivon, että se joskus palaa ruutuun! Minäkin varmasti osallistuisin kilpailuun uudestaan, jos sellainen vain olisi voittajalle mahdollista."


Ken on maassa kaunehin? ALL-STARS loppuu perinteisesti kaikkien voittajien yhteiskuvaan. Näyttääpä Anna kuvassa kovin vakavalta... Mutta siinä se nyt oli! Viimeinen Ken on maassa kaunehin? -kausi!!! KIITOS kaikille kisassa mukana olleille kilpailijoille ja äänestäjille kaikista kuudesta kaudesta! Kilpailu on kehittynyt vuosien mittaan paljon ja äänestäjien määrä on lisääntynyt hurjasti. KIITOS teille kaikille!!!! Ihanhan tässä tulee haikea olo! :(

MUTTA tämän kevään aikana tullaan näkemään vielä yksi "tribuutti" KOMK:ille. Toisin sanoen kuvanmuokkausta olen suunnitellut. JA ensi syksynä tulee alkamaan aivan UUSI sarja Rinki tinki tinkissä, jossa saatte äänestää parhaita ja huonoja asioita... Mutta sittenpähän näette! 

Ja pitää kysyä vielä, että olenko ainoa, jonka koneella tuo vasemmalla oleva Anna-gifi ei enää liiku, vai onko se teillä muillakin liikkumaton?

5 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle, että olet jaksanut tällaisen kisan vuosi vuoden jälkeen järjestää! On ollut ilo seurata kisaa ja äänestää suosikkiaan vaikka kisaa olen seurannut vasta näiden kahden viimeisen tuotantokauden ajan. :)

  Jään innolla odottamaan tuota mainitsemaasi uutta sarjaa! ^^

  ps. mulla chrome-selaimella tietokoneella tuo Anna-gif ainakin liikku minkä kerkiää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet ollut tyytyväinen KOMK:iin. Sitä on ollut hauska ja kiva kirjoittaakin, mutta myös raskasta. Täytyy sanoa, että tämä mainitsemani uusi sarja on saanut inspiraation sinulta, viime KOMK-kauden lopussa käydystä lyhyestä keskustelustamme täällä. Että kiitos sinulle siitä! ;)

   Hyvä että Anna liikkuu! Minulla se on jostain syystä jäätynyt irvistykseen. XD

   Poista
 2. Tätä kisaa oli hauska seurata, ja oli hauskaa olla mukana äänestämässä.^^ Olen tyytyväinen Annan puolesta, vaikka alunperin halusin Jasminen voittavan, mutta Anna olikin loppupeleissä niin mainio, että mun oli pakko äänestää häntä. Ja onhan Jasminelle kakkossiakin hyvä, mutta silti hän on mun ykkössuosikki disney prinsessa.
  Hauska kuulla että kilpailijoille kuuluu hyvää, että miten hyvin he ottivat häviönsä. Odotan innolla seuraavaa kisaa, jos sellainen joskus tulee, ja olen tietysti silloinkin mukana äänestämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olit mukana äänestelemässä! Minäkin olin jossain vaiheessa ihan varma, että Jasmine voittaa, mutta Anna veti kuin vetikin pidemmän oljenkorren - myös tuomarin mielestä. ;) Hetkisen saat valitettavasti vielä uutta kisaa odottaa, mutta toivottavasti blogiin tulee sillä välin paljon muita mielenkiintoisia tekstejä!

   Poista
 3. Parhautta!!! Innolla odotan, mitä on luvassa seuraavaksi. :))

  VastaaPoista