23.10.2012

Magic mirror on the wall... 1.

Tervetuloa mukaan seuraamaan vuoden 2012 Ken on maassa kaunehin? -kisaa!!!! Tänä vuonna luvassa on naurua, kauhua ja ihania kuvia. Uudella tuotantokaudella on mukana yhteensä 14 neitoa, joista vain yhdestä voi tulla kisan voittaja Tianan seuraajaksi. Tällä kertaa tuomarilla ei ole ennakkosuosikkia (kuten viime vuonna oli, köh köh...), joten kaikilla tytöillä on yhtäläiset mahdollisuudet voittoon! No niin oli kyllä viime vuonnakin mutta kuitenkin... Ja tänä vuonna olemme saaneet uuden valokuvaajan, joten kuvat ovat viime vuotta parempia! (Suomeksi: Anna on löytänyt mahtavan Disney-kuvasivuston!) Ennen varsinaisen kisan aloittamista kerratkaamme äänestysohjeet.

Ken on maassa kaunehin? -kisassa äänestätte te, arvoisat lukijat/katsojat. Joka viikko pudotamme yhden tytön kisasta pois. Kisassa äänestetään sitä tyttöä, jonka haluatte pois kisasta, josta ette pidä yhtään. Äänestäminen tapahtuu tekstien alla olevaan kommentointi-laatikkoon (jos se ei onnistu, voi tuomarille ilmoittaa tahtoessaan äänensä muilla keinoin, esim. sähköpostilla). Jos useampi tyttö saa yhtä paljon ääniä, pois lähtijä arvotaan rehdillä arvonnalla tuomarin kunniallisella avustuksella. Tuomari ei laske, kuinka monta kertaa tietty äänestäjä on äänestänyt, eli äänestää voi vaikka kuinka monta kertaa tahtoo! Eli äänestätte aina sitä tyttöä, jonka haluatte tippuvan.

Ja sitten itse kisan pariin! Hii! Kisa alkaa samalla tavoin kuin viime vuonna: kilpailijoista otettiin lähikuva. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvojen täytyy olla täydelliset, mutta kehoon ei kiinnitetä huomiota. Samalla tytöt esitellään kaikelle kansalle. Ja eiköhän astuta kuvien pariin!


Esmeralda saapuu kilpailuun Ranskan maalta, suoraan pääkaupungista Pariisista. Esmeralda edustaa kisassa mustalaisia, ja on tullut köyhistä olosuhteista. Esmeraldan motto on: "Kaikki on lapsia maan."

Esmeralda on ymmärtänyt kuvan aiheen täydellisesti. Hänen kasvonsa näyttävät mysteerisiltä: hieman vakavilta mutta kuitenkin hymyileviltä. Esmeraldan paksut mustat hiukset ovat aivan upeat! Korvakoru hieman mietityttää tuomaria: miksi sellainen on vain toisessa korvassa? Mutta todella onnistunut kuva!


Kida on kotoisin Atlantiksesta. Atlantiksen prinsessa ei kuitenkaan ala paljastamaan, missä tämä tarujen kaupunki sijaitsee, ettei kaupunki täyttyisi onnen onkijoista. Kidan motto on: "Kyllä se päivä paistaa risukasaankin."

Kidan vino hymy on hurmaava. Kidan valkoiset hiukset ovat erikoinen tapaus, hänen ikäisissä tytöissä tuon värisiä hiuksia ei kauheasti näe. Neidon meikki on erikoinen, ja se menee ihan poskelleen! Kidalla on Esmeraldan tavoin vain yksi korvakoru. Onkohan tämä joku uusi muoti-ilmiö, josta tuomarilla ei ole hajuakaan? Kidan hymy on ihana, mutta jotain kuvasta jää silti puuttumaan. Myös valaistuis on kummallinen, mutta siitä saamme syyttää valokuvaajaa.


Kisamme punapää Merida on kotoisin Skotlannista. Meridan isä on kuuluisa skotlantilainen heimopäällikkö. Isän lisäksi Meridan perheeseen kuuluu äiti ja kolmoispikkuveljet. Meridan motto on: "Jos voisit muuttaa kohtaloasi, tekisitkö sen?"

Ilmeisesti Merida on nyt kisassa muuttamassa kohtaloaan. Meridan punaiset, käkkärät hiukset hurmaavat kaikki katsojat! Ne ovat aivan ihanat! Tässä kuvassa Meridalla on hyvin vakava, ellei jopa vihainen ilme. Hymy olisi suotavaa tässä kisassa. Meridan oikea käsi näkyy kuvassa epämääräisessä asennossa. Kuvaaja olisi saanut rajata käden pois näkyvistä. Toisaalta Merida ei olisi saanut nostaa kättä niin ylös, että se voisi näkyä kuvassa... Hmm. Meridalla on vielä paljon parannettavaa!


Kisamme varmasti pienikokoisin osallistuja on keiju, jonka nimi on Helinä. Helinän paras kaveri on Peter Pan, ja hän asuu Mikä-mikä-maassa. Helinän motto on: "Lentää voit kauas pois, lentää voit!"

Helinän kasvokuvaan on tullut melkein koko kehokin, mutta se on ihan ymmärrettävää, sillä keiju on niin pieni. Helinä hymyilee kaunista ja leveää hymyä. Mutta miksi hän katsoo alaspäin pää kääntyneenä? Hän näyttää tässä asennossa vähän hassulle, ja vaarana on pelottava kaksoisleuka. Helinän kädet näyttävät käpäliltä, eivät siroilta käsiltä. Mutta hymy on kaunis.


Nakoma on viime vuonna kisassa kolmanneksi tulleen Pocahontasin paras ystävä. Hän osallistui jo viime vuonna pariin otokseen yhdessä Pocahontasin kanssa, ja nyt hän pääsee päätähdeksi. Nakoma on kotoisin Pohjois-Amerikasta, ja hän on intiaani. Nakoman motto kuuluu näin: "Luonto meidät ravitsee tahtiin rummun perinteen."

Nakoma näyttää hyvin intiaanilta kuvassa. Hän on valinnut kuvaan lisämausteeksi kepin, johon hänen vasen kätensä nojaa. Idea on ihan hyvä. Nakoman silmät näyttävät hymyilevän, ja suussakin on jo hymyn esimakua. Jokin suussa jää kuitenkin puuttumaan, ja hymy näyttää suun osalta hyvin väkinäiseltä. Nakoman hiusmalli on hyvin mielenkiintoinen, mutta makunsa kullakin.


Eilonwy on kotoisin Englannista. Hän on prinsessa, joka virui pitkään vankina Hornansarven vankityrmässä. Neito taitaa olla kisamme nuorin osallistuja. Eilonwyllä ei ole minkäänlaista mottoa. Höh.

Eilonwy katsoo kuvassaan oikein nätisti olkansa yli, ja hän hymyilee kameralle kauniisti. Eilonwyn suu on jäänyt vähän hassusti auki, mutta ei se haittaa mitään. Tytöllä on mielenkiintoinen kampaus, jossa on ihme leikkaus hiusten etuosastossa. Eilonwyllä on kaiken kaikkiaan oikein onnistunut kuva, ja jäämme innolla odottamaan lisää.


Jessie on cowboy-tyttö, joka tulee suuresta Amerikan maasta. Jessie on lelu, joten hänellä on paljon näytettävää pärjätäkseen kilpailussa. Jessien motto on: "Hetket nuo mun sydämeni saa näin muistamaan."

Jessien vaatetuksesta näkyy selvästi hänen kansalaisuutensa ja alkuperänsä. Kenties asustetta voisi hieman muuttaa? Cowboy-vaatteet eivät vetoa millään lailla ainakaan minuun, lähinne ne tuovat ärsytyksen tullessaan. Jessien hymy on vino ja nätti, mutta silmät ovat hieman surullisen oloiset. Kokonaisuudessaan kasvojen ilme vaikuttaa vähän ylimieliseltä. Parannettavaa löytyy paljon!


Nani Pelekai on kansalaisuudeltaan myös amerikkalainen, mutta hänen kotipaikkansa on hieman eksoottisempi kuin Jessien. Nani asuu Hawaijilla yhdessä pikkusiskonsa Lilon kanssa. Nanilla on Lilon huoltajuus, ja hän työskentelee ravintolassa. Nanin motto on: "Lawe mai i ko papa he'e nalu." Mitähän sekin tarkoittaa???

Nanin kulmakarvat ovat samalla tavalla vinossa kuin Jessien. Onkohan tämäkin taas jokin uusi villitys? Nani kyllä vaikuttaa hymyssään ja kulmakarvoissaan lempeämmältä kuin Jessie. Hän tähyää kauas tulevaisuuteen miettien: "Kyllä me selvitään tästä kaikesta." Nanin kasvonpiirteet ovat hyvin mielenkiintoiset, mutta en käy niitä tässä erittelemään, koska niitä ei voi kauheasti muuttaa. Nanin kuva on hyvin tavallinen ja oikeastaan mitäänsanomaton. Se ei ole hyvä eikä huono, vaan keskiverto.


Anita on saapunut kisaamme Englannin Lontoosta. Hän on naimisissa Rogerin kanssa, ja yhdessä he omistavat yli sata dalmatialaista! Anita on siis todellinen eläinten ystävä! Anitan motto on: "Me heräämme varhain jo haukuntaan tarhain."

Kasvokuvakseen Anita on valinnut sivuprofiilikuvan. Tässä kuvassa Anita näyttää hyvin vakavalta. Mikäköhän häntä vakavoittaa? Anita on kyllä hyvin kaunis ja tyylikäs tässä kuvassa, ja sivuprofiilia kannattaakin näytellä. Hattu ja asuste on hyvin perienglantilaiset. Anitan silmät ovat kiinni tuntemattomasta syystä. Kyllähän ne pitäisi edes yrittää pitää auki! Hieman hymyä peliin niin voila!


Kevätär on henkiolento, joka on saapunut kylmään Suomeen Amerikasta. Ehkäpä hän voisi tuoda kevään tullessaan, kuten hän tekee kotonaan St. Helensissä. No ei ehkä vielä kuitenkaan. Kevättären motto on: "Moni kakku päältä kaunis, vaan on silkkoa sisältä."

Kevättären kasvokuva on aivan ihmeellinen. Kevätär hymyilee vienosti, ja hänen upeat hiuksensa täyttävät melkein koko kuvan. Hiuksissa koristeina on ihan oikeita perhosia, sudenkorentoja ja leppäkerttuja. Hengettären silmät ovat erikoisen kultaiset ja muuten hän onkin vihreä kuin alien. Mutta kuva on silti täydellinen!


Marian-neito on kettutyttömme. Hän saapuu kisaan Englannista Sherwoodin metsästä, ja on itsensä Robin Hoodin vaimo. Marian on rikas linnanneito, jonka motto on: "Kerran katsoin, menee maailma näin, nyt se lentää meitä päin."

Marian-neito hymyilee kauniisti kuvassaan. Hän näyttää hyvin rakastuneelta, ja silmäripsien asento kertoo kenties hurmausyrityksestä. Marianilla on keskiaikainen vaatetus, mikä on ilmeisesti vieläkin muotia hänen kuningaskunnassaan. Oikein nätti ja eläimellinen kuva. 


Giselle on nuori neito kaukaa Andalusiasta. Hänellä on hyvin prinsessamaiset elkeet, vaikka hän eleleekin vain metsän keskellä olevassa pienessä mökissä. Gisellen motto on: "Ensirakkauden suudelma voi kaiken pelastaa!"

Giselle on taas yksi punapää lisää kisaamme. Hän on kuvassaan oikein nättinä, mutta miksi tytön silmät ovat kiinni? Ja miksi hänen suunsa on ihmeellisessä supussa? Voisin myös kritisoida neidon jättimäisiä hihoja: voisi näyttää ihan siltä, että Gisellellä olisi kauhean suuret käsilihakset. Kuvassa Giselle näyttää siltä, kuin hän toivoisi jotain. Toivottavasti hänen toiveensa toteutuu, jotta ensi viikolla neito yltää parempaan suoritukseen.


Charlotte La Bouff on kotoisin New Orleansista, Amerikasta. Hän on rikkaan pohatan hemmoteltu tytär. Charlotte on viime vuonna kilpailun voittaneen Tianan paras ystävä. Charlotten motto on: "Naisten kauneus on vertaa vailla... erityisesti mun kauneus!"

Charlotten kasvoista näkyy hieno positiivisuus, mutta pieniä kasvon osasia analysoitaessa piirteet muuttuvat oudoiksi. Ensinnäkin silmien alla olevat viivat herättävät hämmästystä: eikö Charlotte ole nukkunut yöuniaan? Neito myös katsoo yläviistoon, mikä näyttää vähän hassulle. Myös Charloten olat ovat eri tasoissa toisiinsa nähden, mikä saa kuvaan huonoa kiemuraisuuden tuntua. Aijai, Charlotte, alapas pistää parempaasi kehiin!


Viimeisin, mutta ei vähäisin, kilpailijamme on Jane Porter. Hän on kotoisin Englannista, mutta asuu tätä nykyä Afrikassa yhdessä Tarzanin, miehensä kanssa. Jane osallistui kilpailuumme jo viime vuonna huonolla menestyksellä, ja päätimme antaa hänelle uuden mahdollisuuden. Janehan lähti innokkaasti mukaan uudelleen! Janen motto on: "Luota vaan ja aikanaan sä löydät onnenmaan."

Janen kasvokuva on parempi verrattuna viime vuoden ärtyisään kasvokuvaan. Tosin on tässäkin kuvassa paljon hiomista! Jane siristää silmiään ei niin nätisti, ja hänen suunsa on ihmeellisellä tavalla auki. Kuva ei näytä iloiselta, vaan lähinnä miettiväiseltä. Suu kiinni ja silmät auki niin hyvä tulee!


Tässä näitte tämän vuoden Ken on maassa kaunehin? -kisan kilpailijattaret. Ja kisa lähtee heti käyntiin täysillä, sillä nyt saatte äänestää omaa inhokkianne putoamaan. Seuraava jakso kisassa esitetään viikon päästä joko keskiviikkona tai torstaina. Näkemisiin ja äänestelemisiin!

8 kommenttia:

 1. Huii jännää! Ennen kuin annan ääneni, haluan hiukan kommentoida joitain kilpailijoita.. (Toisin sanoen heittäydyn tuomariksi, ääk! En kuitenkaan halua uhmata arvon ylituomaria.)

  Meridan kuva on epäonnistunut, mutta se johtuu kuvaajasta, joten en rokota häntä siitä. Tukka ON aivan unelma!
  Nakomalla on mielestäni teennäinen hymy, ja muutenkin hänen päänsä on oudossa asennossa. Luulisi intiaanitytöltä löytyvän luonnollisuutta!
  Eilonwy on positiivinen yllätys sekä hahmona että kuvana! Ihana hymy!
  Jessiellä on mielestäni onnistunein kuva. Hän ei ehkä ole kaunein, mutta ilme kuvaa hänen persoonaansa ja tytön itsevarmuutta kaikkein parhaiten.
  Anitan kuva on ensikatsomalta huono, mutta tarkemmin ajateltuna tajuaa, että sehän on oikea huippumalli otos: ylevä ilme ja säntillinen sivuprofiili. Siis plussaa sittenkin!
  Kevätär on kiehtova hahmo, ja hänen taiteellista puoltaan odotan innolla.
  Jane, mitä kauheutta! Todella huono kuva, aivan kuin hän olisi aivastamassa!

  Pudotusääneni menee...
  NAKOMALLE!

  VastaaPoista
 2. Kpojat ja minä annamme äänemme Kidalle!

  VastaaPoista
 3. Laitanpas tänne kommenttiin vielä tiedon elokuvista, missä kyseiset neidot esiintyvät, sillä kaikki eivät ole ihan tuttuja. Toivottavasti tietoa tarvitseva huomaa lukea asian täältä. :)

  - Esmeralda: Notre Damen kellonsoittaja
  - Kida: Atlantis
  - Merida: Urhea (uusin Pixarin elokuva)
  - Helinä: Peter Pan
  - Nakoma: Pocahontas
  - Eilonwy: Hiidenpata
  - Jessie: Toy Story 2 ja 3
  - Nani: Lilo ja Stitch
  - Anita: 101 dalmatialaista
  - Kevätär: Fantasia 2000
  - Marian: Robin Hood
  - Giselle: Lumottu
  - Charlotte: Prinsessa ja sammakko
  - Jane: Tarzan

  VastaaPoista
 4. Charlotte La Pöh saa luvan tippua!

  VastaaPoista
 5. Saara från Pöljä26. lokakuuta 2012 klo 18.44

  Koska en halua, että Charlotte tippuu, äänestän Nakomaa uudestaan ;) tämä vissiin oli sallittua! Tai sitten annan ääneni Epin puolesta!

  VastaaPoista
 6. Kyllä, äänestää saa uudestaan jos haluaa. Eli ihan sallittua tämä onpi. :)

  VastaaPoista
 7. Kpojat ja Aapo äänestävät kidaa;)

  VastaaPoista