21.11.2012

Magic mirror on the wall... 5.

Nyt on taas kaikkien odottama hetki viikosta: Ken on maassa kaunehin? -kilpailun uuden jakson aika! Tällä viikolla äänestys oli äärimmäisen jännittävä viimeisiin hetkiin saakka. Pudotusuhan alle joutui kolme kilpailijaa: Jessie, Charlotte ja Esmeralda. Esmeraldan nimeäminen oli suuri yllätys, sillä hän on ollut yksi ennakkosuosikeista. Kaksi neitoa saivat saman verran ääniä, ja putoaja ratkaistiin arvonnalla "entten-tentten-teelika-mentten" jne.. Neljäs putoaja kisasta on Charlotte La Bouff.


Charlotten viime kertainen meikkauskuva ei vakuuttanut katsojia. Tästä kuvasta päätellen meikki ei ollut vedenpitävää. "Siis ei! Mä en usko tätä! Mähän olin kaikkein kaunein, ihan paras! Juhlapuvuista mun mekko oli kaunein, ja mulla oli kaikkein naisellisin harrastus. Kuka tätä kisaa oikein seuraa ja äänestää!? Siis... yhyyhyyhyy... tirsk... Mun paras frendi voitti tän kisan viime vuonna ja olin varma, että tänä vuonna mä oisin voittanut sen. Mut hei, ehkä te ette vaan tajuu mun kauneutta, joka on vertaansa vailla! Hyvästi!" Hyvästit sinullekin, Charlotte. Kenties tapaamme vielä.

Tällä viikolla jäljellä olevat kilpailijat joutuivat haasteen eteen. Tämän viikon kuvan aiheena on nimittäin anti-muotikuva. Tarkoitus on siis tehdä kuva, jossa neito hulluttelee, irvistää ja näyttää mahdollisimman epämääräisen näköiseltä. Tällä viikolla kauniit hymyt ja kauniit asennot ovat siis vain huono asia. Selvitämme, kuinka hyvin neidot osaavat eläytyä erilaisiin rooleihin, ja osaavatko he olla "epäkauniita". Eiköhän tämä selittely riitä, tuokaa kuvat esiin!


Merida on tajunnut viikon aiheen hyvin. Hänen kasvoillaan on todellinen irvistys, eikä siloposkisesta kauneudesta ole tietoakaan (tai no on, mutta siis ei ole...). Kuvasta näemme samalla, että Meridan hampaat ovat loistavassa kunnossa. Hammaslääkärillä ei tarvitse vähään aikaan käydä. Meridan silmät ovat puoliksi kiinni, mikä tuo irvistykseen enemmän volyymia. Sen sijaan Meridan asento ei ole kauhean hassutteleva, vaan hänellä näyttäisi olevan suhteellisen suora selkä. Jos keho olisi tullut irvistykseen mukaan, olisi kuva loistava.... tai tehtävän annon mukainen. :)


Helinä on saanut kehonsa mukaan tähän hassuttelukuvaan mainiosti. Ylävartalo on kääntynyt toiselle sivulle, kädet ovat pystyssä niinkuin jollain bodaajalla, ja toinen jalka on potkaistu ylös kauheassa kaaressa. Sen sijaan Helinän kasvot eivät näytä tavoittaneen samanlaista hulluutta kuin vartalo. Keijun ilme näyttää lähinnä hyvin vihaiselta. Tosin voihan vihaisuudenkin laskea tietynlaiseksi irvistykseksi. Jos Meridan ilmeen ja Helinän vartalon laittaisi yhteen, siitä syntyisi vallan mainio hulluttelukuva!


No huhhuh! Jane näyttää muille kilpailijoille, mistä todella (kamala) anti-kuva on tehty! Janen kasvoilla on todellinen kauhistunut irvistys, ja hiukset ovat lehahtaneet aivan pystyyn tuulen mukana. Jane on asetellut kätensä kameran suhteen sillä tavalla, että ne näyttävät todella pitkiltä, aivan kuin gorillan käsiltä. Sivistyneestä käytöksestä ei tässä kuvassa ole mitään jäljellä. Kaiken lisäksi Janen takana kuvassa on puolialaston mies ihmeellisessä asennossa. Koko kuvassa on myös hieno liikkeen tuntu. Tuomari alkaa kuitenkin miettimään, että onko kuva kenties liiankin hullu? Meneekö se yli annetun tavoitteen? Jokatapauksessa Jane osaa vapauttaa itsensä hienosti kauniiden kuvien kirouksesta.


Tässä kuvassa näkyy Anitan mielipide hulluttelukuvasta. Kuvassa ei ole enää jälkeäkään Anitan eleganssista, josta hän on tullut tunnetuksi kisan aikana. Anita näyttää uitetulta koiralta, kenties hänen päälleen on kaadettu ämpärikaupalla vettä ennen kuvan ottoa. Märän hatun lieri on tippunut Anitan kasvoille, hänen kampauksensa on täysin tuhoutunut ja hänen päällään on ihmeellinen viitta, vai onko se jättiläisen takki? Anitan kädessä on märkä liina, joka vain kuvaa hänen surkeuttaan kuvassa. Lisäksi Anitan kasvoilla on todella eksyneen näköinen ilme. Kyseessä on onnistunut anti-kuva.


Tässä kuvassa Eilonwyn etuhiukset ovat totisesti lähteneet pomppimaan. Eilonwy katsoo hämmästyneenä ylöspäin, kenties pomppivia hiuksiaan. Eilonwyn suu on hämmästyksestä auki. Neito on kuitenkin alisuoriutunut kuvassaan. Eilonwyssä olisi materiaalia varmasti paljon parempaan ja hullumpaan kuvaan. Nyt tuntuu siltä, että tyttö pidättelee itseään, ja tekee irvistyksen vain pienesti kasvoillaan. Vapauta itsesi, Eilonwy!


Gisellen käsitys hulluttelusta näyttää olevan se, että kunhan on väärinpäin, on kaikki hullua. Kenties se niin onkin, pitää kokeilla... Giselle roikkuu jaloistaan päällään ihastuttava juhlamekkonsa. Neidon kädet ovat kurottuneet sivuille ja hänen ilmeensä on melko kauhistunut. Gisellen hiukset näyttävät kuvassa normaalia lyhyemmiltä, mutta ehkä se johtuu vain väärinpäin olemisesta. Oikein hyvä hassuttelukuva, joka vaatisi jonkin pienen loppusilauksen päästäkseen täydellisyyteen. Plussaa Gisellelle siitä, että hänellä on silmät auki.


Marian on kuvassaan oikeastaan vain sivuroolissa, melkein koko kuvan täyttää muuten ihana luonto. Kuvassa ei ole jäljellä tippaakaan sitä herttaisuutta, mitä Marianin kuvissa on normaalisti ollut. Marian-neito näyttää lähinnä ylimieliseltä. Irvistys ei ole onnistunut, sillä kettutyttömme vain hymyilee ylimielisesti. Vasen käsi on piilossa kuvan ulkopuolella, jonne neidon katsekin on suuntautunut. Mitähän siellä tapahtuu? Toinen käsi näyttää palikalta. Kuva on kyllä epäonnistunut, että siinä mielessä se on anti-kuva, mutta irvistystä tai hassuttelua kuvasta ei saa irti millään. Voi Marian-neito, minkä menit tekemään!


Tämän viikon kuvassa Nakoma palaa ensimmäisen viikon tunnelmiin. Neidolla on sama asento ja sama keppi mukanaan, mutta tällä kertaa kuvaan on tuotu irvistys mukaan. Voisi ajatella, että kuva on huono otos ensimmäisen viikon kuvaussessiosta. Kenties asia onkin niin. Nakoman leuka on työntynyt eteenpäin ja hänen suunsa on ihmeellisessä virneessä. Muuten kuvassa ei hulluttelua näy. Kasvoilla on irvistys, joka ei yllä kehoon asti, eli sama ongelma kuin Meridalla. Vapauta kehosi hulluuteen, Nakoma!


Jo kaksi peräkkäistä viikkoa pudotusuhan alla ollut Jessie lupasi näyttää tällä kuvallaan meille närhen pesät. Jessien kuvan idea on samantapainen kuin Gisellellä, mutta Jessien kuvassa kamera on kääntynyt väärinpäin, ei neito. Cowboy-tytöllä on todellinen irvistys naamallaan: suu on isosti auki ja ylähuuli on kääntynyt jännästi rullalle kenties painovoiman takia. Jessie on aivan ihmeellisessä asennossa. Miten hänen päänsä voi olla tuossa, jos hänen jalkansa ovat tuossa? Kenties leluna hän taipuu paremmin kuin muut. Kuva on oikein onnistunut irvistyskuva.


Esmeraldalla on myös näytettävää tippumisen uhan takia. Esmeraldalla on hieno irvistys kasvoillaan. Hän on kurottanut päätään normaalia korkeammalle, jonka takia irvistyksen taakse on tullut enemmän voimaa. Jokin neidon asennossa korostaa hänen ilmettään, en kyllä osaa sanoa mikä. Esmeraldan kuva on jotenkin aggressiivinen, mutta samalla myös mainio irvistyskuva. Hyvähyvä. Kenties jotain hassuttelua olisi voinut lisätä kehonkieleen, niin kuvasta olisi tullut parempi.


Näin kaikki jäljellä olevat kymmenen neitoa pääsivät esittelemään meille erilaisia taitojaan. Kuka teidän mielestänne onnistui huonoiten itsensä vapauttamisessa ja hulluttelussa? Muistakaa äänestää inhokkianne! Ensi viikolla näemme taas! Minä en nimittäin lähde matkalle maailman ympäri, minä lähden... Savonlinnaan!

7 kommenttia:

 1. Hahhah, olipas hauska kierros. :) Tällä kertaa äänestän Marian-neitoa, valitettavasti. Tykkään hänestä, mutta kuva on huono anti-kuva! Siis Marian outtttt

  VastaaPoista
 2. Eilonwy on liian ujosti antikuvauksellinen, siis POIS!

  VastaaPoista
 3. OMG!!!!! "Mysteerisim" on äänestänyt!!!! :)

  VastaaPoista
 4. Jessie sais jo tippua! Eli ääneni menee hänelle!

  VastaaPoista