21.8.2018

Metsään tullut on syys, entä ystävyys?

Syksy saapuu ja uudet tuulet puhaltavat niin blogissani kuin yksityiselämässänikin. Olen saanut loppuun tältä erää Pixar-klassikoiden arvosteluprojektin, joten uusia arvosteltavia elokuvia pitäisi keksiä, ja muutenkin uusia tekstejä Disneystä. Olen lähdössä takaisin koulunpenkille opiskelemaan ensi viikolla, joten saa nähdä, miten minulla jää aikaa opiskelun ja esseiden kirjoittamisen ohella blogille. Viimeksi se onnistui hyvin, mutta eihän sitä koskaan tiedä etukäteen. Mikäli kirjoitusvauhti pysyy edes jotenkuten samana kuin ennen, syksyllä on luvassa seuraavaa:


- Pixarin elokuviin liittyen aion kirjoittaa elokuvista tunnepitoiset tekstit - aivan kuten tein Disney-klassikoidenkin suhteen. Tulen siis käsittelemään Pixarin elokuvista löytyviä iloisia, surullisia ja pelottavia hetkiä. 

- Disneyn ja Pixarin klassikot arvosteltuani vuorossa on Disneyn elokuvien jatko-osien arvostelut. Tähän projektiin suhtaudun hyvin ennakkoluuloisesti, sillä minulla on etukäteen olettamus, että jatko-osat ovat kertakaikkisen huonoja. Toivon olettamukseni olevan väärä. Jatko-osia en aio arvostella mitenkään järjestyksessä tekovuoden perusteella, vaan arvostelen uuden elokuvan aina, kun sellaisen olen jostain nähnyt. En ala haalimaan siis kaikkia jatko-osia itselleni, vaan arvostelen niitä pikku hiljaa esimerkiksi elokuvia vuokraten. Jatko-osista en myöskään aio tehdä mitään paremmuuslistaa tai listaa elokuvien tunteikkaista kohtauksista - niistä luvassa on vain elokuva-arvostelut. 

- Haluaisin ja toivoisin, että voisin tässä syksyllä aloittaa toisen kauden The Voice of Disney -kilpailusta, mutta sen alkaminen on täysin riippuvainen opiskelun määrästä. Toisaalta jos jaksojen välillä on monen viikon väli, niin luulisi minun pystyvän tuomaroimaan kisassa... Haittaisiko teitä, jos jaksojen välit venyisivät pitkiksi? (Pidemmiksi kuin yleensä. XD)

- Lisäksi kuvassa on TOP-listoja, mahdollisesti vielä yksi lukijakysely ennen joulua ja muuta sälää (esimerkiksi lukijatoiveiden toteuttamista tai kuvamuokkauksia), jonka suuruus tosiaan riippuu vapaa-aikani määrästä. Olen myös pitkään kirjoittanut yhtä viisiosaista tekstisarjaa, jonka toivon valmistuvan julkaistavaksi vielä ennen joulua... 

- Joulukuussa aion toteuttaa blogissa taas joulukalenterin. Viime vuoden joulukalenterissa ilmestyi joka päivä jonkinlainen sitaatti jostain Disney-elokuvasta. Kysyisinkin teiltä, haluatteko, että tämän vuoden joulukalenterissa siteerataan vuorostaan Pixar-elokuvia? Vai kyllästyttääkö Pixar, haluatteko sitaatteja Disney-klassikoista? Vai kenties molemmista sekaisin? Vai haluaisitteko, että joulukalenterin sisältö on jotain ihan muuta kuin sitaatteja? :)


Siinäpä olisi jonkinlaisia kirjoitussuunnitelmia. Jos teillä on mielessänne joku aihe, josta toivoisitte minun kirjoittavan, saa sitä ehdottaa! Ehdotuksia otan aina vastaan, toteuttamisaikataulu sen sijaan saattaa venyä... :P MUTTA kaikki vuosien aikana ehdotetut toiveet on minulla ylhäällä eräässä vihkossa, joten en ole niitä unohtanut! :)

8 kommenttia:

 1. Heti alkuun täytyy toivottaa onnea opintielle! :)

  Ihailen aina miten usein jaksat päivittää blogiasi mielenkiintoisilla ja hyvin kirjoitetuilla postauksilla, joten toki mielelläni luen lisää ajatuksiasi elokuvien maailmoista. Kovasti myös kiinnostaa nuo arvostelut jatko-osista, koska niistähän tunnetusti yleinen mielipide on että ne ovat huonoja. :') Mutta varmasti niistä löytyy jotain hyvääkin! Kirjoitat aina niin mahtavia arvosteluja joissa huomioit elokuvaa monelta eri kannalta, ehkäpä saisit siis tuotua nuo parjatut jatko-osatkin parempaan valoon.

  Joulukalenterisi on myös joulukuuni kohokohta, joten ihanaa jos jaksat/ehdit sen tänäkin vuonna toteuttaa. Pixar-elokuvien sitaatit kuulostavat hauskalta aiheelta ja sopisivat hyvin jatkoksi viime vuoden kalenterille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Kovasti tässä jo jännittää huominen opintojen aloitus.

   Aaah! Ihana kuulla, että tekstini ovat sinusta mielenkiintoisia! Itselläni on sellainen tunne, että postaan niin harvoin!!! Hyvä, jos edes jostakin tuntuu että postaustahti on tiiviimpi! :) Ja saapas nähdä, miten jatko-osista kirjoittelen. Ensimmäinen jatkis on jo katsottu, pitäisi vaan aloittaa arvostelun kirjoittaminen...

   Joulukalenteri on loppujen lopuksi niin helppo toteuttaa (siinä ei paljon tarvitse päätään vaivata, toisin kuin oikein analysoivissa teksteissä), niin ilomielin sitä vähän yli kolmen kuukauden päästä alan toteuttelemaan! :)

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! Joulukalenteri todellakin toisi piristystä pimeään vuodenaikaan ja Pixarien sitaatit olisivat mainio aihe. Jään innolla odottamaan tulevia postauksiasi, kuten tähänkin asti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee! Pitääpä alkaa joulukalenteria sitten pikku hiljaa jo valmistelemaan. :)

   Poista
 3. Hiphei! Hyviä on suunnitelmat, ja tietäen tilanteesi jos puoletkin voit noista toteuttaa, niin upeaa! :) Minua ei ainakaan haittaisi jos kisapäivitykset Voice of Disneyssä venyisivät välillä. Mielummin niin kuin ei kisaa ollenkaan. :) En osaa toiveita heittää, jatka samaan malliin / niin kuin pystyt. :)

  VastaaPoista
 4. Vaikket aio tehdä niistä jatko-osista mitään top-listaa, niin voisitko kuitenkin kertoa sun suosikki ja inhokki jatko-osan?
  (Erillisessä postauksessa tai kyseisten jatko-osien arvosteluissa)
  Oon itsekkin kuullu noista jatko-osista enemmän niitä huonoja puolia, mutta on niitä varmaan hyviäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitanpas korvan taakse, että voisin vaikka sellaisen TOP-listan kirjoitella. Mutta varmaan vasta sitten, kun olen jatko-osat nähnyt - nyt en tosiaan etukäteen vielä osaa ollenkaan sanoa niistä mitään. :)

   Poista