10.12.2013

Ken on maassa kauhehin? 7.

Ken on maassa kaunehin? -kisan vuoro on jälleen! Viime kerrasta onkin kulunut jo yli kaksi viikkoa aikaa... Ajan meno johtuu siitä, että kilpailijamme olivat mukana itsenäisyyspäivän mielenosoituksissa, joita piti ensin suunnitella ja sitten toteuttaa ja naureskella päälle. Alhaalla näemme kuvamateriaalia parin viikon takaa muodonmuutos-kuvausten kulisseista.


Kilpailijat väittelivät siitä, onko parempi taika muuttaa itsensä vanhaksi vai nuoreksi. Narissa ja Kuningatar olivat vanhuuden kannalla, kun taas Ursula ja Matami Mimmi olivat nuoruuden puolestapuhujia. Matami Mimmi muutti itsensä lopulta kuitenkin käärmeeksi, sillä oli niin käärmeissään Kuningattaren kommenteista. 

Tällä viikolla pudotusuhan alle jäivät Narissa ja Gothel. Selvän enemmistön ääniä sai kuitenkin Narissa, joka joutui näin ollen lähtemään pois kisasta.


"Sssssssähhhhh!!!!" sähisi Narissa saatuaan kuulla putoamisestaan. Kun kuningatar oli purkanut turhautumistaan hetken ajan tuomarin piileskellessä kiven takana, saimme haalittua häneltä hieman enemmän tuntemuksia. "Siis MINÄHÄN olin kaunein koko kisassa! Miten minut saatettiin pudottaa pois! Miten niin meitä muka oli liikaa vanhoja noita-akkoja? Jos on, niin vanhin olisi ollut Kuningatar! Äänestäkää hänet pois! Sssss! ("kihisee kiukusta") Ja joku KEHTASI sanoa, ettei muista MINUA! MINUA!!!! Minä olen koko Andalusian kuningatar! Minä minä MINÄ!!!!!" Tämän jälkeen tuomarin oli juostava pois paikalta, sillä kiukkuinen noita-akka on kamala suuttuessaan.

Ken on maassa kaunehin? -kisa on päässyt nyt puoleenväliin matkallaan. Kahdestatoista kilpailijasta jäljellä on enää kuusi parasta. Tällä viikolla he saivat tehtäväkseen esitellä parhaat ystävänsä. ... Perun sanani. Pahisten kohdalla ei voi puhua ystävistä. Tällä viikolla kilpailijat saivat siis tehtäväkseen esitellä läheisimmät kätyrinsä. Kätyrit pääsivät myös samaan kuvaan kilpailijoiden kanssa. Ei muuta kuin kuvia tarkastelemaan!


"Kätyreinäni toimivat Jasper ja Jesper. He ovat umpiluupäinen veljeskaksikko, joka ei saa mitään aikaiseksi ilman tiuhaa muistuttamista. Veljessarjaan kuuluu vielä kolmas veli, Joonatan, joka on tällä hetkellä vankilassa epäonnistuneen murron jäljiltä. Se puupää ei osannut varastaa keisari Tim Buktun valkoista tiikerintaljaa jäämättä kiinni! Tämä kertoo kenties jotain Jesperistä ja Jasperistakin. Viimeksi pyysin heitä auttamaan täplikkään turkin valmistuksessa, mutta ei se luonnistunut heiltäkään! Ehkä minun on aika vaihtaa kätyreitä...." Näin ihanasti Cruella de Vil kertoi kätyreistään Jasperista ja Jesperistä.

Cruella de Vilin kuvasta näkyy selvästi hänen suhtautumistapansa Jasperiin ja Jesperiin. Jos äskeinen selitys heistä oli aggressiivinen, niin kuva se vasta tuokin Cruellan aggressiot esiin. Nainen katsoo miehiä todella kurtistettujen kulmien alta eikä näytä olevan ollenkaan tyytyväinen miesten työhön. Veljesten ilmeet ovat aivan samanlaiset kuin Cruellalla; yhteistyö ei todellakaan ole hedelmällistä. Kolmikon huonoja välejä korostaa vielä se, että he istuvat eri autoissa valmiina kaasuttamaan pois toistensa luota. Cruellan todellakin kannattaa harkita kätyriensä vaihtamista. Kuvassa Cruella istuu taas autossa. Vaikka hän autohullu onkin, olemme nähneet häneltä jo aika monta kuvaa, missä hän on ratin takana. Kuvakulmaa voi välillä vaihtaakin. Olimme myös ajatelleet, että kätyrien tapaaminen toisi hymyn kilpailijoiden kasvoille... Mutta ei sitten! Parantamista on ja jonkin uuden ilmeen voisi tuoda mukaan!


Ursula kertoo näin kätyreistään: "Merennoitana apurini tulevat vedenalaisesta elämästä ja kätyrini ovatkin ankeriaat Kiero ja Liero. Ankeriaat tutkivat puolestani luolani ulkopuolista elämää, ja raportoivat kaikesta mieltäni järkyttävästä toiminnasta. He myös tottelevat jokaista käskyäni kuuliaisesti. Noitana olen taikonut heidän silmiinsä erityisen näkökentän, jotta pystyn luolasta näkemään halutessani kaiken, mitä ankeriaatkin näkevät. Kiero ja Liero saattavat joidenkin mielestä olla limanuljaskoja, mutta minulle he ovat rakkaita kultamussukoita."

Ursula osaa kyllä poseerata! Monissa kuvissaan hän on onnistunut upeasti, ja tämä kuva on taas todella upea. Kätyrit Kiero ja Liero ovat kietoutuneet Ursulan ympärille kuin mikäkin asustekokonaisuus. Ursula katsoo kameraa kohti olkansa yli ja hymyilee, mistä tulee plussaa, vaikka hymy onkin melko pahanilkinen. Merennoidan kontakti kätyreihin on mahtava: toista hän katsoo ja toista hän hyväilee kädellään. Myös ankeriaat esittävät vastakaikunsa naiselle tuijottamalla tätä eripari-silmillään. Kuvasta todella huomaa, että tämä kolmikko on läheisissä väleissä keskenään. Mahtava viikko takana, Ursula!!!


"Minä olen itseni parasta seuraa," totesi Matami Mimmi taas tiivistetysti.

Onhan se hyvä, että oma seura kelpaa. Tällä viikolla kyseessä oli kuitenkin kätyri-kuva, joten edes jonkinlaisen kätyrin tulisi näkyä kuvassa. Toisaalta Matami Mimmi korostaa yksinäisyyttään ja parhaana seuranaan olemistaan osoittamalla päätään etusormillaan. Matamin kasvoilla on myös ilkikurinen hymy, eli noita palaa positiivisuus-kuviin. Edellä mainitut kaksi seikkaa (etusormet+hymy) kertovat katsojalle, kuinka Mimmi huutaa: "Minä olen paras! Muita ei tässä maailmassa tarvita!" Eikä välttämättä tarvikaan, sillä Mimmi näyttää itsevarmalta (ja itseriittoiselta) naiselta. Mutta viikon aihe ei siltikään mitätöidy!


"Ainoa läheinen kätyrini on korppi. Korppi ei juoruile kenellekään ilkeistä suunnitelmistani, joten hän on mitä mainiointa juttuseuraa. Muut kätyrit, kuten se typerä metsästäjä, ovat pettäneet minut jollakin tavalla. En siedä moista! Korppi pysyy lujana ja uskollisena. Ja jos ei pysy, hän saa kokea saman kohtalon kuin metsästäjä.... Muahahhahhaa!!!!" sanoi Kuningatar ja nauroi perään.

Kuningattarella on naurunsa lisäksi jäänyt päälle edellisen kerran muodonmuutos-vaihe. Kenties hän ei saanut loitsittua itseään takaisin nuoreksi ja kauniiksi? Tai sitten hän totesi, että tulee pärjäämään kisassa paremmin tässä olomuodossaan... Se jää nähtäväksi. Kuningattaren kuva mitätöi sen kätyrin ja itsensä välisen läheisyyden, mistä hän mainitsee puheenvuoronsa alussa. Kuvassa korppi näyttää suorastaan pelkäävän Kuningatarta! Lintu yrittää päästä piiloon seinän läpi, muttei pääse, joten hän joutuu kohtaamaan ilkeämielisen Kuningattaren. Suhde parivaljakon välillä voisi olla hieman hellempi. Toisaalta kyseessä on pahis, joten ei pitäisi olettaa hänen suhtautuvan apureihinsa samalla tavalla kun vaikkapa tuomari suhtautuu ystäviinsä. Hmm... Vähän miinusta tulee kuitenkin! Miinus tulee korpin piilossa olemisesta ja Kuningattaren epämääräisestä asennosta.


"Ikävä kyllä läheisin kätyrini on Kronk. Kronk on todellinen typerys. Hän ei selviä helpoimmastakaan hänelle antamastani tehtävästä! Tämän tyypin aivot on todella jätetty narikkaan... Mies hymyilee aina mielipuolisesti ja se on minusta todella RAIVOSTUTTAVAA!!!! En kuitenkaan pääse Kronkista eroon helposti, sillä hän on kummini serkun kaima, ja olen luvannut pitää hänestä huolta. Muuten Kronk kai laitettaisiin johonkin laitokseen... Ja jos minun pitää pitää huolta jostakin, niin miksen samantien hyötyisi siitä? Niin Kronk saa toimittaa älylleen sopivia tehtäviä palveluksessani... Tosin joskus nekin vaikuttavat ylivoimaisilta," kertoi Yzma.

Tästä kuvasta käy kyllä ilmi Yzman kertomat tunteet Kronkista. Hän ei näytä sietävän seuralaistaan, mutta hänen on ollut pakko ottaa mies kyytiin. Parivaljakko on kuvassa vuoristoradassa, mikä vastaa Yzman adrenaliinin tavoittelu-harrastukseen. Yzman kätyri Kronk on iloinen ja nostaa kädet ylös innostuneisuudessaan, kun taas Yzma on myrtsi ja keskittynyt vuoristorataan. Itse asiassa nyt näemme Yzman ensimmäistä kertaa kisan aikana suu mutrussa, sillä kaikissa muissa kuvissa hän on ollut joko hämmentynyt tai ylenpalttisen iloinen. Wau! Kivaa muutosta! Kokonaisuudessaan kuva on kiva! Tosin Yzman silmäpussit ihmetyttävät yhä tuomaria...


"Tykkään työskennellä yksin, mutta kerran elämäni aikana olen käyttänyt apunani kätyreitä. Tällöin kätyreinä toimivat Kelmilän veljekset. Veljekset ovat todella hyvä fyysinen voimavara, mutta älyn lahjoilla heitä ei ole pilattu... Miksi heitä onkin hyvä huijata. Koska en tarvitse kätyreitä lähes missään toiminnassani, hankkiudunkin heistä eroon pian käytön jälkeen. Kelmilän veljestenkin kohdalla minun piti keksiä keino, millä heidät saa heivattua pois tieltäni, jotta he eivät jää vinkumaan tielleni. En kestä kerjäystä ja muka ystävänä olemista!" Näin Gothel arvioi suhdettaan kätyreihinsä.

Matami Mimmin pitäisi ottaa mallia Gothelista! Gothel tykkää myös toimia yksin, mutta hän löytää elämästään kohdan, jossa hän on joutunut turvautumaan kätyreiden apuun. Niinpä viikon aiheessa pysyminen on mahdollista. Gothel seisoo kuvassa Kelmilän veljesten kanssa pensaan takana. Kolmikko näyttää siltä, kuin heillä olisi yhteinen periaate: nitistetään joku puskan toisella puolella seisova. Gothel näyttäisi olevan miehille äitihahmo, sillä hän estää kädellään toista veljeksistä menemästä pidemmälle, kun taas toinen katsoo takaa Gotheliin kuin häneen turvautuen. Kuva on hyvin pahismainen ja ihan hyvin onnistunut. Huonoa kuvassa on se, että Gothelin hiuksiin on jäänyt jotain harmaata viime viikon muodonmuutos-kuvasta, ja se, että koko kuva on niin hämärä ja epäselvä. Ihan hyvä kuva kuitenkin.


Tässä oli tämän viikon Ken on maassa kaunehin? -kisa. Seuraavan jakson ilmestymiseen menee vielä enemmän aikaa kuin tämän ilmestymiseen, sillä kilpailijat on nyt aika päästää piiiiitkälle joululomalle. Häädämme heidät varmuuden varalta koteihinsa, jotta Suomen joulurauha on taattu. Uusi jakso kilpailusta ilmestyy siis vasta ensi vuoden puolella loppiaisen jälkeen! Nyt on siis hyvin aikaa miettiä, kenen haluaa tippuvan kilpailusta, ja äänestää tätä henkilöä! Ei siis muuta kuin äänestelemisiin ja hyvää joulua kaikille kisan seuraajille!

4 kommenttia: