16.10.2015

Ken on maassa komein? 3.

Perjantain kunniaksi on jälleen aika silmäillä mieskomeutta parhaimmillaan kun Ken on maassa komein? jatkuu kolmanteen jaksoonsa. Viime viikon harrastuskuvista usea sai katsojien sydämen puolelleen, ja tämän viikon tähtikuvan-tittelistä kilpailikin yhteensä kuusi kilpailijaa, joskin verisimmät taistot käytiin viiden kilpailijan, Ericin, Flynnin, Tarzanin, Shangin ja Naveenin kesken. Niukin naukin eniten ääniä sai Shang.


Shang näytti muille kilpailijoille, että osaa petrata kuviensa tasossa, sillä vielä viime viikolla hän oli pudotusuhan alla. Yllä näkyvässä Shangin harrastuskuvassa katsojat tykästyivät siihen, miten hienosti mies esittelee harrastustaan. Shangin ilmeen nähtiin myös sopivan kuvaan ja paljaasta yläkropasta tuli vain plussaa. Shangin dynaaminen kuva on oikein onnistunut, ja mies saa täten koskemattomuuden seuraavaan äänestykseen. Sen sijaan pudotusuhan alle joutui neljä kilpailijaa, mutta selvästi eniten ääniä keräsi prinssi Hans, joka joutuu täten palaamaan kotiinsa.


"Mitääh!?!??! Ette te voi tehdä näin minulle! Minä... Minä... Minä olisin parantanut kuvieni tasoa, ihan totta! Voiton myötä veljeni olisivat varmasti alkaneet kunnioittaa minua enemmän... Pitää ansaita heidän kunnioitus siis toisella tapaa. En myöskään ymmärrä ollenkaan, miksi pulisonkejani kritisoitiin niin pahasti. Ne ovat suurta muotia Eteläsaarilla! Te tulette kuulemaan minusta vielä!" Kiitos, Hans, osallistumisestasi kisaan. 

Tämän viikon aiheena on kuvan ja liikkeen yhdistäminen, eli liikkuva kuva. Kilpailijoista on otettu sarjalaukaisimella kuvia heidän liikkuessaan, ja liikkeestä on valittu kolme parasta kuvaa kutakin edustamaan. Miehet ovat saaneet itse valita, millaisessa tilanteessa kuvat on otettu. Pisteitä saa tietysti esteettisyydestä, mutta myös kuvasarjan kekseliäisyydestä.


Parhaan kuvan voittanut Shang näyttää suunnittelevan suuria omassa kuvasarjassaan. Oikealla kädellään hän maalaa itselleen iloisia tulevaisuudensuunnitelmia, joille pääsee kolmannessa kuvassa oikein naureskelemaan. On hienoa nähdä noin valoisa hymy Shangin kasvoilla, se muuttaa miehen ulkonäköä täysin! Muistakaa siis hymyillä, arvoisat kilpailijat (ja lukijat)! Kuvasarjassa nähtävä liike on sen sijaan hyvin pientä, ja liittyy lähinnä käden heilautukseen. Tästä voisi kritisoida, mutta Shangin hymy ja upea sotisopa antavat liikkeen vähäisyyden anteeksi. Jatka samaan malliin!


Omassa kuvasarjassaan Eric on aloittanut villin soitannan (nokka?)huilullaan, ja prinssin kuvissa totta totisesti liikutaan. Villin menon tapahtumapaikkana on Ericin niin rakastama laiva, ja viimeisessä kuvassa nähdään vilaus hänen uskollisesta kumppanistaan, Max-koirasta. Kuvasarja ei ole niin esteettinen kuin Ericin viime viikkoinen harrastuskuva, mutta siinä on läsnä iloinen ja riemukas tunnelma. Kuva-aiheen tehtävänanto tulee siis täytettyä hyvin.


Flynn Rider on löytänyt jostain pannun, jota nyt ihastelee kuvasarjassaan mahdottomasti. Flynnin ilmeet ovat jokaisessa kuvassa todella huvittavia, mutta huvittavuus ei hävitä miehen komeutta mihinkään. Flynn on ottanut nyt kuvaansa mukaan sitä tuomarin viime viikolla kaipaamaa vitsikkyyttä, hyvä hyvä! Kuvasarja on oikein onnistunut ja hauska, vaikka kuvissa ei niin suurta liikehdintää olekaan nähtävillä.


Wau! Tarzanin kuvasarjassa näkyvä liike on todella linjakkaan, sulavan ja helpon näköistä. Kuvissaan Tarzan liikkuu viidakossa liaanista toiseen, ja kuvista muodostuu yksi, iso hyppy. Pääsemme näkemään taas Tarzanin lihaksikasta vartaloa, ja jotenkin tuntuu, ettei tämä kerta jää viimeiseksi paljaan pinnan esittelyksi. Todella onnistunut ja mykistävä kuvasarja, wau! 


Naveen jatkaa viime viikolla aloittamaansa ukulelen soittamisteemaa. Kuvasarjassa Naveen soittaa ja tanssii hypähdellen - aivan kuin Eric omassa kuvasarjassaan. Naveenin ilme on iloinen, mutta myös hurmaamisyritystä taitaa vilkkua silmäkulmasta. Kuvista on nähtävillä liike ja riemu. Ainoa tuomarille mieleen tuleva kysymys on se, onko Naveenin kuva liian samanlainen kuin viime viikon harrastuskuva? Ympäristö, asu ja teema ovat aivan samoja. Hmm....


Awww! Eihän tässä voi muuta sanoa, kun näkee Aladdinin kuvasarjan kolmannen kuvan! Kuvissaan Aladdin selvästi haaveilee rakkautensa kohteesta - tai sitten mies tykkää todella paljon niskavenytyksistä. Toisessa kuvassa Aladdinin kaula tosiaan venyy hyvin pitkälle miehen vasemman olkapään päälle, mutta jotenkin tämä hieman kummallinen liike näyttää kuuluvan asiaan. Aladdininkaan kuvasarjassa liike ei ole kauhean suurta, mutta viimeinen kuva on niin söpö, että sen avulla Aladdin saa kaikki muut olemattomat virheet anteeksi. 


Kuvasarjassaan Jim ihmettelee sormellaan seisovaa minikokoista versiota itsestään, joka viimeisessä kuvassa paljastuu muodonmuuttaja Morfiksi. Jim ja Morfi näyttävät pitävän yhdessä hauskaa, ja Jimin viimeisessä kuvassa väläyttämä hymy on todella suloinen! Näemme nyt myös Jimin sivuprofiilin, josta paljastuu nuoren miehen nykerönenä kaikessa komeudessaan. Liike on Jiminkin kuvasarjassa pientä, mutta joskus pienikin on kaunista - tai komeaa tässä tapauksessa.


Kristoff on vihdoin päässyt pois hämärästä ja tunnelmallisesta luutun soittelutuokiosta, ja näemme tämän punaposkisen miehen nyt kirkkaassa päivänvalossa. Kuvasarjassaan Kristoffin liike on hyvin minimalistista, ja miehessä muuttuu lähinnä vain kasvojen kulma ja ilme. Kristoff nostaa katseensa ylös ja hämmästyy jotain. Kristoffkin on kuvasarjassaan jotenkin todella suloinen, mutta liike on niin pientä, että siitä tulee miinuspisteitä. Viikon aiheenahan oli kuitenkin liikkuva kuva. 


John Smith on kuvissaan herkässä mielialassa, ihan kuin hän olisi jonkin pyhän äärellä. Taustalla kohisee vesiputous, ja veden vyöryn aiheuttamaa höyryä kelluu ilmassa, kun John ottaa kypäränsä hitaasti pois päästään ja katsoo johonkin kaukaisuuteen. Vaikka taustalla möyryää vesiputous, välittyy kuvista jotenkin hiljainen ja rauhallinen tunnelma. John parantaa kuvan tunnelmassa paljon viime viikkoisesta, sillä tätä kuvasarjaa katsoo oikein mielellään. Liike on pientä, mutta John luo kuviinsa niin seesteisen tunnelman, että suurempi liikkuminen pilaisi sen. Hyvä, John Smith, jatka samaan malliin!


Ohhoh! Kahdella viime viikolla niin innostuneelta näyttänyt Herkules näyttää kuvasarjassaan lähinnä raivostuneelta. Herkules pyrähtää sarjassaan hirmuiseen vauhtiin, eivätkä hänen jalkansa enää erotu viimeisessä kuvassa niin nopean liikkeen takia. Herkules on ilmiselvästi hyökkäämässä jotakin päin, enkä todellakaan haluaisi olla se joku. Herkuleksen kuvassa riittää liikettä kehon kaikissa osissa, ja on kiva, että mies näyttää meille muitakin puolia itsestään kuin vain innostuksen. Saa nähdä, poistaako tämä innostuksen väheneminen Herkuleksen pudotusuhan alta, jossa hän on viihtynyt kaksi edellistä viikkoa. 


Philip joutui viime viikolla pudotusuhan alle, sillä hänen rikkaruohon kitkemiskuvansa ei vakuuttanut äänestäjiä tarpeeksi. Tämän viikon kuvissa Philip juoksee ylös portaita kolme haltijatarta seuranaan. Philipin ilme on määrätietoinen ja vauhti niin hurja, että viitta hulmuaa miehen takana. En ymmärrä vain sitä, miksi haltijattaret piti ängetä kuviin mukaan, sillä he eivät tuo niihin mitään ulottuvuuksia lisää. 


Phoebuksen harrastuskuva sai kahdenlaisia mielipiteitä osakseen, sillä mies sai ääniä niin parhaaksi kuin huonoimmaksi kilpailijaksi. Tällä viikolla Phoebus jatkaa pehmeän puolensa esiin tuomista, sillä on ottanut Djali-vuohen syliinsä. Vuohi nuolaisee kapteenin kasvoja oikein hellästi, ja sitten molemmat kääntävät kasvonsa oikealle. Kuvasarjassa Phoebuksen liike on todella pientä, ja oikeastaan Djali liikkuu kuvissa Phoebusta enemmän. Tästä tulee miinusta. Plussaa tulee taas siitä, että Phoebuksen kasvoille on levinnyt herkkä hymy, näemme miehen vihdoin päivänvalossa ja kuva on täynnä eläinrakkautta. Ei kai näin rakkaudentäyteisen kuvasarjan perusteella voi pudottaa ketään pois - vai voiko? 


...Sen näemme ensi viikolla, kun Ken on maassa komein? palaa taas ruutuihinne. Äänestäkää suosikkianne ja inhokkianne, mutta muistakaa, että Shangilla on tällä viikolla koskemattomuus, eli häntä ei kannata äänestää kilpailusta pois. Ken on maassa komein? ilmestyy seuraavan kerran perjantaina 23.10.

25 kommenttia:

 1. Paras: Tarzan
  Huonoin: Kristoff

  VastaaPoista
 2. No voihan jumpe, kun on taas kova taso tässä kisassa!!! :) Ja nauraa saa.. On vaikeaa valita parasta ja huonointa kuvaa, molempiin on ehdokkaita. Parhaan kuvan äänestä taistelevat Aladdin, Herkules ja Tarzan. Aladdin nyt vain on ihana ja hänen liikkeensä on hyvin kekseliäs! Kuka keksisi vääntyä tuollaiselle mutkalle kuin hassuttelija Aladdin? Herkuleksen kuvasarja taas on hillittömän hauska. Mikä panostus! :D Mutta kyllä sen parhaan äänen taitaa viedä Tarzan, joka on, kuten tuomari hienosti kuvaili, mykistävä. Parasta siinä on upea liike sekä ihana viidakkoympäristö. Siis paras kuva on Tarzanilla!

  Huonoin kuva taas on joko Jimillä, John Smithillä tai Phoebuksella. Jim ei jotenkin sytytä minua yhtään.. John Smith taas ei näytä ottavan kisaa tarpeeksi tosissaan. Näyttää, että hän luottaa vesiputouksen hurmaavuuteen liikaa.. Phoebus taas ei liiku yhtään vaan Djali hoitaa tämän. En kuitenkaan voi antaa hänelle pudotusääntä, sillä Djali on niin ihana! Pudotusääni lähtee siis John Smithille.

  VastaaPoista
 3. Onpas tämä nyt hankalaa... Lähes kaikki kilpailijat onnistuvat tavoittamaan liikkeen hyvin kuvassaan, vaikka toisilla se onkin näkyvämpää. Tarzan on varteenotettava ehdokas parhaan kuvan saajaksi, ja Aladdinin ja Flynnin kuvat ovat tosi sympaattisia... Mutta Herkules täyttää tehtävänannon niin hyvin, etten voi olla äänestämättä häntä! Kuvasarja on hauska ja vesi tuo liikkeeseen jännää estetiikkaa. Siispä Herkulekselle parhaan kuvan ääni!

  Huonoimmaksi ajattelin ensin Kristoffia, mutta tarkemmin katsottuna hänen pieni liikkeensä onkin ihan kivaa seurattavaa. Phoebuksen kuvassa taas on, kuten tuomarikin sanoi, enemmän liikettä Djalin kuin miehen itsensä puolelta... Vähän yrmy ilmekään ei vakuuta. Phoebukselle pudotusääni siis tällä kertaa!

  VastaaPoista
 4. Tämä ken on maassa komein, kisa on ihan hulvaton!! :D Aivan mahtava idea nämä ken on maassa komein/kaunein!

  Pahaasta kuvasta palkitsen: John Smith (ah, mikä esteettisyys!)
  Huonoin kuva: Phoebus (Näyttää erittäin tympääntyneltä eläinystäväänsä... "liikkumisesta" sitten puhumattakaan)

  VastaaPoista
 5. Paras kuva: Aladdin
  Pudotus: Philip

  VastaaPoista
 6. Flynnin kuva on ihanan energinen ja vauhdikas, parhaan kuvan ääni siis hänelle.

  Herkules näyttää kuvasarjassaan lähinnä typerältä, pudotusääni siis hänelle.

  Eli paras: Flynn
  Huonoin: Herkules

  VastaaPoista
 7. Paras kuva on Tarzanilla. Pudotusääni Herkulekselle.

  VastaaPoista
 8. Nyt pelottaa että oma suosikkimieheni Phoebus tippuu, joten annan pudotusäänen John Smithille. Paras kuva on mielestäni Flynnilla.

  VastaaPoista
 9. Paras kuva: John Smith
  Pudotus: Phoebus

  VastaaPoista
 10. Paras kuva: Tarzan
  Huonoin kuva: Herkules

  VastaaPoista
 11. Paras: Tarzan
  Huonoin: Phoebus

  VastaaPoista
 12. Phoebus, et varmana kehtaa tippua >C

  Mutta siis Tarzanille ääni parhaasta kuvasta, kaikki mitä voin sanoa on jo sanottu.

  Huonoimman kuvan valitseminen tuntuu olevan jotenkin vaikeaa, ja ainakaan vielä näin rättiväsyneenä en jaksa sitä lähteä valitsemaan, äänestän huonointa sitten myöhemmin :D

  VastaaPoista
 13. Paras kuva: Tarzan
  Huonoin kuva: Herkules

  VastaaPoista
 14. Huonoin Hercules, paras Tarzan.

  VastaaPoista
 15. paras: Jim
  huonoin: Naveen

  VastaaPoista
 16. Huonoin: Herkules
  Paras: Jim Hawkins

  VastaaPoista
 17. Vaikka siellä on pari muutakin liikkeeltään verkkaisempaa ja vähäisempää sarjaa, niin poistopiste tällä kerralla Kristoffille, kun ei tuo hämmentyminen mikään erityisen komea suoritus ole. Tarzanilla taas on tekemisessään sen verran menoa, että plussat sinne.

  VastaaPoista
 18. Paras: Tarzan
  Huonoin: John Smith

  VastaaPoista
 19. Paras: Phoebus on ilmeellään niin äärimmäisen hellyyttävä, että sille pisteet
  Huonoin: Hercules eli Herc eli Herkkupoika. Ei näyttänyt tässä kuvassa nyt herkkumaisia puoliaan

  VastaaPoista
 20. Paras: Tarzan
  Huonoin: John Smith

  En toista aiempia selityksiäni enää. Mieli ei ole (vielä) muuttunut. ;) (p.s. Oliko tässä joku äänestysmääräraja..???)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole äänestysmäärärajaa! Kunhan äänimäärät pysyisivät kohtuuden rajoissa, ettei tuomarille tulisi ihan hirveästi laskettavaa... ;)

   Poista
 21. Pudotusääneni menee Philipille, jonka kuva on tylsä ja epädynaaminen. Monilla pojilla, joita on toruttu liikkeen pienuudesta, liike keskittyy kasvoijen ilmeeseen, mikä viehättää minua enemmän kuin Philipin kuva, jossa ei tapahdu mitään emotionaalisella tasolla, kun miehen kasvoja ei edes näy kunnolla, eikä tämän ruumiinkielessäkään tapahdu mitään muutosta kuvasarjan aikana. Kuva voisi yhtä hyvin olla yksittäinen kuva eikä kuvasarja, koska mikään sarjan kuvista ei tuo esille mitään sellaista, mitä muut kuvat eivät ilmaisisi.

  Hyviä kuvia riittää tälläkin kierroksella, enkä ihmettele, miksi moni on äänestänyt Tarzania, jonka sarja on periaatteessa samantyyppinen kuin Philipillä, mutta kuitenkin paljon dynaamisempi ja vauhdikkaampi, ja Tarzanin määrätietoinen ilmekin vakuuttaa. Tykkäsin myös Aladdinin unelmoijapoikafiiliksestä ja Flynnin hauskasta mutta silti komeasta kuvasarjasta. Tällä kierroksella ääneni menee kuitenkin nipin napin Tarzanin ohi Phoebukselle, jonka kuvasarjassa mielestäni tapahtuu eniten, kiitos Djalin kanssa käydyn vuorovaikutuksen (ilman että Djali kuitenkaan varastaa koko kuvasarjaa). Kaksikon välille muodostuu kuvasarjassa todella söötti pieni tarina, ja Phoebuksen ilme on muikea varsinkin viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
 22. Paras: Flynn
  Huonoin: Philip

  VastaaPoista
 23. Paras kuva on Tarzanilla. Huonoin taas Herkuleksella, joka ei oikein onnistu näyttämään parhaita puoliaan... Pakko puolustaa Philippiä, joka sentään näyttää todella hyvältä kuvissaan, vaikkei kuvasarjassa paljoa tapahdukaan. Lisäksi kuvien värimaailma on oikein hieno!

  VastaaPoista
 24. Äänestysaika on päättynyt.

  VastaaPoista