5.12.2012

Magic mirror on the wall... 7.

Ken on maassa kaunehin? on ruuduissanne jälleen! Jee jee! Tällä viikolla pudotusuhan alle joutuivat Eilonwy ja Marian-neito. Selvä äänien enemmistö meni kuitenkin Eilonwylle. Niinpä kuudentena putoajana joudumme hyvästelemään tämän englantilaisen prinsessan.


"Vai näin tässä kävi. En siis päässyt kisassa kovinkaan korkealle jalustalle. Ei se minua haittaa... Tärkeintähän on voitto, ei reilu peli. Eikun siis reilu peli, ei voitto. Mielestäni pelasin ihan reilusti. Tosin oli ihan epäreilua, että putosin vain sen takia, ettei tikkaria löytynyt mistään! En minä syönyt sitä, en ihan oikeasti syönyt! Se oli varmasti Esmeralda! Noh, en aio olla kuitenkaan huono häviäjä, enkä aio nyt alkaa itkeä. Onnea kaikille lopuille kilpailijoille!" Näin Eilonwy hyvästeli meidät.

Näiden tunnelmien jälkeen palatkaamme itse kisan pariin. Tällä viikolla kuvan aiheena on luonto. Pääosassa kuvassa on siis ihana luonto, ja neidot vain sattuvat olemaan siinä mukana. Kukin neito esittelee meille samalla oman tärkeän paikkansa luonnossa.


"Pieni on kaunista. Luonnossakin kaikkein kauneinta minusta on kasvit, niiden lehdet ja upeat kukat. Kultaisen leikkauksen näkeminen kaikkialla ympärillä on niin ihmeellistä! Monet luontokuvat kuvataan aina kaukaa, kauniista ja massiivisista maisemista. Lähikuvat ovat mielestäni aliarvostettuja, vaikka ne monesti ovatkin paljon nätimpiä, kuin joku Uluru tai Mount Rushmore."

Johtuukohan Helinän mielipide hänen pienestä koostaan? Hmm... Helinän kuvassa ruohonjuuritaso luonnosta tuodaan tosiaan näkyville. Helinä seisoo jonkin kasvin/puun lehdellä, ja hänen jaloissaan näkyy voikukan "siemenpallo". Helinällä on kaunis hymy kasvoillaan, ja hän kurkistaa hauskasti liaanien (?) välistä. Helinän ruumiin asento on kyllä jotenkin kömpelön näköinen, eikä siinä näy hänen normaalia viehkeyttään. Kuva on huonompi, kuin edellisten viikkojen, mutta ei se huono ole.


"Asun pölyisessä Lontoossa. Lähin luontopaikkani on Hyde Park, joka sijaitsee onneksi ihan naapurissamme. Käymme siellä koirien kanssa lenkillä joka päivä. On ihanaa, että kaupunkilainenkin pääsee nauttimaan vihreistä puista, pensaista, kukista ja muista luonnon antimista."

Anitan kuva on otettu kaukaa, ja siinä näkyy hienosti ero kaupungin ja puiston välillä. Kuvassa Anita taluttaa koiraansa Perditaa lenkille puistoon, ja naisen asento näyttää hyvin tyylikkäältä, kuten aina. Tietysti olisi mukavaa, jos Anitan kasvonpiirteistä saisi hieman paremmin selvän, mutta toisaalta viikon aiheena oli luontokuva, jossa neito on vain sivuosassa. Oikein on nätti kuva!


"Skotlannissa on paljon luontoa ja paljon ihania maisemia. Itse pidän kuitenkin eniten metsistä, ja niiden taianomaisesta tunnelmasta. Metsässä voin vaellella rauhassa ilman häiriötekijöitä, kuten hovia tai äitiä. Ja metsän tuoksu on niin huumaava, varsinkin sateen jälkeen!"

Nyt tuomarin täytyy sanoa, että Merida on vihdoin ja viimein räjäyttänyt jättipotin! Kuva on suorastaan täydellinen! Skotlannin synkkä metsä pääsee hienosti oikeuksiinsa tässä kuvassa, ja ruohot näyttävät todella eläviltä! Meridan asento on hieno. Neito on menossa metsään, mutta hän on kääntynyt katsomaan vienosti taakseen olkansa yli. Käkkärät hiukset vain hulmuavat liikkeen voimasta. Yksinkertaisuudessaan kuva on kaunis ja mahtava! Lisää tällaista, Merida!!! ... Näenkö oikein, vai onko kuvassa virvatulia...?


"Viidakossa on ihana asua. Siellä villi luonto ympäröi sinua koko ajan, ja taivaalta pääsee näkemään tähdet öisin. Tykkään tutkia viidakkoa, sen kaikkea elämää. Parhaiten paikasta toiseen kuljetaan liaaneja pitkin, se on myös ihan parasta huvia!"

Kuvassaan Jane näyttää, kuinka hauskaa on heilua liaaneilla. Kuvasta välittyykin vauhdin tunne ja aito ilo. Janen nurinkurinen hymy on kaunista katsottavaa, ja asennollaan hän näyttää meille akrobatia-taitojaan. Taustalla näkyy öinen viidakko, mutta todella epäselvästi. Kuvaa voisikin kritisoida siitä, että viikon aihe ei juurikaan toteudu siinä, sillä Jane on kuvassa pääosassa, kun pääosassa pitäisi olla luonto. Janen hymy kuitenkin pelastaa kuvan, ja tuomari antaa tällä kertaa Janelle anteeksi kuvan aiheettomuuden. Hieno kuva!


"Pariisissa ei ole kauheasti luontoa esillä, muuten kuin puistoissa. Ikävä kyllä siitä on tullut samanlainen kaupunki, kuin Lontoosta ja New Yorkista, yhhyh. Voisi kuitenkin sanoa, että kaupungin läpi virtaava Seine tuo luontoa kaupunkiin. Tykkäänkin oleilla paljon Seinen rannoilla, ja katsella ohi virtaavaa vesimassaa."

Esmeraldan kuvassa joki näkyy selvästi, tosin sen vesi on aika epäilyttävän tummaa. Kuvassa näkyy myös ruohoa, joka kuuluu luontoon, mutta myös massiivinen kivirakennelma, joka tuo ihmisen rakennusstruktuuria kuvaan. Kuvassa Esmeralda joko tuijottaa tiiviisti vettä, tai sitten hän on hyppäämässä veteen. Näemme, ettei neidolla ole kenkiä jalassa! Kuva on jotenkin kauhean synkkä, ja Esmeralda näyttää oudolta näin kaukaa katsottuna. Neidon seinää vasten nojaava käsi on luonnottomassa asennossa. Käyrä selkä tuo mieleen lähinnä Quasimodon. Kuvassa on paljon parannettavaa.


"Andalusia, kotimaani, on paikka ihana! Ah! Siellä metsää on silminkantamattomiin, vihreä on paljon vihreämpää kuin täällä ja järvet ovat paljon sinisempiä kuin täällä. Mutta se metsä... Puut ovat niin suuria, että syleillessäni niitä käteni eivät kosketa toisiinsa! Olisipa puita kanssani syleilemässä prinssi, jonka kanssa yhdessä ylettäisimme toistemme sormiin... Mutta ei! Nyt minun täytyy tyytyä vain kiipeilemiseen, yksin. Nyyh."

Giselle taitaa pitää luonnosta, mutta enemmän hänellä on muut asia mielessä... Tässä kuvassa Giselle kiipeää jossain lehtipuussa ketterästi kuin orava. Neidon asento ei ole mitenkään mairitteleva, eikä se sovi kauneuskilpailuun. Asento on liian "konttausmainen", ja oikean käden sormet harittavat epämääräisesti ja jäykästi eteenpäin. Lisäksi Gisellen ilme näyttää siltä, kuin hän olisi pelästynyt jotain. Aiheesta olisi saanut paljon paremman kuvan! Puun oksisto on kyllä hienon näköinen.


"Luonto on lähellä kyläämme, ja se ympäröi sitä joka puolelta. Ihana, hiljainen metsä pupuineen, ohi virtaava joki saukkoineen ja maissiviljelyksemme ovat osa jokapäiväistä elämäämme."

Aiemmin kisassa Nakoma on kertonut, että hän viettää suurimman osan ajastaan joen lähellä. Olisi voinut kuvitella, että hänen luontokuvansa liittyisi vahvasti jokeen, mutta ei. Nakoma valitsi taustakseen maissipellon, joka esiteltiin meille jo viime viikon kuvassa. Tuomari olisi kaivannut enemmän vaihtelua kuvien aiheessa, mutta onhan se maissipeltokin ihan nätti paikka. Kuvassa Nakoma seisoo maissipellon keskellä korin kanssa, ja hän on ilmeisesti palaamassa kotiin maissinkeruumatkalta. Idea on hyvä, toteutus ei. Nakoman asento on todella omituinen, ja hänen jalkansa näyttävät vain töröttävän kehon jatkeena. Myöskin kädet näyttävät ihmeellisille patukoille, jotka pitävät koria ilmassa. Sen sijaan Nakoman ilme on vakavuudessaan vaikuttava ja hieno. Jälleen kerran siis Nakoman kasvot toimivat, mutta keho ei. Aijaijaijai...


"Olen kotoisin Sherwoodin metsästä, joten eiköhän jo paikan nimikin kerro, että metsää riittää vaikka muille jakaa. Vietämme paljon aikaa Robinin kanssa metsässä kävellen, ja yöaikaan metsä on todella romanttinen! Siihen aikaan, kun Robin oli vielä lainsuojaton, oli metsä salainen kohtaamispaikkamme."

Marian-neito oli tällä viikolla pudotusuhan alla. Tällä kuvalla hän kuitenkin todistaa, että hänet kannatti pitää kisassa mukana. Kuva on todella kaunis ja romanttinen, ja sen nähdessään tekee mieli vain huokaista ihastuksesta. Marian on ottanut kuvaan mukaan rakkaan Robin Hoodinsa, ja he seisovat pienen puun alla romanttisesti. Täysikuu valaisee metsää, ja kuun säteet kimaltavat veden pinnasta. Näemme myös (vaaleanpunaisia?) tulikärpäsiä ilmassa. En yhtään ihmettele, miksi Marianin mielestä metsä on romanttinen paikka. Hyvä hyvä hyvä!


Aika monen kilpailijan lempipaikka luonnossa oli metsä. He taitavat tuntea olonsa sitten melko kotoisaksi Suomessa... hehheh! Kuvat olivat hienoja, ja osa neidoista ylsi huippusuoritukseen. Jee jee! Jäljellä on enää kahdeksan neitoa. Kuka heistä putoaa seuraavaksi? Sen näemme ensi viikolla. Ken on maassa kaunehin? -tiimin puolesta HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!!!!

5 kommenttia:

 1. Esmeraldalla on huono kuva! Eli ulos!

  VastaaPoista
 2. mun mielestä kaikilla on tällä viikolla yllättävän hyvä kuva, joten niiden perusteella on vaikea tiputtaa ketään. Sen takia äänestän Mariania, koska hänen viimeisimmät kuvansa eivät ole olleet niin hyviä... Enkä ole rasisti, mutta kettu ei mielestäni sovi tämän kisan voittajaksi :D

  VastaaPoista
 3. Hihhih, Nakoman patukkakädet.. :) Olen täällä ällistynyt Janen ja Meridan upeista kuvista, wautsiwau! Pudotsääneni lähtee ESMERALDALLE, koska joki on ruma ja nainen yrittää asennollaan ilmentää Quasimodoa.. :D

  VastaaPoista
 4. Varmistaakseni (???) pudotuksen, Esmeraldalle ääni!

  VastaaPoista