14.2.2013

Look how you light up the sky, ma belle Evangeline!

Ystävänpäivän kunniaksi ajattelin kirjoittaa jutun rakkaudesta, ah! Voisinhan minä ystävänpäivää viettää jotenkin paremmin kuin makaamalla sängyn pohjalla nenä valuen ja pään säryn lähetessä räjähdyspistettä... Luin myös äsken, että eräs lempi-Disney-blogeistani on suljettu. Nouuuuuu!!!! Näistä tapauksista huolimatta, tai juuri niiden takia minua piristääkseni luvassa on nyt TOP10-lista romanttisimmista kohtauksista Disney-elokuvista! Romanttisiin kohtauksiin en ole tällä kertaa huolinut mukaan pusutteluja, sillä niistä tein listan jo aiemmin. Ei siis muuta kuin romanttisiin tunnelmiin!

HUOM! Sisältää juonipaljastuksia!!!!


10. Naveenin kosintayritys


Elokuvassa Prinsessa ja sammakko Naveen tajuaa vihdoin, että raha ja hurvittelu eivät ole niitä tärkeimpiä asioita maailmassa. Naveen ymmärtää myös sen, että ulkokuori ei ole kaikki kaikessa, vaan se, mitä on ihmisen sisällä, merkitsee enemmän. Hän on huomannut, että Tianan vihreän sammakkokehon alla sykkii puhdas ja lämmin sydän. Niinpä Naveen päättää järjestää heille kahdelle illallisen viimeisen sammakkona vietettävän illan johdosta. Samalla Naveen päättää kosia Tianaa. On hellyyttävää katsoa, kuinka Naveen tekee parhaansa järjestääkseen heille mitä miellyttävimmän illallisen. Vaikka illallinen ei pääty suunniteltuun lopputulokseen, on tunnelma kuitenkin melko romanttinen ja söpö.


9. Lumikki kohtaa prinssin


Lumikki kohtaa prinssinsä ensimmäisen kerran, kun on lauleskelemassa kaivon luona. Prinssin kuvajainen ilmestyy myös kaivon veteen, ja Lumikki vallan hälkeltyy tästä. Onkohan neito koskaan ennen päässyt näkemään tällaista nuorta miestä? Lumikki kauhistuu prinssistä kauheasti, ja juoksee piiloon linnan syövereihin. Uteliaisuus kuitenkin voittaa, ja Lumikki kurkkii prinssiä parvekkeen ovesta. Prinssi alkaa laulaa Lumikille rakkauslaulua, ja kohtaus muistuttaa hyvin paljon Romeon ja Julian parvekekohtausta. Lumikki lymyilee verhoissa, ja ilmiselvästi ihastuu prinssiin päätä pahkaa ja haaveilee tästä. Lopulta hän uskaltautuu parvekkeelle prinssin näköpiiriin, ja pulu saa viedä prinssille lentosuukon Lumikin puolesta.


8. Kaunotar ja Kulkuri puistossa


Kaunottarelle on pantu inhottava kuonokoppa. Kulkuri auttaa Kaunotarta saamaan kopan pois, ja vie hänet sen jälkeen romanttiselle illalliselle italialaiseen ravintolaan. Ravintolassa koirat syövät spaghettia mitä romanttisimmissa merkeissä. Kun koirien mahat ovat täynnä, vie Kulkuri Kaunottaren puistoon. Puistossa koirat kävelevät keskenään ja kirjoittavat nimikirjaimensa (=tassunjälkensä) sydämen sisään. Öisessä puistossa on hyvin romanttinen tunnelma, jonka tämä koirapari jakaa keskenään. Ilta päättyy yhdessä vietettyyn yöhön, kun koirat nukahtavat puistoon.


7. Tuhkimon treffit


Tuhkimon unelmat ovat käyneet toteen: hän on päässyt tanssiaisiin mitä ihanimmassa mekossa! Tuhkimo etsii salista kuumeisesti prinssiä, sillä haluaa nähdä hänet. Joku tuntematon mies kuitenkin huomaa Tuhkimon, ja pyytää tätä kanssaan tanssimaan. Kukapa muu tämä mies on kuin prinssi, mutta sitähän ei Tuhkimo tiedä. Pari tanssii yhdessä kauniin musiikin tahtiin, ja sitten he lähtevät kulkemaan linnan puistossa. Kuu luo parin kävelylle romanttisen tunnelman, ja onhan se linnan puutarhakin aika romanttinen kaikkine suihkulähteineen ja siltoineen. Illan lopussa pari on juuri suutelemassa, kun kello lyö kaksitoista, ja loput tarinasta me tunnemmekin jo. Tosin se minua ihmetyttää, että miksei pari tullut kysyneeksi toistensa nimiä? Minä ainakin tavatessani uuden henkilön kysyn heti ensimmäisenä hänen nimeään. Mutta ehkä tämä on selitettävässä sillä ihastuksen tunteella, jota parin on täytynyt tuntea toisiaan kohtaan.


6. Taikamattomatka


Aladdin nappaa Jasminen mukaansa varmasti unohtumattomalle matkalle taikamaton kyydissä. Taikamatto kiidättää rakastavaiset Egyptin kautta Kiinaan. Matkallaan he häiritsevät lintuparven lentoa, ja viilettävät pellon halki yhtä matkaa villihevoslauman kanssa. Jälleen kerran yö, tähdet, kuu ja jopa ilotulitukset luovat matkalle taianomaisen ja romanttisen tunnelman. Romanttista tunnelmaa parantaa myös Aladdinin ja Jasminen yhdessä laulama laulu. Taikamattoajelun aikana Aladdinin ja varsinkin Jasminen tunteet toisiaan kohtaan vahvistuvat. Takaisin Agrabaan päästyään pari vaihtaakin ensimmäisen suudelmansa.


5. Naveenin tunteiden paljastus


Naveen tahtoo toteuttaa Tianan haaveen perustaa oma ravintola, ja sehän ei tietenkään onnistu, jos Tiana on sammakko. Niinpä Naveen päättää uhrata oman halunsa mennä naimisiin Tianan kanssa, ja naida Charlotten, jotta Tiana saa tarpeeksi rahaa ravintolan perustamiseen. Tiana kuuntelee nurkan takana, kuinka Naveen selittää suunnitelmaansa Charlottelle. Naveen sanoo jotenkin näin: "...koska Tiana, hän on minun Evangeline." Silloin Tiana tietää, että Naveen rakastaakin oikeasti häntä! Ja sammakko-Tiana pomppii esiin nurkan takaa ja kertoo Naveenille omista vastaavista tunteistaan. Tunteiden ilmaisu on niin romanttista ja söpöä että ah sentään!


4. Robinin ja Marianin treffit


Marian on lähtenyt Robinin mukaan Sherwoodin metsään, sillä hän rakastaa tätä lainsuojatonta. Metsässä Robin ja Marian kävelevät mitä romanttisimmissa tunnelmissa. Tulikärpäset tuovat heille valoa kuun ohella. Näissä tunnelmissa Robin kosii Mariania, ja Marian vastaa kysymykseen myöntävästi. Sormus on ihanasti Robinin itse tekemä, tai näin minä sen kuvittelen. Treffit päättyvät riehakkaisiin tunnelmiin, kun heidän kaverinsa järjestävät parille iloiset juhlat. (...Jälkikäteen tekstiä lukiessani Robinista tuli mieleen vain se laulaja...)


3. Tarzan ja Jane liaaneissa


Tämä kohta on todella lyhyt elokuvassa, ei kestä paria sekuntia pidempään. Jane on opettanut Tarzanille kaikkea maailmastaan, ja nyt on tullut Tarzanin vuoro opettaa Janea. Yksi asia, minkä Tarzan haluaa Janen oppivan, on liaaneilla heiluminen. Jane lähtee aluksi hyvin varovasti ja pelokkaasti liaanin kyytiin, mutta lopulta nainen nauttii siitä täysin siemauksin. Tarzan saapuu toisella liaanilla Janen viereen, ja heidän liaaninsa kietoutuvat toistensa ympärille. Tarzan ja Jane päätyvät hyvin lähekkäin, ja asetelma vaikuttaa hyvin pitkälle mahdolliselle suudelmalle... mutta Jane kääntää ujona päänsä pois. Tämä lyhyt kohta vaan on minusta niin ihana!!!!


2. Tyttö sekä hän


Kaunottaren ja hirviön tanssikohtaus, ja koko laulu Tyttö sekä hän on todella romanttinen. Laulu alkaa siitä, kun Belle ja hirviö kohtaavat toisensa portaikossa juhlapuvut päällä. Tästä he jatkavat illalliselle, josta Belle lähtee hakemaan hirviötä tanssiin. Tanssiparketille päästyään Belle opettaa hirviölle oikein tanssiotteen, ja pari alkaa tanssia kuin vanhat tekijät. Katsekontakti parin välillä on tiivis, ja tunnelma on käsin kosketeltavaa. Paras kohta on se, kun tanssin loppupuolella Belle painaa päänsä hirviön rintaa vasten hellyyden- ja luottamuksenosoituksena. Hirviö innostuu tästä aikalailla. AH!!!!


1. Tähkäpään lyhdyt


Lyhtykohtaus on romanttisin kohtaus, mitä Disney-elokuvasta voi löytyä, vaikka te mitä muuta tahansa sanoisitte! Flynn on vienyt Tähkäpään katsomaan lyhtyjen taivaalle lähettämistä. Paras paikka katsoa sitä on veneestä käsin keskeltä järveä. Pian lyhdyt lentävätkin öisellä taivaalla, ja Tähkäpään innostus on ihanaa katseltavaa. Koko horisontin täyttävät lyhdyt ovat todella vaikuttava näky! Flynn on tuonut Tähkäpäälle oman lyhdyn, jonka he yhdessä päästävät menemään muiden lyhtyjen sekaan. Lyhtyjen ollessa taivaalla Tähkäpää tajuaa, että hänen uusi unelmansa on... Flynn. Vaikuttaa siltä, että Flynn vastaa Tähkäpään tunteisiin samalla tavalla. Pari menee istumaan lähekkäin veneessä, ja heidän huulensa alkavat lähestyä toisiaan hellästi... Tässä olisi yhtä romanttisen suudelman makua kuin Bellen ja hirviön suudelmassa, mutta Tähkäpää ja Flynn eivät saa vietyä suudelmaa loppuun saakka. Ääh! Mutta ei se tee kohtauksesta yhtään vähempää romanttista! Ihana tunnelma ja ihana elokuva! Hii!

2 kommenttia:

 1. Hii, ihana ja jännä TOP-lista!!! Tykkäsin paljon! Joitakin en muista kunnolla (esim. Kaunotar ja kulkuri, Lumikki jopa Robin Hoodia), joten asia täytyy korjata! Disney-leffoista löytyy paljon romanttisia kohtauksia, joten varmaan aika hankala oli laittaa näitä järkkään. Mutta SUPERYLLÄRI oli tuo ykköskohta!! Tai siis, 2. oli ihan arvattavissa, mutta en uskonut että Tähkäpää menee ykköseksi! :) Mutta olen samaa mieltä, se on tosi romanttinen ja kaunis kohtaus, ne lyhdyt on niin hienoja.. Hmm, mikähän mun ykkönen olisi? Jee, tykkään niin näistä TOP-listoista!

  VastaaPoista
 2. Kuten olen jo monta kertaa sanonut: Pikku Kanasen ja Sini Sorsan lemmenkohtaus on yksi "parhaimpia ja romanttisimpia hetkiä koko Walt Disneyn animaatioelokuvien historiassa!!!"

  Mä voisin Anna kertoa sulle erään tarinan: Vuosia sitten, kai joskus vuosien 2006-2009 välillä kun näin Pikku Kananen elokuvan televisiosta, aloitin kai muistaakseni jostakin pesäpallo- kohtauksesta ja katsoin siitä lähtien koko elokuvan loppuun asti.

  En mä kai sillei kiinnittänyt mihinkään paljoo huomiota mut joka tapauksessa se varmaan saattoi ehkä olla niin että kun mä sillei kattelin Kanasen ja Sinin väliä ja kulkua elokuvan aikana niin jossain pienin määrin mä arvasin mitä kaveruksille kävisi!

  Ja oikeinhan mä arvasin! Siellä elokuvateatterissa se tapahtui. Jotenkin mä vaan arvasin sen että Kananen meni Sinin luokse ja pussasi häntä!

  Ja sitten vuonna 2012-2013 mä ostin elokuvan dvd:nä ja koska mä olin siinä iässä että mä osasin tyttöjen suhteessa ihastua ja rakastaa ja myös arvostaa rakkautta niin se kohtaus elokuvassa kosketti mua niin syvästi hyvä tosiaan etten seuraavana aamuna purskahtanut itkuun taksimatkalla ja sitten mä talven jälkeen, kesäloman alettua vietin ton leffan parissa miltei koko kesän.

  Ja kuten oon sanonut juuri tuon lemmenkohtauksen vuoksi mä oon ollut ihan hirmu järkyttynyt siitä ettei tälle elokuvalle ole koskaan tehty jatko-osaa vaikka nyt voi olla mahdollista että tuo jatko-osa saattaa ehkä tulla- arvioni mukaan siis: 24. Marraskuuta 2021 ja se saattaa juuri, hahmojen välisen parisuhde-rakkauden suhteen, hyvinkin täyttää minun toiveeni näiden asioiden suhteen!:)

  VastaaPoista