13.2.2013

Oi katsopas maailmaa täällä nyt pohjalla meren tään!

Tein pari kuukautta sitten tekstin, jossa esittelin eri versioita On sulla ystävä -kappaleesta. Tällä kertaa on vuorossa laulu Aalloissa siis ja sen eri versiot.

Ensimmäisenä on se versio, jonka tunnen parhaiten. Vuonna 1999 Pieni merenneito -elokuvan duppaus sai aikaan tällaisen laulun.Vuonna 1989 elokuva oli jo dupattu. Monet pitävät tätä vanhempaa duppausta "sinä ainoana oikeana", mutta itselleni myöhäisempi duppaus kuulostaa oikealle. Seuraavana onkin vuoden 1989 versio laulusta. Voitte itse muodostaa oman mielipiteenne, kumpi nyt on parempi versio.Seuraava versio on taas se aito ja alkuperäinen englanninkielinen versio. Englanninkielistä  kappaletta kuunnellessani tajusin ensimmäisen kerran, että kappalehan on ilmiselvä reggae-laulu! Aivan mahtava versio!Neljäs versio on soitettu soittimella nimeltä Array mbira. En ole aikaisemmin kuullutkaan kyseisestä soittimesta, joten se täytyi googlettaa. Soitin on kuulemma keksitty alunperin Yhdysvalloissa ja... ja loput tiedot saatte etsiä itse. :)Viides versio on rockimpaa menoa täynnänsä! Jeah! (Tai pop/punk siellä YouTubessa lukee...)Viimeisessä versiossa kappaleeseen lisätään VIELÄ lisää reggaempaa menoa! Voiko reggae-kappaletta reggaestaa enemmän??? Tämän perusteella voi.

3 kommenttia:

  1. Hii, poprock versio oli aika makee! Samoin viimeinen reggaeversio reggaebiisistä! Ja joo, muutkin hyviä.. onpas taas järkevä kommentti!

    VastaaPoista
  2. On kaikki kommentit järkeviä! :) Musta itsestäni kaikkein mielenkiintoisin on tuo vuoden -89 suomalainen versio. Se on niin outo ja erilainen, eikä ääni sovi yhtään Sebastianille... Mutta sitä on mielenkiintoista (ja järkyttävää?) kuunnella. Eniten mulla on kuitenkin nyt parin päivän aikana soinut päässä just toi rokki-versio.

    VastaaPoista
  3. ÄRSYTTÄÄ, kun ei voi laulaa laulun mukana, kun alkaa yskittää kauheasti! Tämä on just sellainen laulu, johon ois pakko päästä mukaan laulamaan!!!

    VastaaPoista