28.4.2014

Ja huomenna taas yö valoton taivaalle luo tähdet kirkkaimmat nuo...

Nyt on aika siirtää katseemme tulevaan, ja katsoa, mitä animaatioelokuvia Disneyltä ja Pixarilta on tulossa lähivuosina. Ensi-iltojen päivämäärät ovat viitteellisiä, ja ne saattavat muuttua. Ja jos eivät muutu, niin ainakin ne ovat Amerikan ensi-iltoja, eli Suomessa elokuvat tulevat valkokankaalla hieman myöhemmin. 


BIG HERO 6


Seuraava Disneyn klassikko tulee olemaan Big Hero 6, joka saa ensi-iltansa marraskuussa 2014. Elokuva perustuu Marvelin samannimiseen supersankarisarjakuvaan. TOSIN Disneyn elokuvassa ei ole samoja taustoja, tapahtumapaikkoja tai juonikäänteitä kuin alkuperäisessä sarjakuvassa. Jopa päähenkilöiden nimet on vaihdettu! Tätä elokuvaa odotan kauhunsekaisin tuntein. Marvelin sarjakuvista on tehty hienoja (ja vähemmän hienoja) elokuvaversioita, mutta että niistä tehtäisiin animaatioelokuvaversio... Toisaalta Ihmeperhe oli ihan onnistunut elokuva supersankareista. Ehkä Big Hero 6 tulee yllättämään minut positiivisesti! 


INSIDE OUT


Pixarin elokuva Inside Out saa ensi-iltansa kesäkuussa 2015. Elokuvassa kerrotaan siitä, mitä ihmisten mielessä tapahtuu! Huu! Inside Outin tapahtumapaikkana on tytön mieli, ja päähenkilöinä on viisi eri tunnetta: viha, inho, pelko, suru ja ilo. Hyvin mielenkiintoiselta kuulostava elokuva! Ja hyvin mielenkiintoisille vaikuttavat päähenkilöt (kuten kuvastakin näkee). Tämä elokuva tulee olemaan taas sitä mahtavaa, erikoisista asioista elokuvia tekevää Pixaria! Jee jee! 


THE GOOD DINOSAUR


Pixarin elokuva, The Good Dinosaur, saa ensi-iltansa marraskuussa 2015. Tosin ensi-iltaa on lykätty jo pari kertaa kauemmas, joten saa nähdä, näemmekö me elokuvaa vielä ensi vuonna. The Good Dinosaur kertoo siitä, mitä olisi tapahtunut, jos dinosaurukset eivät olisi kuolleet sukupuuttoon. Kyseessä tulee olemaan varmasti mahtava elokuva! Tosin välillä tuntuu, että elokuvia dinosauruksista on jo ihan tarpeeksi... Mutta ei Disneyllä! Ja tässä elokuvassa on uusi konteksti - mukaan kuvioihin tulevat ihmiset! Missäs dinosaurus-elokuvassa olet viimeksi nähnyt ihmisiä!?!?? ...Ellei Jurassic Parkeja lasketa...


ZOOTOPIA


Disneyn animaatiostudioiden 55. klassikko kulkee nimellä Zootopia. Elokuva kertoo ketusta, joka lavastetaan syylliseksi rikokseen, jota hän ei tehnyt. Kettua lähtee jahtaamaan Zootopian paras poliisi, joka sattuu olemaan kani. Elokuvan konteksti vaikuttaa mielenkiintoiselta. Samantyyppistä elokuvaa Disneyltä ei ole tullut aikoihin, jos sitten koskaan. Todella innolla odotan maaliskuuta 2016, jolloin tämän elokuvan pitäisi saada ensi-iltansa!


FINDING DORY


Kesäkuussa 2016 ensi-iltansa saa Nemoa etsimässä elokuvan jatko-osa, Dorya etsimässä. Tässä Pixarin elokuvassa keskitytään siihen, miksi Dory oli yksin, kun Marlin tapasi hänet ensimmäisen kerran. Nemoa etsimässä oli hyvä elokuva, mutta jotenkin minun ennakko-odotukseni tämän jatko-osan suhteen ovat hyvin matalalla. Voiko yhtä hyvää elokuvaa samaa juonta käyttäen tehdä? Ehkä ihanien hahmojen olisi ollut syytä pysyä koskemattomina...


GIANTS 


Marraskuussa 2016 elokuviin tulee Jaakko ja pavunvarsi -tarinaan pohjautuva animaatioelokuva Giants (tai tällä nimellä elokuva nyt kulkee). Luvassa on siis pitkästä aikaa kansansatuun perustuva elokuva, jonka pääosassa on miespuolinen henkilö! Disneyhän on käsitellyt Jaakko ja pavunvarsi -tarinan jo aikaisemmassa klassikossaan Pennitön ja suruton, jossa tarina kerrotaan Mikin, Akun ja Hessun näkökulmasta. Tuleva versio tarinasta tulee varmasti poikkeamaan alkuperäisestä kansasadusta enemmän. Tätä elokuvaa odotan innolla!


THE UNTITLED PIXAR MOVIE ABOUT DIA DE LOS MUERTOS


Tästä elokuvasta ei ole vielä paljoa tietoa. Pixar on vain julistanut, että se aikoo tehdä animaatioelokuvan, joka kertoo Dia de los Muertoksesta, eli Kuolleiden päivästä. Huu! Kuulostaa jännittävälle! Ja kovin kaukaiselle elokuvalle... 


Ja lopuksi pitää vielä mainita, että uusi Star Wars -elokuva saa ensi-iltansa joulukuussa 2015, Tim Burtonin Liisa Ihmemaassa saa jatko-osan toukokuussa 2016 ja Pirates of the Caribbean saa taas yhden jatko-osan kesällä 2016.

1 kommentti:

  1. Kylläpäs Disney/Pixar julistaa aikaisin, millaisia elokuvia on (ehkä) tulossa. Ilkeää, kun odotukset nousee, ja sitten joutuu oottamaan jotain pari vuotta vielä! :) Minusta kaikkein mielenkiintoisimmalta kuullostivat se Kettu-elokuva Zootopia ja Inside Out. Jännä nähdä, onko luvassa Wall-e:n kaltaisia huippuja.

    VastaaPoista