9.11.2013

Ken on maassa kauhehin? 4.

Tällä kertaa takana on pitkä viikko edellisestä Ken on maassa kaunehin? -kisasta. Viikolla on tapahtunut paljon kilpailijoiden maailmassa, mutta nyt on aika sanoa hyvästit yhdelle heistä. Tällä viikolla pudotusuhan alle joutuivat Yzma, Helga ja Kuningatar. Yksi heistä sai kuitenkin eniten ääniä. Kolmas putoaja ja samalla kymmenenneksi sijoittuva kilpailija on Helga Sinclair.


Helga kommentoi putoamistaan näin: "Mitä? Ei voi olla totta! Minä kun luulin, että olisin yltänyt kisassa paljon korkeammalle sijalle, ellen jopa voittoon asti... Nyyh... Kai minun on myönnettävä, että tänä vuonna kisassa etsitään ilmiselvästi hyvin persoonallista naista. Kenties edellisten vuosien kilpailuissa olisin pärjännyt paremmin... Noh, onnea muille kilpakumppaneille." No nyt pudotuskuvassa Helgasta löytyi sitä herkempää puolta, mitä hän viime viikolla mainosti. Kai sitä putoaminen vetää itse kunkin meistä vakavaksi.

Sitten jäljelle jääneiden kilpailijoiden pariin. Tällä viikolla muodostimme yhdeksästä kilpailijastamme kolme kolmen hengen tiimiä. Kaikista kolmikoista otettiin yhteiskuvat. Näissä yhteiskuvissa tulee käydä ilmi ennen kaikkea vuorovaikutus muiden tiimin jäsenten kanssa. Jokaisen yksilön suoritus kuitenkin vaikuttaa koko tiimin kuvan onnistumiseen, joten tuomari arvostelee kilpailijat yksilöllisesti. Ei siis muuta kuin katsomaan kuvia tehokolmikoista!


Ensimmäisenä kuvansa meille esittelee Kuningatar, Lady Tremaine ja Madame Meduusa. Kuvan teemana on ilmeisesti tavaroiden esittely ja myrtynyt ilme. Lisäksi kaikilla naisilla on vihreät silmät!

Kuningatar joutui tällä viikolla pudotusuhan alle. Tällä kuvalla Kuningatar kuitenkin lunastaa itselleen jatkopaikan kisassa. Kuningatar osaa ottaa kuvassa kontaktia muihin, sillä hän silmäilee toisia hyvin epäluuloinen ilme kasvoillaan. Vaikka Kuningattaren ilme on myrtynyt ja hänen suunsa sekä päänsä osoittavat alaspäin, on hänen kasvoisaan ja kehossaan jotain kaunista. Kenties hänen ylhäisyytensä nousee kuvassa erityisesti esiin. Ja Kuningatarhan esittelee mysteerirasiaa kuvassa. Suorastaan vaikuttava kuva, hyvä!

Lady Tremaine on saanut keskusroolin kuvassa, ja hän esittelee meille paperia. Tremainenkin kasvoilla on myrtynyt ilme, ja hänen kulmakarvansa ovat kiehtovalla tavalla mutkalla. Myös Tremainella on hyvin jalo asento kehossaan. Suora selkäranka vaikuttaa tähän ratkaisevasti. Tremainen asento, esine ja ilme sopivat kuvaan, mutta hän ei osoita minkäänlaista halua muiden kanssa kommunikoimiseen. Sen sijaan Tremaine katsoo tiukasti kameraan. Tästä yksilöllisyyden tavoittelemisesta tulee tällä viikolla rutkasti miinusta, hyi!

Madame Meduusa on kohottanut kätensä niin korkealle, ettei hänen pitelemä esineensä näy kuvassa. Meduusan asento näyttää siltä, että hän yrittää suojella esinettä muilta naisilta, mikä onkin varmaan ihan viisasta tuossa seurassa. Meduusa ottaa kontaktia muihin kuvassa oleviin mulkoilemalla heitä hurjasti. Sen sijaan Meduusan yksilöllinen suoritus on hieman karmaiseva. Kuvakulma ei ole se edustavin, eikä tuon näköisiä hampaita kannattaisi esitellä noin avoimesti. Meduusalla on hyvä kontakti muihin, mutta huono kuva.


Toisessa kuvassa patsastelevat Matami Mimmi, Gothel ja Ursula. Kuvan teemana on pimeys ja pelko.

Vasemmassa laidassa oleva Matami Mimmi ei ole näköjään ottanut kuvan teemaa ollenkaan vakavasti. Hän näyttää nauravan muille kilpailijoille, ihan kuin heidän poseeraamisensa olisi Mimmin mielestä hirveän noloa. Vaihtoehtoisesti Mimmi yrittää pelotella jotakin kädet ylhäälle nostettuna, mutta on kesken kaiken purskahtanut nauruun. Matami Mimmi ei siis vieläkään näytä meille hurjaa puolta itsestään. Kontaktia muihin on hieman ilmassa, mutta se jää todella vähäiseksi. Aijaijaijai!

Gothel pitelee kuvassa kädessään lyhtyä, josta lankeava vihreä valo tuo kuvaan kummaa pelottavuutta. (Kumma, ettei valo yllä Matami Mimmiin asti...) Gothelin ilme on todella teatraalisen traaginen, kuten häneltä sopii odottaakin. Habitus ja ilme sopii hyvin yhteen Ursulan kanssa, joten yhteistyö muiden kilpailijoiden kanssa näyttää toimivan. Gothelin kuvassa ei ole oikeastaan mitään valittamista... vaikka ehkä kasvojen ilmettä katsoessa ymmärtää Mimmin naurun.

Ursula toimii kuvassa hyvin yhteen Gothelin kanssa. Molemmilla naisilla on sama ilme, sama vihreä kajo sekä sama teatraalisuus päällä. Molempien kuvissa on kenties myös jotain naurettavaa... Ursula onnistuu kuitenkin hyvin kontaktissa muiden kanssa sekä yksilöllisessä suorituksessaan. Ursulaan liittyy vielä sellainen asia, että eräs äänestäjä ihmetteli, miten Ursula voi kilpailla maan päällä? Annetaan Ursulan vastata tähän kysymykseen itse. "Minähän olen noita! Minulle on mikä tahansa mahdollista! Muahahhaa!!!!" Kunnollisen vastauksen antaminen saattaisi parantaa sijoitustasi kisassa... "Kröhöm! Siis merenväellehän on aina kehittynyt sekä kidukset että keuhkot. Keuhkot ovat tosin hyvin pienet, eivätkä ne kestä niin happipitoista ilmaa, mitä maan päällä on. Voimme kuitenkin tulla käymään pinnalla ja katsella maan elämää vähän aikaa. Merennoitana olen kehitellyt taikajuoman, joka laajentaa keuhkojani, jotta voin osallistua kilpailuun yhtäläisesti muiden kanssa. Minun pitää tosin juoda taikajuomaa desin verran joka päivä, sekä sen lisäksi vähintään kerran kahdessa tunnissa lasillinen vettä."


Kolmannessa ja viimeisessä kuvassa esiintyvät kuningatar Narissa, Yzma sekä Cruella de Vil. Kuvassa ei ole erityistä teemaa, vaan teemaksi tälle kolmikolle riittää yhteisöllisyys.

Narissa on kuvassa yhtä ylhäisen näköinen kuten aina. Tällä viikolla näemme kuitenkin ensimmäistä kertaa hänen hymynsä! Kasvot muuttuvat heti valoisamman näköisiksi! Narissa katsoo kohti Yzmaa ymmärtäväisen näköisenä, aivan kuin hän ymmärtäisi kilpakumppaninsa innostuksen. Kenties he punovat yhdessä salaperäisiä juonia?

Yzma on kuvassa TODELLA innostunut. Innostuksensa nainen jakaa Narissan kanssa. Kontaktia muihin on ja hymyä riittää. Sen sijaan Yzman vaatetus sulautuu liian hyvin taustan harmauteen. Päälle olisi voinut laittaa jotain kirkkaampaa. Huomio kiinnittyy myös siihen, että Yzmalla on ollut jo aika monta viikkoa peränjälkeen kuviensa kuvakulma sivuprofiilissa. Kenties hänen toinen silmänsä on mustana ja hän haluaa peitellä sitä? Naisen innostuneisuus on kuitenkin tarttuvaa, joten pisteet siitä sekä sosiaalisesta kanssakäymisestä.

Cruella de Vil on kuvassa se kolmas pyörä, mutta yrittää hänkin ilmiselvästi ottaa kontaktia muihin. Etusormi ojossa hän on koputtamassa Yzman selkää kuin sanoakseen: "Huomioikaa minut!" Tällä viikolla Cruellalla on jotenkin hyvin viaton ja hämmästynyt ilme kasvoillaan. Yksilöllinen suoritus on hyvä ja kontaktin ottamisestakin näkyy merkkejä. Hyvä hyvä!


Siinä olivat tämän viikon tehokolmikko-kuvat. Vaikka kilpailijat esiintyivätkin kuvissa kolmistaan, äänestetään heistä vain yhtä. Kuka ei ymmärtänyt yhteistyön merkitystä? Kenellä muuten vain oli huono kuva? Äänestäkää taas inhokkianne! Ensi viikolla Ken on maassa kaunehin ilmestyy ruutuihinne samassa paikassa samaan (tai eri...) aikaan!

5 kommenttia: