29.10.2013

Ken on maassa kauhehin? 3.

Tervetuloa taas seuraamaan Ken on maassa kaunehin? -kisaa! Ennen kuin selvitämme, kuka on tippunut tällä viikolla, katsokaamme ajassa hieman taaksepäin. Olemme nimittäin saaneet käsiimme materiaalia talosta, jossa kilpailijat elävät kilpailun aikana. Suuntaamme katseemme parin viikon taakse, jolloin kilpailu alkoi ja naiset muuttivat taloon. Kuvankehittämisongelmien vuoksi näemme kuvan vasta nyt.


Matkatavaroita kannetaan hirveää vauhtia omaan huoneeseen. Varsinkin Ursulalla näyttää olevan vauhti päällä. Madame Meduusa taas näyttää siltä, että suunnittelemamme kodinomainen majoitus ei vakuuta häntä. Gothel näyttää olevan oikein tyytyväinen kaikkeen.

Sitten itse kisan pariin. Tällä viikolla pudotusuhan alle joutuivat Lady Tremaine ja Herttakuningatar. Molemmat saivat saman verran ääniä, joten putoaja jouduttiin arpomaan. Arpomistapana käytettiin pitkän tikun vetämistä. Arvonnan perusteella toinen kisasta putoaja on Herttakuningatar.


Saatuaan kuulla tippumisestaan Herttakuningatar menetti malttinsa täysin. Varmuuden varalta tuomari päätti piiloutua pensasaidan taakse kuulemaan naisen loppukommentit. "Ääääää!!!!! Minä en voi tippua!!!! Olen jalo ja rakastettu hallitsija!!!!! Minua ei voi kohdella tällä tavalla!!!! Ei muuta kuin pää poikki!!!! Pää poikki äänestäjiltä!!!! Pää poikki siltä, joka äänesti minua!!!! Pää poikki tuomarilta!!!! PÄÄ POIKKI!!!!!" Enempää Herttakuningattaren tuntemuksia tuomari ei uskaltanut kuunnella, vaan nelisti pää neljäntenä jalkana lukkojen taakse turvaan. Kiitämme Herttakuningatarta hänen lyhyestä taipaleestaan kisassa. Kiitos! ... Mutta ei tarvitse tulla kisaan uudestaan.

Huh. Nyt, kun kylmä hiki on kuivunut otsalta, voi itse kilpailu jatkua. Tällä viikolla tutustumme kilpailijoihin hieman entistä paremmin. Naiset saavat nimittäin esitellä meille oman lempiharrastuksensa. Esittely tapahtuu niin kuvan kuin lyhyen puheenvuoron avulla.


"Hallitsen Andalusiaa omassa upeassa linnassani. Hallitseminen on kuitenkin rankkaa työtä. Pitää olla koko ajan selvillä, vehkeileekö joku alamainen minua vastaan tai harrastetaanko kudontaa jossain päin valtakuntaa. Inhoan kudontaa! Ihmiset eivät saa olla myöskään liian onnellisia valtakunnassani, sillä silloin kuri löystyy. Kolmea onnistumista kohden pitää olla yksi epäonnistuminen. Niinpä linnani kellarissa sijaitsee paikka, josta tarkkailen kaikkea valtakunnassani tapahtuvaa toimintaa. Kaikkia asukkaita ei pysty tarkkailemaan yhtä aikaa, joten työni on hyvin stressaavaa, kun pitää pyrkiä olemaan yhtä askelta edellä muiden liikkeitä. Suurin osa vapaa-ajastani kuluu siis taikapallon kautta valtakuntani asukkaiden tarkkailuun." Näin Narissa selitti meille omasta mielenkiintoisesta harrastuksestaan.

Kuningatar Narissa on kuvassaan hyvin jäykkä. Hänen selkänsä on todella suorassa (ellei jopa yliojennettu), olkapäät ovat jännittyneen oloiset ja kädet ovat tiukasti nyrkissä.  Ei ollenkaan ihme, jos Narissa stressaantuu, kun tarkkailee alamaisiaan aina noin jännittyneenä. Narissan ilme on todella vihainen. Ehkä nainen voisi yrittää hymyillä edes hieman? Toisaalta kuvaan on varmaan haettu jotain pelottavaa symboliikkaa, sillä taikapallo, kalliot ja rotat ovat todella pahismaisia. Pahismaisuuteen kuuluu myös julma ilme, joka Narissalla tosiaan on. Pahismaisuuteen sen sijaan EI kuulu jännittyneisyys, joten siitä tulee miinusta tälle kuningattarelle. Kaiken lisäksi näyttää ihan siltä, että Narissan mekko olisi tipahtamassa rintakehän päältä alas hetkenä minä hyvänsä. Ehkä jäykkyyden syy on juuri tässä mekon ylhäällä pitelemisessä.


Helga Sinclair sanoi: "Minun lempiharrastukseni on ulkona käyminen. Tykkään silloin tällöin laittautua nätiksi ja lähteä ulos viihdyttämään itseäni. Käyn baareissa, elokuvissa, teatterissa, oopperassa, baareissa, juoruilemassa, yökerhoissa, kavereiden luona, cocktail-kutsuissa, baareissa... Tykkään siitä, että voin tutustua kaupunkiin ja ihmisiin siellä. Töissä minun pitää olla... miten sen nyt sanoisi... raju ja tunteeton, joten vapaa-ajalla tykkään näyttää ja käyttää herkempää puolta itsestäni."

Ai onko Helgalla herkkäkin puoli? Sitä ei kyllä tässä kuvassa oikein näy. Vaikka neiti Sinclairin asu onkin naisellinen, hänen kasvojensa ilmeessä on julmuutta. Julma hymy, julmat kulmakarvat ja intensiivinen katse. Kuvan valomaailma ja ikkunasta näkyvä sade vain korostavat tätä pahismaisuuden tunnelmaa. Helgan harrastus jää vähän vähemmälle tässä kuvassa. Kuvassa hän on vain laittautunut kauniiksi, mutta eikö hänen pitäisi olla jossain teatterissa tai baarissa? No, annettakoon tämä anteeksi Sinclairille, sillä tärkeintä hänelle oli olla feminiininen. Sen sijaan miinusta Helga saa roikkuvasta olkaimestaan. Viime viikon kuvassa oli tyylikästä seksikkyyttä, nyt seksikkyys menee hieman mauttomuuden puolelle. Jos Helgan kasvoilta loistaisi viime viikon hymy ja olkain olisi nostettu ylös, olisi kuva loistava.


"Olen aivan hulluna autoihin. Autot ovat hirvittävän erinomaisia eikä vauhdin huumaa voita mikään. Omistan itse kuusi erilaista autoa: chevroletin, citroënin, champagnetin.... Ah tuota moottoriöljyn huumaavaa tuoksua! Ainut harmittava asia liikenteessä on se, etteivät muut ihmiset kertakaikkiaan osaa ajaa! Autokoulun kakkosvaihe on mielestäni myös täysin hyödytön, silkkaa rahastusta koko touhu! Itse kävin vain ykkösvaiheen, eikä kukaan ole tullut kysymään, miksei kakkosvaihetta ole käyty. Mutta autot, ah! Ne vievät naisen sydämen," kertoi Cruella de Vil.

Viikon kuvassa Cruella istuu auton ratin takana. Harmi, ettei autoa näy kokonaan, niin emme tiedä, minkä merkkinen se on. Ainakin ajoneuvo on pirteän värinen. Cruella itse sen sijaan ei ole pirteän näköinen. Kasvot ovat ärtyisät kuin mitkä ja asentokin viestii suuttumuksesta. Kyseessä taitaa olla rattiaggressio. Cruella on hyvin julman näköinen, ja suupielikin on kääntynyt niin paljon alaspäin että luulisi sen olevan mahdotonta. Edellisiin kuviin verrattuna Cruellan ilme on hyvin erilainen. Jostakin syystä pidän enemmän Cruellan hymyilevästä puolesta. Eikös sen autolla ajamisen pitänyt olla ihana asia? Kaiken lisäksi edes pörröhattu ei saa piilotettua Cruellan rasvaisia hiuksia alleen. Pöh.


"O sole miooo!!!! Minä rrrrrakastan oopperaa!!! Rakastan lavaa, hajuveden tuoksua, äänenavaus harjoituksia, tunnelmaa, säihkettä, katsomoa... Ah! Ooppera on hyvin aliarvostettu taidemuoto. Itse pidän oopperaa jaloimpana taiteena ja käyn vähintään kerran kuussa katsomassa jonkin oopperateoksen, vaikka Finnkinon teattereissa jos ei muualla. Saksassa on kyllä hyvin paljon enemmän oopperaesityksiä kuin Suomessa, joten kilpailun aikana Finnkino on ollut oiva korvike aidolle tunnelmalle. Pidän kuitenkin enemmän oopperan esittämisestä kuin sen katsomisesta. Harjoittelen päivät pääksytysten kotonani aarioita ja resitatiivejä. Rakastan esiintymistä ja laulaessa saa yleisölle kerrottua enemmän omasta sisimmästään kuin näyttelemällä. Lempioopperani on Verdin säveltämä RigolettooooOOOO," lauloi Gothel.

Nyt ymmärrämme, mistä Gothelin viime viikon kuvissa oleva teatraalisuus kumpuaa. Suuret, näyttävät eleet ja ihmeelliset asennot eivät ole ollenkaan yllätys oopperalaulajalta. Samaa näyttävyyttä löytyy myös tästä kuvasta. Kuvasta löytyy myös dramatiikkaa: Gothel seisoo kynttilöiden valaisemassa portaikossa ja koko tausta on muuten pimeä. Gothelin viitan helma liehahtaa näyttävästi ja käsien asennot ovat tarkasti suunnitellut. Gothelin kuva on itse asiassa kokonaisuudessaan tarkasti suunniteltu ja sitä voisi sanoa melkeinpä täydelliseksi. Hyvä, Gothel!


"Minä tykkään pelata pasianssia." Näin lyhyesti ja ytimekkäästi Matami Mimmi ylisti omaa harrastustaan.

Matami Mimmi on kuvassaan hyvin onnellisen näköinen. Ihan kuin pasianssin pelaaminen olisi hänen elämänsä täyttymys. Mimmi on ollut kaikissa kuvissaan hyvin onnellisen näköinen ja tämä alkaa kyllä pikkuhiljaa ärsyttää. Eikö sitä voisi näyttää välillä jotain muitakin ilmeitä kuin pelkän hymyn? Tässä kuvassa Mimmi ei ole tosin niin riemukas kuin aiempina viikkoina, mutta hymy sieltä näkyy kuitenkin. Nyt täytyykin sanoa, että Cruella de Vilin aggressioilme on parempi, kuin samana viikko toisensa perään toistuva naama. On kuva sinällään ihan onnistunut, mutta... Näytä meille uusia puolia itsestäsi, Matami Mimmi!


Ursula harrastaa näyttelemistä. "Rooliin syventyminen on mahtavaa, aivan kuin uisi syvissä vesissä meren pohjassa. Mikä tunnelma, mikä tunne, mikä flow! Olen jäsen mertenpohjan harrastelijateatteri Nauriissa. Minä olen päässyt aina loistamaan näytelmien pääosissa. Jostain syystä pääosaa mietittäessä kaikki muut seurueen jäsenet yhtyvät mielipiteeseeni... Viimeisin esityksemme oli Pieni Punahilkka. Minä esitin siinä tietysti Punahilkkaa. Tuon näytelmän inspiroimana on tämä kuva otettu."

Ursula yrittää selvästi olla kuvassaan yhtä herkkä ja viaton kuin Punahilkka. Jostain syystä kuva näyttää hyvin groteskilta versiolta tutusta sadusta... Mutta kyllä Ursulassa varmasti jonkinlaisia näyttelijän lahjoja piilee. Kuva ei ole niin pelottava kuin ensimmäisellä viikolla eikä niin viekotteleva kuin viime viikolla. Sen sijaan merennoita näyttää kuvassa siltä, kuin yrittäisi liikaa. Pienempikin rooliin eläytyminen voisi riittää, sillä pieni on usein kaunista. Ursulan (vaalean)punainen hilkka on kyllä näky sinänsä. Loppujen lopuksi kuva näyttää siltä, että Ursula on alkanut vain pelleilemään. Hyi!


"Kova vauhti, hurjat laitteet ja meno ja meininki ovat minun juttujani. Pidän huvipuistojen laitteista, joissa vauhti on kova ja saa kiljua mielin määrin. Myös mäen laskeminen vaikka pulkalla tai kiikussa kiikkuminen saa minut pauloihinsa. Saan tästä vauhdin tunteesta kai jonkin adrenaliiniruiskeen ja jaksan taas kieroil... kröhöm, suunnitella asioita Kuzcon hyväksi." Yzman harrastus on siis hyvin vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisällään pitävä.

Harrastuskuvassaan Yzma ei ole liikkeellä huvipuiston laitteella tai pulkalla, vaan kottikärryillä. Hyvin mielenkiintoinen valinta vanhalta naiselta. Nainen laskee mäkeä hurjaa vauhtia kottikärryillä, ja meno näyttää todella epävakaalta ja vaaralliselta. On toki hienoa, että Yzman ikäinen nainen jaksaa ja pystyy vielä touhuamaan noinkin hurjapäisiä juttuja. Kuvassa itse Yzma näyttää pelottavan laihalta ja hänen ikänsä näkyy siitä selkeästi. Yzman selkärunko näkyy hurjana ja muutenkin koko nainen näyttää hyvin luurankomaiselta. Ilmekin on kauhistuneen oloinen, ei nauttiva, niinkuin harrastuksessa pitäisi olla. Ja nuo silmäpussit... Yzman kuva on tällä viikolla epäonnistunut.


Madame Meduusa jutusteli: "Aseharrastus se naisen tiellä pitää. En ymmärrä, miksi kotimaassani jotkut yrittävät tiukentaa aselakia. Minusta kaikilla on oikeus omistaa ase tai vaikka pari, sillä meidän amerikkalaisten pitää pystyä puolustamaan omaa tonttiamme vihulaisilta. Puolustautumisen lisäksi aseiden avulla voi metsästää riistaa ruoaksi tai koristeeksi talon seinälle. Näkisittepä seinäni, sille vetää vertoja vain erään Gastonin täytetyt eläimet. Pidän yllä ampumistaitoani käymällä itse rakentamallani ampumaradalla. Pyssyt pitää myös kiillottaa päivittäin."

Kuvaaja ei ilmiselvästikään uskaltanut antaa Meduusalle käteen oikeaa asetta, niin laatikkomaiselta naisen kädessään pitelemä ase näyttää. Madame Meduusa näyttäisi olevan jossain maan pintaa korkeammalla paikalla tähtäämässä kauas johonkin kohteeseen. Madamen ote aseesta on tiukka ja ilme vielä tiukempi. Kuva ei hurmaa katsojaa vaan se jää melko mitäänsanomattomaksi. On kuva kuitenkin parempi kuin viime viikkoinen irtoripsikatastrofi. Ja täytyy sanoa, ettei tuomari ainakaan uskaltaisi lähestyä aseen kanssa huitovaa Meduusaa kauhean lähelle.


"Harrastan vapaa-aikanani erilaisten kemiallisten yhdisteiden tekemistä. On mielenkiintoista nähdä, miten mikäkin aine vaikuttaa minkäkin kanssa. Ainesosina kokeissani käytän hieman poikkeavia aineita... Täällä Suomen kemian tunneilla ei ole taidettu kokeilla sekoittaa luurankojauhetta ja salaman iskua keskenään? Lepakonsiivet taitavat myöskin olla vakan alle haudattu ainesosa. Kokeissani teen taikajuomia, jotka muuttavat asioita, eläimiä ja ihmisiä erilaisiksi... Kysykää vaan, jos tarvitsette jotain, minä voin luoda kaiken mahdolliseksi laboratoriossani! Muahahhaa!!!!" nauroi Kuningatar. Tuomari hipsi ilkeän naurun kohdalla matkoihinsa.

Kuningattaren kuva on oikein hienosti otettu. Kuvaaja on pöydän takana kaikkien purkkien ja purnukoiden keskellä ja Kuningattaresta on otettu edestäpäin oleva selkeä kuva. Naisen ilme on pohdiskeleva, sekoittaisinko näitä ainesosia keskenään vai en. Suu on Kuningattarella jäänyt hieman hassusti auki. Kehon asento sen sijaan on hyvä ja harrastus tulee todella selkeästi esiteltyä. Kuvan suurin miinuspuoli on se, että valaistuksen takia nenää ei meinaa erottaa kasvoista laisinkaan. Kuningattaren kohdalla kuvien laatu paranee viikko viikolta. Hyvä hyvä!


Lady Tremaine kertoi: "Minä harrastan pianonsoittoa. Olen soittanut pianoa 32 vuoden ajan, ja siinä ajassa on jo kerennyt oppia asioita. Hahhah. Aluksi kävin soittotunneilla yksityisopettajalla, mutta viimeiset 28 vuotta olen harjoittanut soittotaitoani yksin. Klassinen musiikki on lähellä sydäntäni. Eniten pidän Ravelin teoksesta Sérénade grotesque. Olen kyllä soittanut myös yhden Sibeliuksen teoksen, jonkun puun mukaan se oli nimetty... Varmaan vaahteran tai tuomen. Klassista musiikkia enemmän pidän kuitenkin vapaasta säestyksestä. Olen säestänyt paljon tyttärieni lauluesityksiä ja duurit löytyvät koskettimista jo unissanikin. Voi, kyllä pianonsoitto pitää sormet ja aivot vetreinä!"

Kyllä Lady Tremainella näyttää olevan ilmiselvät pianistin sormet. Kuvassa nainen on hyvin keskittyneen näköinen ja soittoasento näyttää oikealta. Sormet on aseteltu hienosti, katse on nuoteissa ja avonainen suu joko laulaa tai haukkaa happea. Kuvan ottamisen jälkeen Tremaine on ilmiselvästi laskenut kätensä alas ja rimputtanut menemään mitä kauneimman menuetin. Tämä kuva on paljon parempi kuin viimeviikkoinen unikuva, jonka takia Lady Tremaine oli pudotusuhan alla. Tästä kuvasta nainen saa kuitenkin plussaa.


Kenellä oli teidän mielestänne mielenkiintoisin harrastus? Kenestä haluatte kuulla lisää? Älkää äänestäkö ainakaan sellaista kilpailijaa. Ääniä siis sille, joka saa luvan pudota. Ensi viikolla näemme jälleen uusien haasteiden kera!

6 kommenttia:

  1. Minun mielestäni KUNINGATAR joutaa ulos! Hieno asettelu, mutta itse päähenkilö on teennäisesti kuvassa. Aivan kuin hän olisi patsaana "no, tässä sitä poseerataan, ja äh, mikä ilme sopii?" Ei yhtään eloa! Olen yllättynyt, kuinka eri mieltä olen päätuomarin kanssa! ;)

    Yzma oli ihan paras (lukuunottamatta törröttäviä luita)!! :D Tässäkin siis eri mieltä, hui! Muuten... kuinka Ursula pystyy kilpailemaan maan päällä? Uutta tekniikkaa? Lukijat haluaisivat kovasti kuulla behind-the-scenes-paljastuksen, kuinka tämä on mahdollista! :) Hihhih.. Kiitos taas hauskasta lukukokemuksesta!

    VastaaPoista
  2. Äänestysaika on nyt loppunut.
    Seuraava teksti ilmestyy viiveellä, sillä tulevien kuvien tekemisessä menee aikaa...

    VastaaPoista