16.1.2016

Ken on maassa komein? 10.

On taas aika uppoutua Ken on maassa komein? -kilpailun ja maskuliinisten miesten pariin. Viime viikolla kilpailijoiden teemana oli taistelukuva. Parhaimmasta kuvasta taistelivat Aladdin ja Philip, mutta neljän äänen erolla parhaimman taistelukuvan itsestään otti Aladdin!


Äänestäjät vakuuttuivat Aladdinin kuvan intensiivisyydestä, tilanteen kuumottavuudesta, taistelun tunteesta ja liikkeestä sekä kuvan tiukasta rajauksesta. Aladdin näytti kuvassaan myös taistelevan oikeasti jonkun puolesta. Näin ollen Aladdin voittaa itselleen koskemattomuuden jo kolmatta kertaa! Hän on voittanut tähtihenkilön äänestyksiä enemmän, kuin yksikään toinen kilpailija. Tällä koskemattomuudellaan Aladdin pääsee ainakin neljän parhaan joukkoon! 

Kaikkien kilpailijoiden taistelukuvat eivät onnistuneet, ja pudotusuhan alle joutuivat Naveen ja Kristoff. Selvästi enemmän ääniä sai kuitenkin Naveen, joka tippuu kisasta jääden sijalle kuusi. (Tuomarin mielestä tässä tehtiin selvää vääryyttä, sillä komean Naveenin olisi pitänyt olla kisassa mukana vielä pitkään! Nyyh!)


Äänestäjien mielestä Naveenin kuva jäi melko vaisuksi, eikä siitä tullut mieleen viikon teema, taistelu. Naveenin katsottiin näyttävän myös enemmän säikähtäneeltä kuin taisteluntahtoiselta, ja miehen yrityksen puutetta kritisoitiin. Toisaalta kuvassa oli monen mielestä kiva värimaailma. Pyydetäänpä mieheltä itseltään hieman kommenttia putoamisestaan. "Njäääh, ei voi mitään. Näin näissä kilpailuissa tuppaa käymän: kaikki eivät voi mitenkään voittaa. Omasta mielestäni kuvani oli onnistunut, mutta näköjään kaikkia ei voi miellyttää. Noh, minulle riittää, että perheessämme on yksi, joka on voittanut Ken on maassa kaunehin? -kilpailun. Tianan voiton jälkeisen työmäärän nähtyäni en edes välttämättä olisi halunnutkaan voittaa. Onnea kuitenkin kilpailussa jäljellä oleville miehille!" Kiitos Naveen, kun osallistuit kilpailuun! 

Jäljellä on enää viisi kovinta kilpailijaa. Tällä viikolla jatkamme heidän kanssaan hieman viime viikon taistelu-teemaa, sillä tämän viikon aihe liippaa taistelua läheltä. Tällä viikolla kilpailijoiden pitää poseerata samassa kuvassa pahiksen kanssa! Hui! Mainittakoon taas, etteivät kilpailijat olleet minkäänlaisessa vaarassa tämänkään viikon kuvaustilanteessa, vaikka osa kuvista siltä näyttää. 


Aladdin ei näytä kuvassa ollenkaan hätkähtävän sitä, että Jafar tuijottaa häntä niin murhaavasti. Sen sijaan Aladdin näyttää todella rennolta, ja jopa siltä, että hän vitsailee suurvisiirin kustannuksella. Aladdinin asento ja ilme vähentää Jafarin pelottavuutta, ja saattaa miehen jopa naurunalaiseksi. Aladdinilla ja Jafarilla on tiivis katsekontakti, ja Jafarin lemmikki-papukaija Jagokin näyttää osallistuvan kyräilyyn. Aladdin on kuvassa siis vitsaileva, itsevarma ja hymyilevä. Kuva on hauska ja onnistunut, vaikka ei ihan ylläkään Aladdinin parhaimpiin suorituksiin asti.


Hui! Philipin kuvassa on tosi kyseessä! Pahatar on vanginnut prinssi-raukan, ja tullut nyt katsomaan aikaansaannoksiaan. Pahatar lähestyy kuvassa uhkaavanoloisesti vankiaan. Philip ei näytä kuitenkaan menettäneen toivoaan, vaan näyttäisi rimpuilevan köysissä. Philipin katseestakin välittyy tulta ja tappuraa. Huoneen hämärä valaistus tuo tilanteeseen lisää uhkaavuutta. Vaikka Philip onkin köytetty, ei hän, uljas prinssi, näytä olevan yhtään huonommassa asemassa Pahattaren kanssa, vaan he vaikuttavat olevan samanveroiset taistelukumppanit keskenään. Kuva on uhkaava ja jännittävä, ja onnistunut!


Tarzanin kuvassa on jotain samaa kuin Aladdinin kuvassa: molemmat miehet tekevät pahiksesta naurunalaisen. Tässä kuvassa Tarzan yrittää selkeästi imitoida Claytonia koko kehon asennollaan. Clayton ei näytä vielä tajuavan Tarzanin vitsiä, vaan katsoo miestä epäluuloisesti - ja Tarzan vastaa katseeseen omalla, vitsikkään epäluuloisella ilmeellään. Kuvassa on kaiken lisäksi taidokas, symmetrinen asettelu. Suorastaan loistava kuva! 


Flynnillä ei näytä olevan minkäänlaista kontaktia pahis-Gotheliin (joka muuten on Ken on maassa kaunehin? -kilpailun kolmannen kauden voittaja!). Gothel sen sijaan tuijottaa Flynnin takaraivoa selkeän raivon vallassa. Flynnin ilme on tuskaa täynnä, ja katsoja voi vain arvailla, mitä kauheuksia Gothel Flynnille tekee rajatun kuva-alueen ulkopuolella.  Tuomari veikkaa selkäänpuukotusta. Flynnin kuva on todella synkkä, eikä siinä ole nähtävillä sitä huumoria, mistä mies on tulut kisan aikana tunnetuksi. Itse asiassa kuvan katsoja haluaa vain äkkiä kääntää katseensa pois näin raa'asta kuvasta! :( Kuva ei ole sitä parhainta Flynniä, voi voi.


Jaahas, selvä....!!!??? Kristoffin kuva kaipaa nyt kyllä miehen itsensä kommenttia, sillä tuomari ei näe kuvassa ollenkaan pahista. "Lyhtypylväät! Ne ovat pahin asia Arendellissa! Törmäilen niihin varmaan joka kerta, kun lähden käymään ulkona kaupungilla, niitä on joka paikassa! Ja uskokaa kun sanon, että se sattuu, kun törmää pylvääseen täydestä juoksuvauhdista!" ... Selvä. Kristoff käsittää lyhtypylväät pahiksiksi. Ei ole tosin ihme, että mies törmää niihin, jos hän kävelee kaupungilla silmät sidottuina, kuten hän tekee kuvassakin. Kristoffin kuva menee kyllä täysin viikon aiheen vierestä! Vaikka kuva sinällään ihan hauska onkin, ei näin räikeää teeman ohittamista voi ohittaa pelkällä olankohautuksella! Voi ei, Kristoff, mitä menit tekemään! 

(Haluan tässä vaiheessa mainita, ettei Kristoffista löytynyt YHTÄÄN kuvaa elokuvan pahisten kanssa! Ainakaan siis kuvakaappauksia, mainoskuvia olisi varmasti löytynyt. Kuvan huonous ei ole siis tietoinen valinta.) 
 

Siinäpäs olivatkin tämän viikon pahis-kuvat. Kuvien yleistaso nousi viime viikon taistelukuvista huomattavasti - ainakin kolmella viidestä kilpailijasta. Nyt on aika siis äänestää, kuka ansaitsee parhaan kuvan äänen, ja kenelle lankeaa tiputusääni. Aladdinilla on tällä viikolla koskemattomuus, joten häntä ei voi äänestää kilpailusta pois! Tämä on muuten nyt toiseksi viimeinen kerta, kun tähtihenkilön koskemattomuus on käytössä. Ensi viikolla äänestetään tämän tuotantokauden viimeinen "paras kuva", sillä sen jälkeen alkaa jo kärkikahinat! Hii! Ken on maassa komein? saapuu seuraavan kerran ruutuihinne viikon päästä, lauantaina 23.1. Äänestelemisiin!

13 kommenttia:

 1. Jeeee, hyvä Aladdin! Ja jeee, olenko eka äänestäjä!? :)

  No niin, nyt on tosiaan taas palattu entiselle tasolle. Aladdinin kuva on mahtava, jälleen kerran. Mikä itsevarmuus! Kuvassa on myös kivat värit, tasapainoinen asetelma, ja molempien asennot tuovat siistin vaikutelman. Myös Philip on tällä kertaa upea, oikein "fierce" kuten Tyra Banks sanoisi.. Pahattaren kynttilän lisäksi oikein näkee, miten Philipin katse loimuaa tulta! Tunnelma on jännittävä.. Mutta kyllä parhaan kuvan ääni menee Aladdinille!

  Loput kolme ovatkin sitten vähän erilaisia. Tarzanilla on heistä paras, kuvassa on selvästi haettu tällaista barokkimaista symmetriaa. Kristoff ja Flynn taas ovat jotain ihmeellistä touhua. Täytyy sanoa, että Flynnillä olisi ollut aineksia luoda aivan loistava kuva, joten siksi pudottaisin hänet. Huonoin siis Flynn. Sitä paitsi Kristoffin selitys lyhytpylväistä on aika suloinen. :D

  VastaaPoista
 2. Paras Philípillä, edellisen kuvan tavoin hän näyttää olevan todella pahasti kiipelissä, ja onhan Pahatar noista pahiksista ehkä se kaikkein vaarallisin.

  Huonoin Kristoffilla, vaikka lyhtypylväät saattavatkin olla melko viheliäitä, varsinkin liukkaalla kelillä.

  VastaaPoista
 3. Paras Tarzanilla, vaikka tykkään paljon myös Aladdinin kuvasta. Tarzan onnistuu niin hyvin matkimaan Claytonin asentoa, ettei kuvaa voi kuin ihailla.

  Voi Kristoffia! Lyhtypylväiden uhka varmaan vähenisi, jos siteen poistaisi silmiltä... Kuva olisi kyllä muuten ihan hyvä, mutta ei tässä aiheessa. Huonoimman kuvan ääni siis Kristoffille.

  VastaaPoista
 4. Huonoin Flynn, hän näyttää liian pelkäävältä Gothelia kohtaan.

  Paras: En osaa edes päättää Tarzanin, Aladdinin ja Filipin osalta. Kaikki osaavat olla pahistaan ylempänä. EN edes kamalasti piittaa Philipistä, mutta tässä hän on niin viiltävän kylmä, että hänelle ääni

  VastaaPoista
 5. meteorilla matkaava aasi :)17. tammikuuta 2016 klo 10.03

  Paras on Aladdin, huonoin on Flynn!

  VastaaPoista
 6. Parhain kuva: Philip
  Huonoin kuva: Flynn (kuvan pääosassa on tuntuu olevan Gothel eikä Flynn...:D)

  VastaaPoista
 7. Paras:Philip
  Huonoin:Flynn

  VastaaPoista
 8. Paras:Flynn
  Huonoin: Tarzan

  VastaaPoista
 9. Paras: Philip
  Huonoin: Kristoff

  VastaaPoista
 10. Kristoff hutkaisee aiheesta niin reippaan hutin, että valitettavasti saa tiputusäänen. Eikä tuo hänen touhuilunsa nyt muutenkaan erityisen edustavaa ole... Philip saa jämäkkyydestään plussan.

  VastaaPoista