29.5.2016

Kohta kaikki kippurassa nauretaan, ken nyt meistä suurin houkka on?

Yksi oleellinen piirre Disney-klassikoissa on, että ne vetoavat katsojien tunteisiin. Klassikoissa käsitellään monia eri tunteita: vihaa, surua, iloa ja naurua. Tunnetilat vaihtelevat kohtauksesta kohtaukseen luoden elokuvista miellyttävän kokonaisuuden. Katsoessani analyyttisesti läpi Disney-klassikoita olen laittanut niistä itselleni ylös, mitkä kohtaukset ovat naurattaneet, pelottaneet tai itkettäneet minua. Aion jakaa kanssanne kaikki kokemani tunnetilat ja tekemäni listaukset. 

Alle olen listannut Disney-klassikoista kaikki kohtaukset, jotka ovat naurattaneet minua ääneen tai ainakin saaneet minut hymähtämään. Voi olla, että joitakin hauskoja kohtia on jäänyt merkitsemättä listaan, mutta ne hauskimmat ovat ainakin siinä. Kohdat eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä, vaikka numeroituja ovatkin. Hauskoja kohtausia minulla kerääntyi yhteensä 55 (!), joten tästä tuli todellinen jumboteksti! Lue jos uskallat! 

Huom! Sisältää juonipaljastuksia!


1. Timotei pelottelee norsuja

Sirkushiiri Timotei näkee, kuinka aikuiset norsut kiusaavat Dumboa, joka on juuri menettänyt äitinsä. Timotei ei siedä tätä vääryyttä, ja niin hän menee pelottelemaan norsut tiehensä. Tietäähän hän, että norsut pelkäävät hiiriä. Pelottelu tapahtuu erinäisin irvistyksin ja yllättävin liikkein, ja leikkiipä Timotei jopa Napoleonia.

2. Charlotte kahvilassa riemuitsemassa

Charlotte saapuu kahvilaan ovet paukkuen, kuin omistaisi koko paikan (mikä ei sinällään ole mahdotonta). Charlotte on ihan innoissaan prinssi Naveenin saapumisesta kaupunkiin, eikä malta antaa isänsä kertoa uutisia Tianalle, vaan puhuu koko ajan isänsä päälle. Saadessaan Tianalta idean beignettien tilaamiseen Charlotte vasta riehaantuukin, ja lähtee kahvilasta iloisesti pomppien.

3. Gaston-laulu

Gaston-laulu hivelee nauruhermojani kaikilta osa-alueiltaan: laulun sanat ovat hauskat (niin suomeksi kuin englanniksi), visuaalisesti kohtauksessa nähdään hauskoja vitsejä eikä Gastonin itserakkaus voi olla naurattamatta. Parasta koko laulussa on Gastonin rintakarvat. Liekö Gaston juuri syypäänä siihen, ettei miesten rintakarvat ole koskaan sytyttäneet minua... :D

4. Kuzcon pako

Pacha ja Kuzco lähtevät Pachan talolta kohti keisarin palatsia Yzma ja Kronk perässään. Heidän kilpajuoksunsa palatsille Yzman laboratorioon on esteitä täynnä. Kartalta näemme kilpajuoksun kulun, ja Yzman ja Kronkin pudotessa rotkoon näyttää siltä, että Kuzco ja Pacha pääsevät taikomaan Kuzcon entiseksi itsekseen. Keisarin uusissa kuvioissa on kuitenkin kaikki mahdollista...

5. Bambin kevät

Kevään saapuminen metsään tuo iloisen kontrastin sitä edeltävälle surulliselle kohtaukselle. Kevään tullen linnut innostuvat toisistaan ja lirkuttelevat rakkauden kohteilleen. Tämä tietysti häiritsee Pöllövaaria, joka haluaisi nukkua rauhassa päivällä. Niin Pöllövaari opettaa aikuisiksi kasvaneille Bambille, Rumpalille ja Kukalle, mitä rakkaus tarkoittaa, ja ettei siihen kannata ryhtyä. "Ne ovat hyrähtäneet!", Pöllövaari selittää lintujen käytöstä. Niin kovasti kun pojat koittavatkin olla kiinnostumatta vastakkaisesta sukupuolesta, yksi kerrallaan hekin "hyrähtävät".


6. Annan ja Hansin ensitapaaminen

Elsan kruunajaispäivänä Anna on ihan innoissaan siitä, että portit on avattu pitkästä aikaan. Innostuksissaan Anna ryntäilee pitkin Arendellen katuja, ja törmää suoraan Eteläsaarten prinssi Hansiin. Tapaaminen on todella nolostuttava ja kommelluksia täynnä, mutta toisaalta Anna ja Hans ovat todella söpöjä yhdessä. Toistaiseksi...

7. Hiron ja Baymaxin luufemma

Hiro opettaa Baymaxille saman luufemman, jonka hän teki aina veljensä Tadashin kanssa. Baymaxin luufemma-tyyli on huvittavaa katseltavaa, ja varsinkin luufemman lopettava huudahdus muokkautuu Baymaxin suussa ihanaksi "Balalalala":ksi. Onpas "luufemma" muuten outo sana...

8. Zazu laulun Kunhan kruunun saan kuninkaan aikana

Simba ja Nala innostuvat Simban tulevasta roolista Jylhämaan kuninkaana, ja Simba pöyhkeilee tulevalla vallallaan. Zazu yrittää pitää leijonanpennut maan tasalla lainkuuliaisella asenteellaan, mutta leijonat saavat muut eläimet puolelleen "bilettämään". Sekasorron synnyttämisellä Simba ja Nala yrittävät hankkiutua eroon Zazusta. Zazua käy kohtauksessa melkein sääliksi, kun hän ei yrityksistään huolimatta saa leijonia puolelleen eikä pysy heidän perässään. Lopussa Zazun jäätyä sarvikuonon alle hänen heikot huutonsa kaikuvat surullisesti tasannilla.

9. Zeuksen patsas herää henkiin

Herkules lähtee adoptiovanhempiensa luota etsimään omaa alkuperäänsä, ja tie johtaa hänet Zeuksen temppeliin. Herkules ei tiennyt, että hänen oikea vanhempansa löytyisi kirjaimellisesti temppelistä. Zeuskaan ei ehkä arvannut Herkuleksen reaktiota herättäessään itseään esittävän jättimäisen patsaan henkiin. Zeuksen patsaksen sanoessa hellästi "Poikani..." temppelissä kaikuu Herkuleksen kauhunhuuto: "Aaaaahhhhh!!!!!!"

10. Louisin kokemus jokilaivasta

Louis kertoo Tianalle, Naveenille ja Raylle kokemuksestaan jokilaivalla soittamisesta. Takauma on ihastuttava: Louis näyttää niin innostuneelta jokilaivalla hypätessään ja torvea töräytellessään. Valitettavasti vastaanotto ei ole toivotun kaltainen, ja Louis joutuu hyppäämään laivalta pois. Kertomus päättyy jäätävään toteamukseen: "Enkä mene toiste."


11. Tiikeri tapaa toisen tiikerin peilissä

Nalle Puhissa Tiikeri saapuu Nalle Puhin luokse, ja näkee ilmeisesti ensimmäistä kertaa elämässään peilin. Peilissä Tiikeri näkee kuvajaisensa, ja kauhistuu tätä outoa olentoa. Milloinkaan ennen hän ei ole nähnyt mitään noin peloituttavaa! Tiikerin reaktioita kuvajaiseensa on hauska seurata.

12. Pascalin ja Tähkäpään kuurupiilo-leikki

Kaksin karkuteillä -elokuvan alussa näemme pienen pätkän kuurupiilosta, jota Tähkäpää ja Pascal pelaavat keskenään. Pascal piiloutuu kuin hengenhädässä, ja hihittelee suloisesti, kun luulee huijanneensa Tähkäpäätä. Kameleontti onkin aika taitava piilosessa, mutta Tähkäpää on Pascalia vielä taitavampi. Kaverusten välistä hauskanpitoa on ilo katsoa.

13. Kuzco ja Pacha tippuu rotkoon riippusillalta

Tämä kohtaus tulvii vitsiä vitsin perään. Pacha tipahtaa roikkumaan riippusillan köysien varaan, ja Kuzco päättää olla auttamatta häntä. Karman laki toteutuu, ja Kuzco tippuu itsekin köysien varaan. Kuzco ja Pacha alkavat taistella keskenään köysissä roikkumalla, kunnes molemmat tippuvat rotkossa alaspäin jääden kiinni kapeaan kohtaan. Alla heidän putoamistaan odottaa krokotiilit kidat louskuen. Pachan ja Kuzcon pitää tehdä yhteistyötä pinteestä päästäkseen, mutta skorpionit ja lepakot eivät auta tätä tehtävää yhtään.

14. Sven esittelee Kristoffille uuden reen

Frozenin onnellisen lopun koittaessa Kristoff saa uuden reen rikkoutuneen tilalle. Rekeä ei esittele kukaan muu kuin Kristoffin rakas ystävä Sven. Sven ei jätä esittelyä puolitiehen, vaan hoitaa sen loppuun asti kuin mikäkin malli autonäyttelyssä. Täydellistä, Sven!

15. Nalle Puhin elokuvan kuoppakohtaus

Puolen hehtaarin metsän asukit putoavat kuoppaan Nasua lukuunottamatta etsiessään Risto Reipasta. Kuopasta pois pääseminen paljastuukin hankalammaksi jutuksi, kuin miltä ensin vaikuttaa. Koko kohtaus on täynnä mahtavaa verbaalista huumoria ja sanoilla leikittelyä.


16. "Sopii... tulla päivälliselle. Ei ollut pyyntö."

Lumotut esineet houkuttelevat Hirviön pyytämään Bellen päivälliselle. Onhan Belle sentään tyttö, joka saattaa murtaa linnan taian! Lumotut esineet yrittävät opettaa Hirviölle käytöstapoja ja temperamentin hallitsemista - huonolla menestyksellä. Hirviö ei pääse pahoista tavoistaan eroon näin nopeasti. Niinpä hänen yrityksenä mennä pyytämään Belleä kohteliaasti päivälliselle päättyy huutoon ja määräilyyn.

17. Kenraali Hathin armeija

"Yy, kaa, koo, nee, eteenpäin, kaa, koo, nee..." kuuluu laulu viidakossa elefanttien marssiessa eteenpäin. Armeijaa johtaa kunniakas ja arvostettu kenraali Hathi määrätietoisin ja lujin ottein. Valitettavasti hänen armeijansa ei ole yhtä kunniallinen ja tehokas kuin kenraali itse. Armeijan saapuessa paikalle viidakossa tapahtuu aina taatusti jotain naurettavaa.

18. Charlotte tanssiaisissa

Charlotte pitää kotonaan naamiaistanssiaiset koko New Orleansille, ja tanssiaisten kunniavieraana on prinssi Naveen. Prinssiä ei vain näy, ja Charlottea alkaa kauhistuttaa. Lopulta hän ei kestä pettymystä, vaan purskahtaa itkuun. Toivomustähdeltä toivominen auttaa aina, ja siinä samassa Naveen saapuukin juhliin. Charlotte korjaa äkkiä valuneen ripsivärinsä, puuteroi nenänsä ja tekee näyttävän sisääntulon tanssilattialle valonheittimien ja kimalteen kera. Tanssiessaan prinssinsä kanssa Charlotte on ihanan innostunut, ja näyttää sen kaikille. Charlotten ollessa ruudulla katsoja saa kyllä hymyillä.

19. Sammakonmetsästäjät

Tianan ja Naveenin pomppiessa rämeellä he kohtaavat joukon sammakonmetsästäjiä. Sammakonmetsästäjät nappaavat Tianan, ja Naveen saa käyttää kaiket taitonsa pelastaakseen ystävänsä. On kyllä ihme, että metsästäjät saavat ketään kiinni, sillä sen verran hölmöjä he ovat. Yhdeltä puuttuu sormia ja hän puhuu vain mutisten, ja isokoisin metsästäjistä höhöttelee mitään ymmärtämättä. Kolmas metsästäjistä, kahden edellä mainitun isä, on joukon selväjärkisin.

20. Tähkäpään "paras päivä ikinä!"

Tähkäpää karkaa tornistaan, ja viettää parasta päiväänsä ikinä! Ruoho, metsä, aurinko, tuuli... kaikki innostavat tornin sisällä elämänsä kyykkinyttä Tähkäpäätä. Mutta innostusta synkentää Tähkäpään huoli siitä, että hän murtaa Gothelin sydämen. Niinpä Tähkäpää pomppii hetki hetkeltä tunteesta toiseen, innostuksesta ahdinkoon, eikä hänelle voi olla naureskelematta.


21. Ravintolakohtaus Keisarin uusissa kuvioissa

Ravintolakohtaus oli jo kiehtovimpien Disney-hetkieni listalla. Ravintolakohtaus on yhtä vitsiä vitsin perään, kun Pacha yrittää vältellä Yzmaa ja Kronkia, Kronk on joutunut kokin tilalle keittiöhommiin, Kuzco on pukeutunut naiseksi ja yrittää tilata ruokaa, ja Yzma yrittää tilata ruokaa ihmetellen naapuripöydän omituisen näköistä asiakasta. Mahtavaa huumoria!

22. Mulanin ensiesiintyminen miehenä

Mushu antaa Mulanille hyvin kyseenalaisia ohjeita miehenä käyttäytymiseen. Mulan erottuu hyvin leirin muiden miesten joukosta kävelemällä omituisesti ja haastamalla riitaa. Hän saakin koko leirin lopulta sekasortoon. Mulanin anteeksipyyntökin (Mushun sanoin) hehkuu maskuliinisuutta: "Anteeksi... Meinaan, ikävää, että näin kävi! Mut kyl sä tiedät, kun miehet kokoontuu yhteen, niin on ihan pakko tappaa joku! Urheillaan ja syödään makkaraa..."

23. Kristoffin vanhan reen kohtalo

Olen kerennyt jo intoilla tällä listalla Kristoffin uudesta reestä. Ennen uuden reen hauskaa sisääntuloa vanha reki poistuu humoristisesti paikalta. Annaa, Kristoffia ja Svenia jahtaa sudet, ja heidän ainoa keinonsa selviytyä on hypätä reellä rotkon yli. Sven, Anna ja Kristoff suoriutuvatkin hypystä mainiosti, mutta reki valitettavasti putoaa rotkon pohjalle. Eikä tässä vielä kaikki, sillä reki räjähtää rotkossa tulipalloksi, aivan niinkuin jossain huonossa toimintaelokuvassa. Mahtavaa!

24. Svenin ja Kristoffin kommunikointi

Olen hehkuttanut blogissa jo monesti Kristoffin ja Svenin kommunikointia. Minusta on hulvatonta, kuinka Kristoff puhuu kuin vatsastapuhuja, ja antaa Svenille haluamansa vuorosanat. Sven on täysillä mukana tässä Kristoffin jutussa, ja ilmehtii aina kulloistenkin "sanojensa" mukaan.

25. Fixari-Felixin ja kersantti Calhounin suhde

Fixari-Felix ja kersantti Calhoun eivät ole sellaisia ihmisiä, jotka yhdistäisi heti mielessään pariksi. Calhoun on todella aggressiivinen, Felix taas lempeä. Calhoun haluaa tuhota, Felix korjata. Felix kuitenkin ihastuu oikopäätä kersanttiin hänet tavatessaan. Ihastuminen on pitkään yksipuolista, sillä Calhoun yrittää taistella tunteitaan vastaan. Felix on ihanan, hassun itsepäinen Calhounin suhteen.


26. Baymax murtautuu varastolle

Baymax ja Hiro hiipivät varastoon, jonne Hiron mikrobotti on johdattanut heidät. Varastoon he ovat päässeet avonaisen ikkunan kautta, joka on hieman liian pieni Baymaxille. Niinpä Baymax päästää ilmaa pois sisältään, jotta mahtuu ikkunan läpi. Tästä ilman poispäästöstä kuuluu hirveä vinkuna, juuri kun heidän pitäisi olla hiljaa murtautumassa varastoon! Hiro katsoo epäuskoisena robottia, mutta ei voi vinkunalle mitään.

27. Tuhkimon kuningas

Voi, Tuhkimossa esiintyvä kuningas on ihana! Hän haaveilee lapsenlapsista, eikä malta olla muistuttamatta asiasta suurherttuaa välissä kuin välissä. Lastenlasten saamista varten prinssin pitäisi toki ensin mennä naimisiin. Kuningas käy välillä hieman kuumana Aku Ankan tai Jörön tavalla, mutta se ei vähennä hänen viehätysvoimaansa.

28. Les Poissons

Pienen merenneidon ehdottomasti hauskin laulu on kokki Louiksen keittiössä laulama Les Poissons. Laulussa Louis kertoo, miten hän rakastaa tappaa kaloja ja tehdä niistä erilaisia ruokia. Laulukohtaukseen oman säväyksensä tuo keittiössä Louista pakoileva Sebastian-rapu, joka on kauhistunut kokin sanoista, eikä tietenkään halua tulla valmistetuksi ruoaksi.

29. Muusien ja kertojan vuoropuhelu Herkuleksen alussa

Herkules alkaa kertojan äänellä, joka alkaa kertoa tylsästi tarinaa antiikin Kreikasta. Melko nopeasti kertojan keskeyttää viisi muusaa, jotka valtaavat kertojan saappaat. Muusat vievätkin tarinaa eteenpäin paljon lennokkaammin ja persoonallisemmin, ja he todella antavat palaa musiikkinumeroissaan. Kertojan ja muusien välinen vuoropuhelu elokuvan alussa on kuulemisen arvoinen.

30. Lapsi-Charlotte

Tämä onkin jo kolmas Charlotteen liittyvä kohta tällä listalla! Charlotte on oppinut prinsessan tavoille jo lapsuudessaan, jossa isä hemmottelee häntä täysillä. Pieni Charlotte haaveilee olevansa prinsessa, ja yksi tapa tulla prinsessaksi löytyy Eudoran lukemasta satukirjasta: pitää pussata sammakoksi noiduttua prinssiä! Charlottehan naamioi samantien kissansa sammakoksi, ja yrittää saada ystävänsä Tianan pussaamaan sitä. Charlotte ei kohtele lemmikkiään kovinkaan eläinrakkaalla tavalla, ja kissaraukka pomppaa kattoon silkasta kauhusta tyttöjen vain nauraessa. Kyllähän kyseinen kohtaus minuakin naurattaa, mutta kissaa käy kovasti sääliksikin.


31. Kronkin omatunto

Keisarin uudet kuviot -elokuvan aikana Kronk kamppailee monta kertaa omantuntonsa kanssa. Kronkin olkapäille ilmestyy enkeli-Kronk ja piru-Kronk, jotka kertovat omia näkökulmiaan kulloinkin käsillä olevaan tilanteeseen. Yleensä keskenään tappelevien omatuntojen neuvoista ei ole paljon apua, ja Kronk joutuu tekemään nopean päätöksen ilman heitä.

32. Timonin ja Pumban hula-hula-tanssi

"Huau! Jos sä haluut syödä mehukkaita sikoja, syö mun kamu Pumba siin' on kunnon lihoja. Tule syömään vaan sikaa maistuvaa, tulkaa kaikki sikailemaan vaan. On se nannaa! (Jap, jap jap) Aivan mannaa! (jap jap jap) Tää on sika! (jap jap) Vika sika syömään nyt. Oi!" Tarvitseeko kohtauksesta muuta sanoakaan? :)

33. Kapteeni Koukun krokotiilipelko

Peter Panin krokotiilistakin puhuin jo kiehtovimmat Disney-hetket -listalla. Krokotiilin lähestymisen voi kuulla veikeän teemamusiikin (eli herätyskellon tikittämisen) myötä. On todella huvittavaa nähdä, miten niin julma merirosvokapteeni muuttuu hyytelöksi krokotiilin tulon kuullessaan.

34. Maximuksen koiramaiset eleet

Maximuksella on ihanan koiramaisia eleitä koko Kaksin karkuteillä -elokuvan ajan. Maximus on urhea ja tarmokas kaartin kapteenin hevonen, joka käyttäytyy kuin koira. Hän haistelee maata jäjittäen jälkiä ja heiluttaa häntäänsä ollessaan iloinen. Erityisen hauska koiramaisia eleitä esittelevä kohtaus on se, jossa Maximus tapaa Tähkäpään ensimmäisen kerran.

35. Wesseltonin herttuan tanssi Annan kanssa

Wesseltonin herttua tulee pyytämään Elsan kruunajaisissa Elsaa tanssimaan, mutta Elsahan ei tanssi. Sen sijaan juuri kruunattu kuningatar laittaa siskonsa tulilinjalle, ja Anna joutuu tanssimaan herttuan kanssa. Herttuan tanssiliikkeet ovat hyvin erikoislaatuisia, ja taatusti hymyn huulille laittavia.


36. Baymax poliisiasemalla teipin kanssa

Baymax ja Hiro ovat poliisiasemalla raportoimassa naamiomiehen hyökkäyksestä. Baymax on "haavoittunut" eli reikiä täynnä, ja hän paikkailee vuotokohtia poliisiaseman pöydältä löytyneellä teipillä. Poliisi katsoo epäuskoisena Hiron ja Baymaxin touhuja. Koko tilanne on todella huvittava.

37. Naveenin houkutukset pussailuun

Sammakko-Naveenin kerrottua Tianalle olevansa lumottu prinssi hän houkuttelee Tianan pussaamaan itseään. Naveenin hurmausyritykset eivät kuitenkaan ole kauhean tehokkaita sammakkoina. "Mä pussaan sut pyörryksiin, olenhan prinssi Naveen," sammakko sanoo ja hänen kitansa suurenee. "Hupsis," Naveen lopettaa imelän ilmeen kera. "Vain yksi," Tiana varmistaa pusujen määrää. "Yksi. Ellet sitten kerjää toista," Naveen toteaa itseään nuollen. Mahtavaa!

38. "Sain melkein sydärin!"

Big Hero 6:ssa on hyvin nopea kohtaus, jossa Hiro toteaa saaneensa melkein sydänkohtauksen pelästyttään jotain niin kovasti. Baymax ottaa Hiron sanat tosissaan, ja valmistelee käsiinsä defillaattorin. Onneksi Hiro kerkeää valistaa Baymaxia sanonnasta, ennen kuin saa sähköiskun.

39. Humalainen vanha kelmi

Metsässä sijaitsevassa tavernassa Tähkäpää ja Flynn kohtaavat lauman rosvoja. Yksi näistä roistoista on vanha, lyhyt, humalainen kelmi. Tämä kelmi esiintyy pitkin Kaksin karkuteillä -elokuvaa amorina, ja yrittää jopa hurmata Gothelin puolelleen.

40. Kanin käyttäytyminen Puhia kohtaan

Kani ei pidä siitä, että Nalle Puh tulee hänen luokseen syömään kaiken hunajan. Hän yrittää huijata olevansa pois kotoa, mutta Puh ei yllättäen mene Kanin lankaan. Niinpä hyvätapaisena kanina Kanin on kestittävä Puhia kuin kunnon kansalainen, ja kehtaamatta kieltäytyä karhun toiveista syöttää hänelle kaiken hunajansa. Puhin tartuttua Kanin oven suuaukkoon Kani yrittää koristella Puhin takamusta sisustukseensa sopivaksi - heikolla menestyksellä.


41. Oreo-keksien marssi

Sokerihuumassa seikkailee vaikka millaisia herkullisia asukkaita, kuten donitsi-poliiseja ja karkki-katsojia. Hauskimmat asukkaat ovat mielestäni kuninkaanlinnaa vartioivat Oreo-sotilaat. Keksit marssivat tarkkaa reittiä ja lausuvat Oreo-aiheista rytmiä.

42. Rumpusoolo Tianan ja Naveenin ansiosta

Naveenin muutettua Tianan vahingossa sammakoksi Tiana raivostuu, ja karkaa Naveenin päälle. Sammakot putoavat ikkunasta alas ja putoavat suoraan rumpusetin päälle. Rumpali pelästyy sammakoita, ja yrittää läimäyttää heitä kapuloillaan. Samalla rumpali tulee luoneeksi mahtavan rumpusoolon, josta muukin bändi innostuu, ja alkaa soittaa paljon vauhdikkaampaa musiikkia kuin äsken. Naamiaisten vieraatkin innostuvat tästä menevämmästä musiikista, ja riehaantuvat musiikin vietäväksi.

43. Vilpuri lääkärissä Australiassa

Vilpurin rämähtää maahan tuodessaan Bernardin ja Biancan Australiaan. Niinpä albatrossi joutuu lääkärille, joka ei vaikuta ollenkaan mukavalle sairaanhoitokokemukselle. Itse asiassa olen siinä rajamailla, että ärsyttääkö minua Vilpurin kohellus vai ei. Toisaalta lääkäriin sijoittuvat kohtaukset tuovat elokuvaan kivaa huumoria, toisaalta ne vievät aikaa varsinaisen tarinan kertomiselta. Mutta olkoon kohtaus nyt tällä listalla, kun Vilpurin kauhistuneet ilmeet lääkärin käyttäessä apuvälineitään ovat saaneet minut nauramaan.

44. Vinksinvonksin-peikkolaulu

Vinksinvonksin-peikkolaulun lopussa peikot yrittävät saattaa Annan ja Kristoffin naimisiin keskenään. Annan ensitapaamisesta lähtien peikot luulevat tätä Kristoffin heilaksi, ja kun hän ei sitä ole, yrittävät he saada parin yhteen. Annan kihlauskaan ei merkitse peikoille mitään, sillä "mä sormusta edes nähnyt en". Laulu huipentuu Annan ja Kristoffin juhlalliseen vaatettamiseen ja peikon kysymykseen: "Otatko Anna, tämän Kristoffin aviopeikoksesi..."

45. Pöllövaari huhuilee vastasyntyneelle Bambille

Metsän eläimet ovat kerääntyneet katsomaan vastasyntynyttä valkohäntäpeuraa, pikku prinssiä. Yksi eniten tulokkaasta kiinnostunut eläin on Pöllövaari. Pöllövaari koittaa huhuilullaan saada Bambin varmasti hymyilemään, mutta liian lähelle ulottuva isosilmäisen linnun huhuilu vain pelottaa vasaa - ja naurattaa katsojaa. Jonkun Pöllövaari siis saa hymyilemään! :)


46. "Eikun meni sekasin toi topografia ja geografia ja koreografia."

Tämä on varmaankin hulvattomin kohtaus Prinsessasta ja sammakosta. Sammakot Tiana ja Naveen ovat menneet solmulle kielistään yrittäessään pyydystää tulikärpästä. Louis lähtee etsimään keppiä, jolla aikoo auttaa heidät pulasta. Ray-tulikärpänen päästää sammakot kuitenkin nopeasti vapaaksi, ja puheenaihe vaihtuu siihen, kuinka Tiana ja Naveen yrittävät löytää Mama Odien luo. "Siis minkälainen pölhökustaa teidät neuvo tohon suuntaan?" Ray kysyy. Samassa paikalle ryntää innostunut Louis huutaen: "Nyt löyty keppi!" Louiksen hymy hyytyy pikkuhiljaa hänen joutuessaan selittämään suuntavaiston puutettaan. Pidän kovasti kohtauksen huumorista, jotenkin se kolahtaa kovasti minuun.

47. Pacha pelastaa Kuzcon viidakosta

Ah, tämäkin kohtaus on Keisarin uudet kuviot -elokuvan huumoria parhaimmillaan! Kuzco on lähtenyt yksin viidakkoon, ja joutunut siellä pantterilauman takaa-ajamaksi. Pantterit ovat ahdistaneet Kuzcon kielekkeelle ja loppu näyttää olevan lähellä, kun jostain lentää liaanin kanssa Tarzanmaista-huutoa päästäen Pacha. Hän yrittää napata Kuzcon kainaloonsa - mutta heilahtaa ohi. Toinen kerta toden sanoo, ja kaksikko lentää karkuun, ja jotenkin ihmeellisesti he onnistuvat sitomaan itsensä virran kuljettamaan tukkiin. Tukki ajautuu vesiputoukseen, jonka jälkeen he huuhtoutuvat rannalle. Kuzco ei näytä olevan tajuissaan, ja kohtaus huipentuu siihen, kun Pacha (yrittää?) antaa Kuzcolle tekohengitystä.

48. Simban hyppytunti Zazun päälle

Mufasa opastaa Simbaa elämän kiertokulusta, kun Zazu lentää paikalle ilmoittamaan aamuraporttiaan. Elämän kierokulun tunti muuttuu nopeasti hyppytunniksi, kun Mufasa alkaa opastaa Simbaa hyppäämään Zazun päälle tämän huomaamatta. Zazua käy (taas!) sääliksi, kun hän yrittää tohkeasti kertoa savannin "tärkeitä" kuulumisia, eikä kukaan kuuntele häntä.

49. "Naveenin" kosinta

Lawrence on voodoo-taian avulla muuttanut itsensä prinssi Naveenin näköiseksi, ja liehittelee nyt huvimajassa Charlottea, joka on aivan lääpällään prinsseihin. Niinpä Charlotte ei meinaa huomata, kun Lawrencen muoto alkaa pikkuhiljaa muuttua prinssimäisestä takaisin omaksi pulskaksi itsekseen. Charlotten huomion pois prinssin ihmeellisesti paksunevista kehonosista vie viimeistään Lawrencen kosinta. On hauskaa nähdä, miten epätoivoissaan Lawrence yrittää peitellä muuttuvia piirteitään, ja kuinka innoissaan Charlotte on kosinnasta.

50. "1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, jätkä!"

Ihmemaassa Herttakuningattaren sotilaat laskevat määränsä normaalisti yhdestä kymmeneen, mutta kymmenen jälkeen tuleekin jätkä! Hahaa, hassua!


51. Flynn kauhistuu Tähkäpään hiusvoimia

Flynn kauhistuu hirvittävällä tavalla sitä, että Tähkäpään hiukset hohtavat. Niinpä Tähkäpää osaa varoittaa Flynniä sekoamasta, kun hän alkaa parantaa miehen haavaa hiustensa voimalla. Haavan parannuttua Flynn meinaa jo aloittaa järkytyksestä kiljumisen, mutta Tähkäpään muistutettua miestä lupauksestaan kiljuminen muuttuu kierteleväksi kysymykseksi. Flynnillä on kohtauksessa aivan mahtavia ilmeitä kasvoillaan!

52. Mama Odie

Mama Odie ei paljastu ihan sellaiseksi neuvonantajaksi, millaisena Naveen ja Tiana häntä pitävät. Mama Odie on sokea, hössöttää asiasta toiseen ja nukahtaakin kesken lauseen. Asennetta Mama Odielta kuitenkin löytyy roppakaupalla, ja vaikka osa hänen neuvoistaan tuntuu menevän yli hilseen, osa annetaan selkeästi. Silti Louis kerkeää pohtia: "Onks tää nyt varmasti se oikee suiston puussa asuva voodoo-mummo?" Ihan kuin voodoo-mummoja eläisi jokaisessa suiston puussa...

53. Linnassa taikajuomien kanssa pelleily

Kuzco yrittää saada muutettua itsensä takaisin ihmiseksi, mutta Yzman taikajuomat menevät sekaisin. Niinpä Kuzco ja Pacha heittelevät melkein jokaisen pullon Kuzcon päälle, jotta hän saisi takaisin omat uljaat ulkomuotonsa - tuloksetta. Osa pulloista heitetään Yzman henkivartijoiden päälle, ja heidän muututtuaan gorillaksi, mustekalaksi tai struksiksi heidän taistelutahtonsa vain ylenee. Ainoastaan lehmäksi muutettu sotilas saa luvan poistua takaa-ajosta.

54. Baymaxin akku loppuu

Hiron ja Baymaxin juostessa naamiomiehen perässä Baymaxin akku alkaa loppua. Kaksikon pitäisi päästä Hiron huoneeseen Cass-tädin huomaamatta, mikä ei ole helppoa, sillä sähkövirran loputtua Baymax alkaa käyttäytyä aivan kuin humalainen. On hauska katsoa Baymaxin hoipertelua, hänen "whiii"-huutojaan ja karvavauvoittelujaan.

55. Hirviö yrittää syödä puuroa sivistyneesti

Hirviö päästää lopulta Bellen lähelleen, ja alkaa opetella käytöstapoja ihan urakalla. Puuron tai jonkin vellin syömisestä meinaa tulla ylitsepääsemätön haaste. Hirviö on tottunut syömään ruokansa melko... kröhöm... sottaisesti. Lusikallakaan syömisestä ei meinaa tulla mitään. Onneksi nokkela Belle keksii keinon syödä puuroa, mikä sopii hyvien käytöstapojen listalle.


Onnittelut sinulle, joka jaksoit lukea kaikki 55 kohtaa ja pääsit tekstin loppuun asti! Listani surullisimmista ja pelottavimmista kohtauksista eivät ole näin pitkät. :) Mutta kertokaahan, mitkä ovat teidän mielestänne ne naurettavimmat, hauskimmat kohtaukset Disney-elokuvista? Löytyykö kanssani samoja kohtauksia vai ei?

2 kommenttia:

  1. Kyllä monet samat kohtaukset naurattavat itseänikin. Ekan kerran, kun katsoin Herkuleksen sen ilmestyessä muistan nauraneeni koko elokuvan ajan ihan kippurassa! Yksi hauskimmista Disney-klassikoista ikinä! Pitää Suomessa seuraavan kerran käydessä katsoa Tuhkimo uudelleen, kun muistui tuo hauska kuningas mieleen. Yksi Tuhkimon suosikkihahmojan hiirten ohella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii! Musta taas hauskin klassikko on ehdottomasti Keisarin uudet kuviot! Siinä vitsaillaan koko ajan. Tuhkimon kuningas on ihana! :)

      Poista