19.12.2012

Magic mirror on the wall... 9.

Tervetuloa seuraamaan viimeisen kerran tämän vuoden puolelle sijoittuvaa Ken on maassa kaunehin? -kilpailua. Tällä viikolla pudotusuhan alle joutuivat Nakoma, Marian ja Anita. Tuomari päätteli, että yksi äänistä oli tarkoitettu Marianille (jossa luki "Markan", mutta ketä muuta se voisi tarkoittaa?), mikä tarkoittaa sitä, että arvontaa ei tarvinnut suorittaa. Tällä viikolla kisasta putosi kettutyttömme Marian.


"Kyllähän tämä pudotus oli arvattavissa, olin niin monta viikkoa peränjälkeen pudotusuhan alla. Mielestäni onnistuin monissa kuvissani mainiosti, ja laitoin itseni täysillä peliin jokaisessa kuvassa. En olisi voinut tehdä mitään paremmin. Kisassa oli todella hauska olla mukana. Kyllähän minulle kuitenkin tulee haikea olo, kun kaikki hyvät ystävät ja kilpakumppanit pitää hyvästellä. Onneksi Robin on odottamassa minua kotona, ja pääsen hänen kanssaan pelaamaan sulkapalloa." Kiitos kisaan osallistumisesta, Marian-neito!

Sitten itse asiaan. Joulu on pian täällä, joten viikon kuva-aiheemme liittyy (löyhästi) jouluun. Joulua vietetään yleensä perheen ja tärkeiden ihmisten ympärillä. Niinpä tällä viikolla neidot saivat esitellä meille oman perheensä tai läheisiä ystäviään. Tällä kertaa emme hyväksyneet aviopuolisoja perheeksi, vaikka ne sellaiseen kuuluvatkin. Kilpailijat esittelevät meille kuvassaan mukana olevan tärkeän henkilön.


"Perheeni on minulle hyvin tärkeä. Isäni ja pikkuveljeni pitävät huolta perheemme maskuliinisuudesta. Valitsin kuvaan mukaani kuitenkin äitini, Elinorin. Suurimman osan ajasta äiti osaa olla tosi ärsyttävä. Hän haluaa minun käyttäytyvän kuin kunnon prinsesa, ja kieltää minulta kaiken hauskan. Mutta onhan äiti kuitenkin äitini, ja hyvin tärkeä ihminen minulle. Välitän äidistä paljon, ja osaa hän mukava ja kivakin olla. Vaikka äiti opettaa minulle tylsää prinsessan etikettiä, teemme hänen kanssaan myös hauskoja asioita. Käymme esimerkiksi metsässä ratsastamassa, juhlimme kaiken maailman juhlia ja kerromme toisillemme tarinoita. Kiitos äiti, että olet olemassa."

Aww! Vaikka Merida on aikaisemmin ollut varsin nihkeä suhtautumisessaan äitiinsä, kertoo tämä tarina ja kuva kuitenkin lämpimistä väleistä. Kuvassa näemme vihdoin Meridan sivuprofiilin. Neito katsoo hyvin innostuneena ja iloisena äitiään, ja äiti vastaa lämpimästi tyttärensä katseeseen. Kuningatar Elinorin käsi on Meridan olalla, mikä kertoo myös läheisyydestä. Kuva ei ole taiteellinen, vaikka Meridalta kahtena peräkkäisenä viikkona on saatu hyvinkin taitteellisia ja vakavia kuvia. Kuvasta välittyy kuitenkin juuri se lämpö ja onnellisuus, mitä viikon aihe ajoi takaa. Hyvä hyvä!


"Asun Keijupoukamassa, ja siellä minulla on paljon kavereita. Parhaat kaverini ovat Fawn, Silver, Rosetta ja Iridessa. Me kaikki omaamme erilaisia taitoja, joissa olemme parhaita. Yhdessä meistä koostuu siis voittamaton jengi! Ystäväni auttavat minua aina, kun tarvitsen apua. He tulevat myös lohduttamaan silloin, kun olen allapäin. Olemme kokeneet yhdessä monta seikkailua!"

Olipas Helinän puhe ystävistään melko yleistä ja onnellisen kuuloista. Jee! Kuvassa keijujen mielenkiinnon kohde on jossain vasemmalla kuvan ulkopuolella. Parin Helinän ystävän ilme näyttää melko pelottavalle, eikä Helinänkään suorituksessa ole juuri kehumista. Keijun suu on ihmeellisesti auki, ja jotenkin hänen jalkansa dominoivat kuvassa muuhun kehoon verrattuna. Ei ei ei, Helinän kuvat vaan huononevat huononemistaan...


"Isäni on minulle hyvin tärkeä. Kaikki sanovat, että olen tullut luonteeltani täysin häneen. Olemme molemmat todella kiinnostuneita luonnosta ja eläimistä, ja jotkut sanovat meidän molempien olevan vähän tärähtäneitä. Yritän ottaa tämän kohteliaisuutena. Isäni kanssa matkustin myös aikoinaan tutkimaan Afrikkaa, ilman hänen apuaan ja tukeaan en olisi koskaan uskaltanut lähteä matkalle! Olin myös todella kiitollinen siitä, että isä antoi minun jäädä Tarzanin luo viidakkoon, eikä pakottanut minua mukanaan Lontooseen. Tai itse asiassa isänikin päätti sitten lopulta jäädä viidakkoon kanssamme asumaan. Ehkä meissä molemmissa on siis heittäytymiskykyä. Olen kyllä oikea isän tyttö."

Tästä kuvasta välittyy isän ja tyttären välinen hellyys parhaimmillaan. Professori Porter nostaa tyttärensä leukaa ylöspäin ilmeisesti tarkoituksenaan kohottaa tämän itsetuntoa. Molemmilla Portereilla on kasvoillaan mitä hellin ilme, joka kertoo heidän väleistään paljon. Näemme ensimmäistä kertaa Janen sivuprofiilin, ja sen lisäksi näemme neidon ensimmäistä kertaa suu kiinni! Näky ei ole ollenkaan hullumpi. Kuvassa ei ole sitä liikkeen ja "tärähtäneisyyden" vaikutelmaa, mitä Janen edellisissä kuvissa on ollut. Kuva kuvaa pysähtynyttä, herkkää ja tärkeää hetkeä isän ja lapsen elämässä. Nappisuoritus Janelta!


"Kaikki maailman ihmiset ovat ystäviäni! On ihanaa, kun kuka tahansa voi rynnätä apuun auttamaan pahassa paikassa, ja kaikki sanovat niin ystävällisiä asioita toisilleen! Ah, niin se vain on! Kuvassa esiintyy ystäväni, vanha mummo, joka ystävällisesti neuvoi minulle tien toivomuslähteen luo. En voi kyllin kiittää häntä hänen avustaan. Toivomuslähteen luona toivoin kohtaavani rakkauden tämän kilpailun aikana. Olen aivan varma siitä, että toiveeni toteutuu!"

Giselle jatkaa tutunkuuloista haaveiluaan. On hyvä, että Giselle pystyy luottamaan ihmisiin ja pitämään heitä ystävinään, mutta eikös tämä nyt kuitenkin mene vähän yli??? Kuvassa esiintyvällä mummolla on oikein mairea hymy kasvoillaan. Giselle sen sijaan näyttää hämmästyneeltä. Neidon käsi rötköttää epämiellyttävän näköisesti mummon otteessa, ja toinen käsi on prinsessamaisesti sivulla. Jos suu olisi kiinni, olisi kuvassa ainesta johonkin. Kuvasta huomaa myös selvästi, että Giselle ja mummo ovat uusia tuttavuuksia, sillä samanlaista läheisyyden tunnetta kuvasta ei välity, kuin muiden tyttöjen kuvista. Minne katosi viime viikon mahtavuus?


"Paras ystäväni on Pocahontas. Olemme olleet ystäviä lapsuudesta lähtien, ja teemme asioita vieläkin yhdessä. Yhdessä teemme tietenkin heimomme askareita, keräämme maissia ja marjoja. Tykkäämme myös uinnista, kanootilla melomisesta ja metsässä seikkailemisesta. Välillä minusta tuntuu, että olen paljon järkevämpi kuin Pocahontas, ja joudunkin pitämään hänen tekemisiään usein silmällä. Olen vähän niinkuin Pocahontasin isosisko."

Nakoman kuvasta välittyy se riemu, mitä ystävysten välillä voi olla. Intiaanineidot ovat vedessä, ja he roiskuttelevat vettä toistensa päälle kuin pienet lapset. Näemme nyt lähietäisyydeltä Nakoman hiuslaitteen, ja kampaus vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselle. Nakoman hymy on kaunis, ja hänen käsiensä asennot loistavat. Tuntuu kuitenkin siltä, että viime vuoden kisassa kolmanneksi tullut Pocahontas varastaa show'n kuvassa. Pocahontas on kenties vielä Nakomaakin iloisempi ja taiteellisempi. Ei ole ihme, että hän pääsi viime vuonna niin pitkälle. Mutta ei Nakomankaan osuus kuvassa huono ole.


"Samassa taloudessa kanssani asuu kodinhoitajatar Hanna. Hanna on vähän kuin äiti minulle. Hän hoitaa ruoanlaiton ja siivouksen. Tämän lisäksi hän on erittäin rakas ystävä, joka jakaa kaikki ilon ja surun hetket kanssamme. Kahvittelemme usein yhdessä, neulomme yhdessä ja käytämme koiriamme kävelyllä. En osaa kuvitella elämää ilman Hannaa."

Hmm... Anitasta paljastuu uusia puolia hänen sanomisiaan lukiessaan. Kuvassa Anitalla on päällään taas somat silmälasinsa. Kuvauspaikka vaikuttaa tutulta, kuten myös kuvausrekvisiitta. Hanna on kuitenkin uutta, ja hän tuo Anitalle tarjottimella teetä ja leivoksia. Anita järjestelee vakavana papereitaan tyylikkässä asennossa istuen. Katsekontakti näillä kahdella naisella löytyy, muuten kuva ei kauheasti ilmennä heidän yhteistä iloaan. Anita oli tällä viikolla pudotusuhan alla, ja vaikka tämä kuva onkin tyylikäs, ei se ilmennä viikon aihetta ihan sataprosenttisesti. Ei voi mitään.


Tässä olivatkin sitten tämän viikon (ja vuoden) kuvat. Kuka näistä jäljellä olevista kuudesta neidosta tippuu ensi kerralla? Äänestäkää taas inhokkianne. Tällä kertaa äänestysaikaa onkin ihan runsaasti, sillä nyt tuomarilla ja myös kilpailijoilla alkaa joululoma. Kilpailijat pääsevätkin viettämään joulua kotiinsa, ja vain viisi heistä palaa ensi vuonna Suomeen jatkamaan kilpailua... Kilpailu jatkuu siis vuoden 2013 puolella. Seuraava jakso ilmestyy viimeistään viikolla 3, ehkä jo sitä edeltävällä viikolla. Ei siis muuta kuin hyvää joulua ja uutta vuotta koko Ken on maassa kaunehin? -tiimiltä!!!!

3 kommenttia:

  1. Pitkän harkinnan jälkeen päädyn äänestämään anitaa!

    VastaaPoista
  2. Minäkin päädyin puntaroimaan Gisellen ja Anitan välillä, ja ääneni lähtee... Anitalle! Kuvassa esiintyvien kemia on surkea verrattuna kaikkiin muihin.

    VastaaPoista