9.12.2016

Ken on maassa kaunehin? 7.

Ken on maassa kaunehin ALL-STARS on täällä taas! Jiihaa! Pari viikkoa sitten luontokuva-viikolla kilpailussa annettiin 30 ääntä ja voivottelin tuota määrää. Viime kerralla harrastuskuvista annettiin yhteensä 92 (!!!!) ääntä!!!! Voi hirveää!!!! (Se ei kuitenkaan riko vielä KOMK:in äänestysennätystä, sillä 2. tuotantokauden semifinaalissa ääniä annettiin yhteensä 169 kappaletta!) Tässä tapauksessa tuomarin piti laskea äänet kolmeen kertaan tukkimiehen kirjanpitoa hyväksikäyttäen, että varmasti oikea kilpailija voittaa tähtikuvan ja oikea kilpailija tippuu. Molemmat äänestykset menivät todella tiukille!!! Kaikki kilpailijat saivat ääniä parhaasta harrastuskuvasta, mutta keskenään kaksinkamppailun otti Pocahontasin vauhdikas kuva ja Tähkäpään rauhallisempi kuva. Kahdella äänellä voiton vei Pocahontas.


Äänestäjien mielestä intiaaniprinsessan kuvasta kävi hyvin ilmi vauhdin hurma, eläväisyys, riehakkuus ja luonnon kauneus. Kuvassa nähtiin olevan voimaa, vahvuutta ja liikettä, ja "neito tuntuu olevan yhtä kosken ja veden kanssa". Pocahontasia kiiteltiin siitä, että hän onnistui tuomaan viikon teeman hyvin esiin, kuvan valaistus oli hyvä ja söpöyspisteitä kuvaan toi Miiko. Kuva oli saanut jopa äänestäjien runosuonen pulppuamaan, esimerkiksi näin: "Pokis on kuin kokis, pirtsakka ja räiskyvä!" Jopa Hemuli Muumilaaksosta tuli äänestämään Pocahontasta verraten häntä harvinaiseen Hemulenssis-kukkaan. (MAHTAVIA kommentteja löytyi 92 kommentin joukosta, kiitos!) Edellä mainittujen lisäksi Pocahontasta kehuttiin mm. energisyydestä, liikunnallisuudesta, mahtavasta hymystä ja vaikka mistä muusta! Siinäpä siis oivasti syitä tähtikuvan palkkion voittamiseen: ensi äänestyksessä Pocahontasilla on täten koskemattomuus, eli hän tulee joka tapauksessa sijoittumaan viiden parhaan joukkoon. 

Entäs se tippuja sitten? Pudotusääniä harrastuskuvastaan saivat Belle, Elsa, Ariel ja Jasmine. Näin ollen kaikki kilpailijat ovat olleet nyt jossain vaiheessa kisaa pudotusuhan alla. Eniten ääniä saivat Elsa ja Belle, ja pudotuskisa käytiin näiden kahden välillä. Bellen kuva tuomittiin rikolliseksi ja hänen harrastuksensa kyseenalaistettiin kunnolla. Elsan kuvassa taas ei nähty olevan mukana tunnetta ja hän oli kuvassaan liian epäröivän näköinen. Huomionarvoista on se, että molemmat kilpailijat saivat ääniä myös parhaimmasta kuvasta. Jokainen pudotusääni merkitsi, ja yhden (!) äänen erolla seitsemänneksi kilpailussa jäi Elsa.


"Kyllähän tämä harmittaa. Olisin mielelläni pysynyt kilpailussa vielä kauemmin yhdessä siskoni kanssa. Kilpailukokemus oli tosin hyvin palkitseva, ja koimme Annan kanssa uskomattomia kokemuksia Suomessa. Pääsin kilpailussa jopa pidemmällä kuin mitä arvelin, sillä taistelinhan jo konkarikisaajia vastaan! Olin varma, että me uudet kilpailijat tippuisimme kisasta heti alkutekijöissä, mutta onneksi näin ei käynyt. Onnistuin sitä paitsi voittamaan jopa yhden äänestyksen tähtikuvasta! Kiitos tästä kokemuksesta ja onnea siskolleni! Kannustan sinut voittoon!" Kiitos Elsa kilpailuun osallistumisestasi! (Anteeksi kuvan alareunan puuttuminen, näköjään leikkasin kuvan jossain vaiheessa liian lyhyeksi, enkä huomanut virhettä ennen kuin olin tallentanut muutokset peruuttamattomasti ja poistanut kaikki Elsan kuvat. Ajattelin, ettei asia ehkä tässä tiputuskuvassa haittaa.)

Tällä viikolla vuorossa on taas katsojien toiveteema; "tehokaksikko." Kilpailijat jaettiin pareihin, joista otettiin yhteiskuvat. Näistä yhteiskuvista tulee käydä ilmi ennen kaikkea vuorovaikutus parin kanssa. Jokaisen yksilön suoritus kuitenkin vaikuttaa kuvan onnistumiseen, joten tuomari arvostelee kilpailijat yksilöllisesti. Eiköhän ihailla kuuden parhaan rivistöä!


Ensimmäisessä kuvassa esiintyvät tähtikuvan voittanut Pocahontas ja Jasmine. Öisessä kuvassa Pocahontas esittelee Jasminelle karhunpentua. 

Jasmine näyttää kuvassa todella ihastuneelta Pocahontasin esittelemään karhunpentuun. Tämä ei ole ihme, sillä eihän Agrabahissa (vai Agrabah'ssa? kumpi on oikea kirjoitusmuoto? lausuisin sen ilman i:tä (ja h:ta), mutta ehkä se pitää suomalaisittain kirjoittaa i:n kanssa?) elä luonnossa karhuja. Jasmine tuntuu olevan kiintynyt isoihin, karvaisiin petoeläimiin, ja karhu voittaa hänet helposti omalle puolelleen. Jasminen hymy ja kaikki kasvonpiirteet ovat valloittavat. Hän tuntuu olevan hiukan häkeltynyt karhusta ainakin päätellen käden nostamisesta rintakehän eteen. Toinen käsi on piilossa karhun takana, ja ehkäpä hän sillä silittää pentua. Jasminen ja Pocahontasin välisen kontaktin välikappaleena on karhunpentu, johon Jasminella on vahva yhteys. Tätä kautta syntyy myös yhteys Pocahontasiin. Loistavaa työtä Jasminelta! 

Pocahontas on tuonut jostain mukaansa kuvauspaikalle karhunpennun. Tämän teon voisimme kyseenalaistaa eläinsuojeluun vedoten, mutta koska tunnemme Pocahontasin arvot, emme usko hänen tehneen karhulle mitän väärää. Pentu on päässyt varmasti pian kuvan ottamisen jälkeen takaisin emonsa huomaan. Pari kysymystä kuva tosin herättää. Mistä Pocahontas on löytänyt tähän vuodenaikaan karhunpennun? Pentueethan syntyvät yleensä keväällä, eivät joulukuussa! Myös kuvan vuorokaudenaika herättää kysymyksiä: miksi kuva on otettu yöllä tähtitaivaan alla? Onko sillä haluttu luoda kuvaan mystistä tunnelmaa? Hmm... Joka tapauksessa Pocahontas luo yhteyttä Jasmineen kantamansa karhunpennun välityksellä. Pocahontas on myös kääntynyt Jasmineen päin ja hänen suunsa näyttää olevan auki kuin hän olisi puhumassa jotain. Silmät ovat kuitenkin räpsähtäneet kiinni... vai onko Pocahontas yöllä unissakävelijä? Pocahontasin kuva on toisaalta hyvin nätti, mutta toisaalta hänen kasvonsa ja ihmeellisesti vääntynyt asentonsa eivät ole kauhean esteettiset. On Pocahontasin onni, että hänellä on tässä äänestyksessä koskemattomuus, sillä sen verran hataralla ja kaksijakoisella pohjalla nyt liikutaan.


Toisessa kuvassa esiintyvät Anna ja Tähkäpää. Parivaljakko tuntuu olevan todella innostunut jostain asiasta. 

Anna on kuvassa todella innostunut jostain. Hän on ihan nostanut kätensä nyrkissä ilmaan, koska ei meinaa muuten kestää riemuaan. Sielun silmin Annan voi nähdä heiluttelevan käsiään pelkästä ilosta. Anna katsoo kirkkailla silmillään jonnekin kameran ohi ja hänen leveä hymynsä paljastaa kaikki hampaat esille. Kuva Annasta on todella herttainen ja riemukas. Vaikka Anna ei Tähkäpäähän katsokaan tai häntä kosketakaan, on neitojen katse ja näin ollen huomio kohdistunut samaan paikkaan, ja tätä kautta kuvaan tulee vahva vuorovaikutus. Hyvä Anna! Ja onnea nimipäivänäsi! :)

Tähkäpään hymy ei ole yhtä leveä kuin Annan, mutta lähes yhtä innostuneelta hänkin vaikuttaa neitojen mielenkiinnonkohteesta. Tähkäpää on kurkottanut kätensä tätä jotain kohti sitä tavoitellakseen. Mikä tämä jokin voi olla? Kasa karkkia? Söpö eläin? Annan lahja Tähkäpäälle? Ken on maassa kaunehin? ALL-STARS -palkintopysti? Sitä emme saa koskaan tietää. Jotain mahtavaa sen täytyy kuitenkin olla. Tähkäpäänkin puoli kuvasta on oikein onnistunut, ja jokin yhteys neidoilla on, vaikka se ei olekaan konkreettisesti nähtävillä. Kuva on kaiken kaikkiaan oikein onnistunut ja hauska.


Kolmannessa ja viimeisessä kuvassa esiintyvät Belle ja Ariel. Kuvassa Belle lukee kirjaa Arielille suihkulähteen äärellä lampaiden keskellä. Arielin ja Bellen yhteiskuva eroaa muiden neitojen yhteiskuvista siinä mielessä, että Belle ja Ariel katsovat toisiinsa ja tuntuvat näin olevan aktiivisessa vuorovaikutuksessa keskenään. Neidot on kuvattu kaukaa ja heidän koko vartalonsa näkyvät kuvassa toisin kuin muiden. Lisäksi yhteneväisyyttä on haettu samanvärisillä asukokonaisuuksilla.

Belle oli vähällä tippua kilpailusta viime viikolla harrastuskuvansa takia. Tällä viikolla Belle haluaa ilmeisesti korostaa lukuharrastuksensa tärkeyttä, sillä hän ja Ariel ovat valinneet sen kuvansa aiheeksi. Belle istuu suihkulähteen reunalla risti-istunnassa ja pitää sylissään koria ja kirjaa. Hän on kääntynyt katsomaan Arielia, joskin katse taitaa kasvojen sijaan olla Arielin innosta puristetuissa nyrkeissä. Bellen kasvoilla on iloinen hymy ja mielenkiintoisuutta häneen tekee kampauksesta karannut hiussuortuva, joka roikkuu kasvojen edessä. Bellen käsi on kohonnut kääntämään kirjasta seuraavan sivun. Belle onnistuu kuvassaan nyt oikein mainiosti, paljon paremmin kuin viime kerralla. Kuvassa ihmetyttäväksi asiaksi jää vain lampaiden tarkoitus. 

Bellen lailla myös Ariel oli viime kerralla ensimmäistä kertaa pudotusuhan alla. Tämän viikkoisessa tehokaksikko-kuvassaan Ariel on innostunut, ja hän on Annan lailla kohottanut kätensä nyrkkiin riemusta. Hän katsoo suoraan Belleä ja tuntuu nauttivan Bellen ääneen lukemisesta. Pinnan alla kasvaneena Arielilla on vielä paljon opeteltavaa ja ihmeteltävää maanpäällisestä elämästä, ja ei ihme, että lukeminen innostaa häntä noin paljon. On hauska, että neidot ovat halunneet muistuttaa toisiaan kuvassa. Molemmilla on samanväriset mekot ja rusetti hiuksissa, molemmat istuvat suihkulähteen reunalla, molemmat katsovat toisiaan ja molemmista näemme sivuprofiilin. Kuvakokonaisuus on loistava, ja Ariel näyttää kuvassa hyvältä. 


Siinä olivat tehokaksikko-kuvat. Kuka onnistui parikuvissa parhaiten? Entä kenen suoritus jäi heikoimmaksi? Äänestäkää! Ja muistakaa, että Pocahontasilla on koskemattomuus, joten hän ei voi tippua kilpailusta ulos, vaikka kuinka paljon häntä äänestäisitte. :) Ken on maassa kaunehin? ALL-STARS jää nyt joulutauolle. Annamme kilpailijoille mahdollisuuden levätä kotona ja hoitaa jouluvalmisteluja. Seuraava jakso kilpailusta ilmestyy ensi vuoden puolella viikolla 1, eli äänestysaikaa on runsaasti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ääniä pitää antaa yhtä paljon kuin viime kerralla. ;) Oikein ihanaa joulun aikaa kaikille Ken on maassa kaunehin? -tiimin ja kilpailijoiden puolesta!

29 kommenttia:

 1. Aivan ensiksi: Hyvää nimipäivää Anna! (Sekä tuomari että kilpailija!) :)

  Tämän viikon kuvat ovat ihania! Neidot vaikuttavat todella tulleen läheisiksi kisan aikana. (Täytyy myös antaa kehut tuomarille upeista kuvanmuokkaustaidoista!)

  Kuvista paras on Annan ja Tähkäpään kuva. Olen aina ajatellut, että näistä kahdesta tulisi hyviä ystäviä, ja siksi onkin mukavaa nähdä heidät nyt samassa kuvassa. Vaikka prinsessat eivät katso toisiinsa, heidän välillään on silti selkeä yhteys, varmasti molempien innostuksesta johtuen. Tosin Anna on onnistunut kuvassa paremmin, Tähkäpään katse vaikuttaa jotenkin ahneelta...

  Bellen ja Arielin kuva on myös oikein onnistunut. Tosin olisi parempi, jos Belle katsoisi Arielin silmiin eikä käsiin. Bellen oma käsi taas on oudossa asennossa... Ariel on kuvassa ihanan innostunut ja kaunis. Olen samaa mieltä tuomarin kanssa siitä, että lampaat eivät tuo kuvaan mitään, pikemminkin vievät huomiota kuvan neidoista.

  Pocahontasin ja Jasminen kuva on hieman outo, eikä pelkästään karhunpennun takia. Jasminella on oikein ihastuttava ilme, mutta Pocahontas näyttää tosiaan hieman siltä, kuin nukkuisi eikä ole tilanteessa kunnolla läsnä. Kuva olisi parempi, jos Pocahontasin silmät olisivat auki.

  Tämän pohdinnan jälkeen äänestän parhaaksi Arielia. Innokkuus sopii neidolle kaikkein parhaiten, ja hän näyttää kuvassa oikein viehättävältä.

  Huonoimmaksi äänestäisin Pocahontasta, mutta kun hänellä kerran on koskemattomuus, annan äänen Tähkäpäälle. Haluaisin todella tietää mitä kohti hän kurkottaa noin ahnaan näköisenä...

  VastaaPoista
 2. Oijoi, en todellakaan osaa päättää parasta, tai huonointa. Mutta ehkä pidän eniten Jasminen ja Pocahontasin kuvasta, koska karhunpentu on soma.

  VastaaPoista
 3. Paras: Jasmine
  Huonoin: Tähkäpää

  VastaaPoista
 4. Parhaiten suoriutui Ariel (yhdessä Bellen kanssa tietysti!) joten koskemattomuus hänelle!

  Huonoimmaksi äänestäisin Pocahontasia, mutta koska hän ei voi pudota,äänestän Jasminen pois. Hän näyttää lopulta kuitenkin aika kiusaantuneen näköiseltä kuvassaan.

  Anna ja Tähkäpääkin suoriutuivat hyvin, vaikka Tähkiksen ilmeessä olisi ehkä vähän parantelun varaa. :D

  VastaaPoista
 5. Minusta taas Arielin ja Bellen kuvassa on liioitellusti yritetty luoda yhteyttä vaatteiden kautta. Bellen ilme on enemmänkin kiero kuin iloinen, taitaa neidolla olla taas pahat mielessä. Ariel nyt on innostunut kaikesta mitä ei veden alla ole.

  Mutta pudotus äänen annan Bellelle.

  Mielestäni paras tehokaksikko on Anna ja Tähkäpää.

  Anna saa minun ääneni tähti kuvasta.

  VastaaPoista
 6. Sekä paras että huonoin kilpailija löytyy samasta kuvasta, kun Pocahontasta ei kerran voi äänestää. Paras kuva on Annalla. Anna on kuvassa spontaanin iloinen! Huonoin kuva taas on Tähkäpäällä edellä mainituista syistä.

  VastaaPoista
 7. Apua, nyt en osaa päättää parasta tai huonointa! Tai huonoimman osaisin, mutta Pocahontasia näköjään ei voi äänestää putoajaksi.

  Tähtikuvan äänen saa... öö... Jasmine.

  Putoajaksi äänestän Annaa, vähän jännitystä peliin. :D Päätös oli vaikea, kaikki onnistuivat kuvissaan upeasti :)

  VastaaPoista
 8. Aika hyviä kuvia tällä viikolla! Hyvin näyttää kemiat pelaavan tehokaksikoilla yhteen. Parhaiten onnistuu mielestäni Anna, jolla on todella ilmeikäs olemus! Myös vuorovaikutus Tähkäpään kanssa on ilmeinen - molemmay intoilevat jostain.
  Huonoin suoriutuja löytyy kuitenkin samasta kuvasta, sillä Tähkis on mielestäni täysi feikki! Ei mitään aitoutta! Ihan kuin hän olisi frozen... siis jäätynyt kasvoiltaan. ;) Pudotusääni siis Tähkäpäälle.

  VastaaPoista
 9. Paras: Anna
  Huonoin: Belle

  VastaaPoista
 10. Paras: Jasmine
  Huonoin: Tähkäpää

  VastaaPoista
 11. Oih, Tähkäpää ei voittanut vieläkään tähtikuvaa ja nyt en häntä tuon kuvan perusteella voi äänestää, vaan annan tähtikuva pointsit Annalle.
  Tähkäpääkin saa äänen, mutta pudotukseen. :(

  VastaaPoista
 12. Tähkäpään ja Annan kuva on onnistunein, joten kumpikaan heistä ei saa minulta pudotusääntä. Annan kuva on ihanan kihelmöivä ja Annan innostus tarttuu melkein itseenikin. Tähtikuva siis Annalle!

  Huonoin yhteiskuva on Jasminella ja Pocahontaksella, mutta koska Jasmine hoitaa tonttinsa hyvin ja Pocaa ei voi äänestää, niin en henno Pocan huonouden takia äänestää pois Jasminea.

  Tällä(kin) kertaa annan pudotusääneni Bellelle. Hän ei näytä kuvassaan kovin iloiselta että on joutunut samaan kuvaan Arielin kanssa. Hän näyttää ennemminkin nokkavalta ja ajattelevan että "on siinäkin kanssa ettei tuo tiedä kirjoista mitään". Ja mitä nuo lampaat kuvassa tekevät!?

  VastaaPoista
 13. Tehokaksikko on ehdottomasti Anna ja Tähkäpää. Heidän kemiansa pelittävät hyvin yhteen ja heidän välillään on selvä yhteys vaikkeivat toisiaan katsokaan. Okei Tähkis näyttää vähän ahneelta, mutta hänen kuvansa on silti aidon innostunut. Annan tähtikuvan kuitenkin Annalle, joka ei näytä pysyvän housissaan innostukseltaan. Annalla on aivan ihana energia :D

  Pudotusääni sitten taas Bellelle. Neidon silmät harhailevat jossain aivan muualla kuin parissaan, aivan kuin ei haluaisikaan katsoa tätä, ja hän näyttää vähän kärsimättömältä. Ehkä Arielin innokkuus ärsyttää häntä?

  VastaaPoista
 14. Paras: Anna
  Huonoin: Tähkäpää

  VastaaPoista
 15. Paras kuva on Arielilla ja Bellellä ja heidän vuorovaikutuksensa vaikuttaa aidolta. Minusta on myös hauskaa, että asukokonaisuuksia on ajateltu. Parhaan kuvan äänen saa Ariel.
  Pocahontasin ja Jasminenkin kuvasta välittyy paremmin vuorovaikutus, kuin Annan ja Tähkäpään. Heidän vuorovaikutuksensa kiinnittyy vain kohteeseen, josta meillä katsojilla ei ole hajuakaan :/ Huonoin kuva on siis tällä kertaa Tähkäpäällä, koska hänen innostuksensa ei vaikuta yhtä aidolta kuin Annan.

  VastaaPoista
 16. Jos viime kerralla oli Belle hämärä puuhissa, niin nyt on tainnut olla Poca. Vienyt karhunpennun mennessään ja yön pimeydessä kiikuttanut Jasminelle. Hyi, hyi. Harmi, että Pocahontasia ei voi pudottaa. Tähkäpää joutuu sijaiskärsimään hänen puolesta hylky äänen.
  Annalle tähtikuva. :)

  VastaaPoista
 17. Nyt on kyllä pakko puolustaa Tähkistä, sillä mielestäni hänen kuvansa ei ole ollenkaan huono ja se täyttä tehtävänannon. Ja toiseksi turha surkutella, että Pocaa ei voi äänestää, sillä me äänestäjät itsehän äänestimme hänen kuvansa parhaaksi. Ei mielestäni siis kannata valittaa, sillä näin homma toimii. Älkää ottako itseenne.

  Paras kuva mielestäni tehtävänannon puitteissa on Annan ja Tähkäpään kuva. Annan kuitenkin tähtikuva pisteet Arielille, sillä hän näyttää olevan oikeasti kiinnostunut Bellen kirjoista ja oikeasti pyrkii vuorovaikutukseen tämän kanssa.

  Samasta kuvasta kuitenkin löytyy mielestäni myös huonoin suoritus. Belle, mitä ihmettä? Lampaita ja tuo ilme... aivan kuin Belle ei haluaisi olla samassa kuvassa Arielin kanssa. Ehkä hän hakenut jotain muuta kuvallaan, mutta nyt neidosta vain saa nastyn vaikutelman. Sori Belle, mutta pudotusääni sinulle.

  VastaaPoista
 18. Paras Jasmine.
  Huonoin Ariel, toistaa jo itseään.

  VastaaPoista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Paras: Anna
  Huonoin: Tähkäpää

  VastaaPoista
 21. Paras:Anna
  Huonoin:Tähkäpää

  VastaaPoista
 22. Huonoin ehdottomasti Belle ja paras taas Anna

  VastaaPoista
 23. Belle ei kyllä onnistunut tälläkään kertaa kuvassaan. Ilme ei toimi ja hän näyttää jotenkin omahyväiseltä. Enkä myöskään tykkää Arielin ja Bellen kuvassa tuosta pukujen samankaltaisuudesta

  Olen näköjään vastarannan kiiski, kun näytän tykkääväni Tähkäpään kuvasta. Hän toimii hyvin yhteen Annan kanssa ja hänen ilmeensä on kiva. Hänen ihanat hampaansakin näkyvät hieman. Annan siis tähtiäänen Tähkikselle ;)

  VastaaPoista
 24. Tulin näemmä poistaneeksi kommenttini, joten yritetään uudestaan. Tällä kertaa en jaksa kirjoittaa litaniaa, joten pidän tämän simppelinä.

  Eli paras kuva Tähkäpäällä. Ihana ilme ja hampaat xD

  Huonoin Belle. Kuva ei yksinkertaisesti ole onnistunut.

  VastaaPoista
 25. Kaunein Jasmine.
  Huonoin Tähkäpää.

  VastaaPoista
 26. Paras Anna
  Huonoin Tähkäpää

  VastaaPoista
 27. Paras Anna
  Huonoin Tähkäpää

  VastaaPoista
 28. Paras kuva on todellakin Tähkäpäällä ja Annalla, otoksesta tulee hyvä fiilis! Kaksikosta voiton vie selkeästi Anna, sillä Tähkäpää näyttää ehkä jopa hieman hölmistyneeltä. :D Pocahontaksen koskemattomuuden takia pudotusääni meneekin siis Tähkäpäälle, vaikka parhaassa kuvassa esiintyykin.

  VastaaPoista
 29. Äänestysaika on nyt päättynyt.

  VastaaPoista