13.3.2016

Ken on maassa komein? 15.

(Anteeksi, etten ole vähään aikaan kirjoitellut tänne blogiin mitään! Mielessäni on kyllä paljon juttuja julkaistavaksi, mutta jostain syystä en saa vaan kirjoitettua niitä! Onkohan tässä kyseessä kirjailijanblokki? Tai oikeastaan bloggaajanblokki? :D En yritä kuitenkaan väkisin saada tekstejä aikaan: jos ei tee mieli kirjoittaa, niin en kirjoita. Jos taas tekee, niin hyvä niin. Saa siis nähdä, mitenkä usein tänne nyt kevään aikana ilmestyy postauksia, mutta en aio ottaa niistä paineita, enkä pyydellä anteeksi hidasta postaustahtia enää tämän jälkeen: Anteeksi!)


Nyt hyppäämme viimeistä kertaa uskomattoman komeiden mieskilpailijoidemme matkaan. Tässä viimeisessä jaksossa pääsemme näkemään, mitä tämän kauden kilpailijoille kuuluu tänä päivänä. Ylhäällä olevassa ryhmäkuvassa on nähtävillä kilpailijat tippumisjärjestyksessä huonoimmasta alkaen aina parhaimpaan asti. (Kuvaa klikkaamalla sen näkee hieman isompana.) Samaisessa tippumisjärjestyksessä kartoitamme kilpailijoiden nykytilanteen.


Gaston tippui ensimmäisenä viidenneltä tuotantokaudelta. Gastonin lihaksia pullistelevat käsivarret eivät sopineet kasvokuvaan, eivätkä ehkä koko kilpailun tunnelmaan, joten hänen kisakokemuksensa jäi vähäiseksi. "Niin mistä kilpailusta puhuittekaan? Ai niin, siitä! Minä olinkin jo ihan unohtanut, että sellaiseen roskakisaan osallistuin, hah! Ja mitäkö olen puuhannut? Metsästyskausi on nyt huonoimmillaan, joten olen istunut kapakassani ihailemassa kaikkia täytettyjä muistojani viime vuodelta! Vaihdan kapakan koristeet vuosittain ja myyn vanhentuneet kovaan... anteeksi, käypään hintaan."

Etkös sinä kilpailusta tippuessasi suunnitellut kosivasi Belleä? "Hörhmh... Näinhän minä suunnittelin, mutta kosintayritykseni ei sujunut aivan niinkuin odotin... Kyseessä oli jo toinen julkinen nöyryytys kilpailusta tippumisen lisäksi... Mutta aion vielä saada hänet itselleni, ja minulla onkin tavoitteeni saavuttamiseksi jo suunnitelma itämässä! Odottakaa vaan!"

Vai niin. Kerrotko vielä, miltä nyt tuntuu ajatella kilpailua? "En kyllä mielelläni ajattele epäonnistumisiani, joten en kommentoi! ...mutinaa... ...tyhmä kilpailu... ...mutinaa..."


Toisena kilpailusta putosi prinssi Hans, jonka harrastuskuvasta pidettiin vähiten. Hansin elämä ei näytä kovin hohdokkaalta nytkään ainakaan kuvasta päätellen... "Kilpailu ei tuonut minulle veljieni kunnioitusta, joten päätin koettaa ansaita heidän kunnioitustaan toisin keinoin. Suunnitelmani oli täydellinen, ja olin jo melkein erään valtakunnan kuningas... Sitten ne typerät sisarukset pilasivat kaiken! Joten nyt veljeni kunnioittavat minua vielä vähemmän kuin ennen kilpailuun lähtöä! Joudun tekemään kotona töitä hevosten lannankasaajana! Minä! Prinssi Hans Westergard! Ei minua voi kohdella tällä tavalla, ei vaan voi! Ärh! Kosto on oleva suloinen....!!!!" 

Voi ei, älä vain ala kostamaan kenellekään! Uskaltaakohan tässä edes kysyä, että miltä tuntui jäädä 13. sijalle...? "ÄRRIN MURRIN!!!!!!!!!!" Selvä, ei sitten kysytä.


Hercules putosi kilpailusta kolmantena jääden näin sijalle kaksitoista. Herculeksen pudotti kilpailusta hänen vauhdikas kolmen kuvan kuvasarjansa. "Heh... Nyt kun katson kisan aikaisia kuviani, huomaan, että näytän niissä aivan liian innokkaalta - ihan niinkuin tuomari sanoikin! Olisinpa kuunnellut häntä, niin olisin varmasti päässyt pidemmälle. Megara vastaanotti minut kotiin lämpimästi, ja vietimme kahdenkeskistä aikaa. Pian tuo kahdenkeskinen aika alkoi ärsyttää, ja Megara lähti tyttökavereidensa kanssa Pompeijiin raunioita katsomaan. Minä taas olen pari viimeistä viikkoa treenannut itseäni Pegasoksen kanssa. Aion osallistua huhtikuussa järjestettäviin Mr. Universum -kisoihin. Voitan ne taatusti!"

Onnea seuraavaan kilpailuusi, Hercules! Mihin kuvausteemaan olisit halunnut itse osallistua? "Hmm... Kilpailussa nähdyistä kuvausteemoista olisin osallistunut mieluiten taistelukuvaan. Olen parhaimmillani voimaa ja maskuliinisuutta vaativissa kuvissa, joten kuva olisi onnistunut taatusti. Jos kuvausaiheen saisi itse valita, olisin halunnut osallistua lihaksia esittelevään kuvaan. Sen kierroksen olisin varmasti voittanut!"


Phoebus tippui kilpailusta luontokuvan jälkeen, ja hän sijoittui kisassa yhdenneksitoista. "Taisin olla hieman kiivastunut pudotukseni jälkeen... Pahoittelen tätä. Olen hieman temperamenttinen, enkä aina hillitse itseäni. Kilpailun jälkeen rauhoitin hermojani kotona punoen uuden korumalliston. Korut menivät kaupaksi ja ansaitsemillani rahoilla lähdin Esmeraldan kanssa matkalle Itä-Eurooppaan. Erityisesti Puola, Ukraina ja Tsekki tekivät minuun vaikutuksen upealla arkkitehtuurillaan. Karttaa on saanut lukea oikein ajan kanssa, jotta olemme löytäneet kaikki piilotetutkin arkkitehtoniset kohteet. Kierrämme Esmeraldan kanssa vielä Baltian maat läpi ennen kuin palaamme kotiin." 

Mikä oli lempikuvasi kaikista kuvista? "Omista kuvistani paras oli kasvokuva, joka otettiin ihan ensimmäisellä viikolla. Kaikista kuvista hauskin oli minusta Tarzanin, Aladdinin ja Naveenin yhteiskuva. Siinä oli jotain särmää, ja kaikki miehet näyttivät kuvassa todella upeilta."


Shangin kilpailutaival päättyi hulluttelukuvaan. Valitettavasti mies ei osannut hassutella, ja näin hän jäi kilpailussa sijalle kymmenen. "Olihan se raskasta tippua kilpailusta niin aikaisin, varsinkin, kun olin antanut kaikkeni jokaiseen kuvaan. Olen silti itsestäni ylpeä, sillä voitinhan minä kerran tähtikuvan palkkion! Kilpailun jälkeen olen viettänyt laatuaikaa Mulanin kanssa. Tammikuun alussa palasin takaisin töihin armeijan kapteeniksi, ja olen valmentanut uutta tulokaslaumaa. Ette usko, miten vaikeaa näiden nuorten on olla erossa äkykännyköistään! Koulutus vaikuttaa epätoivoiselta, mutta enköhän minä heistäkin miehiä tee!"

Millaista oli elämä talossa muiden miesten kanssa? "Minun täytyy sanoa, että olen ihminen, joka tykkää olla omissa oloissaan. Niinpä asuminen samassa talossa 13 muun miehen kanssa ei ole käsitykseni hauskanpidosta. Pysyttelin pitkälti omissa oloissani niin pitkälle kun pystyin. Minua ärsytti se, kun jotkut kilpailijat olivat ottaneet taloon mukaansa omia lemmikkejään! Flynnin Pascal nyt oli harmiton otus, mutta Ericin Max-koira hyppi koko ajan jaloissa! Ensi kerralla kisan järjestäjät voisivat vähän miettiä sallitaanko lemmikkien tuominen taloon."


Eric tippui kilpailusta kuudentana kolmen miehen yhteiskuvan jälkeen. Eric sijoittui siis yhdeksänneksi. "Minulla on teille hienoja uutisia! Vaimollani oli laskettu aika vuoden vaihteessa, ja hän synnytti silloin meille tyttölapsen! Pari viikkoa sitten juhlimme ristiäisiä, ja lapsen nimeksi tuli Melody! Kisan jälkeen kaikki aikani on siis mennyt vauvaperheen arkea viettäen: vaippoja vaihtaen, tyttöä syöttäen ja röyhtäyttäen. Elämä hymyilee perheellemme, ja tytöstä tulee yhtä kaunis kuin äidistään!" 

Oi, onneksi olkoon Eric! Mitä mieltä olet kisan tuomaroinnista? "Tuomarointi oli pääsääntöisesti hyvää. Välillä tuomari teki tyhmiä arvosteluvirheitä, ja tuntui, että hän yritti välillä saada äänestäjien mielipidettä omiensa mukaiseksi... En kuitenkaan usko, että kukaan lahjoi tuomaria, joten silloin hän on tehnyt minusta hyvää työtä!"


Jimin eläinkuva ei vakuuttanut äänestäjiä, joten hän tippui kilpailusta seitsemäntenä jääden sijalle kahdeksan. "Kyllähän minä vietin joulun hieman haikeissa tunnelmissa, kun en päässytkään enää lomalta takaisin kisaan. Harmitus haihtui kuitenkin nopeasti, kun sain viettää aikaa lähimmäisteni kanssa. Olenkin nyt auttanut äitiä kuppilan pyörittämisessä. Kuppilassa näkee kaiken maailman otuksia, mutta yksikään kilpailijakavereistani ei ole vielä sattunut tulemaan kahvikupposelle. Olisi hauska nähdä heitä, erityisesti Aladdinia ja Naveenia. Tervetuloa meille vaihtamaan kuulumisia!"

Toivottavasti kuulumiset menevät perille! Mikä oli mielestäsi paras kuvausteema? "Hmm... Tämä on ehkä tyhmä vastaus, mutta pidin kovasti eläinkuvista. Tiedän, tiedän, tipuin juuri eläinkuvan takia, mutta muut kilpailijat onnistuivat niissä kuvissa loistavasti!"


John Smith sijoittui kisassa seitsemänneksi. Hän tippui kilpailusta äärettömän jännittävän arvonnan seurauksena ruokakuva-kierroksen jälkeen. "Syksyllä osallistuin tähän kilpailuun, ja se oli todella hienoa aikaa! Osallistuisin kisaan mielelläni uudestaan, jos joskus saan sellaisen mahdollisuuden! Kilpailun jälkeen halusin nähdä vain Pocahontasia, joten palasin hänen luokseen. Olen yrittänyt houkutella Pocahontasta lähtemään kanssani uuteen seikkailuun jonnekin päin maailmaa, mutta hän kokee paikkansa olevan perheensä luona. En tiedä, mitä voisin tehdä, jotta hän lähtisi mukaani. Veri vetää minua matkoille, en voi asettua paikoilleni. Piakkoin minun on lähdettävä, lähteepä Pocahontas mukaani tai ei." 

Mikä oli mielestäsi huonoin kuvausteema? "En tykännyt hulluttelukuvista. En ymmärrä, miksi meidän pitää muka päästää itsemme vapautuneeksi ja näyttää mahdollisimman typeriltä. Miksi tuomari pitää tämän kuvausteeman kisassa vuodesta toiseen? Luulisi, että hän on saanut jo tarpeeksi palautetta aiheen huonoudesta!"


Naveen sijoittui kilpailussa sijalle kuusi. Hän putosi pois yhdeksäntenä taistelukuvan jälkeen. "Olen ihan tyytyväinen, että nimenomaan taistelukuva tiputti minut pois, eikä vaikka harrastuskuva. Harrastukset ovat sydäntäni paljon lähempänä kuin taistelut - itse asiassa en tykkää väkivallasta yhtään! Sisimmältäni olen herkkä ja lempeä mies... mutta älkää kertoko sitä kellekään! Kilpailun jälkeen palasin kotiini, ja budjetin laskennan jälkeen päätimme alkaa Tianan kanssa rakentaa meille uutta kotia. Ostimme tontin New Orleansin laidalta, ja perustukset ovat nyt pystyssä. Kunhan saamme talomme valmiiksi, voimme alkaa suunnitella perheen perustamista!"

Kuka olisi saanut mielestäsi voittaa? "Minä...? Haha! Tietenkin tulin voittamaan kilpailun, kun osallistuin siihen. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja hyvä niin. Aladdin on aivan mahtava tyyppi ja juuri oikea voittaja tälle kilpailulle! Hyvä, Al!"


Kristoff tippui kilpailusta lyhtypylväs-kuvan, eli toisin sanoen pahiskuvan jälkeen. Hän sijottui kisassa viidenneksi. "Tipahdin itse asiassa kilpailusta juuri oikeaan aikaan. Kevät on saapumassa Arendelleen, ja kohta jääkimpaleilla alkaa olla kova kysyntä. Minun pitää lähteä täyttämään varastojani erämaahan, jotta tarjonta vastaa kysyntään. Ensi kesästä on luvattu todella lämmintä, joten jäätä täytyy varastoida enemmän kuin vaikkapa viime vuonna. Parasta erämaahan lähdössä on se, ettei erämaassa ole lyhtypylväitä! Paitsi Narniassa."

Onko kilpailussa jotain kritisoitavaa? "Hmm.... Ei. Oikeastaan ei. Noh, jos jotain pitää kritisoida, niin sitä, että jaksojen ilmestymisaika on vaihdellut paljon. Jaksot eivät jostain syystä aina ilmestyneet ajallaan, vaan niitä siirrettiin monta kertaa selittämättömistä syistä pidemmälle ja pidemmälle. Saa nähdä, milloin tämä kuulumisten kertominenkin ilmestyy - ehkä vasta ensi vappuna! Toivoisinkin siis, että ensi vuonna tuomari pitäisi kiinni julkaisemistahdista ja -ajankohdista."


Flynn Rider tippui kilpailusta yökuvan jälkeen. Hän jäi kisassa neljänneksi eli niukasti ulos kärkikolmikosta. "Kilpailun tavoitteenani oli päästä kolmen parhaan joukkoon, eikä tämä ihan onnistunut! Pitäähän se myöntää, että kuvieni taso vaihteli aika paljon kilpailun aikana, mutta olisin minä silti mielestäni ansainnut edes pronssia! Kilpailun jälkeen palasin Coronaan, ja päätimme tehdä Tähkäpään kanssa muistelukierroksen paikoissa, missä tapasimme toisemme ensimmäisiä kertoja. Kävimme yksinäisessä tornissa, joka oli pölyyntynyt aika paljon, kun Tähkäpää ei ole ollut siellä siivoamassa. Kävimme myös rosvojen kanssa kuppilassa siemailemassa kaakaota. Suosittelen kotiseutumatkailua muillekin, sillä se tuo kivasti muistoja mieleen!"

Saitko muista kilpailijoista ystäviä kisan aikana? "Tunsimme Kristoffin kanssa toisemme jo kilpailua ennen, joten minulla oli jo ystävä talossa ennen kilpailuun saapumista. Vietin Kristoffin kanssa eniten aikaa, mutta lisäksi ystävystyin kärkikolmikon kanssa. Philip, Tarzan ja Aladdin tekivät kuvaustuokioista ja talossa asumisesta hauskaa!"


Philip sai kilpailussa pronssia. Hän tippui juuri ennen finaalia rakkauskuvan jälkeen. "Kilpailumatkani oli todella upea! Olin monta monituista kertaa pudotusuhan alla, mutta selvisin silti kolmen parhaan joukkoon! Kuvani äänestettiin myös peräti kaksi kertaa parhaimmaksi kuvaksi! Olen siis erittäin tyytyväinen suoritukseeni! Samaa mieltä on rakas vaimoni, ja hän oli järjestänyt suuret juhlat kotiinpaluuni kunniaksi. Valtakunta juhli ainakin viikon verran, mikä on suoraan sanottuna hieman noloa. Niinpä päätimme Auroran kanssa ottaa hieman etäisyyttä linnan asioihin ja lähdimme pariksi viikoksi mökkeilemään metsän keskelle. Metsän rauha tekee meille aina hyvää. Nyt on kuitenkin jo aika palata takaisin hoitamaan prinssin ja prinsessan velvollisuuksia." 

Mitä mieltä olet äänestäjistä? "Pidin heistä todella paljon! Tuntui, että minulla oli monta fania äänestäjien keskuudessa, enkä voi kiittää kylliksi heiltä saamaani kannustusta. Jokaisen jakson kohdalla äänimäärät olivat myös todella suuria. Olen iloinen, että pienellä kisailullamme oli näin paljon seuraajia!"


Tarzan jäi kisassa toiselle sijalle saaden hopeaa. Kolme viikkoa on kerennyt kulua voittajan selviämisestä, mitä Tarzan on kerennyt sillä aikaa tehdä? "Olin varma voitostani, ja oli suoranainen shokki, kun tuomari luki voittajan nimen. Olin jo valmiina lunastamaan kruunun itselleni, mutta toisin kävi. Selvisin aika pian shokista ja palasin Afrikkaan. Päätin, että jos minusta ei tule koskaan maailman komeinta miestä, niin minusta voi tulla maailman komeimman miehen kuvanmaalaaja! Niinpä olen alkanut harjoitella piirtämistä ja maalaamista Janen avustuksella. Jane on todella taitava piirtäjä, ja haluan tulla hänen kaltaisekseen. Toistaiseksi piirrustukseni eivät vain ole olleet ihan yhtä aidonnäköisiä kuin Janen. Mutta odottakaa vaan, te kuulette minusta vielä!"

Odotamme innolla taideteoksiasi, Tarzan. Mikä oli mielestäsi paras kokemus kilpailun aikana? "Finaaliin pääsy oli aivan mahtava kokemus, ja varmasti se paras. Sain nauttia kilpailusta niin pitkään, kuin siitä kukaan voi nauttia. Sain osallistua kaikkiin kuvausteemoihin ihan loppuun asti. Kilpailu oli todellakin hieno kokemus, kiitos mahdollisuudesta osallistua siihen!"


Viidennen tuotantokauden Ken on maassa komein? -voittajaksi selviytyi Aladdin. "Olen vieläkin ihan ymmälläni ja sekaisin kilpailun voitosta! Mutta mitä kaikkea hienoa voitto onkaan tuonut mukanaan! Olen ollut jo monissa kuvaussessioissa ympäri maailmaa. Olen tavannut monia mahtavia ihmisiä - erityisesti Tiana ja Jane ovat olleet kannustavia minua kohtaan, ja he ovat antaneet paljon neuvoja, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Kuvausten lisäksi olen ollut monissa keskusteluohjelmissa, mutta onpahan minut kutsuttu osallistumaan pariin tietokilpailuunkin! Haluatko miljonääriksi -ohjelman kuvaukset ovat itse asiassa ensi viikolla - saa nähdä, voitanko miljoonan vai en! Enhän minä sellaisia rahoja tarvitse, joten jos voitan, annan kaiken katulapsia auttavalle säätiölle Agrabahiin. Säätiö on Jasminen perustama. Mutta kiirettä on pitänyt erilaisten edustustehtävien kanssa!"

Kuka saisi mielestäsi osallistua seuraavan vuoden kisaan? "Voi ei, älkää kysykö näin vaikeita kysymyksiä! Noh, tänä vuonna näimme mieskomeutta, joten ensi vuonna olisi minusta aika nähdä taas naiskauneutta. Toissavuonna eläimet kilpailivat keskenään, joten nyt voisi olla siis ihmisten vuoro. Eli toisin sanoen haluaisin nähdä, kuinka naisihmiset kilpailevat keskenään pitkästä aikaa. Olisiko se mahdollista?" 

Sen näemme ensi syksynä.


Ken on maassa komein? -kilpailu on hyvä lopettaa perinteisesti kaikkien tuotantokausien voittajien yhteiskuvaan. Kiitos kaikille kisaajille jännittävästä kaudesta! Ensi syksynä näemme seuraavan tuotantokauden kilpailussa... luultavasti? Täytyy sanoa, että tuomari on vähän kyllästynyt tuomaroimaan näitä kilpailuja, mutta mielessä olisi vielä ainakin yksi kausi, jonka haluaisin toteuttaa. Mitä mieltä te olette, jaksatteko vielä seurata Ken on maassa kaunein? -kilpailua, vai onko sen jo aika lopetella ilmestymisensä? Jos haluatte nähdä ohjelmasta vielä ainakin yhden kauden, niin onko teillä siihen toiveita kilpailijoiden, kuvausteemojen tai muun sisällön suhteen? Näihin mietteisiin lopettelemme tämän kauden, kiitos ja kumarrus!

7 kommenttia:

 1. Ehdottomasti ainakin vielä yksi kausi! :) Mikäli innostus sitten loppuu, voisihan blogissa alkaa aivan uudenlainen Disney-kisa (Voice of Disney?) mikäli arvoisa tuomari vain jaksaa sellaisia toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Uudenlainen kilpailu toisi varmasti lisää innostusta tuomarinkin tuomaroimiseen! Pitää vaan miettiä, mikä ohjelmaformaatti olisi mahdollista toteuttaa. Joku laulukisa voisi olla hyvä, jos kilpailijoilla vain riittäisi tarpeeksi lauluja laulettavaksi. :) Mitähän niitä muita olisi... Joku unelmien Disney-poikamies? Tai Disney-Selviytyjät? :)

   Poista
  2. Kuulostaa loistavilta vaihtoehdoilta! :D

   Poista
 2. Seuraisin mitä tahansa noista! Kannatan Voicea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että minäkin tässä jonkun aikaa mietittyäni olen alkanut kannattaa Voicea! Mutta yritän pitää innostuksen vielä pienenä, sillä haluan tehdä sen viimeisen kauden Ken on kaunehimmasta! :)

   Poista
 3. Ehdottomasti kiinnostaa vielä yksi ken on ...... -kilpailu! =) Jonkin videon liittäminen kunkin kilpailijan kohdalla olisi taas hauska. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oukki doukki, yksi kausi tilauksessa. :) Pitääkin miettiä, ottaisiko sen videon mukaan jo aikaisemmassa vaiheessa kisaa, kun se on ollut perinteisesti vasta finaalissa mukana.

   Poista