2.4.2018

We know who we are, who we are...

On aika polkaista uusi lukijakysely vauhtiin, ensimmäinen tälle vuodelle. Viime vuoden lukijakyselyissä kyselin teiltä Disney-ihastuksia, parhaita repliikkejä Disneyn elokuvista ja parhaita Disney-lauluja. Kyselin myös teiltä, millaisiin lukijakyselyihin haluaisitte vastata, ja eräs lukija halusi päästä kertomaan omat lempihahmonsa Disneyn elokuvista. Siispä kysynkin teiltä nyt, mitkä ovat teidän lempihahmojanne Disneyn tai Pixarin elokuvissa? Mielenkiintoista olisi kuulla myös, mitkä ovat teidän inhokkihahmojanne ja miksi! Pidätkö enemmän päähenkilöistä vai tekevätkö sivuhahmot sinuun suuremman vaikutuksen? Pidätkö eniten suurista sankareista, naurettavista hahmoista, herkistä neidoista vai ilkeistä pahiksista? Ovatko eläin- vai ihmishahmot parempia? Entä miksi pidät juuri kyseisistä hahmoista: samaistutko niihin, onko heidän luonteensa tavoittelemisen arvoinen vai onko hahmoa yksinkertaisesti vain hauska katsoa? Entä miksi joku hahmo on inhokkisi? Jos parhaita/huonoimpia hahmoja on hankala nimetä, voi miettiä erikseen vaikka parasta/huonointa sidekickiä, pahista, miestä, kissaa, lelua jne.

No nytpäs tämä lukijakysely taitaa kattaa aika laajan alueen... Katson, millaisia vastauksia siihen tulee, ja niiden perusteella mietin, kirjoitanko aiheesta yhden vai useamman kokoamistekstin. Vastausaikaa on 22.4. asti, ja huhtikuun lopussa kirjoittelen tekstin teidän lempihahmoistanne. Sana on vapaa, mutta kaikkea sanomaanne tullaan käyttämään hyväksi tekstin laatimisessa. :) Kiitän jo etukäteen kaikkia vastauksista: kiitos! 


(Jos tarvitset inspiraatiota parhaiden hahmojen keksimiseen, löytyy TOP-listoiltani useita listoja parhaista hahmoista, mm. parhaat elokuvien hahmot kustakin elokuvasta erikseen, parhaat pahikset, parhaat äidit, parhaat eläinhahmot...)

(Psst! Lisäsin TOP-lista -sivustolle myös kaikki edelliset lukijakyselyt. Sieltä ne ovat helposti löydettävissä, jos lukijoiden mielipiteisiin haluaa palata!)

35 kommenttia:

 1. Lempparit on Yzma, Charlotte Prinsessasta ja sammakosts, Masi Pallopää ja Artistokattien koirat joiden nimiä en muista. Sivuhahmot yleisesti viehättää enemmän. Suurin inhokki on Meeko, mua on jotenki aina syöny se miten se kiusaa Percyä. :D Herttakuningattaresta näin pienenä painajaisia. Myös Belle on jotenki yliarvostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aristokattien koirien nimet ovat Lafayette ja Napoleon. :)
   Ymmärrän Meekoa kohtaan tuntemasi harmituksen. Minuakin on viime aikoina alkanyt ärsyttää ihan hirveästi se, miten nimenomaan lasten (koko perheen) elokuvissa toisten hahmojen kiusaamisesta tai satuttamisesta väännetään huumoria. Lapsethan oppivat niistä aivan vääriä toimintamalleja! Ei toisten kiusaaminen saa olla hauskaa! :(

   Poista
 2. Voi että nyt tuli mielenkiintoinen kyselyaihe, ja tälle keksis vaikka kuinka vastaksia. XD Tosin on melko hankalaa valita vain yksi suosikki kustakin elokuvasta, kun aika moni hahmo on omalla tavallaan hyvä. Mutta josko sanoisi ne mitkä tulee mieleen.^^ Inhokkeja en kyllä pysty listaamaan, vaikka onhan toki olemassa ärsyttäviä hahmoja, niin silti en oikeaan sanoisi vihaavani sitä hahmoa, etenkin kun ne ärsyttävät hahmot saavat usein elokuvan lopussa opetuksen. Laitan hahmoni vähän ku numeroina, en toki missään järjestyksessä. (en kyllä ala luetteleen jokaisesta elokuvasta hahmoja, kun siitä tulis vielä vaikeempi päätös XD)
  Mut niin, aloitetaan.

  SUOSIKIT:

  1. Stitch (626), Lilo & Stitch elokuvasta: Mä oon aina rakastanut Stitchiä hahmona, hän on tosi siisti hahmo, aluksi vähän pelottava, mutta elokuvan edetessä tosi söpö otus. On jännää että hän on laiton geneettinen koekappale, jonka alunperin oli tarkotus olla paha, mutta sillä on kuitenkin tunteet ja se erottaa oikean väärästä, ja hänelle tärkein asia on hänen Ohana, perhe. Plus sen shippaus Seireenin (Angel, 624) kanssa on niin hellyyttävä, ja on yks syy miks mä rakastin Lilo & Stitch sarjaa muksuna.

  2. Dumbo ja Timotei Hiiri, Dumbo elokuvasta: Nää kaksi on ehdottomasti parhaat hahmot koko elokuvasta, ja lyömätön parivaljakko. Dumbo on tosi söpö norsunpoikanen, jota kohtaan tunsin sääliä skidinä, ja vieläkin, koska tiedän täysin miltä tuntuu olla kiusattu ja syrjitty. Mutta onneksi Dumbo saa uskollisen ystävän Timotein, joka osaa aina toimia tukena vaikeissa tilanteissa, ja auttaa häntä pääsemään huipulle. On niin onni että Dumbo sai onnellisen lopun, ja osoitti kuinka tärkeää ystävyys on, ja että jokaisella on mahdollisuus menestyä, vaikka olisi kuinka erillainen.

  3. Judy Hopps, Zootopia elokuvasta: Siitä lähtien kun katsoin Zootopian ekaa kertaa, mä tykästyin Judyyn välittömästi, ja hänestä tuli jopa oma ns. ihastus, kuten kai tiedät jo. Judy on niin periksiantamaton, eikä välitä siitä vaikka hänen uransa olisi vaakalaudalla, ja samalla hän on luotettava ystävä, joka ei halua koskaan loukata ketään, ja hän osaa myös lohduttaa heikompiaan. Lisäksi shippaus hänen ja Nickin välillä on todella hellyyttävä, vaikka aluksi se oli minusta vähän outo pari.

  4. Tiikeri, Nalle Puhista. Mä niin rakastan Tiikeriä, koska tiikerit on ihania eläimiä, ja Tikru on kaikessa vaan niin positiivinen, ja hänellä on aina syytä iloita joka asiasta. Muksuna mä halusin kovasti olla Tiikeri, ja saada kyvyn pomppia hännällä, ja hoilailla laulua "Oon mä ainoa". Ja siksi Tiikerin oma elokuva on yks mun suosikki Nalle Puh elokuvista.

  5. Kala Kuivamaa, Pikku Kananen elokuvasta: Vaikka mä en oikeen dikkaa Pikku Kanasesta, niin Kala on ehdottomasti suosikkihahmoni koko leffasta. Syy on koska mä pidän kaloista aivan paljon, ja Kalan pirteä leikkisä luonne saa hymyn huulille jatkuvasti.

  6. Mushu, Mulanista: Lohikäärmeet on siistejä, ja Mushu on yks hyvä esimerkki loharihahmoista. Mushulla on sanavarastosta paljon hyviä sitaatteja, etenkin sellaisia joita lapset ei välttämättä tajua. Lisäksi hän on tosi huolehtiva hahmo, ja pitää Mulania ihan pikku tyttönään, ja hän toimii tämän oppaana hankalissa tilanteissa, vaikkei hänen neuvonsa aina toimikkaan.

  7. Maggie, Lehmäjengistä. Vaikka Maggie ei ole kovin esimerkillinen lastenohjelma hahmo, niin minusta hän on tosi huvittava hahmo, aina positiivinen ja tekee kaikkensa saadakseen kaikki hyvälle tuulelle. Hänen tavoitteensa kostaa Slimille, on jännää, etenkin kun juuri Slimin takia Maggie menetti edellisen kotinsa.

  VastaaPoista
 3. 8. Henki ja Jasmine, Aladdinista: vaikka Henki onkin minusta melko yliarvostettu hahmo, niin hänestä ei voi olla dikkaamatta, hänen iloinen asenne, hauska puhetapa, ja kyky muuttua miksikä vaan, voiko ton hauskempaa hahmoa ollakkaan? :D Henki on myös tosi ystävällinen, ja hän tekee kaikkensa auttaakseen ystäviään, ja hän ei mielellään tekisi pahoja tekoja, vaikka hänen olisikin pakko. Lisäksi hänen suomalainen ääni, Vesa Matti Loiri, alias, Uuno Turpapuro, teki mainiota työtä näytellessään Henkeä, ja onki yks syy miksi Aladdin voitti palkinnon parhaasta ääninäyttelystä. Jasmine puolestaan on mun ykkösssuosikki Disney prinsessa, ja yksi disney-ihastuksistani. Hän on tosi kaunis, ja hän on myös tosi pippurinen prinsessa, ja hän osaa halutessaan pitää puolensa. Aladdin on onnekas kun hänellä on jasminen kaltainen muija. Joskus toivon tosin että mä ja Aladdin voitaisiin vaihtaa paikkaa, että olisin Aladdinin tilalla Jasminen kaa pussailemassa. XD

  9. Rumpali, Bambista: Rumpali on tosi huvittava hahmo, ja hänen tapa rummuttaa jalalla on tosi huikeaa, ja hänen leikit Bambin kanssa on tosi hellyyttäviä. Sääli ettei heidän lapsuuden leikit oikein loista elokuvassa.

  10. Hirviö, Kaunottaresta ja Hirviöstä: Hirviö on yksi siisteimmistä disney hahmoista, etenkin hirviö-muodossa, vaikka aluksi hän oli melko töykeä ja raivopäinen, niin hänestä lopulta tuli tosi kiltti ja rakastava. Mun on pakko sanoo että mä dikkaan vahvoista hahmoista, ja Hirviö on yks hyvä esimerkki sellaisesta. Olisi kyllä ollut kiva nähdä kuinka hänen ja Bellen suhde eteni ihmisinä. nojaa, onneksi on olemassa fanfictioita, joista voi lukea mieluisensa.

  11. Pahatar, Prinsessa Ruususesta: Tää on yks niistä kerroista, jolloin pahis on siistimpi kun kukaan päähahmoista. Pahatar on niin siisti konna, ja lapsena hän oli pikkuisen pelottava, mikä teki hänestä jännemmän hahmon. Sääli vaan että Pahattaresta ei kerrota juuri mitään elokuvassa, mutta sentään Maleficentissa kerrotaan paremmin ettei hän alkujaan ollut niin paha, ja että hänessäkin oli pehmeitä puoliaan.

  12. Ursula: Ihan ku Pahatar, Ursulakin on pahiksena siistimpi kun päähahmot, vaikka mä pidänkin Arielista, Sebastianista ja Joonaksesta. Silti Ursula on heitä astetta siistimpi. Mustekalat on tosi siistejä, ja kuten Pahatar, Ursula oli lapsena melko pelottava, etenkin lopputaistelussa, mutten koskaan saanut hänestä traumoja.

  VastaaPoista
 4. 13. Virnuilijakissa, Hatuntekijä ja Jänis, sekä Liisa, Liisa Ihmemaasta: Nää kaksi on parhaat hahmot koko elokuvasta, ja kummallakin on oma syy siihen. Liisa on päähahmona tosi sievä, eikä lipsu missään vaiheessa ärsyttäväksi. Vaikka hän onkin pieni tyttö, hän on tosi nokkela, ja hän osaa pitää puolensa, etenkin Ihmemaassa, missä lähes kaikki ovat suotta törkeitä. Virnuilijakissa on siksi myös suosikki hahmo, koska hän auttaa Liisaa, eikä koskaan ole tälle törkeä, vaikka ei olekkaan kovin järjissään. Hatuntekjä ja Jänis on myös suosikkejani, koska heillä on aina syy juhlia syntymättömyyspäivää, ja sen kautta se on tullut minullekkin tavaksi joskus. Lisäksi heidän sekoilu on tosi huvittavaa, eikä se lipsu koskaan ärsyttäväksi.

  14. Simba, Leijonakuninkaasta: Simba on hahmona hyvin hauska, etenkin pentuna hän oli tosi ihana, ja itkin hänen kanssaan kun Mufasa kuoli. Ja aikuisena Simba on tosi komee, ja hän ja Nala on tosi ihana pari.

  15. Tarzan, Tarzanista: Olen aina pitänyt villilapsi aiheista, ja Tarzan on yksi niistä parhaista, gorillojen kasvattama viidakoiden kuningas, joka osaa liukua oksissa, liitää liaaneilla, sekä painia isompienkin petojen kanssa. Kuitenkin tarzanilla on myös kiltti puolensa, ja hän ei koskaan satuta ketään huvikseen, ja hän kunnioittaa viidakonlakeja ja pitää eläimiä vljinään, lukuunottamatta Saboria.

  16. Kaa, Viidakkokirjasta: Mä rakastan käärmeitä, etenkin pytoneja, ja siksi Kaa on yks parhaimpia hahmoja koko elokuvassa. Hänen hypnoositaitonsa on tosi upee, ja sekin kuinka pitkä hän on. Sääli vaan että Kaasta tehtiin tässä pahis.

  17. Räähkä, Monsteri OY:sta: Taas kerran pahis joka on siistimpi kun päähahmot. Liskomaiset otukset on vaan niin siistejä, ja Räähkän kyky vaihtaa väriä on todella siistiä, ja hänen uhkaava ulkonäkö on niin coolia.

  Huhhuh, tulipa niitä olan takaa XD. Oli pakko julkaista kommentti kolmiosaisina, koska tästä tuli jo aika pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alex pitkästä, ihan kolmiosaisesta kommentistasi! Eikä se jäänyt tähän, vaan kommentoit lopulta 7 kertaa tähän tekstiin! ;) Ihanasti paneuduit tähän kyselyyn, kiitos siitä! Sain sinulta hyviä lainauksia itse varsinaisiin teksteihin, kuten olet ehkä huomannutkin. :) Hienoja suosikkihahmoja sinulla onkin. Osan niistä muistinkin ihastus-tekstin perusteella.

   Poista
 5. En nyt oo varma, pitikö tässä valita vaan yksi hahmo vai mitä, mut teen nyt tämän omalla tavallani.

  Kävin läpi Disney-leffoja ja koitin miettiä hahmoja. Nyt tunnustus, että en todellakaan muista kaikkia hahmoja joten siksi lista painottuu niihin, jotka oikeasti muistan eli oon katsonut viime aikoina. XD Toisaalta hyvät hahmot muistaa kyllä pitkään. Aloin sit kerätä hyviä hahmoja ja lopulta tein erilaisia kategorioita syistä, miksi ne on valikoitunut parhaiksi hahmoiksi. (Pahiksia ja inhokkihahmoja mietin myöhemmin, kykenin vain tähän nyt!) Kustakin kategoriasta yksi on yleensä ylitse muiden. Eli seuraavaksi kokooma.

  Vahva nainen: Mä niin aina ihailen vahvoja, itsenäisiä naisia! Siksi, koska yhä edelleen mies on ylempänä naista tässä maailmassa, ja niin ei pidä olla! Lisäksi haluaisin itse olla samanlainen ja ehkä toivottavasti olenkin. Vahvoista naisista parhaimpia ovat Mulan, Moana, Merida ja Jasmine. (Mikä ihmeen M-kerho?) Näistä suosikkini on varmaan Merida, joka on vain niin taistelijasielu! Jee!

  Hauskin: Tähän vaikuttaa varmasti viimeaikainen leffakokemus, mut Rafiki vain oli aivan huikea. Juuri sellaista sekohuumoria, josta tykkään. XD

  Sidekick: Mushu ja Timon kamppailevat tässä. Arvostan hauskuutta, uskollisuutta ja epätäydellisyyttä. Luulen, että Mushu vie tämän.

  Karismaattisin: Tähän löytyi kolme nimeä, Henki, Terk ja Maui. Ihan mahtavia tyyppejä kaikki!!! Voiton silti vie Henki. Hauska mutta herkkä ja sydämellinen.

  Hauskin: Tähän vaikuttaa varmasti viimeaikainen leffakokemus, mut Rafiki vain oli aivan huikea. Juuri sellaista sekohuumoria, josta tykkään. XD

  Sympaattisin: Quasimodo, Olaf ja Ray tulikärpänen. Kaikki ihania, sydämellisiä, unelmoijia! Ehkä se vetoaa näissä minuun, he uskovat kirkassilmäisesti unelmiinsa, ja minusta elämä on unelmien toteuttamista varten (siihen pyrkimistä)! Paras näistä on Quasimodo, hänellä on sydän kultaa.

  Hyvä tyyppi: Mowgli, Aladdin, Kristoff. Hyviä tyyppejä, joilla on hyviä ja huonoja ominaisuuksia. Tavallisia ja silti epätavallisia. Paras on Aladdin because love. <3

  Siinä kategorioiden parhaat. Jos näistä nyt paras on valittava, niin.. vaikea sanoa! Haluan sanoa vahvan naisen, mutta toisaalta leffoissa paras on viihdyttävin, eikö? Valitsisin parhaaksi hahmoksi siiiiiis... Hengen! Vesa-Matti Loiren äänellä!

  Pixarin leffoissa taistelua ei ole. Wall-E on upea hahmo, herkkä, ujo, hyväsydäminen ja lisäksi hän puolustaa vihreitä arvoja ja toimii niiden puolesta (vaikka sitten ohjatusti)! Luultavasti kaikista Disneyn ja Pixarin leffoista Walle on mulle se ihan ykkönen. Niin herttainen ja niin sinnikäs. Ah.

  Ai niin, se vielä, että ihan vanhoissa Disney-leffoissa Aku Ankka on paras hahmo. Hänen temperamenttinsa, huono onnensa, sinnikkyytensä ja toisaalta kilttytensä nostaa hänet ihan kärkijoukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, aika laaja kysymys oli kyseessä ja vapaat kädet annoin teille, joten suorastaan täydellisesti vastasit kyselyyn! :) En asettanut siis (omasta mielestäni ainakaan) mitään tiettyä vastausmuottia, jonka perusteella olisi pitänyt vastata. Osan suosikkihahmoistasi osasinkin arvata, mutta Quasimodo oli totaalinen yllätys! ;) Vahvat naiset taisivat viedä lopulta potin kotiin lukijoiden suosikki-päähahmoina, vai mitä?

   Poista
 6. Mun lempparit on:
  101 dalmatilaista: Pongo
  Aladdin: Henki
  Tuhkimo: Tuhkimo
  Kaunotar ja Kulkuri: Kaunotar
  Peter Pan: Helinä
  Prinsessa Ruusunen: Haltijattaret
  Tarzan: Jane
  Aristokatit: Marie
  Viidakkokirja: Baloo
  Leijonakuningas: Timon ja Pumba
  Pieni merenneito: Ariel
  Toy Story: Woody
  Nalle Puh: Tiikeri

  VastaaPoista
 7. Ai joo ja Kaunotar ja Hirviö: Belle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Belle kuuluu myös omiin suosikkeihini! :)

   Poista
 8. Juu tosiaan myös suosikkejani on:
  Helinä Peter Panista, koska hän on tosi kaunis keiju, ja hänen ärhäkkä luonne on niin sööttiä.
  Rafiki Leijonakuninkaasta, koska hän on tosi hauska hahmo, ja samalla todella viisas, ja tosi taitava taistelija.
  Olaf Frozenista, koska hän on tosi veikee lumiukko, ja omaperäisesti rakennettu, eikä hän pelkää vaikka sulaisi, kun ystävä on vaarassa.

  VastaaPoista
 9. Ihan lemppareita on vaikea valita, mutta tällä hetkellä suosikkeja on ehkäpä Stitch (Lilo&Stitch) koska jotenkin se on ihan täydellien Disney-hahmo. Stitchissä yhdistyy hauskuus, mielenkiintoisuus ja herkkyys. Aivan ihana hahmo.
  Dante (Coco) on taas hauska ja symppis ja muistuttaa niin paljon meidän omaa koiraamme luonteensa puolesta.
  Timon ja Pumba kuuluvat myös ehdottomasti suosikkilistalle, sillä he vain kuuluivat lapsuuteeni ja ovat erottamaton pari. Heissä piilee myös lämpöä, sillä hehän ottivat Leijonakuninkaassa Simban oitis porukkaansa.

  Ihmishahmoista suosikki taitaa olla Merida (Urhea), sillä rakastan hänen päättäväisyyttään ja suorasanaisuuttaan (sekä tietysti hiuksia!)
  Lisäksi haluan mainita HeiHein (Vaiana). HeiHei on ihan huippu sivuhahmo! Se on kirjaimellisesti niin tyhmä hahmo että se on jo hyvä!
  Olen aina pitänyt yleisesti enemmän eläimistä lapsesta asti. Ne ovat jotenkin mielenkiintoisempia ja kyllähän eläimien elämää on myös hauska seurata, ihmisten normaali elämä kun on aika tuttuja tietysti. Lapsena eläimissä toki kiinnosti myös niiden söpö ulkomuoto. Pidän yleisesti elokuvissa eniten ns. Pääsivuhahmoista, jotka esiintyvät läpi elokuvan päähenkilön rinnalla. Heihin samaistuu helposti ja heillä tuntuu olevan usein mielenkiintoisempi luonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pixarin elokuvista on pakko mainita Walle. Niin söpö, sinnikäs ja rohkea robotti. Voiko tästä edes olla pitämättä?

   Poista
  2. Ihana, että olet huomioinut kommenteissasi uusimmat elokuvat Heihein ja Danten muodossa! Ja mahtavaa, että analysoit sitä, miksi sivuhahmot ja eläimet viehättävät sinua enemmän. Minäkin ennen tykkäsin sivuhahmoista aina päähenkilöitä enemmän, mutta täytyy todeta, että viime aikoina päähenkilöt ovat alkaneet kiehtoa minua enemmän.

   Poista
 10. Tästäpä tulee pitkä postaus, mutta mainitaanpa kaikki mitä voi sanoa.


  Naishahmot:

  1. Belle (Kaunotar ja Hirviö): Ehdottomasti paras Disney-prinsessa ja parhaan Disney-elokuvankin päähenkilö. Fiksu, kaunis, seikkailunhaluinen ja arvostaa sisäistä kauneutta enemmän kuin ulkoista. Hänessä on kaikkea mitä Disney-sankarittarelta voi toivoa.

  2. Judy Hopps (Zootropolis): Yksi sympaattisimpia ja monipuolisimpia Disney-hahmoja koskaan IMO. Hän ei ainoastaan ole nokkela, rohkea, hauska ja pupuksi oikein nätti, mutta myös inhimillisiä vikoja omaava, samaistuttava hahmo. Judyn hahmokehitys ja virheistään oppiminen onkin yksi syitä, miksi Zootropolis on yksi suosikkielokuviani Disneyltä. Hänen ja Nickin välinen kaunis suhde tuo myös plussaa, kuten tuolla mainittiinkin aiemmin.

  3. Mulan: Täysiverinen toimintasankaritar. Kömpelyydestään huolimatta hyvin rohkea, sitkeä ja velvollisuudentuntoinen nainen, joka on valmis kamppailemaan sekä ulkoista vaaraa että oman valtakuntansa normeja vastaan. Ihailtava roolimalli hänkin Bellen ja Judyn ohella.


  Miehet:

  1. Aladdin: Charmikas varas jolla kuitenkin sydän paikallaan (Olen aina pitänyt tuollaisista miespäähenkilöistä). Ajoittaisesta renttumaisuudestaan huolimatta hyvinkin miellyttävä tapaus, joka oppii tärkeän sanoman tarinansa aikana.

  2. Robin Hood: Ritarillinen lainsuojaton, joka on ylivoimaisesti paras tulkinta koko hahmosta. Huumorintajuinen, rohkea, hyväsydäminen ja romanttinenkin tarvittaessa. Ei mikään ihme että monet pitävät kyseistä kettukomistusta viehättävänä.

  3. Quasimodo (Notre Damen Kellonsoittaja): Sympaattinen mutta traaginen hahmo, jota käy koko elokuvan ajan sääliksi, mikä saakin leffan onnellisen lopun tuntumaan niin tyydyttävältä kaiken sen jälkeen. Vaikka hän kokee paljon ikäviä asioita elokuvan aikana, hän silti on hyvin uskollinen ja välittävä ystäviään kohtaan loppuun asti. Quasin laulunumerot ovat myös loistavia.


  Pahikset:

  1. Frollo (Notre Damen Kellonsoittaja): Tästä ei Disney-pahis enää pahene. Julma ja häikäilemätön, mutta samalla hyvin kiehtova hahmo, joka jää hyytävyydessään mieleen aina elokuvan nähtyä. Ja mikä tekee hänestä todella pelottavan pahiksen on se, että hänenlaisiaan ihmisiä on ollut ja tulee aina olemaan tosielämässäkin.

  2. Scar (Leijonakuningas): Ehdottomasti paras hahmo jo valmiiksi upeassa elokuvassa. Karismaattinen, vallanhimoinen,kiero ja paikoin aidosti iljettävä. Häntä tehokkaampaa vastavoimaa Simballe saa hakea.

  3. Pahatar (Prinsessa Ruusunen): Kauneus ja pelottavuus kulkevat hänessä käsi kädessä mahtavasti. Yksi hienoimpia pahuuden ruumiillistumia koko elokuvan historiassa, ja taistelu hänen ja Prinssi Philipin välillä onkin unohtumaton kokemus.


  Sidekickit:

  1. Henki (Aladdin): Kolme sanaa: Vesa-Matti Loiri. Tarviiko tätä perustella?

  2. Kronk (Keisarin Uudet Kuviot): Hän ja Yzma ovat ehdottomasti parasta koko tässä elokuvassa. Pohjimmiltaan hyväntahtoinen pölvästi jonka repliikit ovat mitä mainiointa siteerattavaa tuulihattuineen päivineen. Ja ne omatuntokohtaukset ovat mahtavia.


  3. Flash (Zootropolis): Zootropoliksessa on monta hauskaa sivuhahmoa, mutta tämä laiskiainen jää ehdottomasti mieleen parhaiten. Koko kohtaus siellä virastossa on metkaa irvailua byrokratialle, ja se tapa, miten Flash on animoitu ja ääninäytelty, tekee kohtauksesta ikimuistoisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos pitkästä kommentista! Hienoja hahmoja on sinun TOP-kolmosiisi päässyt. :)

   Poista
 11. Aarreplaneetan John Silver on mielestäni todella mielenkiintoinen ja monipuolinen hahmo. Hänen ja Jimin suhde on kuvattu kauniisti Aarreplaneetta-elokuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. John Silver on minustakin todella hieno hahmo. Tekstejä kirjoittaessa oli hankala miettiä, laitanko hänet pää- vai sivuhenkilöksi, pahikseksi vai hyvikseksi. Kaikki eri ulottuvuudet tavallaan yhdistyvät hänessä. Lopulta laitoin Silverin pahisten joukkoon... vaikkei hän tosiaankaan mikään perinteinen pahis olekaan!

   Poista
 12. Suosikit:

  1. Belle: Belleen voi samaistua paljon! Pikkukaupungin tyttö, jota pidetään outona, kaukokaipuu, uppoutuminen kirjojen maailmaan... Pidän kovasti myös Bellen fiksuudesta, hän on myös erittäin rohkea ja rakastaa pyyteettömästi lähimmäisiään.

  2. Elsa: Elsa on ehkä Disneyn hahmoista se, johon samaistun kaikista eniten. Hän on kovin epävarma, epäsosiaalinen ja joutuu tukahduttamaan tunteensa täysin. Hän joutuu suoraan sanoen olemaan kuin jäätä: kova ja kylmä. Katsojana voin jotenkin tuntea itsessänikin helpotuksen ja vapauden tunteen, minkä Elsakin tuntee, kun hän karkaa ja päästää voimansa ja oman itsensä valloilleen. Elsa on täydellisen epätäydellinen hahmo.

  3. Pocahontas: Pocahontasin luontosuhde on ihana! Pidän hänen määrätietoisuudestaan, itsevarmuudestaan, viisaudestaan ja rohkeudestaan, hän on jotenkin ylväs hahmo, mutta samalla ihanan leikkisä!

  4. Mulan: Ihailen Mulanin urhoollisuutta ja sisukkuutta! Elokuvassa myös Mulanin kehitystä ja itsensä etsimistä on mielenkiintoista seurata. Mulan kulkee ihailtavasti omia polkujaan, vaikka se ei muiden mielestä olisikaan oikein. Mulan on todella vahva sisäisesti.

  Inhokit:

  1.Olaf: Olafinhan on tarkoitus olla sellainen hellyttävän hauska hahmo, mutta itse ärsyynnyn vain koko hahmosta, en voi sietää Olafin mukahauskoja juttuja. Itseäni ei vain sytytä mitenkään tällaiset hölmöt hahmot.

  2. Peter Pan: Näen Peterin jotenkin ilkeänä ja itsekkäänä hahmona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ihania vahvoja, itsenäisiä naisia on suosikkiesi joukossa! :) Ymmärrän myös, miksi pidät Olafia ja Peteriä ärsyttävinä hahmoina. Itseänikin välillä ärsyttää Olafin muka-vitsikkyys, enkä jaksa nauraa lumiukon vitseille. Hahmo on selkeästi tehty lapsikatsojille. Olafissa on kuitenkin se ihanan hyväsydäminen puoli, minkä takia hahmo ei omaksi inhokikseni pääse. Peter Pan on minunkin mielestäni elokuvassaan välillä todella itsekäs, ilkeä ja sovinisti. Ehkä hän elokuvan lopussa muuttuu vähän ymmärtäväisemmäksi Helinää (ja muita?) kohtaan....??? Tai sitten ei.

   Poista
 13. En jaksa pahiksia ihan niin kovasti miettiä kuin hyviksiä. Mutta pahista hahmoista inhottavin on varmasti Frollo (Notredamesta) tai Prinsessan ja sammakon pahis (Facilier??). Pahiksista paras on Robin Hoodin Prinssi John! Se on huvittava hahmo. Ekstrajpojot täytyy antaa Cruella De Vilelle, jolla on Disneyn elokuvahistorian paras nimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiohei, kiitos pahis-mietteistäsi! Prinssi Juhana (näin suomalaisittain) on kyllä ihan paras hahmo! :) Ja Cruella de Vilillä ON mahtava nimi!

   Poista
 14. Kyllä se oma suosikkihahmo on tällä hetkellä ehdottomasti tuo Judy. Hänen unelmansa auttaa tekemään maailmasta parempi paikka on todella ihailtavaa, ja hän pysyy sille uskollisena silloinkin, kun hän tekee virheitä. Vaikka kanineiti on uhkarohkea, hieman kuumapäinen ja rikkoo sääntöjä melko usein, hän on pohjimmiltaan hyvin empaattinen ja ymmärtäväinen toisia eläimiä kohtaan, eikä epäröi panna kovaa kovaa vastaan, kun hänen ystäviään uhataan. Judyn huumorintaju on myös varsin mainio, sekä hänen ja Nickin välinen side on ehdottomasti yksi Zootropoliksen parhaita puolia. Ja onhan hän toki varsin suloinen ja kauniskin ilmestys nöpönenineen ja luppakorvineen päivineen.

  VastaaPoista
 15. Laitan kanssa kategorioihin!

  Lempinaishahmot: Mulan, Pocahontas, Anna,Belle,Jane, Judy (lasken hänet tähän kategoriaan). Kaikki innostavia, omapäisiä ja uskovat omaan asiaansa. Helppo samaistua. Tykkään, että kaikki naishahmot ovat epätäydellisiä, mutta pyrkivät tekemään maailmasta parempaa. Ja huom. myös itsekkäistä syistä. He toimivat ja muokkaavat elämäänsä siihen suuntaan kun haluavat ja ovat kiinnostuneita uusista asioista ja siitä mitä ympärillä tapahtuu. Kaikkia ajaa sama motivaatio kehittää itseään ja omaa maailmaansa. Tykkään myös että hahmot välillä tunaroivat ja ovat ajoittain koomisiakin. En tykkää, että monesti naismuotti on joko "kiltti" tai "vahva ja täydellinen".

  Seksikkäimmät mieshahmot: Flynn(tangled) ja Jim (aarrepalneetta).

  Söpöimmät eläimet: Pua-possu, Nemo ja Marlin, Topi ja Tessu, tangledin heppa (Max?), Pumba, Mushu, Mulanin onnensirkka,Pärsky, Sebastian, Jacob,Tantor

  Söpöt elävät esineet, robot ja muut örvelöt: Kippo - ikuinen lemppari!! Aarreplaneetan Morphi myös!! Wall-e, Olaf, Inside outin Suru-hahmo, Aladdinin taikamatto,

  Parhaat pahikset: Ursula ja Ursulan sisko, kapteeni koukku, Mulanin hunnijohtajapahis, jonka nimeä en muista, Radcliffe (pocahontas)..nämä tulevat nyt mieleen ekana :D - Halina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS kommentistasi ja pitkistä suosikkihahmolistoistasi! Tästä kommentista tuli paljon lisää hahmoja lopulliseen hahmosaldoon. :) Ihanaa myös, miten analysoit kaikkia naishahmoja yhteisesti ja löysit heistä just niitä piirteitä, minkä takia hahmoista pidät. Mahtavaa analyysia ja hahmojen sisälle menoa! Kategoriasi "söpöt elävät esineet, robot ja muut örvelöt" on myös aivan MAHTAVASTI nimetty! XD

   Poista
 16. Ja hei!! Tietysti vielä keisarkn uudet kuviot elokuvasta: Kusko, Kronk ja Ysma (miten se kirjotetaan?) Jos musta ois tehty disney hahmo - se ois Kusko!! :DD ja Kronk ja Ysma parhaat ikinä, kerrankin pahishahmot varastaa shown elokuvassa :D - halina

  VastaaPoista
 17. Ylivoimainen suosikkini on Mulan, joka on mielestäni epätäydellisyydessään täydellinen hahmo. <3

  VastaaPoista
 18. Aa juu, unohtui (jälleen) mainita myös Ben Aarreplaneetasta. Hän on tosi huvittava robotti, ja se miten hän parodisoi Ben Gunnia, on mainiosti toteutttu.

  VastaaPoista
 19. Oih, nyt on laaja kysymys! :D

  Suosikkihahmoja on lukemattomia ja ne vaihtelevat myös todella paljon. Toisena päivänä pidän toisesta ja toisena taas jostain ihan muusta. Tässäpä joitakin suosikkeja.

  Pocahontas. Pystyn samaistumaan hänen luonnonläheisyyteensä, temperamenttiinsa ja ne hiukset! Voin jopa pitää häntä esikuvana, koska haluan seurata, hänen tapaansa, sydäntäni, enkä toisten odotuksia. Ja tykkään myös, että hän ei ole perinteinen prinsessa, joka odottaa uljasta prinssiään!

  Kani. Jostain syystä olen aina tykännyt Nalle Puhin Kanista. Hän on vaan niin ihanan neuroottinen!

  Suru. Inside Out:n Suru on suosikkini Pixar-hahmoista. Vuosia masennusta sairastaneena, lämmitti mieltä kun näytettiin, että surulla on oma osansa ja joskus se on jopa välttämätön. Tykkään myös huomoristisesta tavasta jolla Suru on tehty.

  Henki. Side-kickeistä ehdoton suosikkini ja suurin syy tähän on Vesa-Matti Loiri! Nerokasta työtä ja paaaaaljon paljon parempi kuin alkuperäinen!

  Nämä ovat tällä hetkellä suosikkeja. Kuukauden päästä ne voi olla jotkin aivan muut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, oli ehkä vähän liiankin laaja kysymys! XD Tästä olisi saanut helposti lukijakyselyitä vaikka kokonaisen vuoden ajaksi... Mutta ihanaa, miten kuitenkin pystyit (ja kaikki pystyitte) vastaamaan tähän, vaikka aluetta ei ollutkaan rajattu pieneen joukkoon! :) Tuo on myös ihan totta mitä sanoit, että suosikkihahmot vaihtelee tosi paljon, ja sitä yhtä tiettyä, ylivertaista suosikkihahmoa on suorastaan mahdoton nimetä! Mahtavia suosikkihahmoja olet kuitenkin nimennyt! :)

   Ihanaa, että Suru-hahmolla on ollut suuri merkitys sinulle. Jospa hahmo olisi omalta osaltaan tuonut sinulle myös voimia sairauden kanssa selviämisessä. Masennus on varmaan yksi kauheimmista taudeista, koska se ei tosiaankaan millään antibiootti-kuurilla parane, ja varmaan tulee helposti takaisin, vaikka siitä olisi päässyt jo kerran yli. Aika monessa elokuvassa/kirjassa käsittääkseni käsitellään masennusta, ja niillä, niinkuin lauluillakin, on varmasti tärkeä rooli masennuksesta selviytymiseen. ...Anteeksi jos tämä höpinäni tuntuu ärsyttävältä, mutta pakko oli jotain keksiä kirjoitettavaksi kun asiasta mainitsit. Paljon haleja ja tsemppiä ja voimia elämääsi! <3

   Poista
 20. Otetaanpa kaksi samalla, ja vieläpä samasta leffasta:

  Robin Hood: Tämä on aina ollut yksi suosikkejani Disney-klassikoista, ja sama pätee sen päähahmoon. Robin on samalla sekä erittäin urhea mutta myös poikamaisen leikkisä, eikä ota itseään turhan haudanvakavasti, toisin kuin monet muut tulkinnat tästä hahmosta. Hän on halukas aina taistelemaan heikompien puolesta, eikä anna periksi vaikka kuolema uhkaisi. Robinissa on sekä vanhan hyvän ajan miekkasankarin henkeä että myös maanläheisempää sympaattisuutta, mikä näkyy esimerkiksi kohtauksessa, jossa hän auttaa tämän lesken kanirouvan lapsia. Hän on myös kettumaisen nokkela ja kekseliäs juontensa suhteen, sekä taitava monessa niiden suhteen hyödyllisessä asiassa aina jousiammunnasta naamioitumiseen.

  Marian-neito: Sankarimme mielitietty on toki varsin miellyttävä tapaus hänkin. Vaikka Marian onkin melko tavallinen pelastettava neito tällaisessa tarinassa, on hänen sympaattisuutensa ja lempeytensä koko elokuvan ajan niin aidon tuntuista että häneen on melko helppo tykästyä. Marian on herkkä ja Robinin tavoin lapsirakas, sekä erittäin uskollinen rakkaimmalleen loppuun saakka. Hän on erittäin prinsessamainen, muttei tunnu koskaan teennäiseltä vaan hoitaa roolinsa elokuvassa mainiosti. Ja onhan hän toki oikea kaunotar ketuksi; en ihmettele yhtään miksi olin lapsena häneen hieman ihastunut.

  Tykkään toki monista muista Disney-hahmoista jotka on mainittu tuolla, kuten Belle ja Judy, mutta heistä onkin sanottu jo kaikki oleellinen aiemmissa kommenteissa eikä minulla ole niihin mitään lisättävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että kävit kettuhahmot mainitsemassa! :)

   Poista
 21. Taas jäi yks kivoimmista hahmoista mainitsematta XD Tik-Tak Krokodiili Peter Panista. Tämä krokodiili on jotenkin yksi parhaimmista eläinhahmoista Disney elokuvissa. Se kuinka Koukku saa tämän nähdessään paniikkikohtauksia, on jotenkin huvittavaa, etenkin kun syynä jahtaamiseen on käden kautta makuun pääseminen, ja kaikki se Peter Panin ansiosta. Plus se musiikki, mikä soi silloin kun se lähestyy. (se biisi oikeastaan on syy miksi muistin hänet äsken.)

  VastaaPoista
 22. Että piti taas unohtaa yksi lempi hahmoista, jota olen rakastanut jo pienestäpitäen. XD Tää voi olla mielipiteitä jakava suosikki, mutta yks mun suosikki pahiksen side-kickeistä on Liuhu-lepakko Basil Hiiri elokuvasta. Vaikka Liuhu on paikoitellen pelottava ja julma, niin mä silti jostain syystä pidin hänestä kovasti muksuna. Ehkä syy on se että hän oli lepakko, ja lepakot on kivoja, ja sitten hänen huvittava nauru ja ääni, etenkin suomalaisessa versiossa. Ja tuokin kuinka mä vähän säälin häntä, siipirikko, puujalka lepakko, joka joutuu tekemään likaiset työt Ratiganille (joka on yksi mun lempi pahiksista). Siksi kai mä tykästyin Liuhuun pienenä, ja on edelleen yks mun suosikki hahmoista Disney-historiassa.

  VastaaPoista