22.4.2014

The only thing they feel at all is greed.

Tammikuisessa TOP-listassa kävimme läpi kymmenen parasta hyvisten side-kickiä. Kuinka ollakaan, myös pahisten vierellä kulkee omia side-kickejä, joita suomalaisittain myös kätyreiksi kutsutaan. Tämän TOP-listan aiheena onkin TOP-10 hauskinta pahisten kätyriä. (Jostain syystä melkein kaikkia kätyreitä näyttäisi yhdistävän se tekijä, ettei heille ole suotu suurta aivokapasitettia...) Lista on laadittu aikoja sitten ja se saattaa sisältää juonipaljastuksia.


10. Jasper & Jesper


Cruella de Vilin aisaparina kulkee hauska kaksikko Jesper ja Jasper elokuvassa 101 dalmatialaista. Kaksikko kuuluu triomaiseen veljessarjaan, mutta yksi veljeksistä, Joonatan, on vankilassa koko elokuvan ajan. Niinpä veljesten suomenkieliset nimet tekevät hauskan viittauksen lastenkirjaan Kolme iloista rosvoa. Kovin iloisia rosvot eivät elokuvassa kuitenkaan ole. Jasper ja Jesper ovat niin perinteisiä rosvoja kuin olla voi kaikkine hattuineen ja sorkkarautoineen. He ovat täysin Cruellan tossun alla, eivätkä tee mitään tärkeitä päätöksiä omien aivojensa perusteella.


9. Töppö


Voi hyvänen aika tämän hahmon suomenkielistä nimeä! Nimen takia Töppö saisi lähteä kokonaan pois listalta... Englanniksi hahmon nimi on Lefou. Töppö toimii Gastonin oikeana kätenä elokuvassa Kaunotar ja Hirviö. Töppö on varsinainen törppö ja aivot hän on jättänyt jonnekin narikkaan elämänsä varrella. Töppö ihannoi valtavasti Gastonia ja tottelee tämän typerimpiäkin käskyjä. Jos Gaston käskee Töpön vahtia Bellen taloa siihen asti, kunnes Belle tulee kotiin, ottaa Töppö käskyn kirjaimellisesti eikä poistu oven vierestä vaikka hautautuisi lumeen.


8. Kimi Keppostin


Pinocchiossa seikkailee monta eri pahista. Eniten ruutuaikaa elokuvassa saavat kuitenkin parivaljakko Kettu Repo ja Kimi Keppostin. Kettu Repo toimii selvästi parin aivoina, ja herra Keppostin on Ketun vähä-älyinen apulainen. Kimi on kuitenkin täysillä mukana Repon kaikissa juonissa, vaikkei ymmärräkään, mihin tavoitteeseen pyritään. Kimi Keppostin on todellinen luonnonlapsi ja hän luottaa muihin automaattisesti. Kimi ei varmaan edes tajua tekevänsä julmuuksia Pinocchiolle. Toisaalta kun hän kumauttaa kaveriaan Repoa vahingossa kalloon, tajuaa hän tehneensä virheen ja vierittää teon toisen niskoille. Eli tietty itsesuojeluvaisto Kimillä on tallella tyhmyydestään huolimatta.


7. Nuija


Jo nimi Nuija kertoo, ettei tällä hahmolla ole kaikki kotona. Nuija esiintyy elokuvassa Robin Hood. Hän toimii siinä Nottinghamin sheriffin alaisuudessa vanginvartijan hommissa yhdessä veljensä Törpön kanssa. Nimestään huolimatta Törppö on se viisaampi veli. Nuijalla on selkeät rutiinit, joita hän ei voi rikkoa. Hänen pitää keskellä yötä huutaa aina tasatunnein, että kaikki on hyvin, esimerkiksi näin: "Keellooo yksi ja kaaaaikki hyvin!" Muita kanssaeläimiä alkaa herkästi ärsyttämään Nuijan into virkatehtäviään kohtaan. Nuija ei kuitenkaan ole luonteeltaan pahis, vaan hän vain toimii pahiksen alaisuudessa. Elokuvan lopussa Nuija toimiikin hyvien puolella vahtiessaan Nottinghamin sheriffin ja prinssi Juhanan vankeusrangaistusta.


6. Wiggins


Wiggins on kuvernööri Ratcliffen oikea käsi elokuvassa Pocahontas. Wiggins lähtee innolla valloittamaan uusia maita Englannille, mutta Amerikkaan päästyään alkaa kyseenalaistaa maanmiestensä julmia keinoja maan valloittamiseksi. Wiggins käyttäytyy hassusti ja lapsekkaasti, mutta verrattuna muihin tällä listalla oleviin pahisten kätyreihin Wigginssillä juoksee järki suhteellisen hyvin. Hän haluaa tehdä kovasti vaikutuksen kuvernööriin, ja hellii tämän koiran aivan pilalle. Wiggins myös loihtii uuden maan pensaisiin mitä vaikuttavimpia muotoiluja, kuin myös tuo huvia leirielämään tekemällä itselleen nuolesta pannan.


5. Piina & Paniikki


Piina ja Paniikki ovat Hadeksen uskollisia kätyreitä elokuvassa Herkules. Hades antaa tälle parivaljakolle likaiset työnsä, jotta hänen omat kätensä pysyvät puhtaana. Piina ja Paniikki ovat kuitenkin kovin toheloja, eivätkä he aina saa tehtäviä suoritettua loppuun asti. Mutta kaikki on heidän mielestään ihan ok, jos Hades ei vain saa tietää heidän epäonnistumisestaan. Piina ja Paniikki joutuvat monta kertaa Hadeksen vihan tulilinjalle, mutta kestävät vihanpurkaukset yksi toisensa jälkeen. Välillä he tuntuvat lietsovan vihaa tahallaan mm. ostamalla Hercules-merkkisiä pirtelöitä ja sandaaleita. 


4. Simo


Simo on Kapteeni Koukun hieman jälkeenjäänyt apulainen elokuvassa Peter Pan. Simo ihailee kapteenia suuresti, ja puolustaa tätä muiden merirosvojen suunnitellessa kapinaa. Simo haluaa auttaa Koukkua kaikissa mahdollisissa töissä, ja kerran jos toisenkin tämä avun antaminen epäonnistuu. Eihän Simo mitään luonteelleen mahda, jos hän sattuu olemaan vähän kömpelö ja huitoo kepeillä minne sattuu aiheuttaen toisille aivotärähdyksiä kerta toisensa jälkeen. Mainitsemisen arvoista Simosta ovat vielä hänen pehmeä äänensä, joka ei sovi ollenkaan karskille merirosvolle, sekä hänen ainainen änkytyksensä. 


3. Kronk


Kronk on Yzman vähä-älyinen kätyri elokuvasta Keisarin uudet kuviot. Kronk on täysin Yzman tossun alla, mutta hän käy silti alati mielessään kamppailua oikean ja väärän välillä. Hän tietää, että teot, joihin Yzma hänet saattaa, ovat vääriä, ja hän kokeekin niistä kovia tunnontuskia. Vanhana kurrepartiolaisena hän osaa puhua eläinten kanssa. Lisäksi Kronk on todella hyvä kokkaamaan ja hänen fyysinen kuntonsa on mainio.


2. Jago


Elokuvasta Aladdin tuttu Jago on Jafarin kätyri, joka esittää kaikille muille paitsi isännälleen pöhköä, puhumatonta lintua. Jafarin seurassa kahdestaan ollessaan Jago taasen latoo ilmoille sellaisia sanoja, että heikompia alkaa hirvittää. Jago nauraa paljon muiden kustannuksella ja kokee kostonhimoa itseään nöyryyttäviä henkilöitä kohtaan. Hän toimii Jafarin juoksupoikana ja suorittaa monet herransa likaiset työt, mm. taikalampun varastamisen. Jago on todella älykäs kumppani (toisin kuin muut tällä listalla olevat), ja hänestä on välillä jopa oikeasti hyötyä Jafarille. Ja huolimatta siitä, että on papukaija, Jago ei pidä kekseistä.


1. Hyeenat 


Kaikista naurattavin kolmikko pahisten kätyreistä ovat Leijonakuninkaassa Scarin joukoissa työskentelevät hyeenat Shenzi, Banzai ja Ed. Tämä hyeenakolmikko vitsailee jatkuvasti keskenään, ja hyeenojen tapaan he myös nauravat paljon. Shenzi on kolmikosta älykkäin hyeena. Hän on kolmikon naaraspuolinen johtaja, jonka kuonoa Simba onnistuu raapaisemaan. Banzai on hyeenojen kiukkupussi ja hän vitsailee heistä kaikista eniten. Ed taas nauraa ylivoimaisesti eniten kolmikosta. Hän on täysi idiootti, joka ei osaa edes puhua. Yhdessä hyeenakolmikko on täydellinen kätyrijoukko Scarille. Kaipaatko lisää lukemista?

Lue tästä TOP-10 hauskimmat hyvisten side-kickit.
Lue tästä TOP-5 parhaimmat pahikset. 
Lue tästä TOP-10 pahimmat pahikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti