24.10.2013

Ken on maassa kauhehin? 2.

Ensimmäinen viikko on takana Ken on maassa kaunehin? -kilpailusta. Äänestäjät ovat äänestäneet sankoin joukoin ja ensimmäinen putoaja on nyt selvillä. Tänä vuonna putoamisen yhteydessä näytetään kaikki putoajan kuvat kilpailun ajalta. Kilpailun kolmannelta kaudelta putoaa ensimmäisenä Pahatar. (Pudotusuhan alle jäivät lisäksi Kuningatar, Yzma ja Madame Meduusa.)


Pahatar ei pitänyt ollenkaan tippumisestaan. "Hitsi! Ei tässä näin pitänyt käydä! Ensimmäiseksi kisasta piti pudota noiden rumien, vanhojen ja lihavien naisten, joista en edusta yhtäkään! Olenhan sentään pahuuden rakastajatar! Tämä täytyy kostaa jollakin tavalla, mutta kuinka...??? Hmm... Kuningaskuntaamme on syntymässä prinsessa, joten kostan tämän hirvittävän vääryyden langettamalla hänen ylleen kirouksen! Muahahhahhaa!" Öh... Pyydän jo etukäteen anteeksi tulevan prinsessan koitoksia.

(Ennen kilpailijoiden katselmusta sääntöihin tulee vielä pieni tarkennus. Kun kilpailijoiden pudotusääniä lasketaan, yksi kommentti lasketaan aina yhdeksi ääneksi. Eli jos haluat pudottaa tietyn kilpailijan, kannattaa kommentteja kirjoittaa useampi.)

Tällä viikolla kilpailijat saivat ennennäkemättömän haasteen vastaansa. Viikon teemana on nimittäin kuvan ja liikkeen yhdistäminen. Naisista on otettu sarjalaukaisimella kuvia heidän liikkuessaan, ja liikkeestä on valittu kolme parasta kuvaa naista edustamaan. Pahikset ovat saaneet itse valita, millaisessa tilanteessa kuvat on otettu. Ei siis muuta kuin liikekuvia katsomaan.


Kuvasarjassaan Ursula on päättänyt esitellä meille vartalonmuotojaan. Esittelyn hän tekee takaapäin. Onhan se aina mielenkiintoista nähdä kilpailijoista useita eri puolia, mutta ehkä tämä kuvasarja menee hyvän maun tuolle puolelle. Merinoidan vaatteet ovat kenties liian tyköistuvat ja kehon kieli yrittää viekotella katsojaa Ursulan puolelle. Naisen liike on kyllä hieno, ja liikkumisen näkee selvästi kuvista. Varsinkin hiusten pyörähtely on onnistunut. Keskimmäinen kuva on Ursulalta paras. Tällä kuvasarjalla ei vielä jättipottia voiteta, mutta katseita sillä käännetään varmasti!


Lady Tremaine päätti valita kuvasarjansa teemaksi unipäivän. Tremainella näyttäisi olevan päällään yöpaita yömyssyä myöten ja hän nauttii aamuisesta (/iltaisesta) kahvikupposesta. Tremainen ilme ei ole mairitteleva yhdessäkään kuvista. Hänen suunsa on auki, joten hän on ilmiselvästi selittänyt jotain kuvaajalle kuvaa otettaessa. Silmätkin ovat kuvissa puoliksi tai kokonaan kiinni. Viime viikon intensiivinen katse on jäänyt unholaan. Sen sijaan jotain hymyntapaista kasvoilta voi lukea. Ehkä Tremaine yrittää hymyillä, mutta ei ihan onnistu siinä. Kuvasarjassa näkyvä liike ei ole niin huomattava kuin Ursulalla, mutta kyllä kasvoissa ja kahvikupissa on nähtävillä liikkumista. Tremainen kuvasarja on kuitenkin hyvin tylsä, liikkuvaan kuvaan voisi keksiä jotain näyttävämpää.


Matami Mimmi näyttää Lady Tremainelle, mikä on näyttävää. Mimmi tekee kuvasarjassaan mahtavan loikan, oikean riemun hypyn! Katsokaa tuota hymyä ja noita raajojen liikkeitä! Noidan vekkulimainen luonne tulee tälläkin viikolla hyvin esitellyksi. Matami Mimmi on ymmärtänyt hyvin liikekuvan idean, sillä hän todellakin liikkuu kuvissa. Toisaalta voi miettiä, onko tämä riemuitseminen jo yliampuvaa, sopiiko se ollenkaan kauneuskilpailuun. Emme kuitenkaan mieti tätä vaihtoehtoa, vaan iloitsemme Mimmin kanssa mahtavasta kuvasarjasta! Jee jee!


Gothel esittelee meille, miten yksinkertainenkin voi olla joskus kaunista. Hänen lyhyet liikkensä ovat todella dramaattiset, ja jostakin syystä se näyttää hyvältä. Gothel on kiinnittänyt kuvasarjassaan huomiota pienimpiinkin yksityiskohtiin, kuten esimerkiksi sormiin. Oikean käden pikkusormi on vienosti mutkalla, ja viimeisessä kuvassa nimetön pääsee loistamaan pikkurillin rinnalla. Naisen kasvoilta ei loista riemu, vaan ne näyttävät hyvin kyllästyneiltä ja hieman surullisilta. Gothelin silmät ovat myös kiinni jokaisessa kuvassa. Tämä ei kuitenkaan tällä kertaa pilaa kuvia, vaan korostaa vaan entisestään naisesta välittyvää teatraalisuutta. Hyvä, Gothel! Mainiot kuvat!


Herttakuningatar näyttää tällä viikolla toisen puolen itsestään. Viime viikon kasvokuvassa Herttakuningatar oli täynnänsä hymyä ja rakkautta, nyt kummastakaan ei ole jälkeäkään. Nainen näyttää kuvasarjassaan hyvin vihaiselta, nyrpeältä ja siltä, että räjähtää hetkenä minä hyvänsä. (Voikin kysyä, kumman viikon kuvissa Herttakuningatar teeskentelee...) Pahan alku ja juuri näyttää olevan punainen maali, jolla ruusut on maalattu. Herttakuningattaren liike kuvissa on kuitenkin jollakin tapaa hauska. Sormi nousee tarkasti katseen eteen, niska jännittyy ja naama venyy pitkäksi. Liike on hieno, mutta aihe voisi olla iloisempi.


Cruella de Vil luottaa liikkeissään yksinkertaisuuteen. Yksinkertaisuus ei kuitenkaan ole yhtä viehkoa kuin Gothelilla. Kuvissa Cruella repii shekkivihostaan shekin, jota heiluttelee kasvojensa edessä. Onkohan kuvien taustalla jotain sanomaa, esimerkiksi materialismia?! Hyvin mahdollista. Ensimmäisessä kuvassa Cruella on kovin viehkeän näköinen, mutta ilme muuttuu pahaenteisemmäksi. On kuvasarja parempi kuin viime viikon kuva, mutta jokin siitä puuttuu. Ehkä se jonkun puuttuminen johtuu vain Cruellan tyylistä. Voisiko joku kertoa hänelle, että turkki ja tuo kampaus ovat "niin läst siisonia"!!!


Tällä viikolla Helga on keskittynyt viime viikkoa enemmän ilmeeseensä. Ensimmäisessä kuvassa kasvoja väännellään niin että huhhuh, mutta viimeisessä kuvassa meille esiintyy hyvinkin aistikas Helga. Katsokaa nyt, miten hän nostaa olkapäätäänkin luodakseen kuvaansa enemmän seksikkyyttä. Nyt Helga näyttää, että kyllä hän poseeraukset osaa. Tämän viikon kuvasarjassa Helgan tyyli on poikamaisempi viime viikkoon verrattuna, ja tämä sopii hänelle paremmin. Kasvonpiirteetkin paljastuvat kauniisti, kun hiukset ovat kiinni. Helga luottaa kuvasarjassaan myös minimalistiseen liikkeeseen, ja nainen onnistuu tässä hyvin.


Kuvasarjassaan kuningatar Narissa haluaa selkeästi ilkeillä. Kasvon ilmeistä päätellen Narissa on nyt suunnittelemassa jotain kamalaa juonta jonkun pään menoksi. Hui! Narissan kuvasarja on hyvin mielenkiintoinen. Ensimmäisessä kuvassa nainen kurottuu ottamaan katsojaa lähellä olevan omenan käteensä, toisessa kuvassa kuningattaren kasvonpiirteet vääristyvät veden väreiden takia ja kolmannessa kuvassa omena on muuttunut jotenkin piirretyn näköiseksi. Jokin taiteellisuus tästä paistaa läpi. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan uusia kuvia Narissalta, sillä tällä viikolla hän onnistuu mainiosti.


Kuningattaren kuvakavalkaadi liittyy lukemiseen. Nainen laskee pöydälle kirjan, jota alkaa lukemaan mielenkiinnolla. Miksiköhän Kuningatar valitsi juuri tämän aiheen? Lukeminen ei välttämättä vetoa kaikkiin katsojiin (tosin mikäpä vetoaisi), joten kannattaako ottaa tällainen riski, kun on joutunut tällä viikolla pudotusuhan alle? Kuvien ei voi sanoa olevan kauhean kauniita, sillä Kuningattarella on hyvin köyry selkä ja yhä nuo kamalat kulmakarvat. Kuvissa näkyvä liikekin on melko mitätön. Hyvä puoli kuvissa on se, että Kuningatar ei näytä yhtä nyrpeältä kuin viime viikolla. Suunta on siis ylöspäin.


Meduusa joutui tällä viikolla pudotusuhan alle. Tämä kuvasarja ei varmastikaan paranna hänen sijoitustaan listalla, jos tuomarilta kysytään. Madame Meduusa repii nimittäin itseltään irtoripsiä pois!!! Kukaan itseään vähänkään kunnioittava nainen ei näytä kauneuskilpailussa, kuinka hän pitää yllään irtoripsiä eikä varsinkaan, kuinka hän ottaa niitä pois! Keskimmäisessä kuvassa silmän venyttäminen on kamalaa katsottavaa ja viimeisessä kuvassa paljas yläluomi näyttää oudolta. Meduusan kuvien taso laskee paljon viime viikkoisesta. Aijai! Hieman yritystä peliin!


Silmäpusseissaan liikkuva Yzma joutui pudotusuhan alle tällä viikolla. Silmäpusseja ei ole vieläkään saatu pois, mutta itse Yzmasta on tullut hyvin riemukas. Tosin sitähän hän oli jo viime viikolla metrin levyisine hymyineen. Kuvasarjassaan Yzma muuttuu vihaisesta innostuneeksi, ja muutos on varsin huomattava. Yzman hartiat nousevat innostuksesta ylös ja hänen käsistään muodostuu varsinaiset korppikotkan kynnet. Silmätkin laajenevat valtaviksi. Tämä kuvasarja saa hymyn katsojan huulille, mutta onhan kuvissa paljon huonoakin. Esimerkiksi Yzman asu on kertakaikkisen kamala ja silmäpussit roikkuvat. Ei niin hyvää ettei jotain pahaa.


Näin saimme päätökseen toisen jakson kolmannesta kaudesta. Kenen kuvasarja sai teidät kiemurtelemaan eniten tuskan kanssa? Äänestäkää inhokkianne kommenttiruutuun, niin ette joudu kärsimään mahakipujen kanssa pidempään.

4 kommenttia:

  1. Herttakuningatar ei tällä kertaa ole onnistunut.

    VastaaPoista
  2. Lady Tremaine on unettavan tylsä!

    VastaaPoista
  3. .... mutta seuraavaa tekstiä saa silti odottaa ainakin huomiseen väsyn takia.

    VastaaPoista