24.10.2018

Where the dream takes you...

NYT on aika tämän vuoden viimeiselle lukijakyselylle! Samalla ilmoitan, ettei The Voice of Disney -kilpailu tule alkamaan ainakaan tämän vuoden puolella, sillä uskon kisan aiheuttavan minulle vain stressiä. Mutta jospa lukijakysely edes hieman piristäisi pimeneviä syysiltoja! 

Tämän kertaisessa kyselyssä saatte laittaa mielikuvituksenne lentoon. Kysynkin, missä Disneyn tai Pixarin animaatioelokuvien tapahtumapaikoissa haluaisit itse päästä seikkailemaan, jos se olisi mahdollista? Haluaisitko seikkailla salaperäisessä Atlantiksessa, Agrabahin kuumilla kaduilla tai Ihmemaassa? Vai vetoavatko sinuun enemmän paikat, joita löytyy oikeastakin maailmasta: Pariisi, New Orleans tai Intian viidakot? Halutessasi voit myös määritellä, miksi haluaisit päästä seikkailemaan kyseiseen paikkaan, ja haluaisitko asua paikassa vai vain käydä siellä lomamatkalla. Kyselyn juju tulee kuitenkin tässä: minne tahansa paikkaan matkustaisit, elokuvien hahmot EIVÄT olisi siellä tavattavissa/olemassa. Haluan vastausten perustuvan siis täysin tapahtumapaikkojen estetiikkaan, ei siihen että: "Haluan matkustaa Ateenaan, koska herkullinen Herkules asuu siellä." ;) Muotoilen kysymyksen vielä rautalangasta: kertokaa siis, 

Missä Disneyn tai Pixarin animaatioelokuvien tapahtumapaikoissa haluaisit päästä seikkailemaan ilman elokuvien hahmojen läsnäoloa? 

Vastata voi lyhyesti, tai vastauksesta saa halutessaan kirjoittaa myös juonellisen tarinan, mikäli kirjailijan veri virtaa suonissasi. Ajattelin etukäteen, että kirjoittaisin vastauksista tekstin marraskuun alussa, mutta marraskuuhan alkaa jo ensi viikolla! Herranen aika! JOS vastauksia on viikon sisällä kerääntynyt mukavasti, voisin tekstin kirjoitellakin ensi viikon viikonloppuna. Mikäli ei, niin venytän aikataulua marraskuun puoliväliin. KIITOS kaikille kommentoijille jo etukäteen! 

Tunnistatko tämän paikan?

13 kommenttia:

 1. Atlantiksessa ehdottomasti! Jo se kaikki kulttuuri, historia ja arkkitehtuuri herättää intoni. Niin moninaista ja mielenkiintoista paikkaa saisi hakea. Vähän salaa toivoisinkin että Atlantis olisi olemassa.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen kysely! Ensimmäisenä minulla tulee mieleen Cocon maisemat. Meksikossa olisi toki kiva käydä oikeasti ja haluaisin ehdottomasti nähdä Dia de los muertosin joskus paikan päältä. Mahtavinta olisi kuitenkin kuolleiden asuinkaupunki(?). Se on ihanan värikäs ja uskoisin viihtyväni siellä, jos siis pääsisin vierailultani vielä elävänä takaisin :D. Olisi myös jotain uskomatonta jos saisin tavata edesmenneitä omia sukulaisiani, sellaisiakin, joista on kuullut vain tarinoita. Uskoisin, että kuolleiden kaupungissa olisi todella lämmin tunnelma ja hurjasti nähtävää, sehän on kokonainen uusi maailma!

  Toinen mielenkiintoinen reissu voisi olla Pienen merenneidon maisemissa. Meren alaisessa maailmassa olisi todella paljon nähtävää ja Atlantiksen valtakunta vaikuttaa loistokkaalta ja kauniilta paikalta. Tosin veden alaiset maisemat herättäisivät pidemmän päälle myös ahdistusta, joten tämä vierailu jäisi lyhyeksi. Atlantiksen valtakunta on kuitenkin varmasti valtava ja siinä olisi seikkailua kerrakseen kun kiertelisi ympäri merta.

  VastaaPoista
 3. Agraba Aladdinista olisi ehdoton valinta ainakin. Siinä jos jossain on sitä aitoa eksoottista tuhannen ja yhden yön seikkailujen meininkiä. Taikamatot, käyräsapelit, basaarit, haaremit ja minareetit olisi kaikki hienoa nähdä, puhumattakaan itse palatsista tai Ihmeiden Onkalosta.

  Toinen mainitseminen arvoinen olisi myös Zootropolis. Olisi kiinnostava nähdä, miten tämä monipuolinen ja uskomaton eläinten suurkaupunki toimii ja tutustua sen eri vyöhykkeisiin.

  VastaaPoista
 4. Ah hatunnosto-kiitos Atlantiksesta :D tunnen itseni hemmotelluksi.

  Hienoa olisi kurkistaa Tähkäpään torniin, Hirviön linnaan ja Elsan jääpalatsiin. Vierailisin mielelläni myös Räyhä Ralf-maailman peleissä, Zootropoliksessa (tosin miten minuun suhtauduttaisi kun olen ihminen?) ja totta kai - Atlantiksessa.

  VastaaPoista
 5. Mulla on muutamia disneypaikkoja, minnemielelläni tahtoisin mennä. Luettelen ne yksitellen, ja kerron syitä miksi haluaisin sinne.

  Havajille: Koska olisi mukavaa päästä makoilemaan lämpimille hiekkarannoille, uimaan meressä, katselemassa hulatanssijoita ja ostaisin eksoottisen havajipaidan.^^ (on tosin harmi ettei Stitchiä ja sen "serkkuja" olisi siellä oikeassa elämässä)

  Kuningas Tritonin valtakuntaan: Jos vaan saisin jostain vaikkapa kiduslevää, joka antaisi minulle kyvyn hengittää vedenalla, voisin sukeltaa Atlantikseen, merenneitojen maahan, koska mä rakastan kaloja, ja muitakin mereen liittyviä asioita. Lisäksi merenneidot on niin kauniita. X3 (en tosin tiedä kuinka minuun suhtauduttaisiin ihmisenä)

  Australiaan: Mä oon aina rakastanut Australiaa, koska siellä on mielenkiintoisia eläimiä, ja sen maisemat on niin ihastuttavia. Olisi siistiä patikoida pitkin erämaita, valokuvata eläimiä ja kenties tehdä joistakin niistä ystäviä, jos ylipäätään eläimet osaisivat puhua.

  Puolen hentaarin metsään: Käsittääkseni Puolen hehtaarin metsässä ei ole ilkeitä olioita, ja siellä kaikki ovat kavereita keskenään, eli siellä ei tarvitsisi murehtia huonoista ihmissuhteista, ja siellä oma mielikuvitus saisi lapsuuteni pehmolelut heräämään henkiin, ja niiden kanssa voisin olla kuin lapsi taas.X3 Rakentaisin sinne oman talon, ja kutsuisin leluystäväni kahvikutsuille.

  Ankkalinnaan: Vaikka Ankkalinna on enemmän tv-sarjojen ja sarjakuvien maailma, niin siltikin se olisi mieluisin matkakohde. Vaikka se muistuttaakin perus kaupunkia, niin jollainlailla se on omalla tavallaan erikoinen, ja siellä hahmot ei ole niin realistisia.

  Mikä-mikä-maahan: Mikä-mikä-maakin on todella eksoottinen paikka, tai oikeastaan siellä on sekoitettuna useita maailmankolkkia, ja siellä voisi seikkailla vaikka koko elämänsä, koska siellähän ei kukaan vanhene, eli olisin sielä aina nuori, ja minulla olisi vaikka mitä koettavaa siellä. Asuisin omassa pikkumökissä ja seikkailisin kaiketpäivät.

  Bambin metsä: Jos voisin muuttua joksikin eläimeksi, ja osaisin puhua eläinten kanssa, niin voisin elää Bambin metsässä kaikessa sovussa muiden eläinten kanssa, ja seikkailla metsässä. Toivottavasti siihen ei vaan tulisi Ihmistä tappamaan eläimiä.

  Pariisissa: Pariisi on niin kaunis kaupunki, että olisi hauskaa päästä katselemaan paikkoja, ja vielä enemmän mua kiinostaa maistella herkullisia ruokia.

  Keskiaikaikainen Englanti: Keskiaika on aina kiinnostanut minua, ja olisi mielenkiintoista kokeilla elää aikaa jolloin ei ollut vielä sähköä eikä tietokoneita. Voisin vaikka alkaa Robin Hoodin tapaiseksi ryöväriksi, joka ryöstää rikkailta, ja lahjoittaa osan köyhille. Asuisin kotoisassa metsässä vesiputouksen takana pelkäämättä hirsipuuta.

  Siinä olikin muutama Disneypaikkoja, jonne haluaisin mennä.:D

  VastaaPoista
 6. Afrikan savanni
  Tritonin valtakunta
  Huvitusten saari
  Pariisi
  Lontoo
  Hirviön linna
  Intian viidakko
  Tuhkimon linna
  Kääpiöiden mökki
  Agrabah
  Topin ja Tessun luonnosuojelualue
  Intiaanikylä
  Tammela
  Tuelvaisuus
  Syylari city
  Jääkauden jäleinen Pohjois-Amerikka
  Puolen hehtaarin metsä
  Mikä-mikä-maa
  Dumbon sirkus
  Tarzanin viidakko
  Muinainen Kreikka
  Joen ravintola
  Ruususen linna
  Andyn huone
  Bambin metsä
  Monsterila
  Siinä muutma meikäläisen valinta. :)

  VastaaPoista
 7. Luontoihmisenä haluaisin päästä Pocahontaksessa esiintyviin metsiin seikkailemaan! Luonto näyttää siinä elokuvassa niin taianomaiselta ja haluaisin tutustua kaikenlaisiin eläimiin siellä, ehkä saisin oman pesukarhuystävän : ) Myös Puolen hehtaarin metsän maisemissa olisi kiva kuljeskella. Lisäksi haluaisin tutkia hirviön linnaa, erityisesti minua kiinnostavat puutarha ja kirjasto! Haluan päästä tutkimaan kirjavalikoimaa ja lukemaan sydämeni kyllyydestä.

  VastaaPoista
 8. Sofian luontolinjoilla jatkan mutta kohteeksi valitsisin Lumikin metsän. Ainakin se seutu missä kääpiöiden talon on, on todella kaunista.

  VastaaPoista
 9. Ooooooo! No tämähän oli kiintoisa kysymys, mahtavaa, Anna! :) Nyt pitää vähän googletella (kuten aina öhh), että muistan kaikki ympäristöt, joihin haluan reissaamaan/asumaan. Yleisesti ottaenhan olen aina kiinnostunut reissaamaan kaikkialle, mutta kirjoitan nyt ne paikat, joihin ehdottomasti haluaisin matkalle tai asumaan. Tässäpä vastaukseni.

  - Tarzan, Kongo & Viidakkokirja, Intia. Ahhh, viidakko! Minut tuntevat (sinä mukaanlukien) tietävät, että olen aikamoinen viidakkohullu. Sademetsä saa minut syttymään. Oikeassa elämässä haluan oikeasti vielä joku päivä asua viidakossa ainakin pari kuukautta jotain ympäristötöitä tehden. Se tulee vielä tapahtumaan. Viidakossa minua kiehtoo kaikki: elämän runsaus niin kasvien kuin eläimistön muodossa, äänet, tuoksut, mieletön kauneus... Ahhhh. Pitkäaikaiseksi asukiksi Janen tapaan en ehkä näkisi itseäni kuitenkaan, vaikka aina haluan sinne takaisin, ellen sitten löydä Tarzania siellä minua pitämään.. ;) (p.s. Viimeisimmän viidakkovierailun myötä olen jo tottunut iilimatoihinkin!)

  - Aladdin, Agraba. Ahhh taas! Yksi syy, miksi Aladdin on yksi lempileffojani, on juurikin elokuvan ympäristö. Minua kiehtoo vieras kulttuuri, pyöreäkattoiset palatsit, hedelmätori, ja etenkin aavikko! En usko, että haluaisin asua pitkään ympäristössä, jossa ei ole vihreyttä, joten tämä olisi reissukohde, tai pari kuukauden etappi.

  - Lilo & Stich, Hawaii. Tänne haluan ehdottomasti ainakin reissata luontoa ihailemaan ja vaeltamaan. En varmaankaan haluaisi asua saarella.

  - Vaiana, Karibia (?). AHHH!! Upeat maisemat ja tropiikki! Muistuttaa etäisesti nykyistä asuinpaikkaani mutta on paljon rehevämpi. Voisin asua vuoden, pari. ;)
  Miksi? Lue yllä viidakko-hehkutukset.

  - Frozenin talvinen & kesäinen ympäristö. Olisi varmasti oikein oiva asuttavaksikin, neljä vuodenaikaa on aina kiva juttu pidemmän päälle! Vaikuttaa siistiltä, puhtaalta, mukavalta ja komealta paikalta ja kulttuurilta.

  - Mulan, Kiina. Joskus se Peking on koettava kaikessa hulluudessaan. Enemmän minua kiinnostavat kuitenkin Kiinan/Mongolian karut vuoristot. Haluan valloittamaaan vuoren! Tämä olisi ehdottomasti reissukohde, ei asumiskohde, sillä kiinalainen kulttuuri tuntuu turhan vieraalta sikäli mikäli olen sitä kokenut matkaillessani (ja romanttisista tv-draamoista oppia ottaessani XD).

  - Up, Venezuela. Maailman korkein vesiputous olisi huikeaa nähdä, ja taas oltaisiin sademetsässä! AAAAAAH! Valitettavasti Venezuela on aika epävakaa ja asukkaitaan kaltoin kohteleva valtio, joten en jäisi sinne asumaan.

  - Urhea, Skotlanti. Tämä tietääkseni tapahtuu Skotlannissa, ainakin ne skottia vääntävät! Sinne olisi ihana mennä kuulemaan tätä maailman ihaninta aksenttia. Metsämaisemat ovat muuten aika tuttuja. Voisin kuvitella asuvani Skotlannissa jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 10. Paikkana tämä Cocossa ollut kuolleiden maailma on sellainen missä pitää käydä, koska siellä tapaisin isini ja Noki kissani. Bambin metsä olisi kanssa todella kiehtova, samoin kuin Puolen Hehtaarin Metsä. Ehkä kuitenkin haluaisin Hirviön linnaan sillä siellä olisi vamrasti paljon luettavaa ja ihasteltavaa. Yhdessä paikassa olen muuten käynytkin, seli Notre Damen Kirkossa. Se on hieno sisältä.

  VastaaPoista
 11. Ensimmäisenä mieleeni tupsahtaa Moanan kotisaari (Motunui?) sillä pienehköt trooppiset saaret, joilta löytyy viidakkoa, valkoista hiekkaa ja ihanan turkoosi meri ovat heikkouteni. Yhteishenki saaren asukkailla näyttää myös olevan todella hyvä ja paljon eläimiä näkyy siellä olevan. Meri on minulle aina ollut todella rakas, ja siksi saaren lisäksi lähtisin mielelläni Moanan tavoin merelle seikkailrmaan.

  Toinen erityäin kiehtova paikka asua olisi Zootropolis. Siinäpä monipuolinen kaupunki kaikkine vyöhhkkeineen! Eipä tarvitsisi valita sademetsän ja suurkaupungin väliltä :).

  Oj, ja Leijonakuninkaan maisemat, sekä svanno että viidakko jossa Simba kasvaa aikuiseksi Timonin ja Pumban seurassa ovat aivan ihania paikkoja! Ja leijonat ihania eläimiä!

  Oikean elämä kaupungeista Pariisi on minulta jostain syystä vielä näkemättä vaikka paljon varsinkin Euroopassa matkustellut omenkin. Aristokatit, Rotatouille sekä Notre Damen kellonsoittaja ovat antaneet kaupungista niin kauniin kuvan, että se todella pitää omin silmin nähdä! (ja Disneyland siinä samalla tietenkin :D)

  Myös Aladdinin Agrabassa, Pocahontasin intiaanikylässä ja jopa Frozenin Arendellessa on niin ihanaa tunnelmaa, että ne todella pitäisi päästä kokemaan. Myös veden alla olisi mahtava vierailla!
  Mikä-mikä-maa ja Ihmemaa taas ovat niin täynnä fantasiaa että elämä todellakin olisi kuin satua siellä käydessä :))

  eden <3

  VastaaPoista
 12. Savanni jäänyt mainitsematta eli Leijonakuningas! Savannista olen pienestä pitäen haaveillut.. t. Saara!

  VastaaPoista
 13. ANTEEKSI kirjoitustauko, taas on hektinen tilanne opiskelumaailmassa meneillään. Koitan viikonloppuna kirjoitella - ainakin aloitella - lukijakyselyn kokoamista.

  VastaaPoista