14.2.2017

Voi voi! Oi ei! Mä tuskin kestän!

Ihanaa ystävänpäivää kaikille! Tänään pääsemme ihastelemaan upeita Disney-miehiä, joihin te, hyvät lukijat, ja minä, kirjoittaja, olemme olleet (tai olemme vieläkin) ihastuneet. Edellisessä postauksessa käsiteltiin ihastuttavat naiset ja nyt on miesten vuoro astua kehiin.

Mikähän ihastuksen kohteena olevia miehiä yhdistäisi? Aika monet miehistä ovat hieman renttumaisia urhoja, mutta melkein kaikilta löytyy myös lempeämpi ja romanttisempi puoli. Iiih! Kaikki miehet ovat myös KOMEITA! Varokaa siis tekstiä lukiessanne, ettette kuolaa liikaa näyttöä päin, sillä tietokoneet/kännykät/padit eivät tykkää kuolasta... ;)


Aladdin

Aladdin sai ihmismiehistä eniten ihailun huokailuja peräänsä, mikä ei ole yllätys, sillä voittihan Aladdin vuosi sitten Ken on maassa komein? -sarjankin. Aladdin on todella komea mies Agrabahista, ja hänessä katsojan viettelee kenties juuri sama eksoottinen tummuus kuin naisihastustenkin puolella. Katsoja tuntee myötätuntoa Aladdinin köyhiä elinolosuhteita kohtaan, ja naisten hoivavietti saattaa herätä: haluan itselleni tämän miehen, jotta voin parantaa hänen elämäänsä. Aladdin on luonteeltaan melko täydellinen, sillä hän osaa olla hauska ja nokkela, mutta myös romanttinen tilanteen niin vaatiessa. Aladdinista löytyy myös tottelemattomuutta ja ilkikurisuutta, mikä meitä naisia monesti viehättää... Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin?

Lukijoiden kommentit:
"Aladdin - - (on) Disneymaailmasta kuulunut ihastuksiini, Aladdin enemmän villin luonteensa takia - -"
"Komea, hauska ja seikkailuhenkinen."
"Kyllä se prinsseistä komein on ja tulee aina olemaan Aladdin." 
"(H)än on vapaa sielu, hyvä sydäminen ja rohkea mies."
"(H)änellä on ihana ääni (sekä suomeksi että englanniksi)."
"(I)hastukseen vaikutti eksoottinen arabikulttuuri eli koko Aladdinin elinympäristö, leffan musiikki ja ihmisten vaatetus."
"(S)e ääni, ah!" 
"Aladdin vain on täydellinen mies. - - Aladdin forever. <3"


Hirviö

Aaaahhh, oohhhh!!!! Nyt kirjoittaja pyörtyy ihastuksesta, sillä Hirviö on iänkaikkinen ihastuksenkohteeni. NIMENOMAAN ihmismuodossaan, vaikkei itse hirviömuotokaan hassumpi ole. Hirviössä ihastuin hänen ihastuttavaan ulkonäköönsä. Hirviö saattaa olla syypäänä siihen, että jossain vaiheessa elämääni olin lääpälläni aina nimenomaan pitkähiuksisiin miehiin. ;) Myös Hirviön siniset silmät ovat ihanan kirkkaat ja syvät. Iiih! Hirviön luonnekin on mahtava, ainakin sen jälkeen, kun Belle saa pehmitettyä itserakkaan ja kyräilevän prinssin. Hirviöstä tulee ihanan lempeä ja ystävällinen JA romanttinen. Ah!

Lukijan kommentti:
"Olen ollut ihastunut - - Hirviöön (ehkä kuitenkin enemmän ihmisversioon)."


Tarzan

Ooh! Myös Tarzan saa kirjoittajan sydämen sykkimään apinamiehen tahtiin. Tarzanissa minua viehättää hänen rehellisyytensä ja aitoutensa kuin myös viattomuutensa. Gorilloiden keskellä kasvanut Tarzan ei ole oppinut kieroilemaan ja tavoittelemaan omaa etuaan niin monen ihmisen tavoin, vaan hän pistää yleisen hyvän omien toiveidensa edelle. Tarzan osaa olla hauska, ja vahvoilla käsivarsillaan hän osaa puolustaa heikoimpia. Ulkonäöllisestikin Tarzan on mukiinmenevä tapaus rastoineen ja lihaksikkaassa vartalossaan. Tarzanin vihreiden silmien katse on lisäksi ihanan intensiivinen. Kanna minut metsään, apinamies!

Lukijan kommentit:
"Hahmo on niin sympaattinen ja kiltti, etten ole voinut olla tykkäämättä tästä apinapojasta."
"Eikä hänellä ole yhtään liikaa vaatteita, EIKU... xP"


John Smith

Kapteeni John Smith on maineikas kotimaassaan Englannissa tutkimusmatkojensa takia. Häntä voisikin kutsua 1600-luvun julkkikseksi, jota jopa elokuvassa ihaillaan Thomasin toimesta. John Smithillä on upea ura takanaan, sillä kapteenin nimitys tai julkisuus eivät tule ihan turhasta. Tämän miehen kanssa varallisuus ei olisi siis ongelma. ;) John Smith on luonteeltaan rohkea, utelias ja seikkailunhaluinen. Häneltä löytyy älyä ja voimaa, ja Pocahontasin opissa hän on oppinut ajattelemaan erilaisia ihmisiä kunnioittavasti. Intiaanineito on opettanut Johnille myös luonnon kunnioitusta, joten miehet arvot ovat kohdallaan. Lisäksi tiedämme Pocahontas 2:n nähtyämme, ettei Smithin ex-tyttöystävästä ole haittaa Pocahontasin valitessa toisen miehen itselleen. Ei muuta kuin miehen kimppuun! ;)

Lukijoiden kommentit:
"Johnin vapaamielisyys, seikkailun halu sekä rohkeus ovat piirteitä joista olen hänessä pitänyt."
"(O)nhan hän hiukan komeakin."
"(H)äneen ihastuin heti nähtyäni elokuvan ensimmäisen kerran noin kahdeksanvuotiaana. Aina kun niihin aikoihin leikin jotain, Smith oli mieheni. :D"


Flynn Rider

Flynn Rider esittää elokuvassa hirveää naistenmiestä, ja hänen käytöksensä on elokuvan alussa jopa ylimielistä. Flynn on kehittänyt itselleen erilaisia ilmeitä naisia iskeäkseen, ja ne varmasti johonkuhun tepsivätkin. Flynnin parhaat puolet tulevat kuitenkin esiin elokuvan edetessä, kun hän avautuu Tähkäpäälle menneisyydestään ja uskaltaa näyttää oikean sisimpänsä. Flynnistä paljastuu Eugene, joka on epävarma itsestään, ja siksi kehittänyt itselleen yltiösosiaalisen alter egon. Eugene osaa olla herkkä ja ah-niin-romanttinen. On myös ihanaa, miten Tähkäpää saa "kesytettyä" tästä pahasta pojasta itselleen unelmien vävyn! Plussaa miehelle tulee vielä hänen oikeasti hauskasta huumoristaan sekä upeasta ulkonäöstään - oikean nenän kanssa tietenkin.

Lukijan kommentti:
"(M)uitakin ihastuksen kohteita on ollut, kuten - - Flynn."


Peter Pan

Peter Pan hurmaa varmasti monet katsojat nokkeluudellaan ja vapaamielisyydellään. Peter voi vedota meihin siksikin, että hän ei koskaan kasva aikuiseksi, ja tietyssä elämänvaiheessa haluaisimme varmasti kaikki matkustaa Mikä-mikä-maahan välttyäksemme tältä vastuulliselta kohtalolta. Peterin seurassa elämä ei varmasti kävisi tylsäksi, sillä hän löytää uusia seikkailuja joka päivä. Jos niitä ei tule vastaan, lähtee Peter etsimään niitä itse, sillä tylsyyttä Pan ei siedä. Peter on myös musikaalinen ja hän taitaa lähitaistelun upeasti. Peter Panin tyttöystävänä ei koskaan pääsisi valittamaan, että mitenkä sinäkin olet vanhentunut noin rumasti, sillä hän pysyy aina lapsena. Toisaalta Peter Pan tuntuu iskevän silmänsä yksi toisensa jälkeen kaikkiin näkemiinsä tyttöihin, joten mustasukkaisuus olisi jatkuva riesa.

Lukijan kommentit:
"hänen raikulimainen poikamaisuutensa"
"tahto olla vapaa ja lapsi aina"


Robin Hood

Eläimellisistä miehistä eniten kommentteja sai Robin Hood. Myös kirjoittaja huokailee tämän rohkean ketun perään, aaah! Näin ollen Robin saa aikaan jopa enemmän sydämentykytyksiä kuin Aladdin! Ja miksipä ei, sillä onhan tämä kettu täydellinen. Robin on lainsuojaton, ja tämä renttumaisuus vetoaa niin moneen naiseen. Robin ei kuitenkaan riko lakia edistääkseen omaa vaurauttaan, vaan hän varastaa rikkailta antaen varastamansa tuotteet köyhille! Mitä jaloutta! Mitä anteliaisuutta! Mitä hyvyyttä! Robin Hood osaa olla myös nokkela, hän osaa käyttää jousipyssyä upeasti, hän on luonnonystävä, hän on romanttinen ja hän on hyväkuntoinen ja ketterä. Lisäksi Robin Hood on YLLÄTTÄVÄN hyvännäköinen ollakseen kettu! Aaah! Ainoa huono puoli Robinissa on se, että hän on korviaan myöten rakastunut Marian-neitoon. Ja valitettavasti tämä pari sopii toisilleen niin täydellisesti, ettei minusta ainakaan olisi rikkomaan suhdetta. Nyyh! Voin onneksi lohduttautua sillä, ettei Robin Hood osaa tehdä ruokaa. Hänen taloudessaan nainen joutuisi tekemään ruoan itse joka päivä!

Lukijoiden kommentit:
"Charmikas, viekas ja oi niin komea"
"Siinä vasta kettu, joka osaa olla yhtä aikaa viekas vihollisilleen sekä oikeudenmukainen ja ystävällinen apua tarvitseville Nottinghamin asukkaille."
"Robin omaa karismaa, hyvän huumorintajun sekä päätähuimaavat jousiampumistaidot."
"Kettukomistus on minulle edelleenkin se ainoa oikea varkaiden ruhtinas."
"Käy ihan Marian-neitoa kateeksi."


Thomas O'Malley

Oijoi! Thomas O'Malley oli lapsuuteni suuri ihastus ennen kuin Hirviö vei minut lopullisesti puolelleen. Kujakatti oli ihanan vapaa sielu ja oikea maailmanmatkaaja. Thomas on elokuvan alussa vielä naisten naurattaja, sillä hän kehuu tarjoilevansa neitosille pikkurilliään... (Voi ei kun tämä kuulostaa nyt kaksimieliseltä! Anteeksi! Mutta niin laulussa lauletaan!) Thomas osaa käyttäytyä romanttisesti ja hän osaa hurmata naiset kehuillaan ja laulutaidollaan. Olen aina ihaillut myös Thomasin ihanan "rouheaa" ääntä ja hänen rohkeuttaan. Ihailtavaa mielestäni on ollut myös se, miten Thomas osaa käyttää ihmisiä hyödykseen (esimerkiksi kulkee matkoja maitoauton kyydissä) ja uskaltaa jopa taistella näitä vastaan. Parasta on kuitenkin nähdä, miten Herttuatar kesyttää tästä vapaasta kujakatista salonkikelpoisen kotikissan miehekseen. Voih, olisinpa kissa! <3

Lukijan kommentti:
"(M)uitakin ihastuksen kohteita on ollut, kuten - - Thomas o'Malley - -."


Simba

Jylhäkallion kuningas, Simba, on hyvin komea leijonauros. Simba osaa olla vaikuttava hallitsija, joka hallitsee varmasti ja reilusti. Simba ei ole kuitenkaan liian ylpeä, sillä hän osaa myöntää omat virheensä ja korjata ne. Hän on myös nöyrä, eikä tuo itseään liikaa esille. Simba osaa nauttia elämästä, mutta myös toimia vastuullisesti - kunhan on ensin oppinut sen kantapään kautta. Leijonakuningas on hyvä ja uskollinen ystävä ja rakastaja. Ah! En ole itse ihan varma, olenko ollut koskaan ihastunut Simbaan. Suattaapi olla tai suattaapi olla olematta. Jos olen ollut, niin ihastus ei ole kuitenkaan päässyt O'Malleyn tai Hirviön tasolle. ;)

Lukijan kommentti:
"Simbaan olin vähän ihastunut, koska hänkin oli - - ihailtavan vapaa sielu."


Basil Hiiri

Onpas hauskaa, että sekä mies- että naisihastusten joukossa oli ainakin yksi hiiri mukana - naisilla jopa kaksi! Maskuliinista vetovoimaa ympärilleen huokuu pitkä ja kapea Basil Hiiri, mestarietsivä. Basil on hieman mysteerinen mies, vaikka mysteereitä ratkaiseekin. Hänestä ei ihan pääse perille, sillä hiiri toimii välillä rauhallisen tyynesti, välillä taas sihisee hampaittensa välistä pidätellyn raivon vallassa (esimerkiksi viulun rikkoessaan). Vaikutuksen katsojaan tekee Basilin päättelytaidot ja pään sisällä oleva tieto. Vetovoimaa hiireen tuo myös tämän musikaalisuus, rohkeus ja ystävällisyys.

Lukijan kommentti:
"Basil Hiiri myös ehkä oli aika kova juttu, mutta en muista yhtään miksi."


Lumiere

Lumiere-kynttelikkö osaa olla aika viettelevä intensiivisine katseineen ja nousevine kulmakarvoineen. Tämän "charmantin" ranskalaiskynttelikön käytöstavat ovat huipussaan, ja hänen ranskalaisaksenttinsa tuo häneen lisää vetovoimaa. Lumiere on todella fyysinen ihm.. eikun kynttelikkö, sillä hän tykkää halailla ystäväänsä Könniä eikä hän jätä tilaisuutta välistä antaakseen kauniille naisille käsisuudelmia. Lumiere on mahtava esiintyjä ja laulaja, ja hän osaa ottaa elämän rennosti. Magnificent! (Minun osaltani lisää hurmaavuutta hahmoon tulee uuden Beauty and the Beast -elokuvan myötä, jossa Lumierea näyttelee ihana Ewan McGregor! Oih!)

Lukijan kommentit:
"Jos kynttilään voi ihastua niin se on Lumiere."
"Ranskalainen aksentti kai puree minuun."


Gaston

Miestenkin listalle pääsi mukaan yksi pahis, hurraa! Ja mikä pahis! Gaston on itsevarma tyyppi, jota kaikki hänen kotikylänsä naiset ihailevat - yhtä lukuunottamatta. Gastonille erittäin tärkeää on hänen oma maineensa, jota hän vaalii muun muassa metsästämällä ja tuomalla saaliinsa tavernaan näytille. Gastonille tärkeää on myös hänen ulkonäkönsä, ja hän kehittää ulkoista olemustaan treenaamalla kovasti. Gastonin lihakset ovatkin melko vaikuttavat, kuten myös hänen leukaperänsä - rintakarvoista puhumattakaan. Miehen pitää tsekata ulkonäkönsä jokaisesta peilistä, jonka ohi hän kulkee. Olisihan se noloa, jos hänen hampaidenkolostaan löytyisi jokin roska. Koska Gastonille tärkeintä on hänen ulkonäkönsä, en tässä hänen luonteeseensa puutukaan. Sieltä löytyykin paljon puutteita... mutta Gaston osaa vahvuudellaan varmasti pitää huolta omista rakkaistaan, ja hän jaksaa kantaa neidon kynnyksen yli kotiin.

Lukijan kommentti:
"Gaston (on) Disneymaailmasta kuulunut ihastuksiini, - - Gaston maskuliinisuutensa (takia)."


Edellä mainittujen ihastusten ohella pari muutakin Disney-miestä saivat erityismaininnat, vaikka eivät ihastusta ole levittäneetkään: Quasimodo ("hän on niin söpön ujo ettei hänestä voi olla pitämättä") ja Woody ("Woody oli mahtava hahmo - -. Googlettelin Pixarin leffat ja ei siellä kyllä yhtään ihastusta tullut mieleen!"). Disneyn maailman ulkopuolisesta animaatiomaailmasta ihastuksen huokailuja peräänsä sai taasen Phileas Fogg tv-sarjasta Matka maailman ympäri 80 päivässä ("Siinä vasta romanttinen leijonanharja"), Vinski tv-sarjasta Prätkähiiret ("hyväsydäminen vaikka pahaa poikaa esittääkin", "ääni vaikuttaa, miten seksikäs (saako niin sanoa piirrettyhahmosta?)", "Vinskin kanssa halusin oikeesti mennä naimisiin"), Cornelius elokuvasta Peukaloliisa ("hänen ääntään vasta rakastankin") ja Nuuskamuikkunen tv-sarjasta Muumilaakson tarinoita. Blogin kirjoittaja kuuluu myös Nuuskamuikkusen ihailijoihin, mutta hänen lisäkseen olen ollut pihkassa Digimonin Yamatoon ja Anastasia-elokuvan Dimitriin. :)

Kiitän vielä kaikkia kyselyyn vastanneita kommenteistanne, KIITOS!!!!! Olen yhä yllättynyt kommenttien määrästä, hyvä te!!!! Kommentteja oli tosi hauska lueskella, ja niiden muokkaaminen yhdeksi tekstiksi oli yllättävän hauskaa! Jopa niin hauskaa, että mietin, että voisin joskus tulevaisuudessakin keksiä jonkin vastaavanlaisen kyselyn meitä kaikkia ilahduttaakseni! Kuulostaako hyvältä? (Voisin yrittää etsiä siihen netistä jonkin kyselysivuston, olisiko hyvä? Vai oliko näin kommenttilaatikkoon kirjoittaminen ok?) Entä onko jollakin mielessä jo jokin mahdollinen kyselyaihe, mihin haluaisitte vastata? ;) Oli miten oli, nauttikaa ystävänpäivän illasta täysin siemauksin!

3 kommenttia:

 1. Wuhuuu!! Tää oli aivan huipputeksti!!! Taidan aina sanoa niin, mutta tää oli sitten vielä huippua huipumpi! :) Kuten edellinen teksti myös tämä kertoi siitä, miten hyvin olet sisäistänyt hahmojen luonteet ja osaat niistä kertoa. Toki suurelta osin olit myös hienosti osannut tiivistää ja ottaa mukaan lukijoiden kommentteja. Yritin muistella ja tunnistaa omia kommentteja, mut en oo kyllä kaikista ihan varma. :D

  Ehdottomasti tällaisia tekstejä lisää, jossa yhdistyy sun ja lukijoiden ajatukset! Hyvä muuten, ettet pelkkiä lukijoita referoinut vaan kerroit omatkin aatokset. Varmasti osin tätä oli niin hauska lukee just siksi, että oli monta näkökulmaa (ja oma, ehehe). Minusta de toimi tosi hyvin että kommentoitiin sen tekstin alle, ylimääräiset kysekysivustot on turhia jos asia on näin avoin. Mut jos innostut tekemään oikein yksityiskohtaisen kyselyn niin sit varmasti joku eri sivu toimisi hyvin! Innolla odotan jatkoa ja lukijoiden osallistamista uudelleen. ;) Aihetta en kyllä tiedä, mutta varmaan joku aihe, josta oot jo kirjoitellut aiemmin voisi toimia (kaikkien aikojen xxxx hetket tai jotain). Aiheen pitäis vaan ehkä olla tarpeeks helppo, että tällaiset ei-niin-paljon-disneilevätkin voisivat osallistua. Jos tiedät mitä tarkoitan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, tässähän ihan nolostuu kun noin huippuja adjektiiveja käytetään omaa tekstiä kuvaamaan. Kiitos! :) Mahtavaa, että pidit näistä postauksista niin paljon! Suuri kiitos tekstien olemassaolosta kuuluu teille lukijoille/vastaajille, joten kiitos vielä siitä! Omia kommentteja on tällaisista teksteistä aina hauska bongailla. Ja yllättävän nopeasti ne unohtuvat päästäkin (että mitä on tullut kirjoittaneeksi) ja ajattelee vain kaikkien parhaiden kommenttien olevan omia! ;D Näin käy ainakin minun kohdallani. Hih!

   Hohoo! Ehkäpä minun pitää alkaa penkoa vanhoja arkistojani ja katsoa, millaisia TOP-listoja olen vaikkapa kirjoittanut, ja tehdä jostain sellaisesta kysely. Huu! Ja joo, aiheen pitää olla helposti vastattavissa, että tulee vastauksia. ;)

   Poista
  2. Jeee! :) Olet kaikki myonteiset adjektiivit ansainnut!

   Poista