3.9.2017

Kun saat äänen kulkemaan se laulun aikaan saa.

Perjantaina listailin ylös omat suosikkini Disney-kappaleista. Nyt on aika julkaista teidän mielipiteenne, arvon lukijat! Mitkä ovat teidän mielestänne juuri ne parhaimmat Disney-laulut? Kyselin teiltä asiaa elokuun puolella, ja sain ihanan paljon kommentteja. ISO KIITOS kaikille kyselyyn vastaajille!!!! Tämä teksti on omistettu teille kaikille!!!!! <3

Lauluilla on minulle suuri merkitys Disney-klassikoissa, ja lukijat olivat kanssasi hyvin samoilla linjoilla: "Laulut on kyllä aivan sitä Disney-leffojen parasta antia, ja monet jäävät roikkumaan vuosiksi (ikuisiksi ajoiksi) mieleen - enkä vastusta yhtään!" ja "Monesti Disneyn musiikilla on hyvin suuri osa elokuvien nautittavuuteen ja biisit tekevät niistä erikoisia." Disney-lauluja on julkaistu tähän päivään mennessä varmasti tuhansittain, ja niistä parhaiden valitseminen voi olla vaikeaa: "Voi kuule, niitä lempilauluja on niin paljon, että listasta tulee aika pitkä!", "Tossa on nyt muutama suosikki, on niitä kyl varmaan paljon enemmän mut noi tuli ekana mieleen" ja "Tässä nyt vähän painottuu uudet leffat kun niitä on tietysti nähnyt viimeisemmin tai ainakin muistaa laulut paremmin." 

Kyselyyn vastasi 8 lukijaa, joilta tuli yhteensä 10 kommenttia. Suosikkilauluja mainittiin todella runsaasti, ja musiikkimaku vaihteli aika paljon. Jotkut tykkäsivät yhden elokuvan lauluista, toiset eivät maininneet kyseisen elokuvan lauluja ollenkaan. Viisi mainintaa oli suurin määrä, mitä yhdelle laululle annettiin; suurin osa lauluista sai vain yhden maininnan kommenteissa. Olen järjestellyt alle lukijoiden suosikkilaulut sen perusteella, kuinka monta kertaa kyseinen laulu mainittiin kommenteissa. Haluan kuitenkin painottaa, ettei yksikään laulu saaut sitä kahdeksaa kommenttia, eli lukijakunta ei ole yksimielinen parhaista lauluista, vaan musiikkimaku tosiaan vaihtelee todella paljon. Ne laulut, jotka mainittiin ainakin kolmen lukijan kommentissa, saavat osakseen hieman pidemmän tekstin. Ne laulut, jotka mainittiin kommenteissa vain yksi tai kaksi kertaa, olen luetteloinut tekstin loppupäähän. Joihinkin kappaleisiin olen lisännyt lukijoiden kommentteja. En erillistä analyysiä lauluista pyytänyt, joten kaikissa ei teidän kommentteja ole.


Circle of Life / Elämän tie 


Säveltänyt: Elton John / Sanoittanut: Tim Rice

Leijonakuninkaan upea ja mahtipontinen aloitusbiisi sai lukijoilta eniten mainintoja osakseen, kokonaista viisi kappaletta! Eikä se ole mikään ihme, sillä Elämän tie todellakin menee kuulijan sisuksiin asti. Kappale voimistuu koko ajan suuremmaksi teokseksi edetessään, ja laulu loppuu suuren "jysäytykseen". Laulun aloitus on jo sinällään legendaarinen zulun kielisine huutoineen.

Lukijoiden kommentit:

"Leijonakuninkaasta voisin mainita aikalailla jokaisen laulun suomeksi ja englanniksi!" 
"Aivan ihana biisi. Afrikkalaiskieliset sanat tuovat biisiin jotain erikoista. Kappale on myös yksi ensimmäisimpiä mitä kuulin nuorena. Hengästyttävä kappale."
I'll Make a Man Out of You / Teistä miehen teen

Säveltänyt: Matthew Wilder / Sanoittanut: David Zippel

Teistä miehen teen mainittiin kommenteissa neljä kertaa. Laulu kuuluu myös minun suosikkeihini, sillä siinä on mahtavaa energiaa ja suomalaista sisua! Santeri Kinnunen on loistava valinta suomalaisääneksi Li Shangille.

Lukijoiden kommentit: 

"Kauhean voimauttava laulu, vaikka eihän meistä tietysti miehiä tarvitse tehdä ollaksemme voittajia. ;)"
"iiiihana Santeri Kinnunen"
"on niin mahtipontinen kappale, että sitä kuunnellessa  aina tulee itelle voimapiikki. Kappaleessa on niin paljon energiaa ja se on varma(s)ti kuunnelluin ja lauletuin Disneylaulu minulla. Kiinalaisversio kanssa hyvä." 
 

Beauty and the Beast / Tyttö sekä hän

Säveltänyt: Alan Menken / Sanoittanut: Howard Ashman

Jejjj! Minun suosikkikappale on päässyt myös yhdeksi lukijoiden suosikkikappaleeksi! Tyttö sekä hän sai neljä mainintaa lukijoilta. Ja onhan kappale hyvä ja romanttinen, aa että! Säveltäjä-sanoittajapari Menken-Ashman on tehnyt aivan loistavaa työtä kaikkien Kaunottaren ja Hirviön laulujen kanssa, kuten myös Pienen merenneidon ja Aladdinin laulujen kanssa. On todella surullista, että Ashman menehtyi niin varhaisella iällä. :'(

Friend Like Me / Ei kaveria parempaa

Säveltänyt: Alan Menken / Sanoittanut: Howard Ashman

Aladdinista parhaaksi kappaleeksi nousi lukijoiden kommenteissa Hengen laulu Ei kaveria parempaa, joka sai osakseen neljä mainintaa. Kyseinen laulu on todella vauhdikas ja kiivastahtinen. Laulussa on hurja määrä sanoja, ja sanoitus on tehty pilke silmäkulmassa. Englannin- ja suomenkielinen versio laulusta ovat molemmat huippuja, kiitos Robin Williamsille ja Vesa-Matti Loirille.

Lukijan kommentti:

"Aladdinissa käytännössä kaikki biisit on mun lempibiisejä. :D" 


 

Savages / Villejä, villejä

Säveltänyt: Alan Menken / Sanoittanut: Stephen Schwartz

Villejä, villejä -laulun suosio yllätti minut! Se sai lukijoilta neljä mainintaa. Pidän minäkin kappaleesta kovasti. Siinä on ihanan ahdistava tunnelma (jos niin voi sanoa), jota takova rytmi korostaa entisestään. Laulun suomenkieliset sanat saavat tosin minulle aina hymyn huulille, sillä lauletaanhan kappaleessa, etteivät Ville-nimiset miehet ole ihmisiä lainkaan. XD

Lukijan kommentti:

"Kappale on yksinkertaisesti upea. Osapuolten vuorottelu laulussa on myös fiksu veto." 

 
I Just Can't Wait to Be King / Kunhan kruunun saan kuninkaan

Säveltänyt: Elton John / Sanoittanut: Tim Rice

Leijonakuninkaasta toiseksi suosikkikappaleeksi nostettiin Kunhan kruunun saan kuninkaan, joka mainittiin kommenteissa neljä kertaa. Laulussa on minusta mahtava meininki, ja Simban pullistelu välittyy sanoista musiikkiin asti. Laulu voimistuu loppua kohti, jossa Simban taustalle laulamaan yhtyy savannin eläimet.

I Won't Say (I'm in Love) / En saa rakastaa

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: David Zippel

Tämänkin kappaleen suosio yllätti minut. En saa rakastaa sai lukijoilta neljä ääntä. Laulu on idealtaan ja sanoitukseltaan mainio, sillä sen aikana Megara yrittää kieltää hellät tunteensa Herkulesta kohtaan, kun muusat taas yrittävät houkutella hänet uskomaan rakkauden tunteeseensa. Laulun aikana Megara myös antaa itselleen luvan rakastaa Herkulesta. Kyseessä ei ole siis perinteinen rakkauslaulu, vaikka laulussa rakkaudesta lauletaankin.
Under the Sea / Aalloissa siis

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: Howard Ashman 

Ou jeah! Reggae-tyylinen Aalloissa siis sai kolme mainintaa lukijoiden kommenteissa. Laulussa on mahtava meininki, joka kasvaa ja kasvaa kappaleen loppua kohti. Tämä tuntuu olevan aika tavallista Disney-lauluissa... Englanniksi laulu on selkeä reggae-biisi, ja yllätyin siitä kovasti sen ensimmäistä kertaa englanniksi kuullessani. Suomenkielisessä versiossa reggae-meininki ei ole niin selkeä.

Lukijan kommentti: 

"Englanniksi totta kai Under the Sea on todella ihana laulu." 


Can You Feel the Love Tonight / Tunnetko jo rakkauden

Säveltäjä: Elton John / Sanoittaja: Tim Rice

Leijonakuninkaan laulut ovat tainneet toden totta tehdä vaikutuksen lukijoihin, sillä myös ihana Tunnetko jo rakkauden sai kolme mainintaa kommentoijilta. Kuten tiedätte, kyseinen kappale kuuluu minunkin suosikkeihini. Laulu on ihanan romanttinen, ah! Kyllä sitä muutkin osaa säveltää hyviä Disney-lauluja kuin vain Alan Menken.

Hakuna Matata

Säveltäjä: Elton John / Sanoittaja: Tim Rice

Leijonakuningas jatkaa voittokulkuaan lukijoiden lempikappaleiden esittäjänä. Hakuna matata sai kolme mainintaa kommentoijilta. Laulu on todellakin hauska, ja luulen, että kaikki tietävät, mistä "hakuna matata" sanapari on peräisin (jos joku sattuu mainitsemaan sen kaupungilla). Hakuna matata -laulun kertosäkeistö tempaa mukaansa tuttuudellaan, ja laulu tuntuu monesti harmittavan lyhyeltä. Samaa meininkiä jaksaisi kuunnella pidempäänkin.

Lukijan kommentti: 

"Kestosuosikki mihin en kyllästy koskaan." 
The Bare Necessities / Karhun elämää

Säveltäjä ja sanoittaja: Terry Gilkyson

Viidakkokirja sisältää useamman menevän kappaleen, ja niistä Karhun elämää sai kolme mainintaa lukijoilta. Karhun elämää -laulussa Baloo opettaa Mowglia elämään rennosti vailla huolen häivää. Laulun sanoma on siis aika lailla sama kuin Hakuna matatassa, mutta laulun kesto on reilusti pidempi. Meininki laulussa on letkeä, ja mielestäni laulu on onnistunut niin englanniksi kuin suomeksi.


I Wan'na Be Like You (The Monkey Song) / Apinalaulu

Säveltäjä ja sanoittaja: Richard M. Sherman ja Robert B. Sherman

Apinalaulu on oma suosikkini Viidakkokirjan lauluista. Laulu on todella hauska ja sen rytmi on mukaansa tempaava. Laulua ei voi kuunnella ilman, että jokin ruumiinosa heiluisi rytmin mukana. En siis yhtään ihmettele, että Baloo antautuu rytmin vietäväksi ja haluaa mennä tanssimaan apinoiden kanssa, vaikka Bagheera häntä kovasti kieltääkin. Apinalaulu mainittiin lukijoiden kommenteissa kolme kertaa.

 
Be Our Guest / Vieraamme

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: Howard Ashman

Kaunottaresta ja Hirviöstä pääsee toinen laulu lukijoiden lemppariksi. Vieraamme sai kolme mainintaa kommenteissa. Laulu on oikea musikaalinen mestariteos, ja sitä kuunnellessa mieleen tulee väkisinkin elokuvan värikäs ja tapahtumarikas ruokapöytäkohtaus, jossa laulu lauletaan. Lauluun kuuluu erottomasti yhteen Lumieren ranskalainen aksentti, mikä pääseekin hienosti esiin myös suomenkielisessä versiossa. :)Cruella De Vil

Säveltäjä ja sanoittaja: Mel Leven

Cruella De Vil on valloittanut minun sydämeni ohella myös lukijoiden sydämet, sillä laulu mainittiin kolme kertaa. Laulun kohdehan itsessään (Cruella De Vil) on kamala, ja laulun sanat kuvaavat henkilöhahmoa hyvin. Sanoitus on mielestäni ihanan makaaberinen ja jazz-rytmi vie kuulijan mukaansa.

Prince Ali / Prinssi Ali

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: Howard Ashman

Minusta on jotenkin huvittavaa, että Aladdinin lauluista listan kärkipäähän on päässyt Hengen laulamat laulut, eikä esimerkiksi Se on kuin yö ole siellä. Lampunhengen laulamat laulut ovat nopeatempoisia ja hauskoja, mikä on varmasti syynä niiden suosioon. Prinssi Ali soi säännöllisen epäsäännöllisesti myös minun päässäni, ja etenkin suomenkieliset sanat ovat juurtuneet aivoihini lapsena kuuntelemani karakasetin takia. :)

 
Two Worlds / Kaksi maailmaa

Säveltäjä ja sanoittaja: Phil Collins

Kaksi maailmaa sai lukijoilta kolme ääntä. Laulussa suuressa roolissa on rytmisoittimet, ja erityisesti kappaleen aloittava rytmi on vaikuttava. Laulun alkusoitto on pahaenteinen, mutta varsinaisen laulun alkaessa kappale muuttuu iloisemmaksi. Välillä käydään taas haikeissa tunnelmissa, mutta lopussa iloitaan taas kahden maailman kohtaamisesta. Tämä laulu vie vahvasti Tarzanin tunnelmaan, ja laulun tunnetiloissa elää hyvin mukana.

Lukijan kommentti:

"Tämä on ollut lempikappaleitani muksusta asti, eikä se kulu vaikka sitä kuunteleekin vuodesta toiseen." 


 
 
Colors of the Wind / Tuulen värit 

Säveltäjä: Alan Menken / Sanoittaja: Stephen Schwartz

Tuulen värit sai lukijoilta kolme mainintaa. Laulussa on kaunis melodia, siinä on loistavat luontoa kunnioittavat sanat ja sopivasti vaihtuvia osia. Laulu alkaa ja loppuu hiljaisesti laulaen, mutta siinä välillä käydään pauhaavissa sfääreissä kysymässä: "Ja sä kuuletko jo suden huudon täyden kuun?" 

I See the Light / Valon kirkkaan viimein nään

Säveltäjä: Alan Menken / Säveltäjä: Slenn Slater

Kaksin karkuteillä -elokuvan herkkä Valon kirkkaan viimein nään nousi lukijoiden suosikkien joukkoon kolmella äänellään. Laulu kuuluu myös minun parhaimpien Disney-laulujen joukkoon. Laulun melodia on todella kaunis, ja pariskunnan vuorotteleva laulu ihanaa kuultavaa. Lopussa pari alkaa laulaa yhtäaikaa, kun he tajuavat, että heillä taitaa olla yhteinen unelma edessä. <3

Lukijan kommentti:

"Mutta on siinä kaunis myös se venekohtauksen laulu. :)" 
 

How Far I'll Go / Taivaanrantaan 

Säveltänyt ja sanoittanut: Lin-Manuel Miranda, Opetaia Foa'i ja Mark Mancina 

Uusimman Disneyn klassikon lauluille löytyy omat kannattajansa, ja kommenteissa Taivaanrantaan-laulu mainittiin kolme kertaa. Myös minä olen ihastunut kyseiseen lauluun. Laulu on sisällöltään ja rakenteeltaan samanlainen kuin Disney-laulut yleensä. Eikös olekin aika tuttu juttu, että sankari/sankaritar laulaa omista toiveistaan ja haaveistaan elokuvan alkupuolella? Tämä laulu jää helposti soimaan päähän.

Lukijan kommentti: 

"Moanan laulut on - - varmaan niitä parhaimpia Aladdinin jälkeen, iskee minuun ihan täysillä. Joten siellä on monta suosikkia, mut tietysti esim. se "How Far I'll Go" (sori, nää on mulle kyllä enkuks eikä suomeksi XD)." 
 

Seuraavat laulut mainittiin kaksi kertaa lukijoiden kommenteissa:

Ev'rybody Wants to Be a Cat / Katti tahtoo olla jokainen (Aristokatit)
Be Prepared / Vallan saan (Leijonakuningas) 
Oo-De-Lally (Robin Hood) 
I've Got No Strings / En köysiä mä tarvitse (Pinocchio) 
Winnie the Pooh / Puolen hehtaarin metsä (Nalle Puh) 
Heffalumps and Woozles / Möhköfantit ja tärpät (Nalle Puh) 
You'll Be in My Heart / Oot sielussain (Tarzan) 
Bella Notte (Kaunotar ja Kulkuri) 
Good Company / Hyvät ystävät (Oliver ja kumppanit) 
You've Got a Friend in Me / On sulla ystävä
Pink Elephants on Parade / Norsu vaaleanpunainen (Dumbo) 
Bibbidi-Bobbidi-Boo / Bibbedi babbedi buu (Tuhkimo) 
Colonel Hathi's March / Kenraali Hathin marssi (Viidakkokirja)
One Step / Askelta edellä (Aladdin)
The Wonderful Thing About Tiggers / Tiikerin laulu (Nalle Puh) 
Part of Your World / Unelmiin mä jään (Pieni merenneito) 
Reflection / Heijastus (Mulan) 
The Gospel Truth / Gospel totta on (Herkules)
Arabian Nights / Arabian yöt (Aladdin) 
You're Welcome / Ei kestä (Vaiana)
Supercalifragilisticexpialidocious (Maija Poppanen) 


Seuraavat laulut mainittiin yhden kerran lukijoiden kommenteissa:

Poor Unfortunate Souls / Surkeat sielut (Pieni merenneito) 
Tomorrow Is Another Day / On uusi päivä huominen (Pelastuspartio Bernard ja Bianca) 
Hawaiian Roller Coaster Ride (Lilo & Stitch) 
So This Is Love / Jos se on hän (Tuhkimo) 
The Phony King of England / Hassu kuningas (Robin Hood) 
Baby Mine / Rakkainpain (Dumbo) 
Hi-Diddle-Dee-Dee / Hei-diddl-di-dei (Pinocchio) 
Hip Hip Pooh Ray (reprise) / Nalle sankari (Nalle Puh) 
Son of Man / Aikamies (Tarzan)
Strangers Like Me / Sano pois (Tarzan) 
The Mob Song / Hyökätään (Kaunotar ja Hirviö) 
Dalmation Plantation / Koirafarmimme (101 dalmatialaista) 
Barking at the Moon / On koti paikka verraton (Bolt) 
Zero to Hero / Nollasta pollaan (Herkules) 
A Star Is Born / Hän suurin on (Herkules) 
Why Should I Worry / Miksi murehtisin? (Oliver ja kumppanit) 
Higitus Figitus / Pakkauslaulu (Miekka kivessä) 
Gonna Take You There / Tulenkantaja (Prinsessa ja sammakko)
(You Ain't) Home on the Range / Kaukana lännessä (Lehmäjengi) 
Yodel-Adle-Eedle-Idle-Oo / Jodlaaja (Lehmäjengi) 
Beyond the Sea (Nemoa etsimässä)
Woody's Roundup (Toy Story 2) 
Looking for Romance (I Bring You a Song) / Sävelmä tää (/Sen lauluksi loin) (Bambi) 
Something There / Mä aavistan (Kaunotar ja Hirviö)  
The Siamese Cat Song / Siamilaiskissojen laulu (Kaunotar ja Kulkuri) 
Let It Go / Taakse jää (Frozen) 
Poor Unfortunate Souls / Surkeat sielut (Pieni merenneito) 
A Silly Song / Kahjolaulu (Lumikki) 
Best of Friends / Parhaat ystävät (Topi ja Tessu) 
Heigh-Ho / Hai hou (Lumikki) 
One Little Slip / Taas munasin (Pikku Kananen) 
Our Town / Kaipuu (Autot) 
Another Believer / Avatkaa silmänne (Riemukas Robinsonin perhe) 
Give a Little Whistle / Minua vain vislaa (Pinocchio) 
On My Way / Matkaa teen (Karhuveljeni Koda) 
Following the Leader / Seuraan johtajaamme (Peter Pan) 
Scales and Arpeggios / Skaalat (Aristokatit) 
You Can Fly! You Can Fly! You Can Fly! / Kauas pois (Peter Pan) 
Trashin' the Camp / Leirin hajotus (Tarzan) 
With a Few Good Friends / Kaikki yhdessä (Nasun suuri elokuva) 
He's a Tramp / Kulkuri (Kaunotar ja Kulkuri) 
When You Wish Upon a Star / Tähti toiveen toteuttaa (Pinocchio) 
Belle (Kaunotar ja Hirviö)
Evangeline (Prinsessa ja sammakko) 
Shiny / Loiste (Vaiana) 
Healing Incantation / Onneni eilinen (Kaksin karkuteillä)
When Will My Life Begin? / Oisin valmis jo seikkailuun (Kaksin karkuteillä) 
Almost There / Voin saavuttaa (Prinsessa ja sammakko) 
Honor to Us All / Loiston kunniasi saa (Mulan) 
The Bells of Notre Dame / Notre Damen kellot (Notre Damen kellonsoittaja) 
No Way Out / Sait kyyneleet (Karhuveljeni Koda) 
A Whole New World / Se on kuin yö (Aladdin)
We Are One / Me olemme yhtä (Leijonakuningas 2) 
Not One of Us / Tänne hän kuulu ei (Leijonakuningas 2)
Ducktales intro / Ankronikan tunnuslaulu ("ei sääsket eikä hyttyset vaan ankat!")


Siinä oli Disney-lauluja kerrakseen! KIITOS vielä kaikille kyselyyn vastanneille kommentoijille, tätä tekstiä oli mielenkiintoista kirjoittaa!!!! Lukijakyselyt tulevat jatkumaan tulevaisuudessa, mutta ehkä vasta ensi vuoden puolella. Olisiko teillä mielessä hyviä aiheita, mistä haluaisitte tietää muiden mielipiteitä? Eli mistä aiheesta voisin seuraavan lukijakyselyn keksiä? Minulla on tällä hetkellä aivot tyhjät kyselyiden osalta. Sen sijaan aivoni miettivät kuumeisesti tässä kuussa (!) alkavaa uutta kilpailua, jonka aihetta ollaan tässä tekstissä saatettu käsitellä jo.... ;)

6 kommenttia:

 1. Jee! Olipas kiinnostava teksti taas ja se johtuu hyvästä koonnista. Ja hirveästi olet nähnyt vaivaa!!! Olet kyllä huippubloggari! Varmaan yhtä huippu tyyppi ruudun ulkopuolella, ellet huipumpi. ;)
  Monet näistä eniten pisteitä keränneistä lauluista oli varmaan niitä klassikkoja ja tunnetuimpia, koska minäkin suurimman osan muistin. Muutamaa kyllä en, joten aion ne kuunnella. Hauska oli lukea taas lukijoiden kommentteja, jos niitä oli kirjoitettavaksi. Hihi!
  Nää lukija-postaukset (yhdistettynä sun kommentteihin/panokseen) on kyllä mukavia. Mikä voisikaan olla hyvä aihe? Olisko se sitten ihan tylsästi (?) lempihahmot joistain valituista elokuvista? Tai mieleenpainuvimmat hahmot kaikista Disney-leffoista, hyvällä tai pahalla tavalla? Tai kohtaukset? Niitä ois aika hauska kirjoittaa, ja jos ne pitäisi olla "mieleenpainuvimmat", ne olisi tosiaan ne jotka tulisi ekana mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Näitä tekstejä on kyllä kiva kirjoitella, ja toistaiseksi ainakin vastauksia kyselyihin on tullut aina sen verran runsaasti, että kirjoitusmateriaalia on ollut paljon. Kiitos näistä kuuluu siis yksinomaan teille! :) Kiitos uusien kyselyiden aiheiden keksimisestä. Itse yritin keksiä mahdollisimman korkealentoisia kyselyaiheita, mutta ehkä juuri nuo "tylsät" "perusaiheet" ovat niitä parhaita kyselyitä varten. :) Seuraavaa kyselyä pistän kehiin luultavasti kuitenkin vasta ensi vuoden puolella.

   Poista
 2. Oli hauskaa olla mukana tässä^^.
  Hmm, jos mietit seuraavaa lukijakyselyaihetta, niin mielessä ois ainakin pari. Mehän teimme jo disney-ihastuksista kyselyn, niin miten ois vaihteeksi suosikki Disney hahmot (hahmona siis), tai inhokkihahmot? Tosin minulla löytyisi suosikkeja enemmän kun inhokkeja. XD Toinen vaihtoehto ois omat suosikki Disney paritukset, sinä kun teit oman listasi, niin jos nyt kysyttäisiin katsojilta omat suosikit.^^ Tai sit jos lukijat kertoisi omat suosikki Disney leffansa ja ehkä jatko-osansa, vaikkakin aika monella olisi yhteiset suosikit? Tai seuraava aihe ois omat suosikki disney pahiksset, se ois aika mielenkiintonen aihe^^.
  Siinä niitä tuli kyllä paljon, ja noita kaikkia ei voi toteuttaa ihan heti, mutta päätin vaan ehdottaa muutamia. Toivottavasti ehdotukseni eivät ole liian pakotettuja tai tylsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosikkiparit ois mahtava!!

   Poista
  2. Kiitos kaikille kun olette olleet aktiivisesti mukana kyselyissä! :) Ja kiitos Alex kyselyn aiheista: runsaista ehdotuksista riittää sitten kyselyaiheita pitkälle ensi vuoden puolellekin! :) Aiheet ei tunnu tylsiltä, ja toisaalta jos tuntuu, niin niihin on ehkä helpointa lukijoiden vastailla...? Ainakin helpompi kuin joihinkin yksityiskohtaisiin kyselyihin. Kiitos!

   Poista
 3. Apua missä olen ollut kun tätä listaa on laadittu, tai kommentteja saanut antaa, olisipa silloin pitänyt itsekin kertoa omat suosikit! Miten ihana listaus! :D

  Hassua, että Frozenista oli listauksessa lauluja tosi vähän, vaikka elokuvana se tuntuu olevan niin suosittu. Eipä sillä, eivät Frozenin laulut ehkä pääse omallekaan suosikkilistalleni. Ihanimpia ovat minusta (no, ensinnäkin kaikki Pocahontasin laulut ja olisi varmaan Atlantiksenkin, mutta siinä kun lauluja ei ole yhtään) Aarreplaneetan I'm still here (hmm en tiedä suomeksi), Notre Damen kellot, Hawaiian Roller Coaster ride, ja jos Urhea lasketaan niin siitä se Touch the Sky. Apua, nyt on kauhea Disney-leffahimo. Olen koko kesän uppoutunut Studio Ghiblin elokuviin ja nyt olen lukenut sun ja Disnerddreams -Paulan blogeja ja Disney-kuumeeni on palannut. :D

  Olen myös palannut kirjoittamaan blogiini taas!

  VastaaPoista