10.1.2018

Taikani tämä on uskomaton, bibbedi babbedi buu!

Keskiviikkonne muuttuu NYT hieman taianomaisemmaksi! Tänään nimittäin listaan kymmenen mielestäni taianomaisinta hetkeä Disney-klassikoista! Jejjj! Taianomaisella tarkoitan tässä listassa kohtausta, joka sisältää taikaa, ja on jollain muullakin tavoin mieleenpainuva. Idea listaan saattaa olla jonkun ikivanha toive blogiini, mutta en ole ihan varma... Ja tätä tehdessäni sain pari uutta ideaa TOP-listoihin, joten niitä taitaa lähiaikoina tulla jonkun verran.

Huom! TOP-lista sisältää juonipaljastuksia. 


10. Henki vapautuu


Aladdinin päihitettyä Jafarin älynsä ansiosta Henki valmistautuu täyttämään Aladdinin viimeisen toiveen, jonka Henki olettaa olevan miehen prinssiksi muuttamisen. Aladdin kuitenkin täyttää Hengelle tekemänsä lupauksen, ja toivoo Hengelle vapautta! Niin taikasäkeet alkavat pyöriä Hengen ympärillä, ja hänen rannerenkaansa, jotka ovat olleet merkki Hengen vankeudesta, murtuvat. Hengestä tulee vapaa! Henki riemastuu tapauksesta niin, että alkaa räiskiä taikuutta ympärilleen joka puolelle. Hengen iloa ja vapauden riemua on hieno katsoa, eikä siitä syntyvä taikakaan jää yhtään pahemmaksi pekaksi.


9. Miekan veto kivestä


Arttu on hukannut Kayn miekan juuri, kun Kayn vuoro on alkamassa turnauksessa. Arttu lähtee hädissään etsimään miekkaa sepältä, mutta etsintäretkellään hän tulee nähneeksi ulkona miekan, joka on lyöty kiinni alasimeen. Arttu ajattelee, että kai hän voi lainata miekkaa Kaylle, ja nostaa miekan varovasti kivestä ylös. Arttu yrittää olla välittämättä ilmassa leijailevista taikahippusista ja auringonsäteen valokeilasta, jotka ilmestyvät kuin tyhjästä Artun irrottaessa miekkaa varovasti kivestä. Samat valoilmiöt kuoron ylistyshyminöineen ilmestyvät ruutuun myöhemminkin, kun Arttu joutuu vetämään miekan uudestaan kivestä. Miekan kivestä veto on nopea tapahtuma, eikä siinä tapahtuva taikuus ole sitä parasta silmienruokaa, mutta tapahtuma on niin suuri ja herkkä, että se pääsee taianomaisimpien tapahtumien listalle vähäisestä taikuudestaan huolimatta.


8. Pinocchiosta oikea poika


Pinocchion lopussa Geppetto luulee puunuken kuolleen. Onhan mies löytänyt Pinocchion veden varasta, eikä poika ole sen jälkeen hengittänyt. Kuolema saa kuitenkin odottaa, kun paikalle saapuu Sininen haltijatar, ja ei ainoastaan herätä Pinocchiota henkiin, vaan muuttaa tämän marionetista oikeaksi pojaksi. Sinisen haltijattaren taika on melko huomaamaton, ja Pinocchion muutos tapahtuu sen suurempia koreiluja näkemättä. Geppetton kuin myös Pinocchionkin ilo pojan muuttumisesta on kuitenkin niin suurta, että tämä kohtaus pääsee taianomaisimpien hetkien listalle.


7. Tähkäpään hiukset


"Valos ihme suo, pieni kukkanen, anna takaisin onneni eilinen. Hoida haavani, ole lohtuni. Anna takaisin onneni eilinen, se eilinen." Kun Tähkäpää laulaa näin, alkaa hänen taianomaiset hiuksensa hohtaa, ja niiden taikavoimilla voi nuorentaa ja parantaa muita - luultavasti myös Tähkäpäätä itseäänkin. Tämä taikaa täynnä oleva hetki on ihmeellinen, sillä haavat paranee todellakin noin vain ja Gothel nuorentuu yhdessä hujauksessa. Hiusten taika on myös esteettinen, sillä hiukset alkavat hohtaa todella nätisti laulun aikana. Varsinkin näin pimeänä vuodenaikana tuo hiusten salaperäinen hohde tuntuu ja näyttää ihanalta.


6. Fantasian luudat


Noidan oppipoika Mikki Hiiri haluaa helpottaa omaa työurakkaansa loihtimalla luudan kantamaan vettä kaivosta sisään velhon taloon. Mikki on kuitenkin vasta oppipoika, joten taikominen ei suju ihan luonnostaan. Luuta kantaa ja kantaa vettä sisään, eikä Mikki saa taikaa loppumaan ennen kuin tajuaa hakata taiotun luudan päreiksi. Mikin pahaksi onneksi luutaan on jäänyt vielä taikaa, ja kaikki luudan pienetkin päreet kasvavat isokokoisiksi luudiksi, kasvattavat itselleen kädet ja alkavat kantaa kaivosta vettä ämpärien avulla sisälle. Fantasiassa oleva lyhytanimaatio Noidan oppipoika on kokonaisuudessaan täynnä taikaa, joka konkretisoituu parhaiten juurikin Mikin taikomiin luutiin. Taika ei ehkä ole se kaikista mahtavin, mutta taiottuja luutia on hieno nähdä liikkeessä. 


5. Tuhkimon asu


Haltijatarkummi päättää toteuttaa Tuhkimon toiveen ja lähettää neidon kuninkaan järjestämiin tanssiaisiin. Tanssiaisiin tarvitaan kuitenkin tanssiaisasu, ja Tuhkimon asu on aivan riekaleina. Niinpä haltijatarkummin täytyy taikoa Tuhkimolle uusi mekko. Ja voi että, miten hienon mekon Tuhkimo saakaan! Ja miten upeasti animaatio on tehty kohtauksessa, jossa Tuhkimon risainen mekko muuttuu upeaksi juhla-asuksi. Kohtauksen on sanottu olevan Walt Disneyn suosikkikohtaus miehen aikana valmistuneista klassikoista - ja todella taianomainen ja jollain tavalla myös herkistyttävä kohtaus onkin. 


4. Elsan jäälinna


"Mun voima halki ilman käy, se iskee kii!" alkaa Elsa laulaa, ja taikoo samalla ympärilleen uskomattoman hienon jäästä tehdyn linnan. Elsan liikkeet ja taiat kulkevat samaa tahtia Taakse jää -laulun mukana. Hänen maahan iskeviä jalkojaan ja ilmassa huitovia käsiään on upeaa katsella, sillä niistä sinkoutuu jäätaikoja kaikkialle kuningattaren ympärille. Taioista alkaa nopeasti muodostua jäinen lattia, seinä ja kattokruunu - eikä mene kauaa, niin hieno jäälinna on valmis. Pisteenä iin päälle Elsa loihtii itsensä päälle vielä upean jääasun. Taakse jää -laulun loppuosa on täyttä jäätaikojen ilotulitusta. Elsan taiat kuuluvat taianomaisimpien hetkien listalle esteettisyytensä, hyvän musiikin ja laulun sanoman takia. 


3. Tiana ja Naveen ihmisiksi


Tiana ja Naveen ovat muuttuneet sammakoiksi, ja he voivat muuttua takaisin ihmisiksi vain, jos Naveen suutelee prinsessaa. Naveen on elokuvan aikana yrittänyt pussailla jos jonkinnäköistä prinsessa-viritelmää, mutta taika ei ole rauennut. Lopulta Tiana ja Naveen hyväksyvät kohtalonsa ja päättävät elää loppuelämänsä suistolla sammakkoina - yhdessä. Toisiinsa rakastuneet sammakot menevät naimisiin, ja kuinkas ollakaan: muuttuvat ihmisiksi! Tianan mennessä naimisiin Naveenin kanssa neidosta tulee prinsessa, ja parin suudellessa ensimmäisen suudelmansa aviopuolisona Naveen tulee muiskauttaneeksi prinsessaa, ja näin taika raukeaa! Wuhuu! Sammakoiden muuttuminen takaisin ihmisiksi on henkeäsalpaavan upea näky: taian rauetessa vihreä valo loistaa ympäri suistoa tanssien puiden lehdissä ja juurissa.


2. Peter Panin laiva


Peter Pan, kadonneet pojat ja Kultasen lapset päihittävät kapteeni Koukun. He valtaavat Koukun merirosvolaivan, ja muuttavat sen Helinä-keijun keijupölun avulla kultaiseksi. Keijupölyn avulla laiva myös nousee vedestä seilaamaan ilmojen valtateitä. Lentävä laiva on upea näky jo Mikä-mikä-maan puolella, mutta Lontoon kattojen yläpuolella lentäessään laiva näyttää vielä taianomaisemmalta. Elokuvan lopussa Kultasen perheen vanhemmat näkevät pois seilaavan laivan ikään kuin pilvistä muodostuvana kuvana, ja Reijo-isä jää sitä katsellessaan muistelemaan omaa lapsuuttaan. Lentävä laiva on kaikin puolin taianomainen.


1. Hirviö ihmiseksi


Prinssi on taiottu hirviöksi, ja hän voi muuttua takaisin ihmiseksi vain, jos hän oppii rakastamaan jotakuta ja saa vastarakkautta takaisin tältä joltakulta. Taian tulee raueta, ennen kuin taikaruusun viimeinen terälehti on pudonnut - muuten Hirviö tulee elämään loppuikänsä hirviönä. Ruusun viimeisen terälehden pudotessa Hirviö kuitenkin makaa kuolleena linnan parvekkeella Gastonin iskun jäljiltä. Belle nyyhkyttää Hirviön rinnalla ja toteaa rakastavansa tätä - mutta liian myöhään. Yhtäkkiä ilmassa alkaa lennellä tähdenlennon näköisinä rykelminä taikahiukkasia, jotka nostavat kuolleen hirviön ruumiin ilmaan. Bellen silmien edessä hirviömäinen ulkomuoto alkaa muuttua, ja hirviöstä muuttuukin mitä komeimman näköinen prinssi! Taika on rauennut! Prinssin muuttumisen jälkeen taika alkaa vaikuttaa koko linnaan ja linnan väkeen, jotka kaikki muuttuvat entiseen ulkomuotoonsa. Taikaa suihkii ilmassa jopa linnan yläpuolella näyttävinä ilotulituksina asti. Hirviön taian raukeaminen on ehdottomasti taianomaisin hetki Disneyn klassikoista. Taikaa sisältävä kohtaus muuttuu surullisesta iloiseksi, ja kaiken taikuuden kruunaa mahtipontinen musiikki. Ah! <3

 Mikä on teistä se taianomaisin Disneyn taikaa sisältävistä kohtauksista? 

13 kommenttia:

 1. Minulle taianomaisin hetki on Tuhkimon tanssiaispuvun taikominen! Pidän myös paljon Pinoccion muuttumisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olet siis samoilla linjoilla herra Disneyn kanssa. ;) Vanhemmista klassikoista löytyy kyllä upeita taika-kohtauksia.

   Poista
 2. Näistä suosikkini ovat Tähkäpään taika ja Hirviön muuttumimen. Molemmat näyttävät niin kauniilta, ja ovat minulle tärkeistä elokuvista. Listan ulkopuolelta lienee pakko mainita Atlantis (haha, luonnollisesti), kohtaus, jossa Kida kävelee pohjattomalla lammella ja nousee kristalliin. Musiikki on ihana ja kohtaus minulle merkityksellinen. Disney on kyllä täynnä taianomaisia hetkiä ja elokuvia , se onkin yksi sen suurimmista vahvuuksista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että taianomaiset hetket kuuluvat oleellisesti Disneyn elokuviin! Tuo kohtaus Atlantiksesta on kyllä todella vaikuttava ja nätti. Täytyy sanoa, että leikin kyseistä kohtausta lapsena joskus suihkussa ollessani... Ajattelin että suihku on se kristallin valo, ja sitten kävelin siihen alle ja pää piti nostaa ylös vedentuloa kohti. XD

   Poista
  2. Voi apua, minä olen tehnyt noin myös!! :D xD

   Poista
  3. Oi, olin unohtanut tuon Kida-kohtauksen! Se on toisaalta melko karmiva, mutta älyttömän kaunis!

   Poista
  4. Voi ei! Vai on sama leikki löytänyt tiensä myös muiden suihkuihin! Hui! ...Minä itse asiassa sain kyseiseen leikkiin idean yhdeltä lapsuuden ystävältäni, joka kertoi leikkivänsä noin suihkussa. Ilman hänen neuvojaan en olisi varmaan leikkiä keksinyt. :) Ja olet Reetta oikeassa, että Kida-kohtauksessa on kauneutta mutta myös pelottavuutta läsnä!

   Poista
 3. Hengen vapautuminen sekä Hirviön muuttuminen, upeita hetkiä! Jo pelkäsin ettei listalta löydy Hirviön muuttumista, mutta siellähän se komeili ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, totta kai Hirviön muuttuminen löytyy listalta! Se on suorastaan täydellinen kohtaus! :)

   Poista
 4. Upeimmat kohtaukset on kyl Pinokkion muuttuminen pojaksi, Hengen vapautuminen ja Hirviön kirouksen raukeaminen.

  VastaaPoista
 5. Kyllä ehdottomasti Hirviön muuttuminen on taianomaisin.
  Pakko myös mainita yksi taianomainen kohtaus, jota ei ollu listalla. Se kun Pienen Merenneidon lopussa Triton muuttaa Arielin uudestaan ihmiseksi, että Ariel saisi olla onnellinen rakastavaisensa Erikin rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arielin muuttumista ihmiseksi mietin itsekin listalleni laitettavaksi, mutta nyt listalla olevat kohtaukset syrjäyttivät sen. Mietin listalle laitettavaksi myös muita Hengen taikoja, joita hän tekee Ihmeiden onkalossa, mutta nekin jäivät pois. Arielin lopullinen muuttuminen ihmiseksi on kyllä taianomainen kohtaus.

   Poista