12.2.2020

Räyhä-Ralf valloittaa Internetin - elokuva-arvostelu

HUOM! Arvostelun alussa olen kertonut elokuvan juonen kursivoituna tekstinä. Jos et halua tietää juonipaljastuksia tai loppuhuipennusta, skippaa kursivoitu kohta ja mene suoraan "normaaliin" tekstiin. Lukemisen iloa! :) 

Nelli Karamelli ja Räyhä-Ralf ovat ylimpiä ystävyksiä. Ystäviä he ovat olleet nyt jo kuusi vuotta. Heidän päivänsä kuluvat omissa pelikoneissa työskennellen, mutta öisin heillä on aikaa hengailla keskenään muun muassa eri peleissä. Nelli huomaa kaipaavansa kuitenkin jotakin uutta. Hän tuntee Sokerihuuma-pelinsä kuin omat taskunsa. Eräänä päivänä pelihalliin kytketään uusi ”peli” nimeltä wifi. Ralf ja Nelli haluaisivat mennä tutustumaan wifiin, mutta pelihahmoja pyydetään pysymään kaukana tästä uudesta ”pelistä”, sillä se on jotain uutta ja vaarallista. Koska uuteen peliin meno kielletään, päättää Ralf yllättää uusia seikkailuja kaipaavan Nellin uudella radalla Sokerihuumassa. Nelli ajaa onnessaan uuden radan läpi, mutta tämän seurauksena Sokerihuuman ratti rikkoutuu. Pelihallin omistaja herra Litwak löytää eBaystä uuden ratin, mutta se on aivan liian kallis. Niinpä Sokerihuumasta kytketään virrat pois ja pelin asukeista tulee kodittomia. Ralf on tästä innoissaan, sillä nyt Nelli pääsee asumaan hänen luokseen. Nelli kuitenkin kaipaa omaa peliään. Niinpä Ralf päättää hakea ratin Sokerihuumaan eBaystä uuden wifin kautta, ja Nelli päättää lähteä mukaan. 

Wifin kautta Ralf ja Nelli pääsevät Internettiin. Hakukone herra Hakunen johdattaa Ralfin ja Nellin eBayhin, josta he löytävät ratin Sokerihuumaan. He ajattelevat, että ratin voittaa se eBayn pelaaja, joka keksii suurimman luvun ratille. Ralf ja Nelli voittavat toisen huutajan 27 000 dollarilla, mutta eivät saa rattia mukaansa, sillä heillä ei ole varaa maksaa sitä. Heillä on kuitenkin vuorokausi aikaa hankkia rahat rattiin. Ponnahdusikkuna I.T. Spämmi lupaa antaa Ralfille ja Nellille 40 000 dollaria, jos he hankkivat hänelle Shankin auton pelistä Teuraantie. Ystävykset suuntaavat Teuraantielle, jossa melkein nappaavat Shankin auton. Shank kuitenkin estää sen ja ystävällisenä auttaa Ralfia ja Nelliä kuvaamaan videon, sillä Pöhinätuubista pystyy saamaan rahaa videoista. Shank neuvoo Ralfia ja Nelliä menemään Pöhinätuubiin ystävänsä Yesssin puheille. Teuraan tie jättää Nellin ihastuneeksi pelin ihmeellisestä ja muuttuvasta ajomaailmasta sekä coolista Shankista. 

Pöhinätuubissa Shankin kaveri, videopalvelun pääalgoritmi Yesss, auttaa Ralfin videon viraaliksi. Video kuitenkin vanhenee nopeasti, joten Yesss auttaa Ralfia tekemään uusia videoita netin suosituista aiheista. Yesss lähettää pop-up-ikkunoita matkaan hankkimaan netin käyttäjiä Pöhinätuubiin Ralfin videoita katsomaan ja antamaan videoille tykkäyksiä, joista saa rahaa. Nelli haluaa auttaa ja niin Yesss lähettää Nellin Oh My Disney -sivustolle pop-upiksi. Nellillä ei ole kuitenkaan lupaa toimia pop-uppina, ja sen huomaa Oh My Disneyn stormtrooperit. Nelli pakenee heitä prinsessapaviljonkiin, jossa tapaa neuvoja antavia ystävällisiä prinsessoita. Sillä aikaa Ralfin videot ansaitsevat tarpeeksi rahaa, jolla he maksavat eBay-ostoksensa ja ratti lähetetään Litwakin pelihalliin. 

Oh My Disneystä Nelli on mennyt takaisin Teuraantielle, jossa paljastaa Shankille haluavansa jäädä tämän peliin, joka on ihanan ei-niin-varma. Ralf kuulee Nellin tunnustuksen, eikä mustasukkaisena halua ystävänsä jäävän Internettiin. Niinpä Ralf lähettää Tupla-Danin avustuksella Teuraantielle viruksen, joka aiheuttaa pelin uudelleenkäynnistyksen. Nelli joutuu pakenemaan pelistä, sillä on uudelleenbuuttauksen myötä hengenvaarassa, koska ei kuulu pelin algoritmiin. Kuullessaan Ralfin olevan syypää vaaratilanteeseen Nelli suuttuu Ralfille. Kumpikaan riitelevistä ystävyksistä ei huomaa, että Ralfin virus pakenee Teuraantieltä koko Internettiin. Virus kopioi itselleen Ralfin epävarmuuden, jota alkaa monistamaan, ja pian Internet on täynnä nettiä tuhoavia Räyhä-Ralfin klooneja. Kloonien tavoite on sama kuin Ralfin – pitää Nelli lähellä itseään. Nelli ja Ralf pakenevat klooneja, jotka yhdistyvät yhdeksi jättimäiseksi Räyhä-Ralfiksi, ja saavat Nellin kiinni. Ralf yrittää pelastaa ystävänsä, ja lopulta tässä onnistuukin, kun myöntää itselleen ja jätti-Ralfille, että Nelli pysyy heidän ystävänään, vaikkei olisi koko ajan vieressä. Jätti-Ralfin hävitessä prinsessapaviljongin prinsessat saapuvat vielä paikalle pelastamaan jätti-Ralfin kädestä alas tippuvan Ralfin. 

Niin Sokerihuuman ratti saapuu Litwakin pelihalliin (jota ei kyllä harmillisesti näytetä elokuvassa), ja Sokerihuuma kytketään taas päälle, jolloin kaikki pelin asukkaat pääsevät palaamaan kotiinsa. Kaikki paitsi Nelli, sillä Nelli päättää jäädä Internettiin Teuraantielle asumaan. Hänet lisätään pelin algoritmiin, joten Nellillä ei enää ole hengenvaaraa ajella kyseisessä pelissä. Ralfin ja Nellin ystävyys ei katkea, ja he soittelevat toisilleen videopuheluita tämän tästä, ja aina silloin tällöin vierailevat toistensa luona. Loppu hyvin, kaikki hyvin. 

Räyhä-Ralf valloittaa Internetin on Yhdysvalloissa Disneyn klassikko numero 57, Suomessa klassikko numero 56. (Eroavaisuus listojen välillä johtuu Nalle Puhin elokuvasta.) Räyhä-Ralf valloittaa Internetin on jatkoa vuonna 2012 ilmestyneelle Disneyn klassikolle Räyhä-Ralf. Räyhä-Ralfin jatkosta alettiin puhua jo samana vuonna ensimmäisen elokuvan ilmestyttyä, ja jo tuolloin ilmoitettiin, että jatkon suunnitelmissa olisi, että Ralf pääsisi tutkimaan online-pelien ja konsolipelien maailmaa. Vuonna 2014 käsikirjoitusta jatkolle alettiin kirjoittaa, ja käsikirjoitus kävi läpi useamman muodon ennen lopullista versiotaan. Yhdessä versiossa Ralfista olisi tullut Internetissä omahyväinen Internet-julkkis, toisessa versiossa Nellistä. Aluksi antivirusohjelmasta kirjoitettiin elokuvaan pahis, jossain vaiheessa pahis oli Teuraantien Shank. Myös Litwakin pelihallin Q*bertin olisi pitänyt käydä kauhistumassa netissä ennen Ralfia ja Nelliä. Super-Marion suunniteltiin tekevän esiintyminen uudessa elokuvassa, mutta näin ei käynyt. 

Vuonna 2016 ilmoitettiin, että Räyhä-Ralfin jatko-osa ilmestyisi alkuvuodesta 2018. Vuonna 2017 Räyhä-Ralf 2:n julkaisemisaikaa kuitenkin venytettiin, ja Disneyn live-action elokuva Hyppy ajassa (A Wrinkle in Time) nappasi elokuvan alkuperäisen ensi-illan paikan. Räyhä-Ralf valloittaa Internetin julkaistiin loppuvuodesta 2018, Suomessa alkuvuodesta 2019. Elokuva menestyi mainiosti lippuluukuilla ja sai positiivista palautetta kriitikoilta. Sen sijaan elokuva sai negatiivista palautetta ennen julkaisuaan eräästä traileristaan, jossa näytettiin elokuvassa nähtävät Disneyn klassiset prinsessat. Trailerissa nähtyä Tianaa pidettiin ”valkopesun” uhrina, eli hänen ulkonäkönsä nähtiin olevan vähemmän afroamerikkalaisen näköinen kuin Prinsessassa ja sammakossa. Myös Pocahontas sai hieman kritiikkiä ihonsa valkoisuudesta. Niinpä Disney muutti hahmojen ulkonäköä enemmän heidän 2D-ulkomuotonsa näköiseksi uusiin trailereihin ja itse elokuvaan. Räyhä-Ralf valloittaa Internetin sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta animaatiosta, mutta hävisi sen elokuvalle Spider-Man: Into the Spider-Verse

Räyhä-Ralf valloittaa Internetin -elokuvan tapahtumat tapahtuvat kuusi vuotta Räyhä-Ralfin jälkeen. On hauska nähdä, miten ensimmäisessä elokuvassa ystävystyneiden Ralfin ja Nellin ystävyys on tänä aikana syventynyt. Pari tekee aluksi kaiken yhdessä, ja alussa nähtävä yli-innokas-ystävyys menee minusta jo hieman ärsyttävyyden puolelle. Onkin mieluisaa nähdä, kuinka elokuvan aikana parin ystävyys kehittyy uudenlaiseen muotoon. Ystävä voi pysyä ystävänä, vaikka hänen kanssaan ei olisi joka päivä, tai edes joka viikko tekemisissä. (Tällaista teemaa ei ole taidettu ennen käsitelläkään Disneyn elokuvissa.) Ralf ja Nelli ovatkin luonnollisesti elokuvan päähenkilöt. Muutos parivaljakon ystävyydessä ja koko elämässä syntyy siitä, että Nelli on kyllästynyt tuttuun ja turvalliseen elämäänsä. Ralfin mielestä heidän elämänsä on täydellistä juuri sellaisenaan kuin se elokuvan alussa näytetään. Hän haluaisi tosin viettää jokaisen hetken päivästään Nellin kanssa, ja hän kokee Nellin uudet mielenkiinnonkohteet uhkana heidän ystävyydelleen. Tämä omistamishalu kumpuaa Ralfin omasta epävarmuudesta itseään kohtaan, mikä on jännä juttu, sillä ensimmäisen elokuvansa aikana Ralf sai minusta jo todella paljon itseluottamusta. Ilmeisesti sitä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi. 

Ensimmäisessä Räyhä-Ralfissa pidin erityisen paljon Fixari-Felixistä ja kersantti Calhounista. Onkin sääli, että elokuvan jatko-osassa heidän roolinsa on surkastettu harmittavan pieneksi. Elokuvaan oli alun perin kirjoitettu enemmän kohtauksia Felixin, Calhounin ja Sokerihuuman kuskien välillä, mutta nämä kohtaukset poistettiin elokuvan tiivistämiseksi. Aivan uusia sivuhahmoja Räyhä-Ralf valloittaa Internetin on pullollaan. Itse asiassa elokuvassa on eniten hahmoja kuin yhdessäkään muussa Disneyn animaatiossa: yhteensä 434 erillistä hahmoa, joista seikkailee 6752 variaatiota. Ei ihme, jos elokuvan Internetissä säpinää riittää. Uusista sivuhahmoista tärkeimmät ovat Shank ja Yesss. Nämä naiset auttavat Ralfia ja Nelliä rahan kokoon saamisessa. Shank on Teuraantie -pelin rento, ystävällinen mutta kova kilpa-ajaja. Yesss taas on Pöhinätuubin sininen pääalgoritmi, joka on muotitietoinen, Internet-tietoinen ja menestys-tietoinen. Nämä molemmat hahmot ovat onnistuneita ja mieleen jääviä. Muitakin uusia hahmoja elokuvasta löytyy, nimittäin hauskana hakukoneena toimiva herra Hakunen, hämärämailla liikuskeleva ystävällinen I.T. Spämmi ja pelottava virusten levittäjä Tupla-Dan. Eikä meidän tietenkään sovi unohtaa prinsessoja. 


Räyhä-Ralf valloittaa Internetin -elokuvassa esiintyy ensimmäistä kertaa yhdessä 14 Disneyn (ja Pixarin) klassikkoelokuvien prinsessaa: Lumikki, Tuhkimo, Aurora, Ariel, Belle, Jasmine, Pocahontas, Mulan, Tiana, Tähkäpää, Merida, Anna, Elsa ja Vaiana. Nelli kohtaa neidot Oh My Disneyn prinsessapaviljongissa, jossa he tulevat siihen tulokseen, että Nellikin on prinsessa, vaikkei tätä ole kidnapattu tai hänellä ei ole eläinystävää. Prinsessakohtaus on hauska, ja se parodioi hauskasti Disneyn aiempia klassikoita…. mutta en ihan täysin pidä siitä, millaisina prinsessat kohtauksessa esitettiin. Lisäksi koko Oh My Disney:ssä tapahtuva kohtaus oli minusta turha, sen olisi voinut jättää pois, jolloin elokuva olisi muuttunut selkeämmäksi rakenteeltaan ja juoneltaan. Toki Oh My Disney -sivustolta on hauska bongailla hahmoja Disneyn, Pixarin, Marvelin ja Star Warsin universumeista. 

Räyhä-Ralf valloittaa Internetin -elokuvassa seikkaillaan nimenkin mukaan Internetissä, ja sitä varten elokuvan tekijöiden piti päättää, miltä Internet näyttää. Tuloksena on mahtipontinen, värikäs ja koko ajan liikkeessä oleva moderni paikka, jolta oikean Internetin voisi hyvinkin kuvitella näyttävän. Internetin muotoilussa inspiraatiota haettiin yhdestä maailman suurimmasta tietoliikennekeskuksesta, One Wilshiresta, ja sen emolevyistä. Ennen tätä Internetin suunniteltiin sijaitsevan pilvien päällä. Elokuvan Internet koostuu oikeasta, meidänkin tuntemasta netistä, mutta paikat, joissa Ralf vierailee, ovat eBaytä lukuun ottamatta mielikuvituspaikkoja. Internetin maailma on hienon näköinen ja siellä on paljon kaikkea pientä uutta löydettävää jokaiselle uudelle katselukerralle, mutta mitään wau-elämystä en elokuvasta visuaalisesti saa. Hahmodesign on onnistunutta, ja on hauska nähdä, miten Oh My Disneyn -sivustolla eri Disney-, Pixar- ja Star Wars -elokuvien hahmoista on tehty elokuvan tyyliin sopivia. 

Elokuvan tekijät halusivat näyttää Internetin ihmeellisen puolen, mutta myös Internetin pimeän puolen. Ralf kohtaa elokuvassa pimeän netin, viruksia ja nettikiusaamista. Mielestäni elokuvan koskettavin ja paras kohtaus on kohta, jossa Ralf lukee muiden hänelle jättämiä inhottavia kommentteja, ja olisin toivonut, että asiaa olisi käsitelty elokuvassa pidempään kuin pelkällä olankohautuksella. Pohdin asiaa jo vuosi sitten Elokuvan taikaa -blogissa, jolloin blogin kirjoittaja Joonatan totesi näin: Kai tuo ilkeiden kommenttien ohittaminen olankohautuksella on viittaus siihen, että niin se pitäisikin tehdä oikeassa elämässä. Ihmiset suoltavat kamalaa tuubaa kommenttipalstoilla, eikä niistä kannattaisi oikeasti hirveästi välittää.” Ja näinhän se kyllä on – eli ehkä asian lyhyt käsittely onkin juuri oikea tapa nettikiusaamisesta puhumiseen. 

Räyhä-Ralf valloittaa Internetin -elokuvan musiikin on säveltänyt Henry Jackman, joka sävelsi musiikit myös ensimmäiseen Räyhä-Ralfiin. Elokuvan musiikissa kuuluu paljon musiikillisia teemoja Räyhä-Ralfista, mutta siihen on sävelletty myös paljon uutta. Internetin taustamusiikin haluttiin olevan modernimpaa kuin ensimmäisessä elokuvassa kuullun pelihalli-musiikin. Niinpä tässä elokuvassa kuullaan paljon syntikkamusiikkia, muttei perinteistä orkesteriakaan ole unohdettu. Taustamusiikissa kuullaan välillä musiikkeja myös muista elokuvista. Kuultavissa on esimerkiksi pätkät kappaleista Let it Go, Colors of the Wind, Someday My Prince Will Come ja Imperial March (Star Wars). Näiden lisäksi elokuvaan sävellettiin pari laulettua laulua. Elokuvan keskellä Nelli Karamelli laulaa Shankin kanssa kauniin balladin Paikka nimeltä Teuraantie, jossa Nelli pohtii toiveitaan. Laulu on melodialtaan kaunis ja perinteistä Disneytä, mutta sanoitus ei ihan niin perinteinen ole. Omalla tavallaan laulu parodioi Disneyn prinsessojen lauluja. Koska laulusta haluttiin mahdollisimman Disneyn tuntuinen, sen säveltäjäksi pyydettiin Disneyn luottomies, Alan Menken. Elokuvan lopputekstien aikana kuullaan tästä laulusta Julia Michaelsin esittämä pop-versio In This Place, sekä Imagine Dragonsin kappale Zero


Jos arvostelusta ei ole vielä tähän mennessä käynyt ilmi, sisältää Räyhä-Ralf valloittaa Internetin -elokuva järjettömän määrän viittauksia muihin Disneyn konsernin omistamiin elokuviin, eikä niitä kaikkia olisi mitään järkeä ruveta luettelemaan tässä. Mainittakoon muutamia kuitenkin lyhyesti. Pixarin studion puolelta elokuvassa esiintyy jo aiemmin mainittu Merida ja Buzz Lightyear. Muppeteista tuttu Kermit-sammakko vilahtaa ruudulla. Star Warsista näemme stormtroopereita ja C-3PO:n. Marvelin puolelta meille esiintyy Groot ja Stan Lee. Disneyn edellisistä elokuvista näemme muun muassa Nick Wilden, Jörön ja Ihaan. Pixarin elokuvista tuttu kirjan-numero-yhdistelmä A113 on myös nähtävillä Oh My Disney -sivustolla seinällä. Eräästä pop-up-mainoksesta voimme lisäksi bongata Big Hero 6:sta tutun Cass-tädin etsimässä itselleen seuraa. Näiden elokuvaviittausten ohella elokuvasta löytyy viittauksia – yllätys yllätys – Internettiin. Elokuvasta voi esimerkiksi bongata Googlen, eBayn ja Internet-meemejä. 

Räyhä-Ralf valloittaa Internetin oli viimeinen elokuva, jonka näin elokuvateatterissa ennen esikoiseni syntymää, ja se tulee todennäköisesti siksi olemaan minulle tulevaisuudessa merkittävä elokuva. Valitettavasti en syttynyt itse elokuvalle. Animaatiojälki elokuvassa on hienoa katseltavaa, mutta elokuvan hahmot ovat minusta hieman ärsyttäviä, musiikki aika mitäänsanomatonta eikä elokuva herättänyt minussa melkein mitään tunteita, paitsi pientä jännitystä loppuvaiheessa. Juoni ei myöskään vakuuttanut, ja mieltäni jäi vaivaamaan moni kysymys elokuvan päätyttyä. Minua esimerkiksi ärsytti se, miksi Ralf pystyi olemaan pelistään niin paljon pois Sokerihuumassa ja Internetissä ilman, että Fixari-Felix -pelin luultiin olevan rikki. Nostan lakkia kuitenkin sille, että elokuvassa käsiteltiin hyviä ja Disney-klassikolle uusia teemoja. Räyhä-Ralf valloittaa Internetin on ihan kivaa ja värikästä katsottavaa erityisesti ”easter eggejä” etsiville katsojille, mutta minut se jätti valitettavasti kylmäksi. 

”Felix, mehän ei olla ikinä ees puhuttu perheen perustamisesta, mutta…”
”Mä tiedän! Se onkin sellainen juttu mihin syöksytään päätä pahkaa, ilman suunnitelmia!”

- Calhoun ja Felix


Lue tästä arvostelu elokuvasta Räyhä-Ralf

Tästä klikkaamalla näet, miten Räyhä-Ralf valloittaa Internetin sijoittuu Disney-klassikkojen "paremmuuslistallani". 

6 kommenttia:

  1. Hihii, mahtavaa, kun Rinkitinkitinki on palannut kuvioihin! Hyvä arvostelu, melkeinpä kuulin äänesi kun luin tätä.. :) Mun leffan näkemisestä on niin kauan, etten muist enää paljon ajatuksiani, mutta tämä tarkoittaakin yleensä, ettei leffa ole aivan huikea ollut. Muistan nauttineeni easter eggseistä, joita tosiaan riitti. Mutta samalla tavalla minuakaan ei säväyttäneet hahmot sen kummemmin, saati musiikki, ja samat mainitsemasi epäloogisuudet häiritsivät. Olen pilkun viilaaja mitä tulee leffojen loogisuuteen.. :D Mutta leffaseuralaiseni A 6v nautti silloin kovasti! Toivottavasti blogisi saa jatkoa pian. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee jee! :D Ja näinhän se on, että jos leffa ei ihan huikean hyvä tai huono ole, ei sen tapahtumat jää hirveämmin mieleen pyörimään. Minua ei monesti elokuvien epäloogisuudet haittaa, mutta joidenkin elokuvien kohdalla ne ovat huutava vääryys - kuten tämän. ;) Ihana että leffaseuralaisesi tykkäsi! Se on tärkeintä! :)

      Poista
  2. Oon yllättynyt, kun saintän elokuva-arvostelun luettua hetkessä. (Melkein). Yleensä mulla menee näiden lukemiseen paljon enemmän aikaa. Ehkä tää arvostelu oli niin hyvä, että aika kului nopeasti sitä lukiessa.

    Mainitsenpa vielä muutaman asian elokuvasta. Mietin, että kerronko tän asian Urhea elokuvan arvostelussa vai odotanko, että tää tulee ja kerron sen täällä. Päätin tehdä jälkimmäisen. Elikkä siis kun katoin Urhean ekan kerran niin en tykännyt Meridan suomenkielisestä äänestä, mutta nyt mä oon ruvennut arvostamaan Heljä Heikkisen roolisuoritusta ja sen ääni kuvaa hyvin Meridan persoonallisuutta. Mun mielestä ääninäyttelijät pitäis valita sen perusteella millainen hahmon luonne on.

    Sitten vielä sellainen juttu, että Disney elokuvissa pitää aina olla pahis. Ja perinteinen pahis eikä mitään yllätyspahista. Toisaalta jos Disney haluaa tehdä yllätyspahiksen, niin sen vois tehdä niin että elokuvan hahmot ei tiedä pahiksen henkilöllisyyttä ja epäilis jotain toista hahmoa, mutta katsojat tietäis koko ajan kuka se oikea pahis on. Tai sitten jos itse päähenkilö paljastuisikin pahikseksi. Toinen syy miksi haluan niitä pahiksia on se, että Disney pahisten laulut on parhaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nää minun arvostelut on välillä kilometrin mittaisia, anteeksi siitä! Innostun välillä liikaa! XD Mutta hyvä jos tämä tuntui kivalta lukea, kiitos! :)

      Ihan olen samaa mieltä kanssasi siitä, että ääninäyttelijät pitäisi valita esittämänsä hahmon luonteen perusteella, ei sen, onko joku ääninäyttelijä vaikkapa kuuluisa ja "in". Itsekin pidän Heljä Heikkisen suorituksesta Meridana.

      Ja minäkin kaipaan perinteistä pahista Disney-elokuviin!!! Vaianassa tavallaan oli, mutta tavallaan taas ei ollut... Tuohan kuulostaisikin mielenkiintoiselta juonelta, että päähenkilö olisikin pahis tietämättään. Uuu!

      Poista
  3. Minä epäilin Felixin ja Calhounin roolin pienuuden syyksi sitä, kun näissä 2010-luvun Disney-klassikoissa on haluttu laittaa rakkaustarinat syrjään ja keskittyä ennemmin kaveritarinoihin. Oletin siis, että Felixin ja Calhounin rooli tässä leffassa oli kutistettu siksi, koska tekijät eivät halunneet leffaan mitään rakastavaisten kuherteluja.

    Tämä rakkaustarinoiden taka-alalle jättäminen harmittaa minua yhtä paljon kuin nämä yllätyspahikset, joista oli jo puhetta aiemmissa kommenteissa. Onhan kaveritarinoissakin toki puolensa, mutta romantikkona suosin silti rakkaustarinoita hitusen enemmän. Minustakin tuo Ralfin ja Nellin yli-innokas ystävyys menee ärsyttävyyden puolelle, ja muutenkin on aika epäuskottavaa, että lapsi ja aikuinen ovat bestiksiä keskenään. Myös tuon My Little Pony: Ystävyyden taikaa-sarjan ystävyysjutut menivät minun mielestäni niin överiksi, että oli suorastaan helpotus, että se sarja nyt viime vuonna loppui (anteeksi, loikkasin hetkeksi Disneyn ulkopuolelle).

    Räyhä-Ralf valloittaa Internetin oli siis minulle pettymys. Ja itsekään en pitänyt tuosta prinsessakohtauksesta ja siitä millaisina prinsessat niissä esitettiin. Erityisesti en pitänyt siitä, että ne prinsessat siinä sitten hullaantuivat noista Nellin kuteista ja alkoivat sitten itsekin käyttää modernimpeja vaatteita. Mielestäni siinä vihjattiin vähän samaa mitä Olipa kerran-sarjassa eli että kaikkien noiden vanhempien Disney-klassikoiden pitäisi olla samanlaisia kuin uudet.

    Disneyn animaatio-osaston tuotanto on mielestäni huonontunut viime vuosina, ja sen takia minä suhtaudun myötämielisesti tähän Disneyn live-action-buumiin, koska noissa live-leffoissa saa vielä olla romanssia ja perinteisiä pahiksia. Ja niissä myös pysytään uskollisina noille animaatioleffoille, joihin ne perustuvat, toisin kuin Olipa kerranissa, jossa oli Frozenia ja Urheaa lukuun ottamatta kirjoitettu kaikkien Disney-klassikoiden tarinat uusiksi.

    Älkää ottako itseenne tästä minun kommentistani. Minä yritin olla tätä kirjoittaessani niin asiallinen kuin suinkin. Jonkinlaisen vastauksen tai kannanoton haluaisin tähän kommenttiin kuitenkin saada, koska olen pyöritellyt tätä asiaa jo kauan mielessäni saamatta vielä kertaakaan tilaisuutta jakaa sitä muiden ihmisten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Aki! Kiva, että pystyit jakamaan meille muillekin itseäsi mietityttäneitä asioita! :)

      Ihan olet oikeassa tuossa, että romantiikkaa ei paljon viimeisimmistä Disney-elokuvista löydy. Voihan kyseessä olla, että koska elokuvat ovat myös lapsille tehtyjä, ovat tekijät ajatelleet, että ystävyyssuhteet puhuttelevat lapsiyleisöä romantiikkaa paremmin. Mutta onpa helpottavaa kuulla, että en ole ainoa, jonka mielestä Nellin ja Ralfin ystävyyden kuvaus meni ärsyttävyyden puolelle. My Little Ponysta en osaa sanoa, kun en ole sitä katsonut, mutta voin kuvitella, millaisena ystävyys siinä kuvataan.

      Ihana, että Disneyn live action -elokuville löytyy puolestapuhujia, kun niin monet aina huokailevat Disneyn ilmoituksille uusien live action -leffojen tekemisestä. Itse olen joistain elokuvista pitänyt, mutta en kaikista. Toisissa niistä elokuvista samanlaisuus animaatioon verratuna ärsyttää, toisissa taas se on elokuvassa just parasta. XD Olipa kerran -sarjassa tykkäsin eniten ensimmäisestä kaudesta, ja just tuosta, kuinka noita tarinoita oli muokattu. Mutta kaikki tykkää vähän eri asioista, ja on kivaa, että Disneyltäkin löytyy elokuvia moneen makuun!

      Poista