10.5.2017

Se ON tie elämän.

VOI EI! Edellisestä postauksestani on aikaa tasan KUUKAUSI!!!! OIJOI!!!! Huhtikuun alussa suunnittelin, että huhtikuussa kirjoittelen paljon tekstejä, kun maaliskuun saldo jäi niin vähäiseksi. Ja hyvinhän se alkukuukausi alkoi, mutta huonosti loppui... Koko huhtikuun lopun olin todella vähän tietokoneen ääressä, koska luonamme oli koiravieraita, ihmisvieraita, olimme itse matkalla milloin missäkin, töissä oli raskasta jne jne. Selityksiä kyllä löytyy vaikka muille jakaa. ANTEEKSI! Nyt olen kirjoittanut uuden elokuva-arvostelun, ja se on tarkistamista ja kuvien etsimistä vaille valmis. Tulen julkaisemaan sen joko huomenna torstaina tai perjantaina. 

Mutta oli minulla tätä postausta varten muutakin mielessä kuin pelkkää anteeksipyytelyä! Ajattelin nimittäin näin keskiviikon kunniaksi päräyttää käyntiin uuden lukijakyselyn ystävänpäivän tapaan. Lukijakyselyitä on toivottu lisää, ja näin myös lukijan toiveita toteuttelen. Tällä kertaa ajattelin kysyä teiltä mieleenne jääneitä repliikkejä. Disneyn ja Pixarin elokuvat ovat täynnä unohtumattomia vuorosanoja ja keskusteluja, ja jotkut niistä ovat varmasti jääneet elämään "oikeaan elämään" elokuvien ulkopuolelle. Mitkä repliikit ovat syöpyneet teidän mieleenne? Millaisia Disneyn/Pixarin elokuvien vuorosanoja saatatte käyttää päivittäisissä keskusteluissanne? Halutessaan voi myös kertoa, millaisissa tilanteissa kyseisiä repliikkejä käyttää. Toteatteko esimerkiksi luontodokumentteja katsoessanne "Se on tie elämän" tai sanotteko opiskelu/työjuttujenne deadlineille "Hakuna matata"? (Miksihän kaikki esimerkit tulivat minulle mieleen Leijonakuninkaasta...) Toivon, että käytätte arjessanne paljon Disney-repliikkejä, ja että jaksatte kommentoida ne kaikki tänne, jotta saan materiaalia "parhaat repliikit" -sisältävän lukijatekstin kirjottamiseen! Mukaan tulen tietysti laittamaan omassa arjessani käyttämiäni Disneyn vuorosanoja. Repliikki-postaus olisi tarkoitus julkaista koulujen kesäloman alkaessa (suunnilleen 3.6.), eli vastausaikaa on tällä kertaa alle kuukausi. Kiitän teitä jo etukäteen kaikista vastauksistanne! (Joita toivottavasti tulee...) 

10 kommenttia:

 1. Aladdinista Hengen sanoma "siinähän saapuu ja mikä sopisi paremmin kun saavumme Agrabaan", tulee sanottua ku odottelen pysäkillä bussia.
  "O'hNa in perhe, perhe on ketään ei jätetä yksin tai hylätä" tuli sanottua aikoinaan sillon kun oli perheriitoja. Sillon kun syön pähkinöitä tulee aina mieleen: "Tiedätkö, Tarzan voisi olla joku elefanttien alalaji. Hän tykkää pähkinöistä, mää tykkään pähkinöistä "

  VastaaPoista
 2. Mä ite käytän aika vähän repliikkejä oikeessa elämässä, mutta kuitenkin muistelen mutsin kanssa hauskoja repliikkejä, joille me sit naureskellaan. Laitan vuorosanoina muutaman repliikin, joita naureskelen kotiväen kanssa, ja joita saatan käyttää tietyissä tapauksissa.

  "Vanha ja raihnainen." Repliikki jota käytän leikillä kun joku kysyy mikä musta tulee esimerkiksi.

  "Molempia, mutta ei sitä leipää." Repliikki jota käytän kun teen mutsin kanssa voileipää.

  "Almuja, almuja köyhille." Repliikki jota käytän kerjätessäni jotain.

  "Ih" "Aloha" Repliikkejä, joita käytin lapsena matkiessani Stitchiä.

  "Sano se päin pläsiä, muusihousu!" Käytin tota kun mä ja veljeni leikittiin riitelyä, tai jotain sinne päin.

  "Saappaassani on käärme" Joskus lapsena hoeskelin tota itsekseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kirjoittaja esittää tarkentavan kysymyksen... Kuka repliikin "Sano se päin pläsiä, muusihousu!" esittää...? Se luultavasti esitetään Toy Storyssa Perunapäälle, mutta kuka...? *nolous*

   Poista
 3. Voi arvoisa blogin pitäjä! Tuotan nyt teille pettymyksen varmaan.. Mää mietin hirmu kauan, että mitä reploja muistan ja käytän. Mutta tulos on, etten kyllä taida käyttää mitään. Yleisesti ottaen en kyllä ikinä (juurikaan?) siteeraa leffoja tm, jotenkin se ei vaan tunnu luontevalta ja aina mietin, et jos ei oo ite nähny tai kuullu alkuperäistä versiota, siteeraaminenkin kuulostaa tyhmältä. :D En tiiä, en vaan mielestäni tee sitä. Joten valitettavasti en muista myöskään Disney-reploja ikinä käyttäväni. :( Ehkä en vaan muista, mut olen aika varma.

  Haluaisin kuitenkin jotenkin panokseni antaa tähän, joten kirjoitan tähän repliikkejä, jotka mulle muistuu mieleen leffoista! Jotka on siis niin tuttuja/toistettuja, että pystyn ne muististani kaivamaan. Lauluthan soivat muuten päässä usein, ja niitä ehkä saattaisin ääneen lauleskella. Mut en niinkään siteerata? Okei, tässä replat.

  "Luotathan?" Aladdin. <3
  "Kohti ääretöntä ja sen yli!" You know who!
  "Hakuna matata." (En käytä tätäkään! Miksi?)
  "Olet pelkkä lasten leikkivempele!" (Tai jotain, Toy Story)

  Aika onnetonta... no, ehkä saat koosteen siitä että mitä reploja muistettiin useimmiten?!

  VastaaPoista
 4. Heiheihei! Joskus kävellessä porukassa tm siteeraan Viidakkokirjan norsuja: "Yks kaks kol nel eteenpäin kaks kol..."

  VastaaPoista
 5. Voi että miten hauska idea! Kyllähän näitä Disney lainauksia tulee aina silloin tällöin viljeltyä omassa puheessa, yleensä tahallaan mutta joskus myös tahattomasti lipahtaa. :'D

  Omia lemppareitani ovat ainakin:
  - "Se on MÄÄääÄäräys!" joka pitää tietysti määkiä kuten Henki Aladdinissa.
  - "Mut miten toi nyt liitty mihinkään?" "Ei ei, on siinä perää." Ja nimenomaan pitää sanoa molemmat repliikit ja hämmentää tilannetta vielä vähän lisää. Samaisesta leffasta myös Kuzcon "Eiks oo hienoo, se on mun synttärilahja mulle!" sekä "Sä pilasit mun kuviot!"
  - "Hakuna matata" on klassikko joka toimii aina.
  - "Mä klaaraan" käsiliikkeen kera on myös sellainen jota tulee käytettyä usein.
  - "Memo minulle, memo minulle. Listin teidät kokouksen jälkeen" ja muut Haadeksen parhaat ovat myös käytössä.

  Olen huomannut että usein jää sen viimeksi nähdyn elokuvan repliikit päälle ja niitä tulee sitten lainailtua siihen asti että katsoo taas jonkun toisen. Aarreplaneetta on etenkin sellainen että kun olen katsonut sen niin siitä jää repliikit päälle, mutta vakio lainauksiksi ne eivät ole vielä päätynyt. (Vaikka aloin kyllä heti miettiä että miten se Benin äly katos repla menikään…)

  VastaaPoista
 6. Mun yks oma siteeraus on Aladdinista. Ainakun veli sanoo et "Mahtavaa kosmista voimaa" niin sitä on ihan pakko jatkaa toteamalla "Yksin ja ilman mukavuuksia". Ja sit yks toinen mikä on koko meidän perheelle on jääny vitsiksi on Atlantiksesta se kun Cookie sanoo "Mitä hiivatin peijakasta on korianteri?"

  VastaaPoista
 7. Viljelen todella paljon Disney-sitaatteja puheessani, harmi vain, että kovinkaan moni ei niitä ymmärrä! :D

  "Sitten paan kirpun pakettiin"-monologi(aina kun joku puhuu paketin lähettämisestä tai paketoinnista)
  "Tämä on mÄÄÄÄÄräys, ei enää näytteitä"
  "Mitä sä läähätät jäbä?"
  "Mitä hiivatin peijakasta on korianteri?" ja "Täs on sulle neljä perusravintoo: pavut, pekoni, viski ja läski."

  Sitten on tietenkin sitaatteja, joita pidän elämänohjeinani:
  Joskus oikea tie ei ole se helpoin - Kaarna-muori
  Muista kuka olet - Mufasa
  Ohana on perhe ja perhe on: ketään ei jätetä yksin - Lilo
  Ihmeetkin ottavat aikansa - Tuhkimon haltijakummi
  Olet rohkeampi kuin uskot, vahvempi kuin luulet ja älykkäämpi kuin tiedät. - Risto Reipas

  VastaaPoista
 8. Aijuu, ja on vielä muutama joita olen käyttänyt kouluaikoina.
  Lainatakseni muita, Aladdinista se "Tämä on mÄÄÄÄÄräys", jota yks kaverini käytti kun juteltiin.
  Ja toinen on Autot elokuvasta Martin sitaatti "Ei pidä tietää minne menee, pitää vain tietää mistä tulee." jota käytin ja naureskelin veljeni kaa kun pelattiin GTA:ta. XD

  VastaaPoista
 9. Hahaa, Disney-aiheisia lentäviä lauseita tulee käytettyä toinen toisensa perään varsinkin sisarusteni kanssa! (Ja tietenkin ne unohtuvat kun pitäisi kerätä niitä yhteen :D)

  "Ennustuksia! Ennustuksia!" (Robin Hood)
  "Frollo on kärsässä, eikä huuhtele." (Notre Damen kellonsoittaja, gargoilit)
  "Abu, sinä karvainen pikku varas!" (Aladdin)
  "Mahtavaa kosmista voimaa!!!" (Aladdin, Henki)
  "Teidän ylhäisyytenne, teidän ylhäisyytenne, odottakaa, pyydän!" (Tuhkimo)
  "Eikä se ollut outoa sillä...ne oli syöty...JOK'IIIKIINEN!" (Liisa Ihmemaassa, osterikohtaus)
  "Iiiisäää..." & "Hassu koira!" (Basil Hiiri - Mestarietsivä, Olivia)
  "Saat toiveesi, sä tuhmeli!" (Aladdin, Henki)
  "Marie on perävaunu!" (Aristokatit)
  "Anna maan henkien johdattaa sinua!" (Pocahontas, Kaarnamuori)
  "Miaaaakitikitikiti" (Aristokatit, Edgar)
  "Hampparimies" (Aladdin, Jago & Jafar)
  "Itseään täynnä oleva pukupelle" (Aladdin, Jasmine)
  "Simbaaa...muista kuka olet" (Leijonakuningas, Mufasa) Tätä erityisesti kissalleni, jonka nimi on Simba. :D
  "Ainahan ollaan ystäviä, eikö?" "Jep, aina." (Topi ja Tessu)
  "Ja älä unohda tätä: lanteennotkumista!" (Pieni merenneito 1989, Ursula)
  "Ei puhetta, laulua, ZIB" (Pieni merenneito 1989, Ursula)
  "Pienenä tonneittan munia söin, jotta kasvaisin mä isommaks!" & "Jokainen pelkuri on karvaton!" (Kaunotar ja hirviö, Gaston)
  "SINAPPIA?!" (Liisa Ihmemaassa, Hullu Hatuntekijä)
  "Ookko nää Oulusta, syökkö nää jellonia?" (Leijonakuningas, hyeenat)
  "Ota omena!" (Lumikki ja seitsemän kääpiötä, noita)

  Huhhuh, mikä lista! :D Näitä voisi oikeasti lisätä vielä tonneittain, mutta on ihan hyvä lopettaa johonkin. Oikeassa seurassa Disney-sitaatit lentävät kuin vettä vaan. ;)

  VastaaPoista