4.3.2018

The Voice of Disney 10.

Tervetuloa viimeisen The Voice of Disney -jakson pariin kilpailun ensimmäiseltä tuotantokaudelta. (Anteeksi etten ole muita tekstejä kirjoittanut pariin viikkoon, minulla ei ole yksinkertaisesti riittänyt aikaa sille.) Tänään meille selviää kisan voittaja, eli se elokuva, jonka laulut ovat tehneet äänestäjiin suurimman vaikutuksen. Wuhuu! Ennen kuin julistamme voittajan, muistelkaamme, mitä The Voice of Disneyssä tapahtui kuluneen kauden aikana...

The Voice of Disney -kilpailuun osallistui kymmenen elokuvaa. Kisan aikana mittailtiin elokuvien musiikin paremmuutta niin laulettujen laulujen kuin taustamusiikin kohdalla. Elokuvien taustamusiikkia kuulimme ensisijaisesti kaksi kertaa, kun meille esiteltiin jännittävää taustamusiikkia ja parhaiten mieleen jäänyttä taustamusiikkia. Joidenkin elokuvien kohdalla taustamusiikkia esiintyi enemmän, jos elokuvasta ei löytynyt teemaan sopivaa laulettua laulua. Laulettuja lauluja kuunneltiin seitsemällä eri viikolla, joista suurin osa kuunneltiin englanniksi. Suomeksi lauluja analysoitiin vain kahdella viikolla, joiden lisäksi eräällä kerralla vertailtiin suomen- ja englanninkielisten laulujen sanoituksia. Teemat, joista lauluja kuunneltiin, olivat haaveilulaulu, alkulaulu, pahislaulu, elokuvasta poistettu laulu, rakkauslaulu, pop-laulu ja sidekick-laulu.


Kymmenenneksi kisassa sijoittui Aristokatit. Aristokateista kerkesimme kuulla vain laulun Scales and Arpeggios (Skaalat). Minua harmittaa yhä, että Aristokatit tippui kisasta ensimmäisenä. Olisin halunnut päästä käsittelemään elokuvan muita lauluja kilpailussa.

Yhdeksänneksi kilpailussa jäi Liisa Ihmemaassa. Liisa Ihmemaassa -elokuvasta kuulimme kappaleet In a World of My Own (Haavemaailmassain) ja The Tulgey Wood.


Kahdeksannelle sijalle jäi kenties hieman yllätyksenä Pieni merenneito. Pienestä merenneidosta kuulimme kilpailussa laulut Part of Your World (Unelmiin mä jään), Flotsam and Jetsam ja Merenneitojen luo (Fathom's Below).

Seitsemänneksi kisassa tuli Frozen. Uusimmasta kilpailuun osallistuneesta klassikosta kuulimme laulut For the First Time in Forever (Ensi kertaa ikuisuuteen), Whiteout, Jääsydän (Frozen Heart) ja Love Is an Open Door (Ovi nyt auki on).


Kuudennen sijan sai elokuva Prinsessa ja sammakko. Prinsessasta ja sammakosta kerkesimme kuunnella laulut Almost There (Voin saavuttaa), The Frog Hunters / Gator Down, New Orleanssissa (Down in New Orleans), Friends on the Other Side (Suhteet henkimaailmaan) ja This is Gonna Be Good.

Viidenneksi kisassa sijoittui Prinsessa Ruusunen. Elokuvasta kuulimme laulut I Wonder (Ain mietin), Forbidden Mountain, Eläköön prinsessa Aurora (Hail to the Princess Aurora), Maleficent's Frustration, Magical House Cleaning / Blue or Pink ja Evil - Evil.


Neljänneksi kilpailussa tuli Viidakkokirja. Viidakkokirja oli pudotuksen alla JOKAISESSA äänestyksessä, mutta se piti pintansa hyvin pitkälle asti. Viidakkokirjan svengaavista kappaleista kuulimme I Wan'ne Be Like You (The Monkey Song) (Apinalaulu), Tiger Fight, Overture, Trust in Me (The Python's Song) (Luota vain), Jungle Beat, Baloo's Blues ja Kotini / My Own Home.

Kolmannelle sijalle pääsi Leijonakuningas. Pronssisijalle yltäneestä Leijonakuninkaasta kuultiin laulut I Just Can't Wait to Be King (Kunhan kruunun saan kuninkaan), ...To Die For, Elämän tie (Circle of Life), Be Prepared (Vallan saan), This Land, Warthog Rhapsody, Can You Feel the Love Tonight / Tunnetko jo rakkauden ja I Just Can't Wait to Be King -POP.


Finaalissa keskenään kamppailivat Pocahontas sekä Kaunotar ja Hirviö. Pocahontasista kuulimme kisan aikana laulut Just Around the Riverbend (Virta minne veneen vie), Ship at Sea, Virginia Company, Mine, mine, mine (Kaiva, kaiva), Prologue, In the Middle of the River, If I Never Knew You, Colors of the Wind -POP ja Kuule sydäntäs (Listen With Your Heart). Kaunottaresta ja Hirviöstä kuulimme taasen kappaleet Belle (reprise), West Wing / Wolf Chase, Belle, Gaston, Grandmother Willow, Human Again, Beauty and the Beast / Tyttö sekä hän, Beauty and the Beast -POP ja Vieraamme (Be Our Guest).

Finaaliin päässeistä elokuvista Pocahontas on ollut pudotusuhan alla kolme kertaa, kun taas Kaunotar ja Hirviö vain yhden kerran (ja sekin kerta oli finaalissa). Kumpi näistä kahdesta vei siis voiton sidekick-laulujen perusteella? Ääniä annettiin runsaasti, mutta aika moni äänistä oli epäselvästi annettu. Ohjeissa pyydetiin äänestämään putoajaa, mutta kaikissa äänissä näin ei ollut tehty. Mietin siis hetken, laskenko näitä ns. "sääntöjen vastaisia" ääniä mukaan vai en, kunnes huomasin, että laski ne mukaan tai ei, on äänestyksen tulos sama. Eniten pudotusääniä sai Kaunotar ja Hirviö, eli kyseinen elokuva tuli kilpailussa sijalle kaksi.

Ja se tarkoittaa sitä, että THE VOICE OF DISNEYN VOITTAJA ON POCAHONTAS!!!!!! 


Wuhuu!!!! Onnea elokuvalle! Onnea säveltäjälle! Onnea kaikille Pocahontasin puolella olleille äänestäjille! ONNEAAAAA!!!!! XD Pocahontasista tuli siis Disneyn ääni! Mahtavaa! Voittajasta on luvassa maaliskuun aikana postaus elokuvan musiikista yleisesti, ja elokuvasta ilmestyy piakkoin kuva/gifi blogin vasempaan sivupalkkiin.

Kiitos kaikille The Voice of Disney -kilpailuun osallistuneille äänestäjille ja lukijoille. Nyt on aika juhlia Pocahontasin riemuvoittoa vaikka elokuvan soundtrackia kuunnellen. Ennen kuin alatte juhlimaan, pyytäisin teitä kuitenkin vastaamaan lyhyehköön kyselyyn The Voice of Disney -kilpailuun liittyen. Kiitos jo etukäteen kaikille siihen vastanneille, ja oikein ihanaa maaliskuuta kaikille!


Lyhyehkö kysely The Voice of Disney -kilpailuun liittyen:

1. Piditkö The Voice of Disney -kilpailusta? Mitkä asiat olivat onnistuneita? Mistä taas et kisassa tykännyt?
2. Lupasin kilpailun voittavasta elokuvasta blogiin postauksen, jossa puhutaan elokuvan musiikista yleisesti. Mitä haluaisit sisältyvän tähän voittajapostaukseen? Laulujen esittelyä? Laulajien esittelyä? Analyysejä kappaleista, joita ei ole kuultu kisan aikana? Taustatietoa musiikin säveltämisestä elokuvaan? Toivoa saa mitä vaan!
3. Haluatko nähdä The Voice of Disneystä blogissani vielä uuden tuotantokauden?

(Jos vastasit kysymykseen 3. kieltävästi, ei sinun tarvitse vastata loppuihin kysymyksiin.)

4. Millaisia teemoja haluaisit kuultavan seuraavalla kerralla (esim. rakkauslaulu, poplaulu, taustamusiikki jne.)? Tai oliko tällä kaudella joku teema, jota et ainakaan halua kuulla seuraavalla kerralla?
5. Tällä kaudella kuunneltiin lauluja vain suomeksi ja englanniksi. Haluaisitko kuunnella niitä myös muilla kielillä? (En kyllä luultavasti osaisi analysoida niiden tekstiä muilla kielillä.) Tai haluaisitko kuulla lauluja vain esimerkiksi englanniksi?
6. Olen miettinyt jo eräänlaisen kattauksen elokuvia, jotka voisivat osallistua seuraavaan kilpailuun. Onko mielelläsi kuitenkin joku elokuva, jonka musiikkia haluat ehdottomasti kuulla seuraavalla kerralla?

4 kommenttia:


 1. 1. Todellakin tykkäsin! Pidin kappaleiden kera olevista pienistä analyysistä ja hauskasta kirjoitustyylistä. Miinusta en äkkiseltään keksi.
  2. olisi ehkä mukava kuulla oma suosikkikappaleesi koko elokuvasta. Myös analyysit kappaleista jotka eivät päässeet kilpailuun kuulostavat mielenkiintoiselta ajatukselta.
  3. Kyllä
  4. Paras sanoitus voisi olla kiva!
  5. Suomi ja englanti riitti hyvin, niitä on kieltämättä helpompi analysoida
  6. Mitään ehdotonta ei ole, uskon että sinun miettimä kattauksesi on hyvä :).

  VastaaPoista
 2. 1. Pidin paljon! Idea on hauska ja toisaalta syventää elokuvia entisestään kun niiden musiikkia analysoidaan.
  2. Kiinnostaisi analysointi miten elokuvan musiikki heijastuu elokuvan julkaisuajankohdan muuhun musiikkiin tai mikä sen vaikutus oli populäärimusiikkiin. Myös mahdolliset muut sovitukset, musikaalit yms kiinnostaisi. Laulujen taustoja niin paljon kuin mahdollista :D
  3. Ehdottomasti!
  4. Nyt en ulkoa muista mitä teemoja oli, mutta mitkä kiinnostaa niin pahiksen laulu, sidekickin laulu (jos on), rakkauslaulut tietenkin <3
  5. En välttämättä kaipaa lisää kieliä tähän kisaan, mutta olisi hyvin mielenkiintoinen kilpailu erikseen valita paras käännös (jos englanti ja suomi jätettäisiin pois).
  6. Notre Damen kellonsoittaja!! Sekä muita potentiaalisia: Robin Hood, Aladdin, Herkules, Mulan, Lumikki, Urhea, Kaksin karkuteillä...vaihtoehtoja piisaa :)

  VastaaPoista
 3. 1. Hyva oli kisa! Minua vaan arsytti kun ei mennyt aina toiveideni mukaan HEHHEH. No joo, mutta hauska idea oli tosissaan! Lisaa vain.
  2. Taustatietoa musiikin saveltamisesta ois kiva saada!
  3. JEP.
  4. Minusta oli paljon hyvia esim. ehdottomasti rakkauslaulu, taustamusiikki, pahiksen laulu, jannittava tunnelma. Se popmusiikki oli ehka vahan sellainen huono kun ne oli niin eritasoisia ja ei muutenkaan liity silleen elokuvaan tai siis niita ei siina soiteta varsinaisesti.
  5. HMMM vaikea kysymys. Joskus tuntuu etta laulut on parempia englanniksi, mut johtuuko se vaan siita milla kielella niita kuulee ekana? Ehdottomasti pitaisin englannin mukana, saat itse paattaa tuleeko suomi lisaksi vai ei.
  6. Notre Damen minakin ottaisin ja ALADDININ! Sitten Kaksin karkuteilla kans...

  VastaaPoista
 4. 1. Pidin kyllä, idea oli hyvä ja toteutus onnistunut. Tykkäsin siitä, että mukana oli myös taustamusiikkia.
  2. Tämäpä vaikea kysymys... Minua ehkä kiinnostaisi analyysi elokuvan kappaleiden teemoista yleisesti ja siitä, miten ne kytkeytyvät toisiinsa.
  3. Ehdottomasti, niin paljon elokuvia on vielä jäljellä!
  4. Kiinnostavia teemoja voisi olla minustakin paras sanoitus, sekä duetot ja kuorolaulut. Lisäksi myös varsinainen "paras ääni" olisi hauska.
  5. Itse tykkään kuunnella Disney-lauluja monilla kielillä, ja eri käännösten analysointi on tosi mielenkiintoista. Olen myös ajatellut omassa blogissani jossain vaiheessa vertailla eri maiden versioita Disney-kappaleista. Sinänsä olisi hauskaa, jos jollakin kierroksella kappaleet olisivat esim. ruotsiksi, mutta kyllä pelkästään englanti ja suomikin toimivat.
  6. 90-luvulta Notre Damen kellonsoittaja ja Aladdin olisi tosi kiva saada mukaan, uudemmista elokuvista taas Vaiana. Vanhemmasta tuotannosta ainakin Lumikki tai Tuhkimo voisi olla hyvä vaihtoehto, tai miksei molemmatkin.

  VastaaPoista