29.8.2015

Nuo hetket meitä ne lämmittää...

Keväällä aloittelin sarjaa, jossa pohdin, kuka on paras hahmo kustakin Disney-klassikosta erikseen. Yleensä kaikissa elokuvissa on joku hahmo, johon kiinnyn elokuvan aikana, oli hahmo sitten hyvis tai pahis, päähenkilö tai sivuhahmo. Tässä sarjassa esittelen omat lempi-hahmoni kustakin klassikosta. Kun olen käynyt kaikki elokuvat läpi, voin julistaa, kuka on mielestäni paras Disney-hahmo ikinä! Nyt sarja jatkuu kolmanteen osaansa. 


Robin Hood: Prinssi Juhana


Robin Hoodissa ylivoimaisesti paras hahmo on ilkeä prinssi Juhana, joka hallitsee Nottinghamia kuningas-veljensä rientäessä ristiretkillä. Prinssi Juhana on hyvin perso maalliselle mammonalle, ja hän nostaa veroja viikottain. Juhanan rakkautta rahaan voisi sanoa melko "Roopemaiseksi", sillä Juhanakin säilyttää rahoja pusseissa ja nukkuu rahapussit kainaloissa. Elokuvan aikana emme näe kertaakaan, että prinssi käyttäisi rahoja mihinkään. Prinssi Juhanasta minulle mieluisen hahmon tekee se, ettei hän ole pelottava pahis, vaan lähinnä huvittava pahis. Juhana kaipailee välillä kovasti äitiään, ja silloin hänellä menee suloisesti peukalo suuhun. Awwww! Juhana on myös melko pelkurimainen, sillä hän piiloutuu taisteluissa ja laittaa kätyrinsä tekemään likaiset hommat puolestaan. Satunnaisesta hölmöydestään ja hyväuskoisuudestaan huolimatta Juhana osaa olla ovela ja fiksu. Juuri hän huomaa valepukuisen Robin Hoodin jousiammuntakilpailussa, ja juuri hän keksii "nerokkaita" suunnitelmia Robinin pään menoksi. Prinssi Juhanalla onkin hyvin samanlainen pinttymä Robin Hoodin kiinniottamisesta kuin kapteeni Koukulla on Peter Panin tuhoamisesta. 


Nalle Puh: Tiikeri

Tiikeri on ollut aina lempihahmoni Puolen Hehtaarin Metsän väestä, eikä tämä elokuva ole poikkeus sääntöön. Tiikerissä minuun vetoaa hänen alituinen virkeytensä, iloisuutensa ja ylitsepursuavainen riemunsa. Tiikerillä on myös todella hyvä itsetunto: hän kokee olevansa paras asiassa kuin asiassa. "Sitähän tiikerit osaavat parhaiten!" on monesti Tiikerin suusta kuultu repliikki. Myös Tiikerin laulaman laulut sanat kertovat hyvästä itsetunnosta: "Ihana asia minusta on et ihana olen vain mä! - Ihanin asia minusta on et oon mä ainoa!" Paras asia maailmassa Tiikerin mielestä on pomput ja hypyt ja loikat. Tiikeri liikkuukin yleensä vain pomppien häntänsä päällä, ja hän tervehtii ystäviään hyppäämällä heidän päälleen. Mukavaa, eikö? Muiden Puolen Hehtaarin Metsän eläinten lailla Tiikerikin on vähän höppänä, mutta se kuuluu asiaan. :)


Pelastuspartio Bernard ja Bianca: Bernard

Bernard on talonmies kansainvälisen Pelastusjärjestön päämajassa. Järjestön yleviin periaatteisiin mieltynyt hiiri on juuri luonteelleen sopivassa työssä: hän saa olla osa muita pulavasta auttavaa järjestöä, mutta hänen ei tarvitse lähteä jännittävään kenttätyöhön. Bernard on jotensakin mukavuudenhaluinen hiiri, jonka unelmailtaan kuuluisi varmasti jännittävän tarinan kuuntelemista kotisohvalla istuen. Elokuva olisi melko tylsä, jos Bernard istuisi vain kotona. Hän ajautuu hurjaan seikkailuun kauniin Bianca-hiirineidon kanssa, ja saa seikkailussa todistaa, että pystyy pelastamaan päivän arkuudestaan ja peloistaan huolimatta. Bernard vetää ainakin tämän katsojan sympatiat puolelleen ujoudellaan, ajoittaisella kömpelyydellään sekä halittavalla söpöydellään. Hän todistaa, että kuka tahansa meistä voi pelastaa jonkun päivän.


Topi ja Tessu: Topi


Topi ja Tessu ovat molemmat ihania ja söpöjä hahmoja pentuja ollessaan, mutta aikuiseksi kasvettuaan Topi vie minun sydämeni puolelleen. Tessussa tietyssä vaiheessa esiin tuleva kostonhimo pudottaa koiran vasta toiselle sijalle lempihahmo-mietinnöissä. Topi on hyvin utelias ja kesy kettu, joka ei ymmärrä, miksei koirat ja ketut voisi olla ystäviä keskenään. Topi ja Tessu tekevät lapsena toisilleen lupauksen, että ovat aina parhaita kavereita keskenään, ja Topi pitää tämän lupauksen koko elokuvan ajan (vaikka välillä joutuukin puolustamaan itseään). Talossa kasvatetun ketun pitää elokuvan aikana oppia tulemaan toimeen villissä luonnossa. Topi osoittautuukin nopeaksi oppijaksi, ja osoittaa vaistojensa toimivan pakon edessä. Silti Topin sydämessä elää aina rakkaus kotitalon lämpöä ja huolenpitoa kohtaan.


Hiidenpata: Harppo-Harpisti

Hiidenpadasta on tosi vaikea valita lempihahmoa. Elokuvassa ei paneuduta hahmojen esittelyyn tai persoonallisuuksiin riittävästi, ja siksi ne jäävätkin melko kaukaisiksi katsojalle. Jos ja kun elokuvasta on pakko valita lempihahmo, on se minulla Harppo-Harpisti, johon saadaan ujutettua eniten persoonallisuutta. Hennikki-possu tulee hyväksi kakkoseksi. :) Harppo on kiertelevä trubaduuri, joka on kolkuttanut väärän linnan ovelle: Taran löytää hänet vangittuna Hornansarven linnan tyrmästä. Joko Hornansarvi on niin ilkeä, että vangitsee kaikki ovelleen kolkuttavat, tai sitten hän osaa arvostaa hyvää musiikkia, ja on vanginnut siksi tämän sävelkorvattoman trubaduurin. Tai minä ainakin muistelen, ettei Harppo osaa oikein soittaa harppuaan... Harppon harppu on kaiken lisäksi taiottu, sillä siitä katkeaa kieli aina, kun Harppo puhuu palturia. Harppua voisikin kuvailla eräänlaiseksi Pinocchion nenäksi. Harppo-Harpisti on Hiidenpadassa yksi elokuvan hauskuuttaja-hahmoista, mutta heistä ainoa, jonka toilailut saavat suupieleni edes hieman ylöspäin.


Mestarietsivä Basil Hiiri: Basil

Basil Hiiri voittaa sydämeni puolelleen Sherlock Holmesmaisella nerokkuudellaan. Basil keksii, mistä päin kaupunkia kirje on lähetetty vain katsomalla sitä, ja hän päättelee millaisia suunnitelmia Ratiganilla on kuningatarta varten. Basil on monitieteellinen lahjakkuus: hän osaa kemiaa, fysiikkaa ja omaa mahdottoman tarkan päättelytaidon. Basilin taituruus ei pääty pelkästään kirjatieteisiin, vaan hän on musikaalinen ja osaa soittaa viulua todella kauniisti. Arvostan kovasti viulisteja; itse en saa viulusta irti muuta kuin kauheaa kitinää. Elokuvan alussa vaikuttaa siltä, että Basil vetäytyy yksinäisyyteensä eikä hänen sosiaaliset taitonsa ole kauhean hyvät, mutta lopulta hänellä onkin ystäviä läjäpäin Toby-koirasta tohtori Dawsoniin asti. Kaiken muun lisäksi Basil on yllättävän hyvännäköinen, vaikka hiiri onkin. ;)


Oliver ja kumppanit: Oliver

Oliver ja kumppanit -elokuvassa parhaan hahmon paikasta taistelivat kaksi hahmoa: Oliver-kissa ja Rusetti-koira. Voiton vei juuri ja juuri Oliver, vaikka nykyään tunnustaudunkin koiraihmiseksi. Oliver on elokuvan alussa niin söpö ja niin surkea, kun kukaan ei huoli häntä kotiinsa. Nyyh! Pieni, yksinäinen kissanpentu keskellä New Yorkin ihmisvilinää voittaa sympatiani täysin puolelleen. Elokuvan aikana Oliverin pehmeän turkin alta paljastuu ystävällinen, rohkea ja lojaali sydän.


Pieni merenneito: Sebastian

Sebastian on aivan mahtava hahmo! Rapu on niin Tritonin hovikapellimestari kuin neuvonantajakin. Sebastian on hyvin asiallinen ja järjestystä ylläpitävä neuvonantaja, joka haluaa pitää kuninkaan tyytyväisenä ja näin ollen mielistelee häntä ja on hänen puolellaan asiassa kuin asiassa. Tritonin tahdosta Sebastian ryhtyy jopa vakoilemaan kuninkaan nuorimman tyttären, Arielin touhuja, vaikka ei pidä hommasta yhtään. Arielin seura opettaa Sebastiania kuuntelemaan sydämensä ääntä järjen ohella. Sebastian on elokuvassa varsinainen hauskuuttajahahmo, mutta hän vastaa myös monesta elokuvan musiikkinumerosta. Majesteetillisen hovikapellimestarin musiikkimaku yltää svengaavaan reggae-musiikkiin asti, mitä ei ravusta ensinäkemältä uskoisi. Musiikkimaku on kuin piste iin päälle Sebastianin muutenkin niin mahtavassa olemuksessa.


Bernard ja Bianca Australiassa: Bernard

Bernard pysyy suosikkihahmonani myös Pelastusjärjestön pelastusretkistä kertovassa toisessa elokuvassa. Australiaan sijoittuvassa elokuvassa Bernard yrittää kosia Biancaa, mikä ei onnistu Bernardin arkailevan olemuksen tuntien. Bernard joutuu rohkaisemaan itsensä niin rakkausrintamalla kuin pelastustehtävissä, mikä todistaa taas pienten pystyvän suuriin tekoihin.Kaunotar ja Hirviö: Hirviö


Kaunottaresta ja Hirviöstä oli todella vaikea valita parasta hahmoa. Elokuvan molemmat päähenkilöt, Belle ja Hirviö, ovat niin ihania! Päädyin tällä kertaa valitsemaan Hirviön Belleä paremmaksi, sillä Hirviö kokee suuremman muutoksen luonteessaan elokuvan aikana. Elokuvan alussa Hirviö on todella itsekäs ja äkkipikainen prinssi. Belle opettaa Hirviölle empatiakykyä ja rauhoittaa tämän räjähtävää luonnetta, mutta ennen kaikkea Belle opettaa Hirviötä rakastamaan. Hirviö on minusta vaan jotenkin niin suloinen hahmo, ja ihmisenä hän on hyyyyyyvin komea! ;)

11 kommenttia:

 1. Ihana sarja! Tosi kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee! Kiitos! Mutta tosi työläs kirjoittaa... ;)

   Poista
 2. Millon jatkat taas Ken on maassa kaunehin-sarjaa? Se on niin kivaa luettavaa, että odotan innolla jatkoa. Ketkä kisaavat seuraavana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymyksestäsi inspiroituneena kynäilin uuden postauksen, olepa hyvä! :)

   Poista
 3. Kylläpä ilahduin, kuin huomasin sinun tehneen uuden postauksen! :) Tälle sarjalle olenkin odottanut jatkoa. Näistä elokuvista olen suurimman osan nähnytkin, paitsi en muistaakseni Nalle Puhia, vaikka hahmot ovat toki tuttuja muista elokuvista, tai kumpaakaan Bernard ja Bianca- elokuvaa. Hiidenpadasta olen nähnyt joskus alun. Mutta jospa nyt kuitenkin siirtyisin niihin elokuviin, jotka olen nähnyt.

  Robin Hoodin päähahmot ovat minusta aika tylsiä eikä heistä saa kauheasti irti. Yhdyn siksi mielipiteeseesi prinssi Juhanasta! Kyseinen pahis on tosiaan hauska tyyppi. Pidän kyllä myös Sir Hissistä. Pahikset ovat tässä elokuvassa ne mielenkiintoisimmat hahmot, ainakin minusta.

  En ole nähnyt aikoihin mitään Nalle Puh- aiheista, mutta lapsuudessa pidin hahmoista paljon. Suosikkini oli Nasu, jota kyllä luulin pitkään tytöksi. Sitten ihmettelin kauheasti, kun yhdessä jaksossa häntä kutsuttiin kuningas Nasuksi... Mutta en varmasti ole ainoa, joka on näin luullut!

  Topin ja Tessun sekä Oliverin ja kumppanit olen molemmat nähnyt viimeksi lapsena. Oliver on kyllä suloinen, ja luulen hyvinkin pitäneeni hänestä, samoin kuin Topista ja Tessusta.

  Basil Hiiri on minusta hahmojen kannalta hyvin onnistunut elokuva. Basil muistuttaa kyllä monelta osin Sherlock Holmesia, mutta on myös kivasti omanlaisensa. Tykkään tosi paljon myös Ratiganista, joka kuuluu suosikkipahiksiini. Hm, vaikea näiden kahden väliltä on päättää suosikkia... mutta ehkä se on kuitenkin Ratigan, joka osaa olla sekä pelottava että huvittava pahis.

  Pienestä merenneidosta minunkin suosikkini taitaa olla Sebastian. Hauska ja aivan mahtava esiintyjä! Arielkin on kiva hahmo, mutta vähän liian harkitsematon minun mielestäni. Nyt kun sitä ajattelen, niin en oikeastaan ole kiintynyt kovin moneen hahmoon tässä elokuvassa...

  ...kun taas Kaunottaressa ja hirviössä pidän lähes jokaisesta hahmosta. Yksi syy, miksi Kaunotar ja hirviö on suosikkini Disneyn klassikoista, on ihanat hahmot. Belle on suurin suosikkini, mutta Hirviö on myös ihanan hellyttävä, Gaston viihdyttävä pahis, ja Lumiere on ehdoton suosikki-sidekickini! Miten kyntteliköstä onkin saatu niin hurmaava... Upeita hahmoja, kaiken kaikkiaan! <3

  Innostuinpa taas kirjoittamaan... Pitäisi varmaan päivittää omaa blogia useammin, niin voin höpistä niin paljon kuin mieleni tekee! Minäkin muuten odotan jatkoa Ken on maassa kaunehin -sarjalle, ja tietenkin muitakin tekstejäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että tekstini ilahduttavat ihmisiä! Se on tarkoituksenikin. :) Saat kuule kirjoittaa kommenteista ihan rauhassa niin pitkiä kuin haluat, niitä on aina ilo lukea!

   Prinssi Juhana on ihan paras hahmo, vaikka minusta myös Robin Hood on ihana. Hänkin on kettumaisella tavallaan hyvin komea herrasmiesvaras... ;) Juhana vie hauskuudessaan kuitenkin sen paalupaikan. Minäkin kuvittelin pienenä Nasun olevan tyttö! Olin ihan järkyttynyt, kun sain tietää asian oikein laidan! Lisäksi kuvittelin aina, että Muumien Mörkö on poika, vaikka hän onkin tyttö... Varmasti muitakin samantapaisia erehdyksiä on ollut pilvin pimein!

   Minulle Ratigan on ollut aina pelottava pahis. Johtunee varmaan lapsuudessa saaduista traumoista. Toki hänestä huvittavuuttakin löytyy, mutta Big Benissä tapahtuva muutos on liian kamala, jotta tykkäisin tästä rotasta. :P

   Olet kyllä myös siinä oikeassa, että Kaunottaren ja Hirviön kaikki hahmot ovat aivan ihania ja todella persoonallisia! Heistä ei voi olla tykkäämättä, eikä oikeastaan mikään hahmo ole epäonnistunut! Lumiere on kyllä aivan ihana! Ja tärkeilevä Könni tuo kynttelikön renttumaisuuteen kivaa vastapainoa. Olen varma, että ihastukseni Lumieriin kiihtyy entisestään, kunhan näytelty elokuva Kaunottaresta ja Hirviöstä saadaan valmiiksi. Lumierea elokuvassa näyttelevä Ewan McGregor on nimittäin suosikki-näyttelijäni IKINÄ! <3

   Poista
 4. Jee, pakko taas minunkin tulla kuuluttamaan omia suosikkeja, kun aihe on niin hauska! Nalle Puhista ja Hiidenpadasta en tosin oikein ole löytänyt suosikkeja. Topin ja Tessunkin katsomisesta on jonkin verran aikaa, eikä kukaan hahmoista herätä muistoissani supererityisiä fiiliksiä, mutta Topi on symppis kettuli ja rauhallisen lempeä Hilma vetoaa hahmona myös.

  Itse tykkään että Robin Hoodin nimihahmo on kovin charmikas herra, ja olen pienestä pitäen pitänyt hänen rennon reteästä asenteestaan. Lisäksi vanhemmiten olen alkanut huomata, että hänessä on hahmona myös aika tavalla yllytyshullun vikaa, kun jousiammuntakisaan on pakko päästä osallistumaan ja Juhanalta on tyhmänrohkeasti vietävä viimeinenkin kolikkopussu vaikka sitten oman hengen uhalla. Tämä puoli tuo Sherwoodin sankariin mukavasti moniulotteisuutta ja on lisännyt kiintymystäni hahmoa kohtaan.

  Bernard ja Bianca -leffojen Bernard on omaan makuuni vähän turhan nyhväkkä, vaikka söötti toki ja kokee ihan kivasti hahmonkehitystä molemmissa leffoissa. Räväkkä Bianca on kuitenkin itselle mieluisampi hahmo ensimmäisessä leffassa ja jatko-osan uusi komistus Jake hurmasi minut täysin. Niin herkullisen kuumis design ja asenne, että unohdun aina vähän puhaltelemaan sydämiä ruutua kohti hänen kohtauksissaan.

  Basil Hiiressä Basil on melkein suosikkini, mutta Ratigan on niin loistokkaan hurmaavanhöpsö persoonallisuus, että ääneni menee hänelle (ei vähiten huikean hauskan jäähyväislaulun ansiosta!). Oliverista taas Rusetti hurmasi häpeilemättömällä räiskyvyydellään, ja oli myös kiva huomata, että hahmossa on muitakin puolia kuin riemastuttavan niljakas itserakkaus.

  Pienessä merenneidossa olen aina sympannut Arielia tosi paljon. Hän on kaikessa naiivissa mutta hyväntahtoisessa itsekeskeisyydessään ja toimintavalmiissa impulsiivisuudessaan niin intensiivinen ja eläväinen hahmo, että hänen seikkailuaan on kiva seurata. Kuulun myös siihen pieneen vähemmistöön, joka ihan legitisti tykkää Erikistä, joka on rauhallisessa unelmoivuudessaan hyvä pari menevämmällä tavalla unelmoitsijalle Arielille. Prinssi on siis oikein hyvä kakkonen omissa kirjoissani.

  Kaunottaressa ja Hirviössä molemmat päähenkilöt taas ovat paitsi symppiksiä myös kehittyviä ja tosi moniulotteisia hahmoja, joten näistä minun on tosi vaikea valita ehdotonta suosikkia. He ovat Disneyn parhaita hahmopareja ja heidän piirteensä täydentävät toisiaan oivallisesti. Ja kiva muuten tietää, että maailmassa on joku toinenkin, joka ei inhoa Hirviön ihmismuotoa! Minusta se on kivan persoonallisen näköinen.

  Jos tämä postaussarja muuten on kovin työläs kirjoittaa, niin loput suosikkihahmothan voisi käsitellä vaikka viiden ryhmissä kymmenen sijaan. Riittäisi iloakin pitemmäksi aikaa!

  Ainiin ja onnea häiden johdosta, toivottavasti avioelämä on alkanut ruusuisasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kuuluttele suosikkejasi, lueskelen muiden kommentteja ja mielipiteitä aina innolla! Olet oikeassa, ehkä voisin esitellä loput suosikkihahmot viiden elokuvan ryhmissä... Minulla on vain joku fiksaatio (TOP)10 kohtaan, niin saa nähdä, pystynkö eroamaan siitä! Nyyh! ;)

   Minua on aina pienestä pitäen ärsyttänyt hirveästi se, että Robin Hood tosissaan haluaa napata prinssi Juhanalta sen viimeisenkin kolikkosäkin makuuhuoneesta. Robin on saanut jo ihan tarpeeksi rahaa kerättyä, ja hän pääsisi hyvin pakoon, jos vain jättäisi viimeisen pussin rauhaan! Äääh! Voit kuvitella, miten pienenä huusin ruudulla seikkailevalle Robinille, että "JUOKSE äläkä vie sitä pussia!" Ei se Robin koskaan totellut huudoistani huolimatta. :D Kuten jo Eleanorille mainitsinkin, Robin Hoodissakin on ollut Basil Hiiren tapaan jonkinlaista komeutta, ja hahmon seikkailuja katselee kyllä mielellään. ;) Sen sijaan Bernard ja Bianca Australiassa -elokuvassa seikkaileva Jake ei ole aiheuttanut minussa sydämentykytyksiä. Ehkä juuri siksi, että Bernard on lempihahmoni, ja Jake tekee kiusaa raukka-Bernardille! Nyyh!

   Minulle Ariel on aina ollut liian vastaanhangoitteleva ja impulsiivinen, sillä itse olen ollut aina se "kiltti tyttö", jolla ei ole ollut murrosiässä suuria auktoriteettien vastustamisyrityksiä ja joka miettii kaikkia päätöksiä aina hyvin pitkään. Niinpä en koe tätä Arielin kapinoivaa henkeä omakseni, mikä on sinänsä sääli. Ehkä minun pitää alkaa nyt kapinoimaan barrikaadeilla tätä yhteiskuntaa vastaan, niin jospa se Arielkin muuttuisi omakohtaisemmaksi ja paremmaksi hahmoksi!

   Kaunotar ja Hirviö ovat molemmat aivan ihania hahmoja, kuten kaikki hahmot koko elokuvassa! Hirviö on ollut yksi ensirakkauksistani, ja kiintymys häneen ei ole vähentynyt. Älkää vain kertoko miehelleni! ;)

   Ja kiitos onnitteluista, toistaiseksi on kaikki ruusuisesti mennyt!

   Poista
 5. Oliver on kyllä ja ihana ja Topi myös. <3
  Lumiere on suosikkini Kaunottaressa ja Hirviössä. Aivan totta sekin, että Basil on jotenkin "hyvännäköinen" ja ihastuttava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumiere on kyllä ihana! Hän olisi minun listallani Kaunottaren ja Hirviön parhaista hahmosta sijalla kolme heti päähenkilöparin jälkeen. Ja on se vaan jännä, miten jotkut eläinpiirroshahmot vaan näyttää niin komeilta... Basil ja Robin Hood, ah! :D

   Poista
  2. Minustakin Robin Hood on ihana. Ihanampi kuin Basil. :)
   Mut joo kyllä Kaunottaren ja Hirviön päähahmot menevät edelle Lumierestä.

   Poista