20.5.2017

Mä oisin valmis jo seikkailuun!

Minulla on monta pitkää postausta aloiteltuna, mutta en vain saa jatkettua niitä ja kirjoitettua loppuun asti! Jottei blogin hiljaiselo tämän takia jatkuisi, ajattelin toteuttaa erään lukijatoiveen. Viime kuussa blogin uuden ulkoasun myötä kyselin teiltä toiveita blogipostausten suhteen, ja minulle heitettiin haaste: millaisen Disney-päivän viettäisin, jos vain mielikuvitus olisi rajana? Missä maailmoissa olisin, kenen kanssa ja mitä tekisin. Uuuuu! Tämä idea sopii hyvin hieman kevyemmäksi kirjoitteluksi, kun pidemmistä ja syvällisemmistä teksteistä ei näillä aivoilla meinaa tulla mitään... (Aivoni ovat töissäkin jo ihan kesäloma-moodilla, ei jaksa ajatella!) Unelmieni Disney-päivään aion valjastaa käyttöön voimat vain Disney-klassikoista. Eli millainen olisi unelmieni Disney-päivä?

NAAAAAAAAANTS INGONYAMAAAAAAA BAGITHI BABA!!!!!!! 


Aamulla heräisin yllättäen Afrikan savannilla Jylhäkallion kyljessä. Tuttu huuto kuuluisi yli savannin, ja Jylhäkalliolta pystyisin katsomaan, miten upea aurinko nousee maan ylle ja eläimet heräilevät uuteen päivään. Viereeni Jylhäkalliolle maisemia ihastelemaan tulisi Simba, ja saisin annoksen hellyyttä silittämällä hänen pehmoista turkkiaan. (Unelma-minälleni täytyy kyllä sanoa, että yö Afrikan savannilla voisi olla aika kylmä, ja tuohon huutoon herääminen voisi olla myös aika karmeaa... Hyvä herätysvaihtoehto olisi herätä Tuhkimon lailla pehmeästä sängystä uuteen päivään lintujen laulellessa ympärillä. Mutta nyt unelmieni seikkailullinen minä valitsee itselleen Leijonakuninkaan herätyksekseen!)


Jylhäkalliolle viereemme Jylhämaata ihailemaan ilmestyy Pocahontas. Hän ohjaa minut salaiselle ovelle, joka johtaa Jylhäkalliolta suoraan Amerikkaan intiaanineidon kylään. Kylässä lähdemme aamulenkille upeisiin maisemiin, eli käymme juosten pitkin näitä metsäteitä. Lenkin jälkeen maistamme marjat maan ja auringon, eli syömme metsän antimia aamupalaksi.


Urheilullinen aamu jatkuu, sillä vedestä meille kättään heiluttelee itse Ariel! Syön Arielin antamaa kasvia, ilmeisesti kidusruohoa, joka antaa minulle voimat hengittää veden alla. Niin sukellan Arielin perässä pinnan alle, ja tutustun vedenalaiseen maailmaan. Käymme Sebastianin järjestämässä konsertissa kuuntelemassa ihanaa klassista vedenalaista musiikkia, ja sen jälkeen Ariel vie minut salaiseen luolaansa. Saan valita sieltä mukaan itselleni yhden matkamuiston, ja mukaani tarttuu tinkeliharava tukkaani selvittämään.


Nyt minulla alkaa olla jo nälkä. Niinpä uin Arielin vanavedessä Hirviön linnan luo. Pääsen syömään lounasta linnan legendaariseen keittiöön linnan asukkaiden kanssa! Lounaalla herkkuja on tosiaan joka laatua, ja ruoan miellyttävyyden takia mieleni jää iloiseksi. Täyden mahan kanssa on hyvä ottaa ruokalepo, joten Belle ohjaa minut linnan upeaan kirjastoon. Siellä Belle esittelee minulle kaikki lempikirjansa, ja kerkeän lukea niitä hieman ruokaa sulatellessani.


Yhtäkkiä joku koputtaa kirjaston ikkunaan. Ikkunasta sisään lentää Aladdin, joka tarjoaa minulle taikamattokyytiä! Hyppään riemuissani kyytiin ja lähdemme ajelulle ihastelemaan idän ihmeitä. Pitkään en kuitenkaan jaksa ihmeitä ihmetellä, sillä alhaalla näkyy pitkähiuksinen neito, jonka tunnistan Tähkäpääksi! Aladdin jättää minut matoltaan Tähkäpään luo, jossa prinsessa pyytää minua auttamaan häntä palapelin valmiiksi kokoamisessa. Otan haasteen vastaan, ja pian palapeli saakin lopullisen muotonsa.


Palapelissä on kuva Mikä-mikä-maasta. Kun saamme palapelin valmiiksi, on itse Peter Pan ilmestynyt paikalle, ja hän pyytää meitä kanssaan lentämään Mikä-mikä-maahan. Saamme yllemme keijupölyä ja lähdemme liihottelemaan ilmojen teitä pitkin. En kuitenkaan pääse Mikä-mikä-maahan asti, sillä näen alapuolellamme liian suloisen näyn. Koirapuistossa palloilla leikkii Kaunotar ja Kulkuri sekä Pongo ja Perdita perheineen! Minun on pakko laskeutua puistoon leikkimään koirien kanssa! Onneksi Peter saa kuitenkin seuraa Tähkäpäästä, joka jatkaa matkaa Mikä-mikä-maahan asti luultavasti kertomaan iltasatuja kadonneille pojille. Minä heittelen puistossa palloja koirille ja rapsuttelen heitä.


Nyt kello alkaa olla jo paljon - ja minulla on taas nälkä! Ennen nukkumista pitää siis syödä ainakin päivällinen! Niinpä kävelen koirapuistosta Tiana's -ravintolaan, jossa Tiana tarjoilee minulle parasta gumbo-keittoaan ja jälkiruoaksi beignettejä. Ruokaseurakin on mitä mainiointa, sillä samassa pöydässä kanssani istuu Mulan ja Moana. Kerromme kaikki toisillemme omista seikkailuistamme ruoan ohessa. Koko ruokailun ajan olen kuunnellut Naveenin bändin soittoa, ja syötyäni mies pyytää minua kanssaan jammailemaan. Niinpä siirryn pianon taakse, ja vedämme uudessa kokoonpanossa rytmikästä jazzia tanssahteleville ihmisille.


Lopulta jammailut saavat riittää, kun minua alkaa väsyttää niin paljon. Mietin, minne voisin mennä nukkumaan. Suunnittelen jo meneväni madame Bonfamillen luokse Pariisin, sillä hänellä on todella pehmeät ja suuret sängyt, mutta muistankin olevani kissoille allerginen. Yö aristokattien välissä voisi olla tuskaa. Siispä suuntaan lopulta Tuhkimon luokse, sillä hänen linnassaan on todella suuret, upottavat ja joustavat sängyt. Ajattelen myös, että seuraavan aamun herääminen voisi olla rauhallisempi näin tiiviin päivän jälkeen. Käperryn vierassänkyyn kuin pieni kissanpoikanen, ja nukahdan samantien.

Ja niin unelmieni Disney-päivä on ohi. Olipas se toiminnallinen! Ihan hengästyttää ajatuskin moisesta päivästä! XD Kertokaapa te kommentteihin omasta unelmienne Disney-päivästä, jossa vain mielikuvitus on rajana! Tai halutessaan aiheesta saa kirjoittaa ihan oman blogitekstinkin, jos ideasta inspiroituu niin paljon! Mutta nyt lähdetään kaikki tsemppaamaan Suomea jääkiekon MM-finaaliin!!!

12 kommenttia:

 1. Hmm, omaan päivääni kuuluisi luultavasti ainakin merenpohjassa vierailu Arielin kanssa, taikamatolla lentäminen Aladdinin seurassa sekä Mulanin ja Tuhkimon kanssa juttelu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jejjj! Samoja seikkailuja löytyisi sinun ja minun päivistä! Mulanilla ja Tuhkimolla olisi varmasti hyviä elämänneuvoja jaettavana. :)

   Poista
 2. Uu! No olitpas tehnyt yksityiskohtaisen tekstin, wau! Ja kuulostipa hauskalta, monenlaisia tyyppejä tapaisit ja kaikenlaisista aktiviteeteista nauttisit! Epäilen kyllä minäkin, että savannilla herääminen olisi vähän karmeaa (ah, ne kaikki ötökät ja käärmeet ja..). :) Tianan ruokaa minäkin haluaisin, Brazil, mmm!!

  Minun päivääni kuuluisi varmasti Leijonakuninkaan maisemissa hengailua (vaikkapa Timon oppaanani), ehdottomasti Viidakkokirjan viidakoissa pyörimistä (yllättääkö sinua?) ja Moanan kanssa uimista ja maisemien ihastelua vuorilta. Lounaani nauttisin Rottatouillen ravintolassa ranskalaisia antimia nauttien. Illan varaisin minun ja Aladdinin romanttiselle taikamattoajelulle, joka päättyisi siihen, että menisimme naimisiin Tähkäpään elokuvassa esiintyvän lyhtyjuhlan sytyttäessä taivaan tuleen. :) Aww! <3 Vieraina olisivat 101 dalmatialaista, jotka sitten adoptoisin ja joiden kanssa peuhaisin joka päivä. Niin ja illallisen söisimme Tianan ravintolassa, matkin sinua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Hääkampaukseni tekisi Mulan, hänellä kun on kokemusta hiustyylien vaihtamisesta!

   Poista
  2. Hehee! Olisi ollut hauska myös muokkailla kuvia siten, että olisin seikkaillut kaikissa kuvissa mukana, mutta siihen olisi mennyt liikaa aikaa. Kiitos sinulle tekstin inspiraatiosta! Ja oman päivän kuvailemisesta! Se kuulostaa hyvin seikkailulliselta ja sinun näköiseltä. Mutta hui, olisipas teillä Aladdinin kanssa salamasuhde! Ja heti saisitte satamäärin huollettava, huhhuh! XD Mulan osaisi varmasti tehdä hienon hääkampauksen, tai ainakin nyt ne lyhyemmät hiukset. ;) Tähkäpäälläkin voisi olla kokemusta hiustenlaitosta. Se täytyy vielä kommentistasi korjata, että Tianahan elää New Orleansissa USA:ssa, ei Brasiliassa, kuten ymmärsin huokailujesi tarkoittavan. :)

   Poista
  3. Hehe joo se ois kyllä hauska ollut! Mutta SIINÄPÄ UUSI HAASTE! Sun pitää tehä ainakin YKSI kuva, jossa seikkailet Disney-maailmassa!!! Mä niin haluan nähä sen!! Pliis lupaa tehdä! :) Ja joo, mitähän mää oikein aattelin Tianan kohdalla.. Siis tiesinhän sen, että se elää Jenkkien New Orleansissa, kaupunki kun on isossa roolissa leffassa. Taisin ajatella sitä ruokalajia mitä ne valmistaa, sekotin että ne kokkailee jotain brasilialaista..?! :D

   Poista
  4. Äääk! XD Kai minun pitää sitten muokkailla kuva "Anna Disneymaassa", kun siitä noin innostuit! Heh! Ehkä sekoilit myös sen takia, kun ne viettää elokuvassa sitä Mardi Gras -paraatia, joka on ihan kuin Brasilian karnevaalit. ;)

   Poista
 3. Omaan Disney-päivääni kuuluisi herääminen Leijonakuninkaan introon (ois aikamoinen herätys mut huikee auringonnousu) ja aamupala leijonien tapaan (tiedetään raasta lihasta voi saada vaik millasia pöpöjä mut kyl mä ne kypsentäisin). Sit muinaiseen Kreikkaan henggaamaan Herkuleksen ja Megaran kanssa ja ehkä pienoinen treenisessio Philin kanssa. Lounaan söisin Pocahontaksen seurassa Pohjois-Amerikkalaisessa metsässä hänen kotikylässään. Iltapäivän viettäisin Bellen seurassa linnan kirjastossa. Illallisen söisin Pariisissa Notre Damen katolla Quasinodon seurassa ja katselisimme auringon laskua. Yö sijan saisin Toy Storyn kavereiden seurasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Kuulostaapa mahtavalta sinunkin Disney-päiväsi ja mukavan monipuoliselta! Phil osaisi varmasti pitää kunnon treenit, ja Notre Damen katolta olisi aivan upeaa katsoa auringonlaskua! Hyvä, että kypsentäisit lihan ennen sen syömistä. :)

   Poista
 4. En oo koskaan ettiny millaisen Disney päivän tahtoisin, mutta kävisin varmaankin Arendellessa, jossa Elsa tekis kaikille mehujäät ja sitten oisin lumisotaa Annan ja Elsan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *miettiny
   (Toivottavasti tää pahuksen autocorrect häviää maailman kaikista puhelimista ja muista elektroniikka laitteista)

   Poista
  2. Niin ja mä heräisin Tiikerin lauluun Puolen Hehtaarin metsässä.
   Aamupalaksi söisin tietenkin hunajaa.

   Poista