28.11.2012

Magic mirror on the wall... 6.

Nyt on taas aika raottaa verhoa kauniiden neitojemme tieltä, ja palata Ken on maassa kaunehin? -kisan pariin! Jee! Ennen putoajan selviämistä ilmoitan erään asian, jonka joku on kenties huomannutkin kilpailun aikana. Kun kilpailjoiden kuvia esitellään, laitan viimeisimmäksi niiden neitojen kuvat, jotka ovat olleet edellisellä kerralla pudotusuhan alla. Heitä ennen loppupäähän tulee niiden tyttöjen kuvat, jotka ovat joskus aiemmin kisassa olleet pudotusuhan alla. Eli siis parhaiten kisassa menestyneet saavat esitellä kuvansa ensimmäisinä. Ihan vain tällainen mielenkiintoinen infotieto, joka ei vaikuta itse kisaan millään tavalla. ... Vai vaikuttaako?

Ja sitten itse asiaan. Tällä viikolla pudotusuhan alle joutuivat Jessie, Marian ja Eilonwy. Äänestyksen tulos muuttui ihan viime metreille saakka, ja eräälle toiselle kilpailijalla oltiin jo keretty kertoa suru-uutinen, kun mukaan tuli vielä yksi ääni. Huhhuh, mitä dramatiikkaa! Eli tällä viikolla kilpailusta putoaa lelutyttömme Jessie.


"Aah! Voi, kuinka sydämestäni ottaa tämä tulos! Ajattelin, että kyllä nyt lelulle annetaan anteeksi joitain huonoja kuvia. Tämä on syrjimistä, kun minut pudotettiin näin nopeasti. Voih! Olisin halunnut poseerata Voguen kannessa upean cowboy-asuni kera, mutta tämä haaveeni ei kai koskaan tule toteutumaan... Mutta kyllä tämä tästä, ja ei muuta kuin menoksi vaan! Ihanaa, että pääsen taas leikkimään!" Näin meidät hyvästeli cowboy Jessie.

Tällä viikolla vielä kisassa olevat kilpailijattaremme pääsevät näyttämään valokuvauksellisuutensa ruoan kanssa. Kilpailijat poseeraavat siis lempiruokansa kanssa, ja kertovat tuosta herkustaan samalla jotain parilla sanalla. Kannattaa varata ruokaa eteen tätä tekstiä lukiessa, sillä kuvat ovat niin herkullisia!


"Lempiruokaani ovat hedelmät. Mikä-mikä-maassa syödään oikeastaan pelkkiä hedelmiä, marjoja ja kaloja, ja minä olen allerginen kaloille, joten vaihtoehdoiksi jää vain hedelmät ja marjat. Eniten tykkään syödä kirsikoita, ne ovat niin makeita. Yhdestä kirsikasta riittää minulle ruokaa koko päiväksi. Jos kirsikat kerkeää mennä vanhoiksi ennen kuin ehdin syödä ne, voi niillä pelata hyvin jalkapalloa."

Helinä näyttää kuvassaan erilaiselta verrattuna edellisten viikkojen kuviin. Hän näyttää pyöreäposkisemmalta, joka saa häneen tiettyä lapsekkuutta. Onkohan Helinä syönyt liikaa kirsikoita? Keiju näyttää myös jotenkin normaalia kolmiulotteisemmalta. Mielestäni tämä Helinän erilaisuus ei ole kuitenkaan huono asia. Helinä viettää elämäänsä rennosti kirsikkapuun latvassa. Neito ei syö kuvassa kirsikkaa, mutta silti kirsikat näkyvät kuvasta selkeästi. Helinällä on vieno hymy kasvoillaan, ja hänen asentonsa on hyvä. Katse olisi kuitenkin kannattanut kohdistaa muualle, kuten vaikka kameraan tai kirsikkaan. Nyt katse vie huomion hieman pois pääasiasta, joka oli se ruoka. Kuva on kuitenkin onnistunut.


"Maudien leipomat tortut ovat parasta, mitä tiedän! Samaa mieltä ovat myös pikkuveljeni Hubert, Harris ja Hamish. Jos minulla joskus tekee mieli torttua, eikä Maudie salli minun ottavan sellaista, voin kääntyä veljieni puoleen, sillä heillä on yleensä pari leipomusta aina piilossa jossain. Saisinpa minäkin torttujen reseptin, niin voisin leipoa niitä täällä Suomessa ollessani! Äidin mielestä leipominen ei ole prinsessalle sopivaa työtä, joten en ole koskaan päässyt kokeilemaan reseptiä, mutta ehkä vielä joskus..."

Meridan kuvan ilme kertoo siitä suuresta ilosta, mikä häntä kohtasi, kun toimme kuvauspaikalle rekvisiitaksi hänen rakastamiaan torttuja. Neito sai viedä tortut taloon muiden kilpailijoiden kanssa jaettavaksi. Toivottavasti hän myös jakoi ne, sillä muuten näemme hänet ensi viikolla hiukan pyöristyneenä... Meridan kuvassa ruoka on todellakin pääosassa, ja Merida kaiken lisäksi oikein esittelee torttuja sormellaan. Meridan ilme on kauhean innostunut ja hänen hymynsä saa katsojankin hymyilemään. Kuitenkin tuomarille kuvasta tulee lähinnä mieleen perheen valokuva-albumin kuva, ei kauneuskilpailuun sopiva kuva. Merida, nyt lisää yritystä peliin!!!


"Kello viiden teehetki hyvän ystävän kanssa kera Twinings -teen ja leivoksen on parasta, mitä tiedän. Teen täytyy olla juuri sopivasti haudutettua, tai muuten se maistuu aivan tiskivedeltä. Taloudenhoitajani Hanna osaa keittää juuri suuhuni sopivaa teetä. Minulla onkin ilo kutsua ystävättäriäni luokseni teelle, kun tiedän teen olevan täydellistä. Teen kanssa yhteen sopii hyvin muffinssit. Kilpailun aikana olen huomannut sen, että Fazerin Sininen käy teen kanssa hyvin yhteen pienissä määrin nautittuna."

Viime viikon anti-kuvan jälkeen Anita on löytänyt oman sivistyneen tyylinsä taas uudelleen. Anita on todellakin perienglantilainen niin tavoiltaan kuin kuviltaankin. Kuvassa hän istuu tyylikkäästi sohvan reunalla, ja on juuri poiminut teekupin käteensä pöydältä. Hetki näyttää rauhalliselta ja mukavalta, ja tekisi mieli itsekin mennä "kahvittelemaan" Anitan kanssa. Kasvojen ilmettä olisi kyllä voinut muuttaa hieman valoisammaksi. Muuten oikein hyvä kuva, melkeinpä täydellinen!


"Keittoruoat ovat lempiruokiani. Keitot ovat niin kevyitä, joten kun niitä syö, ei tule kauheaan ähkyyn, ja jaksaa jatkaa liaaneissa heilumista. Lempikeittojani ovat kasvissosekeitto, hernekeitto ja kalakeitto. Saanen vielä tässä kommentoida kuvaani. Kuvaustilanteessa sattui nimittäin pieni kommellus. Olimme ottamassa kuvaa minusta ja keittokattilasta, kun yhtäkkiä jostain ilmestyi paikalle iso koira, joka kaatoi minut kumoon, hyppäsi kattilaan ja alkoi syödä keittoa. Kuvani on siis otettu kyseisen tilanteen aikana."

Janen kommentissa on nyt selvästi selittelyn makua. Hänestä kerittiin ottaa kuvia ennen koiran saapumista. Jotain kuvien tasosta kertoo se, että neidon paras kuva on tämä, missä hän katsoo kauhistuneena koiran perään. Muiden, pois jääneiden kuvien tason voi vain arvata... Jane on todella pelokkaan ja kauhistuneen näköinen kuvassaan, kuten jo mainitsinkin. Hänellä on hanska vain toisessa kädessään (?), ja hänen käteensä on jäänyt keittokauha. Tällä viikolla Jane ei yltänyt parhaimpaan suoritukseensa, vaan kuva on melko huono.


"Voin yhtyä Janen sanoihin keittoruokien ihanuudesta. Keitot ovat parasta ruokaa, ja niitä on niin helppo syödä! Lusikalla poskeen vaan, ja avot! Minun lempikeittoni on linssikeitto. Täällä Suomessa syömäni kaupan valmiskeitot ovat olleet aivan järkyttävän makuisia! Kuinka kukaan voi syödä, saati sitten myydä niitä! Omatekemät keitot ovat parhaita, varsinkin nuotion yllä haudutetut."

Esmeraldan kuvassa näkyy selvästi, että keittoa on helppo syödä. Näyttää siltä, että Esmeralda on kuvassa tajuttomana, ja hänelle yritetään työntää lusikkaa suuhun. Voihan se olla, että Esmeraldan silmät menivät vahingossa kuvaustilanteessa kiinni, jonka takia hän näyttää tajuttomalta. Ei neidon asento ole kuitenkaan mikään paras kauneuskuvan ottamiseen. Joku toinen hahmo syöttää ilmiselvästi Esmeraldaa. Mikähän ajatus siinä on takana, miksei neito voi syödä itse pöydän ääressä silmät auki? Tällä kertaa Esmeraldan kasvot ovat kuitenkin todella eteerisen kauniit, ja hänen hiuksensa ovat ihanan pöyheät. Kunpa neidon silmät olisivat vielä auki ja lusikka olisi hänen omassa kädessään! Kuva on ihan ok.


"Omenat ovat ihania. Ne suorastaan pursuavat punaisuutta, ja niiden maku on nektaria kielelläni. Omenaa puraistessani tunnen olevani toisissa maailmoissa, joissa prinssi ratsastaa luokseni uljaalla ratsullaan ja tuo kultaisen omenan kaukausesta maasta lahjaksi rakkaalleen, minulle. Ah! Voi kunpa huuleni olisivat yhtä punaiset kuin on omenan puna, kunpa poskeni olisivat myös samalla lailla punoittavat! Silloin, niin, varmasti silloin prinssi minut löytäisi, ja jakaisimme ensirakkauden suudelman keskenämme! Aah!"

Gisellen unelmia täynnä olevasta puheesta ei näytä olevan jälkeäkään hänen kuvassaan. Kuvassa Giselle näyttää miettivältä, jopa hieman nyrpeältä. Ainakaan hänen kasvoiltaan ei tule ilmi se himo omenoihin, mikä hänellä ilmiselvästi on. Omena on kyllä hyvin esillä kuvassa, mikä olikin pääpointtina tällä viikolla. Voisi Giselle kyllä näyttää paljon paljon onnellisemmalta. Nyt hänestä tulee mieleen teinityttö, joka kuuntelee vanhempiensa neuvoja: "Voiks tää vähempää kiinnostaa?" Toivottavasti Giselleä alkaa kiinnostamaan kisa enemmän, jospa kuvienkin laatu paranisi sitten.


"Maissi on heimomme elinehto. Se on meille kuin kultaa, ja kasvatamme sitä mahdollisimman paljon. Kylämme ympärillä on suuret maissipellot, ja jokaiselle kylän naiselle on jaettu oma tilus, jonka maisseja kasvattaa ja kerää. Maissit kootaan sitten varastorakennukseen. Säästelemme maissiemme käyttöä, sillä niiden pitää riittää koko heimon syötäväksi talven yli. Kesällä syömmekin maissin sijaan mieluummin marjoja, joita emme pysty säilömään niin helposti kuin maissia."

On mielenkiintoista kuulla aina uusia tarinoita kilpailijoiltamme, jotka ovat kotoisin eri kulttuureista. Nakoman tarinan meille on kuitenkin kertonut jo Pocahontas. Noh, itse kuva on mielenkiintoinen. Ruoka, maissi, näkyy kuvassa selkeästi, vaikka sen keltaisuus ei nyt näykään. Nakoma on poiminut yhden maissintähkän käteensä, ja nyt hän ihmettelee sitä. Kuvassa on hyvä idea, ja Nakomalla on kuvassa hyvä asento, mutta kuvan pilaa tällä(kin) kertaa Nakoman kasvot. Neidon ilme on hyvin myrtynyt, hänen suunsa on ihmeellisesti auki ja hänen silmänsä katsovat jonnekin ohi kaikesta. Miksi tällainen ilme? Kuva on melko huono.


"Lempiruokaani ovat tikkukaramellit, tai lyhyemmin sanottuna tikkarit. Punaiset, mansikanmakuiset ovat lemppareitani. Saanen sanoa jotain kuvastani, kuten Janekin sai? Kuvaustilanteessa emme löytäneet rekvisiitaksi hankkimaamme tikkaria mistään. Yritin etsiä sitä, mutta ei vaan löytynyt. Ehkä joku söi sen."

Ehkäpä se joku olit sinä? Eilonwy oli tällä viikolla pudotusuhan alla, eikä tämä kuva kyllä ainakaan paranna hänen sijoistustaan tässä kisassa. Kuvassa Eilonwy yrittää etsiä tikkaria lipaston laatikosta. Tytön ilme on hämmästynyt. Hämmästyksestä kertoo myös hänen kehonsa asento. Sormet on aseteltu taas kauniisti prinsessalle sopivaan tyyliin. Eilonwyn ilme ei kuitenkaan sovi prinsessalle. Suu on auki kuin oo, ja sinne mahtuisi hyvin se kadonnut tikkari. Eilonwyn kaula on myös ojentunut pitkänä eteenpäin, mikä ei näytä hyvältä. Kuva on jotenkin mitäänsanomaton, vaikka Eilonwyltä kyllä odottaisi muuta.


"Piirakat ovat lempiherkkuani. Ja herkuthan ovat parasta ruokaa! Kotona leivon paljon piirakoita: mustikkapiirakoita, mansikkapiirakoita, omenapiirakoita.... Vaikka mitä! Itse asiassa sulkapallokisojemme voittaja voittaa itselleen leipomani piirakan, jonka maku vaihtelee vuosittain. Jotkut voivat ajatella, ettei leipominen ole linnanneitojen hommaa, mutta minun mielestäni leipominen on todella antoisaa. Siinä näkee oman työnsä jäljen, ja taikinaa pääsee maistelemaan!"

Kenties Meridan äitillä olisi opittavaa Marianin näkemyksestä ylhäisön leivontakulttuurista. Marian-neito joutui tällä viikolla pudotusuhan alle, ja oli hyvin lähellä, ettei hän joutunut lähtemään kotiin. Niinpä kuvan täytyisi olla nyt mestariteos. Eikä se ole sitä. Toki Marianin kuva on paljon parempi, kuin viime viikolla. On myös kivaa nähdä Marian sivuprofiilista kuvattuna. Kuvassa tuodaan ruoka esille hyvin. Sen sijaan Marianin asento ei mairittele piirakkaa. Onko hän sekoittanut piirakan ja sulkapallon tehtävät täysin? Marian näyttäisi olevan heittämäisillää piirakkaa johonkin! Ehkä neidolla olikin tarkoitus tehdä kuvasta huumoripitoinen ainaisen pidättyväisyyden tilalle. Marianilla on myös hymy kasvoillaan, mutta jotenkin se näyttää olevan hieman ilkeämielinen hymy. Jos kuitenkin sovimme, että kettutyttö haki kuvaan huumoria, on kuva onnistunut.


Tällä viikolla melkein kaikkien kilpailijoiden kuvien taso koki hienoisen pudotuksen alaspäin. Onkohan tässä kuvien laadussa olemassa joku sykli, sillä juhlapukukierroksellakin kuvat olivat melko huonoja. Hmm... Toivottavasti tämänkertainen kisa ei aiheuttanut teissä kauheaa nälän tunnetta. Tuomari lähtee nyt syömään. Lähtekää te äänestämään!

5 kommenttia:

 1. Kettu ei kyllä ole maassa kaunehin, joten äänestän että Marian tippuu!

  VastaaPoista
 2. Eilonwyn ulos ihan vaan ahneuden vuoksi ;)

  VastaaPoista
 3. Laitan heti perään toisenkin äänen Eilonwynille!

  VastaaPoista
 4. Eilonwylle lähtee minunkin ääni. Surkea suoritus! Ei tikkareita missään!

  VastaaPoista