25.1.2017

A cat's the only cat who knows where it's at

Rinki tinki tinki täytti viime marraskuussa viisi vuotta. Kaikki ihanat lukijani eivät ole seuranneet blogiani sen alkuajoista asti, joten ajattelin, että voisinpas tehdä pienen katsauksen blogini historiaan, vaikka juuri tammikuussa 2017 ei blogin juhlapäiviä vietetäkään. Yli viiteen vuoteen mahtuu kuitenkin hurjasti postauksia, itse asiassa 360, jos tämä julkaisu lasketaan mukaan. Ei kukaan blogin seuraaja jaksa niitä kaikkia selata läpi, joten pieni postausten esittely voisi olla paikallaan. Ehkä koen myös itse tarvitsevani pientä nostalgia-kahlausta: mitä kaikkea sitä onkaan tullut kirjoitettua? Samalla teksti toimii eräänlaisena mainosena blogilleni. ;)

Aloitin Rinki tinki tinkin pitämisen loppuvuodesta 2011. Aluksi blogi käsitteli yleisesti kuulumisiani, ja jaoin blogin osoitetta vain ystävilleni (vaikka se ihan julkinen olikin). Maaliskuussa 2013 päätin kuitenkin eriyttää Rinki tinki tinkin käsittelemään vain Disneytä ja poistin blogista kaikki yksityistä elämääni koskevat postaukset. Niinpä blogini alkupäästä ei löydy "tervetuloa lukemaan" -postausta, ja parin ensimmäisen vuoden tekstit jäävät vähäisiksi. Elokuussa 2014 tein taas muutoksia blogiini, kun perustin Ihmeiden aukio -rinnakkaisblogin, jossa esittelen omistamiani Disney-tavaroita. Rinki tinki tinkistä poistin tuolloin kaikki tavaroiden esittelytekstit, ja blogi eriytyi käsittelemään nimenomaan Disneyn (ja Pixarin) animaatioelokuvia. 


Itselleni rakkain postausaihe on aina ollut elokuva-arvostelujen kirjoittaminen. Aloitin Disney-klassikoiden arvostelujen kirjoittamisen Lumikista syyskuussa 2012, ja viimeisimmän klassikkoarvostelun Zootropoliksesta kirjoitin viime vuoden elokuussa. Ensimmäisiä elokuva-arvosteluja on ihan hirveää lukea itse, sillä niin oma kirjoitustyyli kuin omat mielipiteetkin ovat saattaneet hieman muuttua - vaikkei vuosia ole loppujen lopuksi kulunut edes niin hirveästi! Tällä hetkellä Suomessa ilmestyneet Disney-klassikot arvosteltuani siirryin Pixarin klassikoiden pariin elokuussa 2016 kirjoittamalla Toy Storysta, ja nyt olen kirjoittanut kokonaisesta kolmesta Pixarin elokuvasta arvostelut! :D Kirjoitusurakka etenee siis hitaasti mutta varmasti. Saa nähdä, meneekö Pixarin elokuvien läpikäymisessäkin nelisen vuotta, kuten minulla Disneyn klassikoiden kanssa meni... Kaikki tähän asti kirjoittamani Disneyn ja Pixarin klassikoiden arvostelut löytyy blogin vasemmasta sivupalkista, tai tästä ja tästä.

Samaisesta sivupalkista löytyy myös muita kokoamiani tekstejä, kuten listaus kaikista kirjoittamistani TOP-listoista. Minusta on ollut aina hauska lukea muiden ihmisten kirjoittamia listauksia, ja niitä on hauska kirjoittaa myös itse. TOP-listoista löytyy muun muassa listaukseni parhaista Disney-klassikkojen hahmoista elokuva kerrallaan, parhaat elokuvien alut, parhaat pahisten naurut, parhaat talot ja romanttisimmat kohtaukset. Olen koonnut omalle sivulleen esille myös kuvanmuokkaustaitojani esittelevät helmet, mutta myös blogissani esittelemiä muiden muokkaamia kuvia. Vanhoja "kuviani" on hirveää katsoa (tunnen kehittyneeni kuvien muokkauksessakin ihan kivasti viime vuosien aikana!), ja mielestäni onnistunein suht uusi kuva on tämä. Kuvanmuokkausperinnettäkin pitäisi elvyttää muunkin kuin Ken on maassa kaunehin? -kisan yhteydessä... KOMK-kisaa en paljon mainitsekaan, sillä tuorein tuotantokausi on käynnissä ja sillä on mukavasti seuraajia. Kaikki edelliset KOMK-kaudet pääsette näkemään täältä. Lisäksi blogin sivupalkissa on oma sivunsa musiikki-aiheisille teksteille. Aiheen alta löytyy musiikkiaiheisia TOP-listoja, erilaisia sovituksia Disney-lauluista sekä listaukseni parhaista lauluista kustakin Disney-klassikosta erikseen. 


Kaikki kirjoittamani tekstit eivät kuitenkaan näy Rinki tinki tinkin sivuilla - tai jos näkyvät, niin ovat liian näkymättömiä. Haluan siis tähän linkittää useamman huomionarvoisen tai hauskan postauksen viiden vuoden ajalta. 

- Kirjoitin toukokuussa 2014 infopainotteisen tekstin Mikki Hiiren synnystä. Saman vuoden kesäkuussa kirjoitin tekstin Mikki Hiiren ulkomuodon muuttumisesta vuosien saatossa. 
- Pari asiaa ärsyttävät minua Disneyssä, ja tässä tekstissä vuodelta 2014 pohdin ärsytykseni aiheita. Pari vuotta sitten minua ärsytti Disneyn live-action buumi (joka ei ärsytä enää), Disney-prinsessat franchise ja eri maiden erilaiset klassikkolistaukset. Samaisen tekstin lopussa kerron muuten sen, mitä "Disney-klassikko" arvonimi oikeasti tarkoittaa! 
- Elokuussa 2016 käsittelin sukupuolivähemmistöjä Disney-elokuvissa. 

- Kesän 2013 aikana suoritin "30 Day Disney Challengen". Haasteen ensimmäiseen postaukseen pääset tästä
- Kesällä 2016 kävin läpi "Disney Music Challengen". Tämän haasteen alkupostaukseen pääset tästä
- Joulukuussa 2014 nähtiin ensimmäinen Rinki tinki tinkin joulukalenteri. Jokapäiväisen joulukalenterin kuvissa esiintyi animaatioiden hahmoja talvisten puuhien parissa. 
- Vuoden 2016 jouluna joulukalenterin aiheena oli Disneyn studioiden lähettämät joulukortit. 

- Monen äänen miehen laulama versio Let It Go:sta. 
- Pieni tyttö kohtaa Gastonin Disneylandissa. 
- Väärin kuultuja laulun sanoja listailin maaliskuussa 2012.
 
Mitä muuta Rinki tinki tinkistä pitää tietää? Se, että kommentteja on tähän päivään mennessä julkaistu 1936 kappaletta. Rinki tinki tinkin tekstejä on koko blogin olemassaolon aikana katseltu yhteensä 111 836 kertaa. Oletan myös että olette huomanneet, että suurin osa blogin postausten otsikoista on peräisin Disney-lauluista. Vain tietyt tekstit, kuten elokuva-arvostelut ja KOMK-jaksot, on nimetty aiheensa mukaisesti. 

Kiitos kun jaksoit lukea postauksen! Saa nähdä, mitä kaikkea kivaa seuraavat viisi vuotta tuovat tullessaan! 

4 kommenttia:

 1. Non ni, nyt sä olet julkisesti luvannut kirjoittaa tätä vielä seuraavat viisi vuotta joten muista se ;)
  Se vanha tekstisi jota kommentoin ja johon ystävällisesti vielä vastasitkin, kiitos. Oli siis kuvanmuokkaus kategoriaan kuuluva tarina. Täytyy katsoa nuo loputkin läpi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Toivottavasti lupaus pitää! :) Joo, se oli kuvanmuokkaus. Pitänee tehdä niitä lisää.

   Poista
 2. Ai että ei jaksa selata kaikkia postauksiasi läpi...? Kröhöm... Taisin minä kerran tekemisen puutteessa lukea kaikki postauksesi läpi järjestyksessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa!!! Hyvä sinä!!!! XD Täältä tulee nyt kyllä kaikki pointsit sinulle, Wuhuu!

   Poista