31.10.2012

Magic mirror on the wall... 2.

Tervetuloa taas supersuositun Ken on maassa kaunehin? -kisan pariin!!!! Jee!!!! Töttöröö!!!! Ensimmäisen viikon pudotus oli todella tiukka. Kolme neidoista sai saman verran ääniä. Yhteismäärä ääniä syntyi sen takia, että pari äänestäjäämme käyttivät hyväkseen sääntöä: "Sama äänestäjä saa äänestää niin monta kertaa kuin haluaa." Tuomari ottaa asiaan liittyviä valituksia vastaan, mutta antaa vastaukseksi takaisin: voi voi! Nyt ollaan julmana. :) Ja tuomari haluaa vielä sanoa sen, että yksi kommentti lasketaan aina yhdeksi ääneksi, vaikka siinä lukisikin useamman äänestäjän nimi. Sitten palataan asiaan: pudotusuhan alle joutuivat Charlotte, Nakoma ja Kida. Tippuja arvottiin rehellisellä paperi-arvonnalla. Ja ensimmäinen putoaja tänä vuonna on..... Kida!


Kida on yllätysputoaja, hänen veikattiin pääsevän hyvin pitkälle kisassa. Miltä nyt tuntuu, Kida? "Olo tuntuu todella kurjalta. Minusta tuntuu, että en vielä päässyt näyttämään kykyjäni tässä kisassa. Toisaalta nyt voin palata takaisin Atlantikseeni, eikä minun tarvitse koko ajan vastata toimittajien kysymyksiin kaupungistani. Lopuille kilpailijoille toivotan onnea. Ja kyllä se päivä paistaa risukasaankin!" Kiitos osallistumisestasi, Kida.

Ja nyt tähän viikkoon ja paljon iloisempiin tunnelmiin, kirjaimellisesti. Tällä viikolla kilpailijoista on otettu kuva, jonka pitäisi kuvata iloa. Samalla harjoittelemme hymyä, joka on hyvin tärkeä apuväline näissä kisoissa. Kuvien yhteydessä kilpailijattaret kertovat meille mielestään hyvän vitsin. Arvostelussa tuomari ei puutu millään lailla vitsien laatuun... joten anteeksi jo valmiiksi.


Lontoon Anitan vitsi kuuluu näin: "Mitä eroa on mustilla ja kirjavilla kanoilla? ... Musti on koira. Hahahaa!" Vai harrastaa Anita sanavääntelyä Fingerporin tapaan...

Viime viikon kuvaan verrattuna Anita oikein säteilee tässä kuvassa. Hymy näkyy leveänä ja kauniina, kannattaisi hymyillä useammin! Tehtävänanto tuli täytettyä siis oikein hyvin! Näemme kuvasta, että Anita pitää silmälaseja silloin tällöin, ja ne ovat mielestäni oiva lisä kuvaan. Tosin toinen sanka osuu Anitan poskeen, joten lasit saisivat olla hieman alempana. Huomaamme, että Anitalla on taas silmät kiinni. Tässä kilpailussa emme ole vielä päässeet näkemään hänen silmiensä väriä, joten olisiko aika aukaista silmät ensi viikolla? Kaiken kaikkiaan kuva on oikein iloinen ja tyylikäs.


Eilonwyn lempivitsi on: "Mikä on hitauden huippu? ... Kun etana jarruttaa kaarteessa. Hihhii!"

Eilonwyn kuva on oikein herttainen. Nyt häntä on ihan pakko verrata edelliseen kilpailijaan, sillä kuvat ovat hyvin samantapaiset. Johtuuko tämä siitä, että molemmat neidot ovat kotoisin Isosta-Britanniasta? Hmm... Eilonwyn hymy, tai pitäisikö sanoa nauru, on ihanaa katseltavaa. Neidon käsi on menossa suuta kohti, kenties tarkoituksenaan peittää se, niinkuin kunnon hovietikettiin kuuluu. Sormet on aseteltu hienostuneeseen asentoon. Eilonwyn silmät ovat kiinni, mutta ehkä se kuuluu nauramiseen. Tosin minä kyllä aina nauran silmät auki... Hieno kuva!


"Olipa kerran sokea, kuuro sekä hullu, joka oli joutunut pyörätuoliin. He löysivät yhdessä pullon, josta ilmestyi henki! Henki lupasi jokaiselle yhden toivomuksen. Ensin toivoi sokea, ja hetken kuluttua hän huusi: -Minä näen, minä näen! Sitten toivoi kuuro, ja hetken kuluttua hän huusi: -Minä kuulen, minä kuulen! Viimeisenä toivoi hullu ja hetken kuluttua hän huusi: - Nastarenkaat, nastarankaat! Hehheh!" Näin meille kertoi Merida. 

Meridan punaiset kiharat valloittavat jälleen kaikki, ah! Kuvassa Merida näyttää kävelevän oikein päämäärätietoisesti eteenpäin selkä suorana ja pää pystyssä. Mutta missä on hymy? Jos oikein tarkasti katsoo, voi kuvassa kuvitella olevan pienen, vinon hymyn, mutta kokonaisuutta katsottaessa Merida näyttää aika vakavalta. Kuvakulma ei myöskään ole se kaikkein edustavin. Nyrkissä heiluvat kädet antavat myös aika maskuliinisen kuvan tytöstä. Neidon silmät ovat auki, mikä on hyvä se! Meridan hiukset pelastavat kuvasta paljon, mutta silti kuva ei ole tehtävänannon mukainen. Aijaijai...

 
Giselle halusi jakaa meille seuraavan vitsin: "Mitä eläintarhan eläintenhoitaja sanoi, kun karhu karkasi? ... Nyt minua kohtasi otsonikato! Hiiiihihiii!" 

Palaamme taas silmät-kiinni -kuviin. Tässä kuvassa Giselle hymyilee kauniisti suu kiinni. Hänen hymynsä näyttää hyvin autuaalta. Suurin ihmetyksen aihe kuvassa ovat kaksi sinistä kiveä, joita Giselle pitää kädessään. Ovatko ne timatteja? Niistäkö Giselle iloitsee? Jos näin on, on tällä tytöllä jotain vikaa arvojen kanssa. Hän voisi miettiä, voisiko kuvan tehdä ilman lisämateriaalia. Gisellen olkapäät ovat todella jännittyneet tässä kuvassa, mikä näyttää hieman ahdistavalta. Toisaalta voi ajatella, että tyttö on niin iloinen, että olatkin jänittyvät. Ilme on oikein ihana, mutta ruumiinkielessä on vielä parantamisen varaa. 


Kevättären vitsi kuuluu näin: "Mehetsän laidassa näkkyy paljon eläinten jälkiä, mutta ihitse eläimistä ei näy jälkeäkään." Tästäpäs saimme pohtimisen aihetta. 

Kevätär on kuvassaan todella onnellisen näköinen, ja hän suorastaan säteilee (tai havisee) onnea. Hengettären suu on apposen auki ilosta, ja myös hänen ilonsa näyttää hyvin autuaalta. Hengettärellä on se etu tässä kilpailussa, ettei hänen ruumiistaan saa aina selvää (esim. missä asennossa se on), joten tässäkään emme voi alkaa arvioimaan hänen kehonkieltään. Toisaalta tämä asia on aika pelottava! Joka tapauksessa kuva on oikein onnistunut, ja oikein vihreä. 


"Miksi blondi hiipi varpaillaan lääkekaapin ohi? ... Ettei hän herättäisi unipillereitä." Tällaisen vitsin kertoi Esmeralda. Yrittääköhän hän blondi-vitsillään vihjata jotain...???

Esmeralda jatkaa korvakoru-linjaansa vain yhdellä renkaalla. Tosin kuvassa näyttää siltä, että toisessa korvassa roikkuisi vaaleanpunainen kangas, mutta oikeasti hän on tuolla kankaalla sitonut hiuksensa kiinni. Hämmentävää kuitenkin... Kuvassa Esmeralda ehkä hymyilee hieman, mutta hymyä ei juurikaan näy, niin vieno se on. Kaipaisimme suurempaa iloa! Esmeraldan kulmakarvat ovat ylhäällä, joka viestii hämmennystä. Toisaalta hän näyttää kuvassa hyvin ylimieliseltä. Hmm... Pitäisikö Esmeralda ristiä tämän vuoden monien ilmeiden neidoksi? Aika huono suoritus Esmeraldalta tällä viikolla. 

 
Nanin vitsi on: "Mitä tapahtuu, kun koivu kaadetaan? ... Tulee jäähy! Hehheh!" Jaaha. 

Nanin ilme näyttää hyvin kärsivälle tässä kuvassa. Hymy on ilmiselvästi pakotettu naamalle. Toisaalta ilme näyttää myös selittelevälle. Viime viikon kuva olisi ehkä sopinut paremmin hymykuvaksi. Tulemme siis siihen tulokseen, että jos Nani yrittää hymyillä, ei hymystä meinaa tulla mitään. Sen sijaan hän hymyilee nätisti huomaamattaan. Parannettavaa on. 


Helinä kertoi meille tällaisen vitsin: "Epäonnistuitko laihdutuskuurissa? Joo, läskiksi meni. Hih!" Voi ei, ei kai tästä voi päätellä olevan liikkeessä anorektikkoja? 

Helinä näyttää todella iloiselta tämän viikon kuvassa. Hän joutuu oikein pitelemään mahastaan kiinni, koska näyttää nauravan niin lujaa. Naurun voimasta pääkin on retkahtanut taaksepäin. Helinä näyttää muille kilpailijoille, mitä tämän viikon aiheella haettiin, mitä se oikea ilo on. Ottakaa mallia, Merida ja Esmeralda! Hienoa, Helinä! 


Nakoman vitsi kuuluu näin: "Mies yritti iskeä upean näköistä blondia baaritiskillä, mutta baaritiski oli niin painava, ettei hän jaksanut edes kohottaa sitä." Justiinsa. 

Tämän viikon kuvassa Nakoman hymy näyttää aidommalta viime viikon yritykseen verrattuna. Toisaalta tässäkin kuvassa hymy on jotenkin omituinen, eikä siitä ulotu katsomoon samanlainen tunne kuin Helinän kuvasta. Nakoma pitää taas toista kättään korkealla ilmassa, onkohan se joku hänen tavaramerkkinsä? En oikein tiedä, miten Nakomaa arvostelisin, mutta ei kuva kyllä mikään mestariteos ole. Kuva on siis mitäänsanomaton.

 
Charlotte La Bouffin vitsi kuuluu näin: "Tiedätkö, mikä on napajäätikön seksikköin eläin? ... Stringviini! Hahhahhaaaaa!" Ookkei. 

Charlotte on hyvin naisellinen tässä kuvassa, ja hän näyttää ilonsa koko kehoaan hyväksi käyttäen. Kädet on nostettu innokkaasti ilmaan ja suupielet ovat melkein korvissa asti. Kuvaa voisi sanoa myös näyttäväksi sisääntuloksi, sillä Charlotte seisoo avonaisessa oviaukossa. Tällä kuvallaan Charlotte parantaa viime viikon suoritustaan huomattavasti! Tosin lantion kallistuma toiselle puolelle näyttää vähän pöhköltä ja epämiellyttävältä. 

 
Kettutyttömme Marian tahtoi kertoa meille tällaisen vitsin: "Kaksi mummoa meni mustikkaan. Toinen ei mahtunut. Hih!" 

Kuvassa Marian-neito nauraa vienosti, niinkuin kunnon linnanneidon sopiikin tehdä. Sormet on aseteltu hienostuneesti paikoilleen, ja yksi sormi on suun edessä ylhäistön tapaan. Marianin hymy on kaunis. Oikein onnistunut kuva kyseessä. 

 
"MacGyver meni nakkikioskille ja tilasi lihiksen. -Mitä mausteita laitetaan? kysyi myyjä. -Ei mitään, vastasi MacGyver. -Ihme mies, totesi myyjä. Aaahahaahahaaa!" Näin meitä ilahdutti Jane. 

Janekin on löytänyt oivasti ilon kuvaansa. Hänen hymynsä on todella nätti. Kuva on muutenkin parantunut paljon viime viikosta. Kuvan tausta on kuin Afrikan viidakosta, josta Jane on kotoisin. Jane istuu maassa polvillaan, ja hänen asentonsa näyttää oikein miellyttävältä. Oikein hyvä, Jane, jatka samaan malliin! 


Viimeisinpänä, muttei vähäisinpänä Jessien vitsi: "Miksi orava ei osannut ratkaista ristikkoa? ... Siinä oli sille liikaa pähkinää purtavaksi! Heeheheee!" 

Jessien hymy näyttää jotenkin... pelottavalle. Itse asiassa hyvinkin pelottavalle. En halua tietää,  mitä hän miettii katsoessani minua noin... On kuvassa pientä hymyäkin ehkä huomattavissa, mutta melko pientä sellaista. Jessie tuntuu työntävän päänsä kiinni kameraan, mikä vaikuttaa pöhköltä. Kuvan taustalla lymyilee vanha ukkeli, joka ei kyllä mielestäni saisi näkyä kuvassa. Aijai, koita nyt vaan parantaa Jessie, tai jäät vielä muiden jalkoihin! 


Tässäpä oli tämän viikon Ken on maassa kaunehin? -jakso. Kenellä mielestänne oli kaunein hymy? Äänestäkää kilpailijaa, jonka haluatte putoavan pois. Tapaamme jälleen viikon päästä. Siihen asti hei hei! 

11 kommenttia:

 1. Olipas tosi piristävää lukea tämä! Ensinnäkin kisa on huippu, tuomarin tekstit mahtavia ja tällä kertaa vielä oli vielä hauskoja vitsejäkin. Pisteet kotiin jääkiekkovitsin kertoneelle Nanille!! Tämä pelastaa hiukan päivää, johon mahtuu mm. ilmoitus vuokrankorotuksesta sekä renkaanpuhkeaminen, jonka takia en päässyt kaverien iltamiin. Noh, toiselle kaverille sattui kans yhtä ja toista, joten eihän me voitu muuta kuin nauraa. :D

  Hyvästä vitsistä huolimatta äänestän NANIA, koska sen hymy on niin teennäinen. Olin sitä paitsi melkein varma, että kuva on sama kuin viime viikolla!

  Sitten ehdotus: Oikeessa Huippiksessakin aina palkitaan viikon paras kuva, josta voi saada jotain etuja tai sitten vain mainetta ja kunniaa ensi kerralla. Olisi hauska, jos tässäkin kisassa saisi äänestää putoavan lisäksi parasta kuvaa..? :) Tällä kertaa ääneni menisi räiskyvälle Charlottelle tai luonnonlapsi Janelle!

  VastaaPoista
 2. Nakoma ulos, haukkuu Saaran toinen koira! ja laittaa hiukan jännitystä peliin, heheheh..

  VastaaPoista
 3. Vitsi tänne on tullut PALJON viestejä viikonlopun aikana! Ihan tässä alkaa Annaakin jännittämään! :) Varsinkin sen suhteen, että ovatko kaikki kaverini kisan lopussa niin raivostuneita toisilleen, etten koskaan uskalla laittaa teitä tapaamaan toisianne, esimerkiksi häiden tienoilla... :) No joo, ehkä te ette tällaisesta leikkimielisestä kisasta raivostu. :)

  Mutta joo, vastaan Pöljän Saaralle, että idea "parhaasta kuvasta" per viikko on ihan hyvä. Totean kuitenkin samaan hengenvetoon, että luultavasti en sitä kuitenkaan toteuta, sillä näidenkin tekstien kirjoittamisessa menee niin pitkä aika, että en ehkä jaksa ottaa vielä parasta kuvaa mukaan "sotkemaan". Ehkä sitten ensi vuonna, jos uusia kisoja vielä tulee... Mutta kirjoittakaa te vaan, mikä teistä on paras kuva ihan muuten vaan, sillä kommentteja on mielenkiintoista lukea! :)

  Sitten kommentoin vielä sellaista asiaa, että joidenkin mielestä useasti äänestäminen on "epistä" (siis pöljän saaran koirasta, hahhah! no ei...). Tällä kertaa en kuitenkaan eio tehdä asialle mitään, sillä kun viime vuonna muutin kisan sääntöjä kesken kaiken, niin se oli sitten joidenkin mielestä "epistä". Anteeksi nyt tämä päätös! :(

  Älkää suuttuko minullekaan! :)

  VastaaPoista
 4. Mietinkin paras kuva-ideaa kirjoittaessani, että tuleekohan siitä vähän liiaksi vaivaa, mutta ehdotinpahan nyt kuitenkin. :) Ei haittaa, ettet ota sitä mukaan. Hihii, ei suututa sulle eikä muillekaan äänestäjille. Epistä on hyvä olla suuttumatta. ;)

  Nani pois!

  VastaaPoista