9.7.2014

That someone as beautiful as she, could love someone like me.

Viime tekstin lailla tässäkin tekstissä käsitellään erään lukijan toivomusta. Ystäväni toivoi, että tekisin listan parhaimmista tai söpöimmistä Disney-pareista. Tuo toivomus esitettiin minulle... kröhöm... pari vuotta sitten. Joten olisikohan aika totetuttaa kyseinen toive??? Tämä teksti on siis osoitettu sinulle, Saara, ja anteeksi pitkä odotus! Tässä tekstissä käsitellään siis TOP-10 söpöintä Disney-paria.

HUOM! Teksti sisältää juonipaljastuksia!


10. Lumikki ja prinssi


Lumikki ja prinssi näkevät toisiaan elokuvan aikana todella vähän aikaa, mutta rakkaus toisia kohtaan syntyy jo ensinäkemältä. Lumikki ja prinssi ovat molemmat luonteeltaan mitä iloisimpia ihmisiä, eivätkä he anna pienten vastoinkäymisten pilata positiivisuuttaan. Molemmat ovat myös hyvin musikaalisia, ja he saattavat purskahtaa lauluun milloin missäkin tilanteessa.


9. Tarzan ja Jane


Tarzanin ja Janen ensikohtaaminen on outo ja hyvin fyysinen, ja siitä se suhde sitten pikku hiljaa lähtee käyntiin. Tutkija-Janea viehättää Tarzanin erilaisuus ja gorillamaisuus, kun taas Tarzania viehättää se, kuinka samanlainen Jane on häneen itseensä verrattuna. Molempien sisimmässä palaa seikkailijan ja maailmaa ihmettelevän ihmisen into. Kenties piste iin päälle on molempien samanpituinen tukka, joka viimeistään saa parin lyöttäytymään yhteen.


8. Pongo ja Perdita


Kaksi täplikästä dalmatiankoiraa sopivat toisilleen kuin pilkku dalmatialaisen turkkiin. Pongon ja Perditan elo on idyllistä. Heidän onneaan lujittaa yhteinen pentue, jonka kasvatuksesta he huolehtivat tasapuolisesti. Koirapari vaikuttaa hyvin onnelliselta, kuten kuvastakin näkyy. 


7. Kaunotar ja Kulkuri


Hienostoperheen lellitty koira ja renttumainen kulkukoira eivät välttämättä sovi toisilleen, mutta nyt kyseessä onkin Kaunotar ja Kulkuri. Kulkuri ihastuu Kaunottareen heti tämän ensikertaa nähdessään, kun taas Kaunottaren ihastumisessa menee vähän aikaa. Koirien erilaiset lähtökohdat vaikuttavat heidän suhteeseensa paljonkin, mutta kun kyse on rakkaudesta, lutviutuu kaikki hyvin paikoilleen. Parin onni on käsin kosketeltavaa.


6. Anita ja Roger


Anita ja Roger elävät samanlaista parisuhdeidylliä kuin Pongo ja Perdita. Roger ja Anita vain hassutelevat enemmän, vaikka Anita yrittääkin esittää vakavaa englantilaista rouva-ihmistä. Ulkopuolinenkin näkee selvästi, että Anita ja Roger viihtyvät keskenään, ja se jos mikä pitää parisuhteen koossa.


5. Simba ja Nala


Simba ja Nala ovat oiva esimerkki siitä, kuinka luja ystävyys voi muuttua rakkaudeksi. Eikö se kuulostakin hyvältä, että oma puoliso on myös paras kaveri? Simba ja Nala ovat molemmat seikkailijoita, jotka haluavat toimia elämässään oikein ja vastuullisesti. Nala on parista se vahvempi, sillä hän voittaa Simban aina painiotteluissa. Mutta Simba on leijonakuningas.


4. Thomas ja Herttuatar


Renttumainen kujakatti Thomas O'Malley ja hienostopiireistä saapuva Herttuatar kohtaavat ensikertaa Ranskan maaseudulla. Thomas on naisia naurattava kulkurikissa, kun taas Herttuatar on koko elämänsä asunut neljän hienostokartanon seinän sisällä suojassa maailman pahuuksilta. Tästä huolimatta Herttuatar osaa suhtautua erilaisiin persoonoihin lämmöllä. Thomasia ja Herttuatarta yhdistää heidän musikaalisuutensa sekä rakkautensa Pariisia kohtaan. Upea pari. 


3. Belle ja Hirviö


Bellen ja Hirviön suhde alkaa vihasta ja katkeruudesta, mutta päättyy rakkauteen. Belle ja Hirviö ovat molemmat erilaisia, syrjäänvetäytyviä henkilöitä, jotka haaveilevat suurista asioista. Belle haaveilee seikkailuista, kun taas Hirviö haaveilee ihmisyydestä. Belle osaa pehmittää Hirviön kovan kuoren, kun taas Hirviö saa Bellen näkemään pintaa syvemmälle. Hirviön muuttuessa takaisin ihmiseksi näemme, että tämä pari sopii toisilleen jopa ulkonäkönsäkin puolesta todella hyvin! 


2. Tiana ja Naveen


Tiana ja Naveen tulevat eri yhteiskuntaluokista: Naveen on naisten ja rahan perässä juokseva prinssi, kun taas Tiana on raskasta työtä tekevä köyhä afroamerikkalainen. Ensitapaamisen inho syventyy pikku hiljaa rakkaudeksi, kun pari pomppii sammakkoina pitkin New Orleansin soita. Tiana opettaa Naveenille itse tehdyn työn merkityksen, kun taas Naveen opettaa Tianalle rakkauden merkityksen.  Yhdessä tämä parivaljakko on voittamaton!


1. Mulan ja Shang


Söpöin Disney-pari on Mulanin ja Shangin muodostama duo. Elokuvassaan Mulan ja Shang eivät vielä ihan mene yhteen, mutta elokuvan lopusta saa sellaisen käsityksen, että pariutuminen tapahtuu pian. Shang ja Mulan sopivat toisilleen todella hyvin, sillä molemmat ovat taistelijoita, ja heillä on korkea moraali ja kunnia sukujaan kohtaan. Söpön parista tekee kenties juuri se, että he eivät vaihda pusuakaan elokuvan aikana, mutta selvää vispilänkauppaa on havaittavissa koko elokuvan ajan! Mahtava pari!

2 kommenttia:

  1. Jee, jee, jee!!! Ja anteeksi, että vasta nyt löysin tämän kirjoituksen! Minä niin tykkään näistä top-listoista, ja vieläpä kun aihe oli toiveen mukainen, niin aijai!
    Ja olipas muuten yllätyksellinen lista!!! Oli kiva, että siellä oli paljon eläinpareja - minäkin jotenkin sytyn eläinpareille tosi äkkiä. :D Ne on monesti söpömpiä romansseja kuin ihmisillä, heh.. Mutta eka pari oli TODELLA yllätys! Vai että Mulan! Mutta perustelut olivat kyllä hyvät.. kakkosen ja kolmosen arvasin, en vain järjestystä.. ;) Mutta olisin odottanut listalle esimerkiksi Tähkäpäätä. Siksi nämä listat ovatkin niin kiintoisia aina, kun en koskaan arvaa niitä oikein (puoliakaan)! :) Jee, lisää! Seuraava haaste (kahdeksi vuodeksi mietittäväksi, heh): parhaat Pixar-parit. Siitä kyllä voisin jo ykkösen arvata, ehkä, hihii..

    VastaaPoista
  2. Huu! Ja hihii! Kiva, että pidät listojen lukemisesta! :) Ja anteeksi, että toiveesi toteuttamisessa meni näin kauan! :P Ehkäpä kirjoitan Pixar-pareista listan kuitenkin vähän aikaisemmin, kuin vuonna 2016. Toivottavasti... Ja se on totta, että nämä listat välillä yllättävät itsenikin, kun aiheeseen jaksaa paneutua kunnolla. Ja sitten kun vertailee vaikka parhaimpia pusuja, treffejä ja näitä parhaita pareja keskenään, niin kaikissa on ykkösenä eri pari! Mutta se on ihan hyvä, ettei ole fiksautunut vain tiettyyn pariin, ja pitäisi heidän tekemisiään aina kaikista parhaimpana... Vaikka tietysti ne lemppariparit pääsee listoille johonkin kohtaan! :)

    VastaaPoista